dimecres, 24 de juny del 2009

Compte enrere

Estem en els dies més llargs de l’any; fa calor, abelleix passejar per la nit després de sopar... En definitiva ha arribat l’estiu. Tan sols queden tres mesos per a les esperades festes de moros i cristians.

Han passat nou mesos de dur esforç: loteries, bingos i rifes, a més del mal de cap de buscar les pertinents activitats per muntar la desfilada de capitania, encara s’afegix el fer xilaves noves per al gran esdeveniment.

Des d’estes línees vull retre un xicotet homenatge a eixes persones que amb el seu esforç estan fent que este projecte siga una realitat.

Tots els components han hagut de fer esforços, però com en qualssevol associació sempre hi ha una o dues persones que carreguen en quasi tot. La capitana també s’ha tret la part buscant-se les seues coses, així com buscant alguns pressupostos i espectacles per a la desfilada. Viatges amunt i a vall amb altres components per anar aclarint el ball i eixir a una vora.

Però si que hi ha una persona que es mereix un reconeixement especial. Una xica que ha participat tant en la faena que es veu, com en la que no. La que s’ha encarregat de dur la responsabilitat de dur els comptes preparar les loteries... La llista és massa llarga per enumerar-les totes.

Una xica de rostre eixerit, somriure fàcil, de cos predisposat per a la faena, esperit voluntariós i constant amb les seues obligacions –que ha agafat ella perquè ningú les volia-.

En estes dates en les que hi ha més faena: reunions per muntar el llibre de moros, donar mides per encomanar els trages...Quan la gent respon a la crida amb la passivitat,per la seua ment apareix un brot d’enuig, però si pel contrari la gent va responent, encara que ella sempre s’endu la major part del treball, continua amb els esforços estirant del carro, i als seus ulls espurneja un esguard de dinamisme i constància. Gràcies Paula perquè sense tu açò no havera anat endavant.

També hi ha que donar-li les gràcies a Alexis, -el de la Sal del Romer-, ja que ell ha sigut de gran ajuda per muntar la desfilada.

I com no agrair als propietaris dels bars i pubs que han permés la realització dels bingos, tanmateix com a la gent que hi ha assistit.

Ara ja quasi que està la faena enllestida, i prompte l’únic mal de cap serà que les inclemències del temps no facen ninguna mala passada.

1 comentari:

  1. Enhorabona per el comentari.
    Conec a Paula i tens moltisima rao, fas un acte de justicia reconegenli la segua dedicacio i entrega, en la elaboracio de la que segur estic sera una capitania per al record.

    Pero com ja vos dic, jo que la conec un poc se que el seu grau de compromis en cuansevol cosa que la ocupe es com descriu el amic/a Vallada city.

    Amim Paula que fa falta molta gent com tu.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.