dijous, 28 de febrer del 2013

Vallada autoriza una subida del 35 % en el agua un año después de privatizarla



Tecvasa amenazó con dejar la concesión por deficitaria - El PSPV califica de ilegal la modificación de la tarifa

28.02.2013 | 02:01 Levante.emv

SERGIO GÓMEZ XÀTIVA El Ayuntamiento de Vallada ha dado luz verde a la empresa que explota la concesión del agua potable en la localidad para que aplique un incremento tarifario global que encarecerá un 35% la cuota que abonan los vecinos. A partir de marzo, los recibos se incrementan en 16 euros.Cuando se cumple justo un año de la privatización del servicio municipal por un periodo de 25 años, Tecvasa ha obtenido el permiso del consistorio para modificar las condiciones del contrato.

Si el pliego de condiciones inicial únicamente permitía a la firma subir la tasa en paralelo al IPC cada año, la propuesta aprobada ahora generará sucesivos incrementos anuales del 2,5% más el IPC hasta 2017 y del 4% más el IPC en los años siguientes hasta que se agote la concesión. Además, la empresa ha incorporado una cuota por el mantenimiento de contadores y, en total, obtendrá 31.000 euros de ingresos adicionales respecto a las previsiones incluidas en el contrato inicial. Tecvasa alega en un estudio económico que, en caso de no aplicar esta modificación contractural, el déficit tarifario ascendería a 2013 a -121.000 euros y convertiría el servicio en inasumible. La empresa llegó a amenazar con abandonar el servicio si no autorizaba el incremento de precios.

Es la segunda vez que el equipo de gobierno aprueba una propuesta similar. En marzo de 2012, un mes después de adjudicar la gestión del agua, el alcalde de Vallada autorizó a Tecvasa a aplicar subidas similares, aunque el acuerdo fue anulado después de que el PSPV advirtiera de su ilegalidad, dado que no había pasado previamente por el pleno municipal. La firma llegó a cobrar la tarifa, según la formación, de manera fraudulenta a los vecinos, a quienes fue instada a devolver 3,15 euros por domicilio. Los socialistas también denunciaron en su día la "colocación" del yerno del alcalde en la concesionaria.

Ahora, el PSPV considera que esta nueva modificación también es ilegal y que sólo persigue dar más beneficio a la empresa, a quien acusa de esconder datos en su informe económico.


8 comentaris:

  1. Aquesta noticia ha arribat a estar en portada del gestor de noticies meneame.net. http://www.meneame.net/story/ayuntamiento-vallada-autoriza-subida-35-agua-ano-despues A tota espanya estan parlant de nosaltres i ens veuen com a catets i ignorants. Vergonyos. JA ESTÀ BE

    ResponElimina
  2. http://www.meneame.net/story/ayuntamiento-vallada-autoriza-subida-35-agua-ano-despues

    ResponElimina
  3. Vergonya, cavallers, vergonya!!!!
    Com no en tenen, els l'hauríem de tornar i afrontar-los, sensen violència, al carrer, a qualsevol lloc on els trobem, sense insults, que són d'eixa classe de gent que els insultes i encara et roben l'energia que contra ells llances. Però amb negar-los la salutació, girar-los la cara al seu pas, fer-los el buit, que se senten tan malament com roïns són. Que se n'hagen d'anar del poble perquè ací no els vol ningú.
    El primer impuls que he tingut ha sigut el de rebentar de ràbia, però no! que rebenten ells si volen, ara, oblidar què estan fent, mai! Són gent sense entranyes i la gent que en tenim no els volem entre nosaltres. Som molts els que volem un món millor i ens trobem cada dia un món pitjor i més difícil del que ja estava, però no dixarem de senyalar-los amb el dit. No vull jutjar a ningú, no vull ser qui tinga la raó, però en allò que m'afecta vull decidir.

    ResponElimina
  4. Ara estava recordant que fa més o menys un any vam fer una concentració en la plaça del poble, se'n recordeu?
    I ara, un any després, no sé si estem millor.
    No sé quina classe d'accions pacífiques, creatives i visibles podríem fer, però alguna cosa haurem d'idear entre tots i totes
    Mentrestant, divertim-nos a tope en el Mig Any, això fa que la gent s'unisca i alguna cosa bona ixirà. Bona nit!

    ResponElimina
  5. No volieu PP valladins? No volieu al PP i a Perales?? Doncs preneu dos tases!!
    Votar a la dreta i al fascisme té aquestes coses.
    Necesitem una vertadera,forta,decisiva i positiva Primavera Valladina.

    ResponElimina
  6. teniu raó, podreim fer alguna concentració pacífica o jo que se una caminata per davant del colegio o oH !!!! Ara be hi ha un gros problema ! sabeu quin ? que seriem menys de 20.

    Bona nit

    ResponElimina
  7. En la història d'aquest poble no savia vist, el que ha passat. Mireu si es gros que no trobava "compañero" com ell diu, l'Alcalde.
    Quasi ens consta anar a Moixent a vore si alli en trobavem un.

    ResponElimina
  8. Acceptar un increment de les tases de l'aigua, acceptar l'impost "revolucionari" del reciclatge, és sinònim de no vetlar pels interessos del seu poble. Un poble a on, cada vegada més, moltes families no arriben a final de mes. Obriu els ulls, que veïns nostres ja estan passant fam. Però per desgràcia, darrere de cada decisió política siga local, autonòmica, estatal o "com a recomanació" de la UE, van fent-mos als ciutadans encara més pobres.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.