dimecres, 17 d’abril del 2013

Vallada pagó 317.000 euros de más a las empresas de Valpark por una equivocación al sumar



El consistorio intenta corregir errores contables que acabaron con el pago indebido de 3,3 millones a la UTE

 Las empresas adjudicatarias del complejo empresarial de Valpark, en Vallada, percibieron, a través del fondo habilitado por el Ministerio de Hacienda para que los ayuntamientos saldaran deudas con proveedores, 317.000 euros más de lo que inicialmente habían reclamado al consistorio por las certificaciones pendientes de pago del malogrado proyecto urbanístico, enterrado por la crisis. La corporación admite que se equivocó sumando las cantidades solicitadas y atribuye el desfase al servicio contable .

El consistorio acordó en marzo de 2012 incluir 3,3 millones de euros en facturas reclamadas por la UTE Ferrovial-Guerola dentro del préstamo ICO del Gobierno, un importe que ahora trata de anular y recuperar el equipo de gobierno después de que el Tribunal Superior de Justicia determinara que su pago fue irregular. Por si fuera poco, el ayuntamiento acaba de descubrir que esa cantidad estaba hinchada. En un informe del secretario municipal al que ha tenido acceso este diario, se atribuye uno de los fallos al proceso de introducción de las facturas pendientes en la plataforma informática desarrollada por el Ministerio de Hacienda. Cinco recibos presentan desequilibrios entre el importe reclamado por las firmas y el abonado por el consistorio.Por otra parte, la corporación valoró el incremento del IVA producido desde que las facturas exigidas por la UTE fueron registradas en las dependencias municipales, en 2010, cuando no debía de haberlo hecho, según marca la ley.

El ejecutivo dio cuenta del cúmulo de errores en el pleno del viernes e inició un procedimiento para tratar de subsanarlos, con la esperanza de ver retornado el importe abonado indebidamente. El ejecutivo (PP-AIPV) ampliará el expediente e lesividad abierto a raíz del auto del TSJ que condenó el pago irregular de 3,3 millones a la UTE por una serie de obras que, según el Alto Tribunal, no fueron ejecutadas en virtud al contrato y, por lo tanto, no procedía sufragar . Con ello, la corporación pretende anular los acuerdos que dieron luz verde a esa transferencia de fondos de cara a la causa que ahora sigue el Tribunal Supremo, después de Ferrovial-Guerola recurriera el fallo del TSJ.

3 comentaris:

  1. Aquest informe es va tractar al Plé Extraordinari al que ens va convocar l'Alcalde del passat divendres 12 d'abril del 2013, en el Punt 3 de l'Ordre del Dia, anomenat "3 – PROPUESTAS DE ACUERDO COMO CONSECUENCIA DEL INFORME SOBRE AMPLIACIÓN DECLARACIÓN LESIVIDAD ARTÍCULO 130 LEY 30/1992.". Doncs bé, a continuació adjuntem la Intervenció íntegra de la portaveu del Grup Socialista en este Plé, quan es va tractar este punt, per informar a la població:

    "Intervenció de Mª Jose Tortosa, portaveu del grup Socialista al punt 3 de l’ordre del dia del Ple Extraordinari del 12 d’abril de 2013.

    Davant de l’informe del Sr. Francisco Ballester sobre l’ampliació de declaració de lesivitat tan sols cal expressar la nostra perplexitat davant una administració que sembla col•lapsada , incompetent, i mal dirigida per un Equip de Govern encapçalat per l’Alcalde Vicent Perales. Equip de Govern completament desbordat i desafortunat en les seues decisions totalment errònies que estan comportant unes actuacions tan lamentables i perjudicials per al poble de Vallada.

    L’informe parla de “errores materiales” detectats ara pel servei de Comptabilitat de l’Ajuntament. Uns “errores materiales” que han comportat el pagament de 121.383’07€, als que cal afegir l’import abonat en concepte d’IVA (196.544’54€), que ara comprovem que tampoc tocava pagar, en total, 317.000€ extra que cal afegir als 4.700.000€ aproximadament que també es pagaren per “error”.

    Cap poble pot suportar aquestos errors, però molt menys , el nostre, que ja suporta errors per valor aproximat de 20.000.000€ gràcies a la gestió de l’anterior equip de Govern (alguns membres estan encara formant part del Equip de Govern actual). I ací no passa res?. Doncs no, passa i molt!. Es hora de demanar responsabilitats!.

    El poble no es pot permetre ni eixa pèrdua de diners ni totes les despeses que se’n deriven( rectificacions, judicis, nous informes...).

    Són molt lamentables les decisions preses al respecte per l’Equip de Govern que, una vegada més, té com a prioritat màxima el pagament a les grans empreses sense cap tipus de control ni previsió, encara que al poble ja no puguem ni respirar, perquè, clar, no hi ha diners per a res!

    Entenem que el tema de les factures és molt greu. No estem a un parvulari, on es confon 4 per 40; per tant, demanem que es depuren responsabilitats. No és suficient estar tot el dia a l’Ajuntament si això es rendibilitza en un saldo tan negatiu com el que estem patint els valladins."

    Així constarà a l'Acta del Plé.

    ResponElimina
  2. Crec que este comentari hauria de ser una entrada nova. Pregue al Grup Socialista o algú del blog que facen l'entrada. Gràcies

    ResponElimina
  3. Xe que fort... Menuda quadrilla de incompetens.. Però com podem tenir uns dirigents tan..... no se el calificatiu que possar. Que barbaritat !!.

    A vore si "los errores materiales " era que no tenia piles la calculadora..

    De Vergonya..... Tinc vergonya agena.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.