dimarts, 4 d’agost del 2009

La capsa de Pandora.


He vist els dos comentaris del video de la capitania de la Tribu Awraba. Pense que és la comparsa que potser tinga més components, a més les circumstàncies propicien que puguen guanyar molts diners; són joves i arrastren molta gent a beure allí, tene la cabila en bon punt i en festes poden traure bons beneficis.

El primer comentari amb la seua opinió, -molt respectable-, obri la capsa de Pandora i apareixen les envejes i rancuinies per part d'alguns lectors.

Jo amb la meua opinió obric la capsa altra vegada i deixe la porta oberta al debat.

Per amí les festes de "moros i cristians" haurien de representar això, moros i cristians. Un passat medieval on convivíen les tres religions: cristiana,musulmana i jueva.

Nosaltres representem mitjançant la festa l'enfrontament del musulmans i els cirstians amb les conquestes i reconquestes, per la qual cosa crec que sobren tribus de l'Africa central, pirates i corsaris que van amb indumentaries dels segles XVI al XVII, bandolers amb trajes andalusos del segle XVIII i XIX, mosqueters del rei Lluís XIV... És clar que aporten colrit i vistositat a la festa, però per a mí estan fora de contexte.


Sí les comparsses són associacions culturals perqué no representeu passatges històrics? El roll moro sí que ho va fer.

Es pot compaginar l'espectacle amb la representació històrica, l'únic que a este poble manca molt la imaginació i la creativitat. Amb açò no vull dir que les desfilades no siguen espectaculars, sinó que deixen de costat el que hauríen de representar. L'arrel de la festa naix del marc històric, el qual malauradament s'ha quedat de costat.


Anònim.

3 comentaris:

  1. Una verdad como una casa...

    Gracias por esta aportacion que nos hace recapacitar a todos i a todas

    ResponElimina
  2. Hola es la primera vez que escribo aquí y aunque no sea de la comparsa la tribu, me veo obligado a decir que el nombre originario de la comparsa antecede a la tribu de los Awraba, una tribu bereber que se estableció en el municipio de Orba (Alicante), al cual hace referencia el nombre de su castillo, y que fueron conquistados por armas cristianas hacia el 1245 poco antes de que se decretara la expulsión de los moriscos. Así que de tribus centroafricanas y demás nada. Hablemos con propiedad por favor.

    ResponElimina
  3. Sr. anònim que escrius per primera vegada. Gràcies per la informació respecte a la Tribu Awraba. Però jo no em referisc a el seu nom en concret peró alguns dels seus trages van de tribu africana. A més arreu del territori valencià, per si no saps que parlava a grans trets, hi ha mosqueters, trages de tribu corsaris (ací també en tenim)etc. Em sembla que no has captat el meu missatge en el que es critica la vestimenta que està fora de context històric.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.