dijous, 27 de maig del 2010

Amb nocturnitat i traïdoria...

El caciquisme es una forma d'estructura social, que es donava al segle XIX i part del XX, on un polític controla els ressorts de poder local mitjançant una xarxa clientelar. Els cacics controlen els vots de la gent a la que fa “favors” i utilitzen eixe poder per a negociar, amb el seu partit, i ocupar llocs de privilegi. El Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola, en la segona accepció, defineix cacic com “persona que en una colectividad o grupo ejerce un poder abusivo”.

Ambdues definicions retraten al senyor Fernando Giner. L'actual alcalde de Vallada, des de que va rebre la vara que tant li agrada passejar en les processons, va començar a teixir la xarxa clientelar. Com? Fent favors personals que la gent tornava, agraïda, votant-li, o col·locant fills, nets o germans en llocs de treball públics. El que passa es que ja no estem al segle XIX i els presumptes favors son drets dels ciutadans que l'administració gestiona i adjudica sense que es dega res a ningú. I les feines que s'adjudiquen arbitràriament, com un favor, estan perjudicant a qui de veres està preparat per a fer-la o a qui més la necessita.

El nostre cacic no paga res. Amb diners públics, es a dir, de tots, contracta a qui vol i li demana fidelitat personal a canvi. Eixa fidelitat transformada en vots és la moneda amb la que ell compra un lloc en la llista electoral del seu partit. Sense eixos vots no és res. No sabeu el poder que tingueu sobre ell. Però es al contrari. És ell qui exigeix que voteu a qui mai votaríeu si tinguéreu llibertat. Pressiona per a que s'apunteu a una associació de jubilats fantasma, i ho feu. Vos exigeix que assistiu a actes als que no vos abelleix anar, i aneu. Exerceix un poder abusiu, i ho permeteu. Fins quan?

La nit del dimecres al dijous, (26-27 de maig de 2010), a les hores que actuen els delinqüents, amb nocturnitat i traïdoria, Fernando Giner acompanyat de Ramón Vila i Frutos Biosca, amb el fuster, van violar la sede de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de la Plaça de l'Ajuntament i van canviar els panys, deixant als nostres majors al carrer. No va avisar ningú. No van demanar al president o algú de la directiva que els obrira el local. Ho van fer sense comptar amb ningú dels que tenen dret d'utilitzar el local. Sembla increïble, però es veritat. No vos pareix una cacicada, un abús de poder? Vol fer-se amb el local dels jubilats i no mira pèl. Si no pot a les bones, doncs, a la força. Pot fer el que vullga i anar-se'n de rosetes?

Espere que no perquè, com deia abans, no estem al segle XIX, estem al segle XXI, i espere que, els que poden fer-ho, denuncien aquestos fets i aquestos senyors, o el que siguen. Espere que, exercint el dret que els assisteix, torne el local a mans dels jubilats. Espere que els ciutadans se'n adonen del que passa quan permeten que gent com la que acabe de descriure tinga poder. Espere, en fi, no tindre que baixar més el cap quan escolte parlar de les coses que passen al meu poble.

IRON MAIDEN

11 comentaris:

  1. Bona nit, per començar dir que és la primera vegada que escric a aquest fantàstic blog, sòc una veïna d'aquest poble, i estic indignada en el que ha passat al meu poble, que no es tan sols del SENYOR ALCALDE I ELS SEUS SEQUAÇOS.
    Quan m'he assabentat del que había passat al llar dels jubilats m'ha entrat tant de fàstic que anava directa a escriure-ho, però IRON MAIDEN, d'una forma magistral, ho ha fet abans que jo.
    Estic molt d'acord amb tot el que diu i jo demanaría al poble que reflexionara sobre aquest succés i tots els anteriors, que en són molts.
    La gent d'aquest poble te por, molta por de dir el que pensa, jo una de tantes, que sempre ha intentat no parlar massa pel que poguera passar-me a mi i a la meua familia, tinc constància que aquesta classe de gent que ens governa d'una manera caciquil i fastigosa, amb qui parla de coses que al "cacique" no li interesen o li molesten pot ser amenaçada d'una manera encoberta però al cap i a la fí amenaçada.
    I ara també em pregunte, aquesta classe de gente va a missa tots els diumenges? a què?, cadascú que es responga i reflexione.
    Segurament hi haurà gent que defendrà a "capa i espasa" al SENYOR ALCALDE I ELS SEUS SECUAÇOS, hi hauria que veure qui és, perquè segurament si està prop d'ell haurà "mullat" dels diners de tots, en alguna ocasiò. I mentre els que no pensem com ell a callar i a pagar-los a tots per a que puguen defendre al SENYOR.
    Reflexionem per favor, reflexionem!!!
    Bona nit a tots.

    ResponElimina
  2. AQUEST ARTICLE, TAL I COM L'HA ESCRIT IRON, HAURIA DE PUBLICAR-SE EN ALGUN PERIÒDIC PERÒ NO DE DIFUSSIÓ COMARCAL, SINO D'ÀMBIT NACIONAL.
    "FORA GINER, FORA", ÉS EL CRIT DE LA GENT DE VALLADA.

    ResponElimina
  3. Bona Nit.

    Segon l'article d'Iron MAIDEN fa menció a tan sols quatre persones Fenando Giner, Ramón Vila, Frutos Biosca i el fuster. Doncs aclarir que també hi estaven Alan, Emilio Castelló i tres policies.

    Bona nit

    ResponElimina
  4. Abans, quan li deia a qualsevol del País Valencià, que jo era de Vallada, molt pocs sabien on era aquest poble, i em costava tindre que explicar-los que aquest poble estava entre Xàtiva i Moixent... ara, poc a poc, la gent ja comença a saber on som... "ahh, el poble de del Fernando Giner, no?"... el seu somriure burlesc quan ho diuen és per a mí com una punyalada al cor... i aleshores és, quan preferiria tindre-los que explicar, de nou, que Vallada està entre Xàtiva i Moixent...

    ResponElimina
  5. Es tot una barreja de manupulacio de cara a les persones que tenen controlades i que tenen por a dur-los la contraria, per allo que puga passar (i quan dic tenen, em referixc a la gtan majoria d'abitants d'aquest poble). Desde fa molts anys, han manupulat tant la politica de Vallada, fins al punt en que volen tenir-ho tot controlat, tot a les seues butjaques per asegurar la seua vitoria a les eleccions i poder seguir "xuplant" del pot... i perque tot esto? tal vegada perque ells mateixa saben els seus defectes? perque si paren de ser uns "cacics" saben que tenen les de pedrdre? qui sap... pugem fer que esto acabe de una vegada per totes, o seguir aixina molts mes anys amagats baix les pedres i compartint el nostre sofriment dins de casa i eixina al carrer i saludar i mirar amb falsetat.

    pd: perdo per no possar accents, no em funciona be el teclat.

    Un vei de Vallada

    ResponElimina
  6. És tot una barreja de manipulació envers les persones que tenen controlades i què tenen por a dur-los la contrària, per allò que puga passar (i quan dic tenen, em referisc a la gran majoria d'habitants d'aquest poble). Des de fa molts anys, han manipulat en gran mesura la política de Vallada fins al punt en que volen tenir-ho tot controlat, tot a les seues butxaques per assegurar la seua victòria a les eleccions i poder seguir "xuplant del pot”. I per què tot açò? Tal volta perquè ells mateixa coneixen els seus defectes, però si deixen de banda el caciquisme saben que tenen totes les de pedre, qui sap. Podem fer que açò arribe al seu final d’una vegada per sempre, o seguir així molts anys més, amagats baix les pedres i compartint el nostre sofriment dins de casa, per què una vegada eixim al carrer tot seran mirades falses i de convinença.

    Correcció del comentari anterior.

    Un veí de Vallada.

    ResponElimina
  7. que trist que els nostres vells ara no tinguen un lloc on reunir-se. Per què no tenen clau!!!!

    ResponElimina
  8. Hola, en primer lloc gràcies per mantenir-nos informats del que pasa a Valla, te nasos la cosa si no es per aci no m'entere de res.

    En segón lloc, a vorer tinc entes que per poder fer aço han creat un altra associacio de vells de Vallada i l'Ajuntament li ha adjudicat el local a dit i per aixo han pogut fer este "asalt" en tota regla, algú sap més referente a açó? es veritat? es poden fer aixi les coses sense cap repercuciò que la gent que ho fa?
    Gràcies

    ResponElimina
  9. Ací estaria molt be, saber l'altra part per a poder opinar correctament, q Iron Maiden, no es caracteritza precisament per la seua imparcialitat...

    ResponElimina
  10. Fas be en desconfiar, en dubtar, en qüestionar tot el que et diguen. Es el primer pas per averiguar el que més s’aproxime a la veritat. Encara millor seria que anares a la font i preguntares. Per exemple pregunta al del bar dels jubilats per què a signat un nou contracte amb els usurpadors per a que no li pague el lloguer a l’associació de jubilats i ho pague a ells. Pregunta a la directiva de l’associació creada per l’Ajuntament per què ho han fet. Pregunta per què s’han apuntat, els que s’han apuntat, a la nova associació. A les autoritats no cal que preguntes. En l’últim ple de l’Ajuntament van demostrar fins a quin punt poden mentir sobre aquest tema.

    ResponElimina
  11. Buanes noches

    Me da la impresión, que el señor alcalde no tiene otro lugar en donde calentarse la cabeza, quiero decir en esto que el pueblo de Vallada tiene muchos más problemas en donde preocuparse. Por ejemplo el empleo " empleo para todo tipo de persona sin razon politica alguna".

    En fin que decir del señor alcalde que no sepamos......
    hasta luego.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.