dimecres, 20 d’octubre del 2010

El govern espanyol censura la ILP malgrat el recull de 650.000 firmes.

Nota de Premsa

El Govern espanyol censura la ILP Televisió Sense Fronteres!
La Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres va nàixer arran de la censura del PP del País Valencià titella de l’espanyolisme més ranci (i de la complicitat de l’oposició del PsoE, titella de l’espanyolisme “menys ranci”) a TV3, materialitzada en els tancaments de repetidors. Des de llavors, centenars de voluntaris s’han mobilitzat per recollir les firmes necessàries per a garantir que tota la gent de parla catalana puga gaudir de tota la programació en llengua pròpia.
El passat mes de juny, Acció Cultural del País Valencià, entitat promotora de la ILP, va entregar al “Parlamento español” més de 650.000 firmes, superant amplament el mínim requerit.
Aquesta setmana hem conegut que el “gobierno de España” ha impedit la tramitació d’aquesta ILP al Congrés espanyol, al·legant que no hi ha suficient pressupost econòmic per a dur a terme el projecte.
Davant d’aquesta censura espanyola, des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera, denunciem que:
  • La negació de la tramitació deixa clar quina és la seua concepció de la democràcia: han impedit que la voluntat de més 650.000 persones siga escoltada i debatuda al Congrés.
  • L’argument econòmic és ridícul: de tots és sabut l’espoli fiscal que patim com a poble. Així doncs, Espanya ens nega els nostres propis diners per a promocionar la nostra llengua i cultura.
  • La negació de la tramitació suposa un atac més de l’Estat espanyol contra la cultura del nostre poble. L’Estat espanyol mostra una vegada més el seu menyspreu front la nostra llengua i la nostra cultura.
  • Altra vegada s’ha demostrat que això de “l’Espanya plural” no és res més que propaganda barata.
  • El govern del PsoE torna a mostrar que a Espanya el nostre poble no hi té cabuda.
Des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de la Costera sempre hem defensat, i el temps ens està donant la raó, que la única opció per a evitar la desaparició com a poble és assolir un marc nacional nou format pels diferents pobles que compartim una mateixa identitat, els Països Catalans. I el camí per aconseguir aquest marc democràtic és la lluita.
Amb l’Escarot, joves en lluita per la llengua i la cultura!



La Costera, 20 d’octubre de 2010
L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera 
 jovescostera.ppcc.cat // lescarot@cajei.cat

4 comentaris:

  1. Que mal me suena eso de Pais Valencià

    ResponElimina
  2. país. (Del fr. pays). m. Nación, región, provincia o territorio.
    Microsoft® Encarta® 2007. © 1993-2006 Microsoft Corporation. Reservados todos los derechos.

    ResponElimina
  3. Has llegit el nou estatut del 2006?

    LLEI ORGÀNICA 1/2006, de 10 d’abril, de Reforma
    de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol, d’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. [2006/4177]

    JOAN CARLES I
    REI D’ESPANYA
    A tots els que la present veren i entengueren.
    Sapiau: Que les Corts Generals han aprovat i jo vinc en sancionar la llei orgànica següent.

    PREÀMBUL
    La Comunitat Valenciana va sorgir com a conseqüència de la manifestació de la voluntat autonòmica del poble de les províncies valencianes, després de l'etapa preautonòmica, a la qual va accedir en virtut del Reial decret-llei 10/1978, de creació del Consell del PAÍS VALENCIÀ.
    Aprovada la Constitució Espanyola, va ser, en el seu marc,on la tradició valenciana provinent de l'històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del PAÍS VALENCIÀ i
    va donar origen a l'autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d'opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l'estricte marc geogràfic que abasta.

    http://www.docv.gva.es/datos/2006/04/11/pdf/doc/2006_4177.pdf

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.