dilluns, 26 d’octubre del 2009

Qüestió d'identitat.




Per motius de treball no he pogut conectar-me a internet ni fer cap entrada respecte a la polèmica lingüística que te lloc al blog. Així que jo també vull donar la meua opinió que en té per a tots.

Cal remuntar-se al 14 i 15 de maig de 19982 on en el Congres dels diputats a Madrid s’aprova l’estatut d’autonomia de la “Comunitat Valenciana. En l’esmentat Estatut el nom per a definir el territori valencià és Comunitat Valenciana i no País Valencià. Segon la Senyera que ens identifica a partir d’eixe moment és la de la ciutat de Valencia quedant suprimida la quatribarrada, la qual teníem des de temps del Rei Jaume I. Qué va estar una burla per part del gover elegit democràticament? D’acrod, però és el que hi ha. Així és que senyors d’esquerres, ja esta bé d’anar onejant banderes anacròniques quatribarrades, això és un símbol del passat, quan manen vostés cambien si volen el que he esmentat adés. Per altra banda deixen de queixar-se que el valencià està en el seu pijor moment de la història. Que jo sàpia fa 25 anys a les escoles sols es donaven 2 o 3 hores de valencià a la setmana, ara hi ha linea en valencià. Fa 25 anys, qui cantava en valencià? Al tall, Raimon... Ben pocs, Quants grups i cantautors hi ha hui en dia? Quants autors literaris hi havia en els anys 80 i quants n’hi ha hui? Vinga un poc de serietat.

Senyors de dretes i partidaris del idioma del Sr. Giner. Per què no agafeu un cotxe, eixiu a l’autovia cap a Xàtiva i el poseu a 180 km/h. No? Ahh! Que hi ha un radar i una norma de circulació que s’ha de respetar i no es por passar de 120 km/h. Així com hi ha una norma de circulació, hi ha una norma llingüística, la qual éstà admesa per la Generalitat Valenciana, la mateixa que heu votat els de dretes. Per molt que el senyor Camps diga que el valencià és ben diferent del català la norma pareix dir el contrari. Així que senyors de dretes a callar i a acceptar la normativa en vigor.

Sr./a que diu que ha treballat a Catlunya i l’han tractada de mala manera. Si un català treballara on jo treballe segur que més d’un li amargaria l’existència, i altres es portarien bé amb ell. Persones indesitjables hi ha a tots el indrets, però el que no es pot fer es anar etiquetant als demés per les actituds d’uns pocs.
Jo fins i tot questione si vosté ha treballat a Catalunya o simplement està dedicant-se a limentar la catalanofobia que això si que ho saben fer ben bé els de dretes.

Per a acabar dir-vos que acateu el que hi ha i si no us agrada tant a uns com als altres aneuvos-en a viure al mig de la serra i no emprenyeu als demés. Doneu fàstig, uns i altres amb les vostres actituds recalcitrants i reaccionaries, a més esmentar que no evolucionem gens som capaços de tornar fer una guerra cívil i tornar a matar-nos per ideologíes polítiques i altres xorrades per l’estil.

No s’acaloreu amb este text que les pujades de tensió no són bones per a la salut.

3 comentaris:

  1. m´agradat prou el final...vivim en societat, i per tant és necessari tenir unes normes.
    i sí, al temps que es recalca que vivim a l´era de l´informació, de l´avanç tecnològic...bla bla bla...que estem com al principi? sempre a punt de tirar la pedra, de crear polèmica...
    comprenc perfectament que hi ha coses les quals es deuesn de defendre, està clar, però, també sóc de les persones que estima més el com que el què.
    com diu Drexles: más vale cualquier quimera que un trozo de tela triste.

    això sí, que jo ho pense, no vol dir que es el que es deuria pensar, allà cascú amb el que entenga per lluitar per algo.
    gràcies

    ResponElimina
  2. Be com que em nomena li conteste, SI he vixgut a Catalunya durant 3 anys i no crec que siga voste ningú per dubtar del que posse i mens per insultar, crec que este, aci per opinar del que vullgam sense faltar a ningú i voste tant que sap de cultura sembla mentira que acabe insultant als que tenen una opinio diferent a la seua, i eixos pocs que diu voste son tots amb els que treballaba fins arribar molts de ells a intentar prohibir-me que duguera a la feina una camiseta amb un bou dibuixat, ¡a estes altures en una democracia¡ i altra gent que tenia la mateixa camiseta que jo pero que amb veu baixa em deia que sols se la posava per dins de casa o inclos a probir-me possar cap emisora de radio que parlara Espanyol, si voste no ha visgut res d'aço cal que agafe les meletes i no s'en vaja a la serra s'en va un poc més allà de Castello i ja parlarem després.
    I perdone que li diga que aci ningú o casi ningú "dona fastic" com voste diu si no li agrada el que possen dons s'aguanta pero respete als demès.

    ResponElimina
  3. Em dona vergonya,vergonya saber que hi ha que monopolitzar la cultura Valenciana i enfrontar-la contra la catalana i a l'inreves.Em dona vergonya sentir dir a gent de la meua terra que a catalunya la gent menysprea als valencians( mes be diria que no s'ha donat a coneixer la nostra manera de fer les coses i les nostres propies tradicions i s'han donat a coneixer les coses mes oscures...), em fa sentir-me impotent escoltar a gent de Catalunya que Valencia esta perduda, que si son tots feixistes, que si s'ha perdut la indentitat, que si canal 9 esta manipulat..., pero em fa mes rabia preguntar-los si han vingut a València alguna vegada i que em responguen que no.Pero alhora, em fa molta,pero, que molta mes rabia sentir a la gent del meu poble donar mes corda a esta desmemoria historica que portem al coll tant catalans com Valencians.
    La solució es obrir-se al mon en que vivim, ser empatic, asertiu i donar a coneixer el que un es i estima(en este cas la nostra terra)i deixar-se de TÒPICS absurds que perjudiquen a uns i altres.catalans i valencians.
    Hi ha qui necesita odiar Catalunya per sentir-se Valencià,.a mi no em cal buscar enemics per sentir-me valencià.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.