dimecres, 16 de setembre del 2009

Pergamí explicatiu de la desfilada de moros i crsitians.



Açí teniu el pergamí explicatiu de la desfilada. Ni més ni menys que una recreació històrica.



27 de novembre de 1095, any del senyor


E
l papa Urbà II, fà una crida en llengua d´Oil al concili de Clermont amb la finalitat d´ajuntar tots els regnes cristians d´Europa, per a mamprendre una croada cap a Terra Santa, amb la finalitat d´alliberar les terres del infidels que les ocupen, els quals ostiguen als germans cristians de l´Imperi Bizantí.


“Deus le volt.-Déu ho vol-. Fou el crit de guerra que incitava als nobles, cavallers burguesos i camperols a viatjar a terres llunyanes i lluitar en nom de Crist, baix la promesa del perdó de tots els pecats comesos i els que es poderen cometre durant la croada.



1118 any del senyor.



U
n grup de nou homes, els quals havien demanat al rei Balduí II hostatge al temple de Salomó, funden l´Orde dels Templaris amb la finalitat de protegir els camins i als peregrins de Terra Santa. Homes valents, els quals dedicaven la major part dels temps a entrenar-se en l´art de la guerra i la resta del temps el dedicaven majoritariament a l´oració. No debades es guanyaren el sobrenom de “lleons en la guerra i corders al claustre”.
Els templaris lluitaven contra els mussulmans, tanmateix com de vegades ajudaren a algun grup islàmic.


Durant molts anys l´orde cresqué per tot Europa, era molt poderosa i rica, tot i que els seus membre no podien tindre res en propietat, tan sols les armes l´uniforme i dos cavalls.


13 d´octubre de 1307 any del senyor.


E
ls templaris s´havien convertit en els banquers de la cristiandat, deixaven diners als nobles i reis. Açò feu que l´Orde s´enriquira, tenint més poder i diners que molts nobles europeus.Un dels deutors era Felip IV de França, el qual estava endeutat fins les celles. Pensà que la millor forma de liquidar el deute era elimininant els acreedors. Presionà al papa Clement V perquè declarara als templaris com heretges. Prompte començaren les perssecusions i els empresonaments . Sotmesos a tortura confessaren el que l´esglesia volia. Els pobres cavallers foren exterminats poc a poc: alguns d´ells aconseguiren fugir a Portugal o Escòcia. L´últim Mestre fou Jacques de Molay, fou condemnat a la foguera però abans de morir va llançar la maledicció templaria, en la que deia: “En el termini d´un any tu, Felip IV rei de França envetjos i deutor de l´Orde del Temple. I tu, Clement V serf del dimoni vestit de ministre de Déu, tots dos compareixereu davant del tribunal del tot poderós”. Així fou, en el termini d´un any moriren els botxins que començaren la perssecució dels templaris.


Les propietats confiscades es repartiren entre l´esglèsia, els nobles i altres Ordes Militars.
Cinc anys després de la supressió del Temple, les propietats confiscades a la corona d´Aragó foren donades a la recent nascuda Orde Militar de Cavalleria de Santa Maria de Montesa.


12 de setembre 2009 any del senyor


H
ui set segles després de la supressió del L’orde , encara hi ha qui espera que els cavallers Templaris resorgisquen per a lluitar en defensa dels dèbils, dels oprimits i que imparteixquen justicia al món.


1 comentari:

  1. Llastima que ploguera i no deixara lluir a la capitania ja que al meu pareixer aguera lluit moltissim. Enhorabona a tota la capitania

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.