dimarts, 3 d’abril del 2012

Fotografies de la #PrimaveraValladina

El 5 de març del 2009 la Diputació de València (PP), va censurar MUVIM, una de les exposicions de fotografia anuals més importants que es realitzen a València: Fragments d'un any, on s'exposen els millors treballs dels fotoperiodistes valencians, allò més representatiu del que ha passat al llarg de l'any i que ha sigut publicat als periòdics.
L'exposició organitzada per seccions, agrupava en la secció de política 10 fotografies relacionades amb el cas Gürtel. La Diputació de València (PP) va censurar tota la secció de política i va mentir dient que la direcció del MUVIM també hi estava d'acord amb aquesta decisió. Eixe mateix dia tota l'exposició va ser tancada al públic.
3 dies després dimitia Román de la Calle, director del MUVIM amb un emotiu comunicat que podeu veure picant ací i també amb una carta de dimissió contundent però molt emotiva. El missatge era clar:
"No es pot tindre llibertat d'opinió si no es pot tindre llibertat d'expressió"
Estava clar que "Cadascú veu els fantasmes que té al seu cap".
Això va passar a València, però també va passar a Vallada quan una persona que només conec de vista i poc més, se'm va adreçar a mi el dia de la #PrimaveraValladina amenaçant-me de males maneres i amb el dit en alt, si publicava per ahí "la foto que li acabava de fer".
Li vaig explicar que a un lloc públic, és a dir, fora de sa casa bàsicament, jo li podia fer fotos, i després fer amb elles allò que cregués convenient. Però res, ell "erre que erre" amb el dit en alt i mirada assassina... Sort que vaig traure el mòbil per gravar el que m'estava dient i va eixir escopetat...
- Quina gràcia!. Vaig pensar jo després amb el cor encara accelerat... - El que no m'ha passat a tots els llocs on he viatjat, m'ha tingut que passar al meu poble!


I ara em dirigisc a tu. Sí, tu:
- Saps què va passar amb l'exposició censurada? La notícia va córrer com la pólvora i altres sales d'exposicions de tota València i de tot l'estat espanyol es barallaven per tindre-la exposada. Per si fóra poc, la notícia es publicar a tots els periòdics de tirada nacional...
M'hagués agradat fer de la teua foto, la foto portada d'aquest àlbum. Retallar-la i traure't en primer plànol. O millor encara, traure tota la seqüència de fotos on es veu com te n'adones que estic al mig de tots els manifestants disparant cap on estàs tu i penses... Ostiaaaa... ara què!? T'assegure que la teua cara és tot un poema... Però no, no ho faré. Faré just el que volia fer, PUBLICAR-LA.


Així que ja sabeu, a VALLADA City+ teniu totes les fotos, les meues, les de Dora, les de Manel, les de Pepe i les de l'assemblea de joves. Recordeu que al G+ podeu descarregar-vos-les a tamany original si piqueu el botó de baix, on posa opcions, i li doneu a Baixar a mida completa.


Per aquells que voleu saber-ne més sobre els drets del fotògraf, al meu bloc teniu un article interessant publicat l'any passat.

2 comentaris:

  1. Kike, moltes gràcies per posar les fotos, encara que no se com les podria vorer. Les topos no entenguem de Vallada City creueta, i no poguem pasar de la primera, ai!, si ho pugueres explicar fàcilment, quant m'agradaria vóre-les!.Passeu bons dies de pasqua

    ResponElimina
  2. Doneu-li les gràcies també a Dora, a Manel Casanova, a Pepe i als joves de l'assemblea!
    Per a veure-les, està tot explicaet a les pestanyes (seccions) de la part superior del bloc on posa FOTOGRAFIES.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.