dimarts, 19 de maig del 2009

Què és participar?

Que és participar? Sabriem els joves respondre a aquesta pregunta? No.
No, per que la gran majoria de joves no sap com participar.

Deixem clar, per a començar que, asistir,personificar-se e inclus donar l’opinió en qualsevol , asamblea, reunió, acte public … no es ben be participar, o al menys no ho es amb el significat total de la paraula.

Anem a la practica, asamblea inicial del proces “participatiu” de l’agenda 21 al nostre poble:

10 persones mal contades i totes relacionades directament a la politica local, i...
1 jove.... No més 1 jove!!!

L’ajuntament exposant els mega-projectes locals i els altres atacant-los de cara sense proposar alternatives…sense comentaris… ens vam reunir 3 vegades mes i quin es el resultat…silenci!Es normal que els pocs individus que anavem a titol personal pensarem que la participació no portava a res, per que el que es decidia alli, els politics no ho portaven a terme.

Miren vostés sino, per que no s’ha convocat cap asamblea mes? Per que no s’han buscat eines de participació més efectives que atraguen als joves a participar de la societat? Per que no intentem confiar en alló que creuen els joves?per que no conve? Potser. Però realment estem parlant del futur que vullguem per a Vallada, i aixó és important.

Després al bar a la peluqueria al mercat del divendres tots malparlant que si no hi ha vida al poble, que si no hi ha bus a l’estació, que si els joves no fem res…obrim els ulls,unim-nos parlem, opinem, traguem conclusions i portem a la practica la verdadera democracia que es la que es basa en la participació de tots per construir una societat millor i més nostra.

1 comentari:

  1. Hola a tots...
    Des de que se de l'existència d'aquest blog, el segueixc amb entusiasme i em porta nous records desde la distància, ja que no vixc al meu poble, Vallada...
    Quan el visite, observe, entre la gent, amics i joves, el poc espèrit que hi ha de canvi i participació... Tots es miren el melic, traguen, aguanten i miren endavant esperant a que algú canvie les coses... Es trist...
    M'agradaria participar, debatir i lluitar per a que la cosa millore però estic fora de joc...
    Joves del poble, si voleu un canvi, deixeu de queixar-vos al vostre interior i feu-ho públicament, per exemple en aquest blog que tothom llig!

    1 jove sols a l'asemblea... mare meua...

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.