dimecres, 19 de desembre del 2012

L'esperit nadalenc



Betlem actualitzat al 2012

Nadal reblaneix els cors més durs. Tot lo món respira pau, solidaritat, amor i felicitat. Els fills i familiars que van arreu del món tornen a casa i als que no poden acudir, o ja no estan entre nosaltres, se'ls recorda amb estima. És l'esperit nadalenc que no oblida a ningú.

També el nostre govern se'n recorda de tots i cadascú de nosaltres, sense oblidar ningú. És la manera de donar les gràcies als votants que li van donar la majoria absoluta. Gràcies a les mesures del govern milers de mestres interins tornaran a viure a casa dels seus pares que, a més de l'alegria de tindre prop als fills, tindran més fàcil controlar el sucre i el colesterol per la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions. Els pares no pensionistes tindran la bona sorpresa de veure tornar als fills que estudiaven amb beca, perquè milers d’ells no compleixen les exigències actuals, doncs, després de matricular-se han canviat les regles, endurint-les.

L'esperit nadalenc és el que anima al “liquidador” de RTVV a comunicar aquesta setmana l'acomiadament de centenars de treballadors de Ràdio 9 i Canal 9. Aquesta alegria per poder passar en casa tots els Nadals serà compartida per centenar de milers de treballadors de tota mena que seran acomiadats en aplicació de la reforma laboral, el que facilitarà que les labors de casa siguen compartides entre homes i dones. A més s’han reduït al mínim les beques de menjador per a que els xiquets puguen menjar a casa, amb els seus pares. Per a que vinguen “els de la cella” dient que aquest govern no fa res per la conciliació familiar!

Per a promoure l'esperit caritatiu i piadós que pertoca a Nadal s'han reduït els serveis socials i la Llei de Dependència. Així els familiars de persones dependents tindran més fàcil guanyar-se el cel patint en la terra i els rics podran guanyar punts davant Sant Pere fent caritat. Hi ha cap cosa més reconfortant que veure un explotador i evasor d’imposts donant un euro a un mendicant davant l’església? 

Els treballadors públics també es veuran tocats per l'esperit nadalenc, doncs després de les repetides retallades de salari, i sense paga extra, veuran millorar els nivells de colesterol i s'estalviaran apuntar-se al gimnàs passades les festes per perdre uns quilets, doncs es consumirà menys menjar, menys dolç i menys torró. La frugalitat és salut, i així s’estalvia en la sanitat pública.

Però el més colpidor, el que reflecteix millor l’esperit nadalenc dels governants actuals, és el foment dels betlems vivents que provoquen els desnonaments. És cada vegada més corrent veure famílies senceres, a les que el banc ha llevat la casa, en portals o al parc, rodejats del poc que han pogut endur-se. Què hi ha més nadalenc que això? A més són betlems actualitzats, com el papa mana, sense vaca ni ruc. 

Cal gaudir i donar gràcies per tots aquests bens al déu de les finances i al seu profeta, Rajoy, que anuncia que a l'any que ve no serà tan bo com aquest que deixem. Segons totes les institucions que saben d’això sembla que el 2013 serà tan negre com la morca que corre Salaella avall. 

Que l’esperit nadalenc, el de debò, no ens falte mai. Bon Nadal a tots

Iron Maiden

1 comentari:

  1. Una valladina que no tornarà a votar al PP20 de desembre del 2012, a les 21:15

    Primer que res l'escrit d'Iron té molta ironia però molta certesa.
    Com estem al Nadal, podriem dir que el Govern de Rajoy està fent servir la propaganda del torro el ALmendro i dur-la al dia dia.
    No se si se'n recordeu com deia la propaganda..!!
    "Vuelve, a casa vuelve por NAvidad".


    Sort a tots, que com el meu amic deia ,hi ha estem arreglats, per el gover central i per el local.

    Lo d'ahir al pabello, va ser de jutjat de guardia.

    Endavant.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.