dimarts, 31 de juliol del 2012

Tens cobertura sanitària?



Fins ara aquesta pregunta era innecessària. La sanitat era un dret del qual gaudíem tots pel fet de ser humans. La sanitat espanyola era de les més eficients del món. Amb una cobertura universal de qualitat suposava una despesa, per persona i any, el 28% inferior a la mitjana europea. Les famílies de treballadors que s’arruïnaven quan algun membre queia malalt quedava com un malson del passat. Però aquest malson pot tornar si no ho impedim ja.

Des de l'1 de juliol ja ha començat el “repagament” de medicaments però serà a partir del 31 d'agost quan es farà efectiu el Reial Decret-Llei que retalla els drets sanitaris, emparant-se en l'argument que no hi ha diners, deixant sense cobertura sanitària molt immigrants i... molts espanyols.

Quedaran fora del sistema els immigrants sense permís de residència
Els ciutadans de la Unió Europea que no siguen residents a Espanya
Els estrangers amb permís de residència i els espanyols majors de 26 anys que no hagen cobrat mai la prestació per desocupació i amb rendes superiors a una quantitat encara sense determinar.  En aquest col·lectiu entren:
  • ·         Estudiants universitaris amb beques no subjectes a cotització però sí a IRPF
  • ·         Persones que no han aconseguit mai cap treball
  • ·         Persones divorciades que no estan a càrrec de l'ex-cònjuge
  • ·         Persones separades de parelles de fet no formalitzades
  • ·         Persones discapacitades en grau inferior al 65%
  • ·         Persones de poblacions nòmades
  • ·         Professionals liberals
Com vegeu el ventall que pot afectar els ciutadans espanyols és ample, per la qual cosa és aconsellable esbrinar si tinguem cobertura sanitària o no, perquè cap la possibilitat que quan necessitem el metge tinga que ser privat... si puguem pagar-ho. 

Altra opció aconsellable és fer el possible per evitar l'absurd que pretenen imposar mitjançant accions unitàries coordinades. A la web YoSí sanidad universal hi ha informació i propostes d'actuació, una de les quals és difondre la campanya com estem fent des d'ací. 

Salut (ara més necessària que mai)  Iron Maiden 

El Gup Municipal Socialista informa: convocatòria Ple ordinari a l'Ajuntament de Vallada

El Grup Socialista a l'Ajuntament de Vallada vol informar a la població de la convocatòria de Ple ordinari a celebrar al Saló de Plens de l'Ajuntament el proper dimarts 31/07/2012, a les 21 hores.

L'ordre del dia que ens ha remés l'Alcalde és el següent:

1- APROBACIÓN SI PROCEDE DEL ACTA DE LA SESIÓN ANTERIOR DEL DÍA 19/06/2012

2 - ASUNTOS OFICIALES Y DAR CUENTA DE LAS RESOLUCIONES DE LA ALCALDÍA, CONVALIDANDO Y RATIFICANDO LAS QUE TIENEN TAL FIN.

3 - APROBACIÓN TEXTO REFUNDIDO DE LA MODIFICACIÓN PUNTUAL DJIT SUELO NO URBANIZABLE, EN LOS TÉRMINOS PROPUESTOS POR LA COMISIÓN INFORMATIVA DE URBANISMO DE 16 DE JULIO DE 2012.

4 – INFORME DE MOROSIDAD 1º TRIMESTRE 2012.

5 – PROPUESTA DE DESESTIMACIÓN DEL ESCRITO DEL GRUPO SOCIALISTA DE VALLADA CON RE Nº 711 DE FECHA 25/05/2012.

6 - PROPUESTA DE DESESTIMACIÓN ALEGACIONES DEL GRUPO SOCIALISTA DE VALLADA A LA APROBACIÓN DE LA MODIFICACIÓN DE CRÉDITO NÚMERO 1/12.

7 - PROPUESTA DE DESESTIMACIÓN RECURSO DE REPOSICIÓN DEL GRUPO SOCIALISTA CONTRA EL ACUERDO DEL PLENO DE FECHA 19 DE JUNIO DE 2012.

8 – APROBACIÓN DEFINITIVA DEL REGLAMENTO DEL SERVICIO MUNICIPAL DE ABASTECIMIENTO DE AGUA POTABLE Y NORMAS TÉCNICAS DE ABASTECIMIENTO Y DEL REGLAMENTO DEL SERVICIO MUNICIPAL DE ALCANTARILLADO Y NORMAS TÉCNICAS DE SANEAMIENTO.

9 – CUMPLIMIENTO DEL FALLO DE LA SENTENCIA NÚMERO 339/11 DEL JUZGADO DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO NÚMERO 1 DE VALENCIA.

10 - CUMPLIMIENTO SENTENCIA NÚMERO 44/11 DEL JUZGADO DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO NÚMERO 6 DE VALENCIA.

11 – CUMPLIMIENTO DEL FALLO DE LA SENTENCIA NÚMERO 252/12 DE LA SECCIÓN CUARTA DE LA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO DEL TSJ DE LA COMUNIDAD VALENCIANA.

12 – CUMPLIMIENTO DEL FALLO DE LA SENTENCIA NÚMERO 280/12 DEL JUZGADO DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO NÚMERO 8 DE VALENCIA.

13 – NOMBRAMIENTO DEL TENIENTE DE ALCALDE D. FRUTOS BIOSCA MOLLÁ COMO REPRESENTANTE DEL AYUNTAMIENTO DE VALLADA EN LA XÀRCIA DE MUNICIPIS VALENCIANS CAP A LA SOSTENIBILITAT.

14 – APROBACIÓN DEFINITIVA DE LA DESAFECTACIÓN EDIFICIO CENTRO DE SALUD SITO EN LA C/ BLASCO IBÁÑEZ Y C/ LEVANTE.

15 – INICIO DE ACCIONES JUDICIALES CIVILES QUE PERSIGAN EL CUMPLIMIENTO DEL CONTRATO DE COMPRAVENTA SUSCRITO ENTRE ESTE AYUNTAMIENTO Y EL SEPIVA.

16 – DESESTIMACIÓN ALEGACIONES DEL GRUPO MUNICIPAL SOCIALISTA A LA ORDENANZA DEL CAMPO.

17 – APROBACIÓN DEFINITIVA DE LA ORDENANZA DEL CAMPO.

18 – APROBACIÓN PLIEGO DE CONDICIONES JURÍDICAS Y ECONÓMICO ADMINISTRATIVAS PARA LA ADJUDICACIÓN MEDIANTE PROCEDIMIENTO NEGOCIADO Y SIN PUBLICIDAD DEL SERVICIO DE LIMPIEZA DE LOS COLEGIOS PÚBLICOS, INSTALACIONES DEPORTIVAS, CENTRO DE SALUD, CASA DE LA CULTURA, PABELLÓN CUBIERTO Y DEPENDENCIAS MUNICIPALES DE VALLADA.

19 – RESOLUCIÓN RECURSO REPOSICIÓN INTERPUESTO POR LA MERCANTIL ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES S.L. (RE 881) CONTRA EL ACUERDO DEL AYUNTAMIENTO PLENO DE FECHA 29 DE MAYO DE 2012.

20 – RESOLUCIÓN DE LAS ALEGACIONES PRESENTADAS POR LA MERCANTIL ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES S.L. (RE 814) CONTRA EL ACUERDO DEL AYUNTAMIENTO PLENO DE FECHA 29 DE MAYO DE 2012.

21 – APROBACIÓN CUENTA GENERAL CORRESPONDIENTE AL EJERCICIO ECONÓMICO 2011.

22 – MOCIONES DE LOS GRUPOS POLÍTICOS MUNICIPALES.

23 – RUEGOS Y PREGUNTAS.

GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA
AJUNTAMENT DE VALLADA

dilluns, 30 de juliol del 2012

Marxa nocturna d'estiu.


BIM de Juliol


Aquestos són els temes que s'han tractat a l'Ajuntament de Vallada i amb els que l'equip directiu ha estat treballant durant el mes de juliol. 
També podeu llegir les conclusions i temes tractats a l'últim ple.
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
  • ¿?
Si no sabeu de què va açò, feu una ullada picant ací damunt.
Si voleu llegir tots els BIM's publicats fins ara, piqueu ací damunt.

PD: Encara que fóra genial, no estem demanant un BIM com aquest (piqueu ací damunt), però sí un breu resum del que es fa al nostre Ajuntament, perquè, com el nom indica, és nostre.
Nou o deu enunciats redactats al llarg d'un mes (30 dies). Tampoc demanem la Lluna... o sí?

Ens vegem a finals d'agost.

divendres, 27 de juliol del 2012

CINE FÒRUM ASSEMBLEA DE JOVES


Des de l’Assemblea de Joves de Vallada (AJV) volem demanar disculpes als assistents, que vingueren a vore el documental de “La Doctrina del Shock” al Centre Cultural Juvenil, ja que per motius tècnics, de format,etc, no vàrem poder desenvolupar l’activitat que havíem plantejat.

També, informem que estos problemes ja estan solucionats. Per això, realitzarem el passe del documental i posteriorment, un debat sobre la temàtica el dijous dia 2 d’agost, i el dia 9 del mateix mes passarem el documental que s’anomena “Debtocracy”, i a la seua finalització realitzarem un altre debat.


VINE I PARTICIPA!!!

Assemblea de Joves de Vallada

dimarts, 24 de juliol del 2012

Cine-fòrum: "La doctrina del shock"

L'Assemblea de Joves de Vallada, us convida a totes i tots a vindre i participar al cine-fòrum que farem el dia 26 de Juliol a les 22:30 h, al Centre Cultural Juvenil (Plaça la Pau)

El documental que es projectarà serà "La doctrina del shock", basat en el llibre de la periodista Naomi Klein. Us deixem una breu ressenya extreta d'aquesta web:

"Basada en el libro de Naomi Klein, LA DOCTRINA DEL SHOCK trata del auge del llamado ‘capitalismo del desastre’. Éste insta a los gobiernos a aprovechar periodos de crisis económicas, guerras, desastres naturales, ataques terroristas y epidemias, para saquear los intereses públicos y llevar a cabo todo tipo de reformas en favor del libre mercado. Medidas tan despiadadas que sólo han podido imponerse mediante el miedo, la fuerza y la represión.

La película rastrea los orígenes de este capitalismo salvaje en las teorías radicales el Premio Nobel de Economía Milton Friedman y su posterior implementación en todo el mundo, desde las dictaduras en Chile o Argentina de los años 70, a la Gran Bretaña de Margaret Thatcher, la Rusia de Yeltsin, o las no tan lejanas invasiones neoconservadoras en Afganistán e Irak."
 


VINE I PARTICIPA!!!

El I Festival de Dins porta el teatre clàssic a Vallada


Diumenge 29 de juliol a Vallada, “Estudiants de Babel”

La companyia Escena Erasmus, un projecte teatral en què participen estudiants que gaudeixen d’una beca Erasmus en la Universitat de València,  recorrerà entre el 22 i el 31 de juliol diferents municipis de la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida, en una gira en la qual també intervindran l’Aula de Teatre d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant i l’Escola de Teatre de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Nou Lleó (Mèxic).

Aquest programa arreplega el llegat de la iniciativa que en els temps de la II República va promoure el poeta i dramaturg Federico García Lorca, amb el grup de teatre universitari La Barraca, que pretenia portar el teatre a tots els racons d’Espanya amb funcions a l’aire lliure de les obres dels clàssics espanyols del Segle d’Or.

Les entrades de les funcions seran sempre gratuïtes, doncs està patrocinat per la Diputació de València, la Universitat de València i els diversos municipis participants, encara que la Universitat ha creat una “fila zero” per a recaptar fons que contribuïsquen al desenvolupament de les zones afectades pels diferents incendis.

El Festival de Dins arrancarà a Énguera diumenge que ve, amb la representació de “Obligats i ofesos”. Moixent prendrà el relleu, el dimarts 24 amb «Estudiants de Babel» i el dijous 26 amb “Aquell Fernando”. També el dijous 26, a Albaida es representarà  «Estudiants de Babel». Aqueixa mateixa obra es podrà veure l’endemà a Quatretonda, i, paral·lelament, “Aquell Fernando” en Montesa. El dissabte 28, Canals acollirà una funció de “Aquell Fernando”. El mateix dia el festival es desplaçarà a Castalla (la Foia), amb “Estudiants de Babel”. Montesa repetirà el diumenge 29, en aquesta ocasió amb “El teatre de la pàtria”, mentre en l’Olleria s’oferirà «Aquell Fernando» i a Vallada, “Estudiants de Babel”. De nou Montesa tancarà aquesta cita amb l’obra “Estudiants de Babel”.

dilluns, 23 de juliol del 2012

Armes de destrucció massiva


La possessió d'armes de destrucció massiva, per governants irresponsables, ha sigut un argument per justificar guerres que han provocat centenars de milers de morts i la destrucció de societats estructurades i pròsperes. Ens van fer pensar que la simple sospita de que certs dirigents tingueren armes d'aquest tipus justificava una invasió, una guerra i tots els mals que comporta. Fins ara ens pillava lluny. Però el que no sospitàvem és que a casa nostra tinguérem governants tan irresponsables com per a utilitzar el poder com armes de destrucció massiva contra els ciutadans.

Les bombes d'efecte retardat que suposen les retallades d'educació i I+D+I; l'atac directe a la economia les famílies treballadores abaixant els salaris, precaritzant l'ocupació, eliminant els drets laborals i retallant la cobertura de l'atur; la mort en condicions infrahumanes que provoca, per a milers de dependents, el dràstic retall i l'abandó progressiu de la llei de dependència; junt al copagament farmacèutic, que minva les magres pensions de milions de persones majors, s'han convertit en armes de destrucció massiva que faran pols una societat que, amb molt de patiment, havia aconseguit un forma de vida decent amb unes cobertures socials relativament bones. 

Mentre escric açò escolte per la ràdio que la maleïda prima de risc supera els 640 punts, i a González Pons, desviant responsabilitats, tirant-li la culpa al Banc Central Europeu. La voladura descontrolada de l'Estat per acontentar els mercats no fa efecte. Potser perquè, com tot lo món sap, els mercats només tenen un objectiu, guanyar diners, i un estat al que han tallat totes les branques d'activitat, amb un mercat interior minvant per l'atur i els baixos salaris, no ofereix cap al·licient.

Els antisistema que ens governen diuen que cal destruir els pilars bàsics de la nostra societat perquè hem viscut per damunt les nostres possibilitats i no hi ha diners, però això no és més que un altra mentida. Vicenç Navarro ho explica molt bé: Espanya és un dels països de l'Eurozona amb menys despesa pública per habitant; un dels estats que menys ingressa en imposts, que a més són regressius, i dels menys redistributius. Sí que hi ha diners però l'Estat no els arreplega i prefereix demanar prestat, el que està provocant l'enorme deute que ens porta a la ruïna. 

L'Estat podria ingressar, per exemple: per tornar a cobrar l'impost de successions = 2.550 milions; per eliminar la reducció d'impost de societats a empreses amb més de 150 milions de facturació = 5.600 milions; per augmentar l'impost de societats al 35% per empreses que guanyen més d'un milió d'euros a l'any = 14.000 milions; per establir l'impost a les transaccions financeres = 5.000 milions; per reduir l'economia submergida en deu punts = 38.500 milions; per augmentar els imposts de les SICAV i els guanys especulatius, etc. Açò és només una mostra del que pot fer-se en compte de congelar pensions, retallar en sanitat i educació, cobrar medicines i apujar el IVA. 

Potser encara estem a temps d'evitar la demolició total de la societat. Però per aconseguir-ho cal llevar-li el poder al PP a tots els nivells perquè, en les seues mans, és un arma de destrucció massiva. 

Iron Maiden

MENÚ DIA 28 DE JULIOL AL SÀEZ



RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 28 DE JULIOL
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • VICHISSOISE DE COCO AMB FRUITS DE MAR I CRUIXENT DE DE PORRÓ
  • REVOLT DE VERDURES

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE DE BOLETS I CIGÀL·LA AMB PARMESÀ

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • CUIXA DE CORDER AL FORN, AMB EL SEU SUC I CREILLES A LO POBRE

PER A FINALITZAR:
  • MIL FULLES DE CREMA


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

divendres, 20 de juliol del 2012

Volta Vallada 2012

El club d'atletisme "CAMA LLARGA" vos convida a participar demà dissabte 21 a la XIIIª VOLTA A VALLADA 2012, bé com a corredors, bé animant a tots els participants.


Les carreres dels xiquets començaran a les 17 ,30 h i l'absoluta a les 19 h.




També vos informem de la nova web del club


 www.camallarga.es

MENÚ DIA 21 DE JULIOL AL SÀEZ



RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 21 DE JULIOL
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA DE FRUITS SECS AMB CAPELLÀ I VINAGRETA DE MOSTASSA
  • LA NOSTRA COQUETA DE DACSA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE FOIE AMB BOLETUS

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • SOLOMILLO DE PORC IBÈRIC AMB SALSA L'ESTRAGÓ

PER A FINALITZAR:
  • EL NOSTRE POSTRE


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

Ayer todos éramos mineros, hoy todos somos funcionarios


El carrer Xàtiva ahir 19 juliol 2012

Aquest és un fragment de l’excel·lent article de Isaac Rosa en Zona Crítica que explica molt bé una opinió que compartisc al cent per cent. 

"Ayer todos éramos mineros, hoy todos somos funcionarios, de la misma forma que todos somos parados (con los que se ensaña cruelmente el Gobierno), todos somos cuidadores de personas dependientes (cuyo optimista “derecho de la dependencia” se ha esfumado en cuanto han adelgazado las vacas gordas de ayer), y mañana si hace falta todos seremos jubilados (pues las pensiones no están a salvo de próximos tijeretazos). Sigan la línea de puntos y encontrarán cuál es el común denominador de todos los colectivos afectados por la crisis y las políticas anticrisis: no lo es ser ciudadanos, pues ni la crisis ni las políticas de recortes afectan por igual a todos los ciudadanos (ahí están los ciudadanos banqueros, los ciudadanos ejecutivos o los ciudadanos con grandes fortunas). Lo que une a todos los colectivos sacrificados es que son trabajadores. Así se entiende mejor: trabajadores mineros, trabajadores públicos, trabajadores en paro, trabajadores que cuidan personas dependientes, trabajadores jubilados.

Puede parecer una obviedad a estas alturas, pero de repente los mineros o los funcionarios toman la calle y nos lo vuelven a recordar: que la llamada crisis es un expolio de dimensiones históricas a los trabajadores; un saqueo de nuestro trabajo, nuestros salarios, nuestros derechos, nuestros servicios públicos; una transferencia de riqueza desde los bolsillos mermados de la clase trabajadora hacia las cuentas blindadas de los campeones de la crisis, los que no pagan precio por sus errores ni sufren los recortes.

En eso consiste la llamada crisis, y sólo cuando seamos del todo conscientes de que no es sólo un asunto de ciudadanía indignada sino de trabajadores en lucha, seremos capaces de contener ese expolio."

dijous, 19 de juliol del 2012

Debat sobre droga i drogodependència.

Esta nit parlarem sobre droga i drogodependència.
Començarem a les 22:30 en el centre cultural juvenil, 

a la plaça de la pau.
Punxant ací http://db.tt/NYYp77QZ , podràs llegir els documents en els quals encetarem el debat.

Demanem disculpes per avisar de forma tan precipitada.

Foc en l'algepsar!!!

Bon ensurt el d'anit. El foc a la porta de casa i quasi que ni ens enterem!!!.

 21:56 El marge en flames.
 22:00 Apagant amb la "retro"

dimarts, 17 de juliol del 2012

FESTA J&B COLORS AL GLAÇÓ


     AQUEST DISSABTE 21 GLAÇÓ ES PLENA DE LLUM I COLORS!! 

     AMB LA FESTA J&B COLOR DE EDICIO LIMITADA OBTINDRÀS REGALS LLUMINOSOS!!
     DEMANA LA TEUA COPA I OBTINDRÀS ULLERES, ANELLS I DIADEMES LLUMINOSOS!!

     A MÉS PER GAUDIR DE LA MILLOR MÚSICA DEL MOMENT BOTERO DJ!!!

     GLAÇÓ ............. MÉS QUE UN PUB

dilluns, 16 de juliol del 2012

Epílogo


Article de Julià Àlvaro en El País 

"Cuando se revise lo que han sido estos años se verá que la cadena fue asaltada por una banda de sinvergüenzas que solo querían ganar elecciones y dinero"

Seguramente este es el último artículo que firmo como periodista de Canal 9. Dado que ni milito en el PP, ni tengo cargo directivo alguno, ni soy un recomendado, cuando en los próximos días la dirección de Radiotelevisión Valenciana (RTVV) haga público el Expediente de Regulación de Empleo (ERE), parece evidente que mi nombre estará en la lista y me iré al paro.

Els treballadors de Canal 9 ocupen el plató dels informatius de les 14h

Han impedit que es fes l'informatiu del migdia, per protestar contra l'ERO que afectarà 1.295 dels 1.700 treballadors


Tota la informació en aquest enllaç.




I Taller práctico de fotografía nocturna y larga exposición



Tengo el placer de anunciar la primera convocatoria del I Taller práctico de fotografía nocturna y larga exposición, que se celebrará en la localidad de Vallada (Valencia) los próximos días 27 y 28 de Julio. Se ha optado por ofrecer dos turnos, para poder facilitar un poco las cosas. Tu decides si apuntarte el día 27 o el día 28.

Los asistentes tendrán la oportunidad de, por una parte, introducirse en el apasionante mundo de la fotografía nocturna, y por el otro, adquirir los conocimientos necesarios para su correcto desarrollo y ponerlos en práctica. 

Para más información, pulsar sobre la imagen para verla a mayor tamaño.

dissabte, 14 de juliol del 2012

Un poc d'humor per al cap de setmana: El avión español.


Están todos los pasajeros en la sala de embarque esperando la salida del vuelo cuando de repente llegan el piloto y copiloto impecablemente uniformados con anteojos oscuros y bastón blanco tanteando el camino..
La empleada de la compañía aclara que, si bien es ciego, es el mejor piloto y copiloto que tiene la Empresa.

Con todos a bordo, el avión comienza a tomar velocidad con los pasajeros aterrorizados.    El avión sigue tomando velocidad pero no despega... continúa la carrera y sigue en tierra.   Cada vez el final de pista está más cerca y en una explosión de histeria general los pasajeros comienzan a gritar como poseídos!

En ese momento el avión, milagrosamente, toma altura ...entonces el piloto le dice al copiloto...

- El día que los pasajeros no griten,  ¡¡¡ Nos hacemos MIERDA !!!!!!
Moraleja:

Así está hoy ESPAÑA, gobernada por ciegos que no ven, o no quieren ver, la realidad.  A la espera de que el pueblo "GRITE" para levantar vuelo.


divendres, 13 de juliol del 2012

NEGLIGÈNCIA, FOC, NEGLIGÈNCIA, FOC...


Els últims incendis produïts a Cortes de Pallàs i a Andilla, i el fet de què cada 5 minuts passe un helicòpter en direcció a la serra de Mariola m'han empentat a escriure aquesta entrada i denunciar públicament un fet molt greu que passa al nostre poble, que en el seu moment ja vaig denunciar a l'ajuntament i a dia de hui no s'ha fet res per resoldre.

El tractament d'aigües d'ambdues piscines és molt rudimentari, podríem dir-ne que es fa a ull. He vist vindre a l'inspector de sanitat més d'una vegada i fer la vista grossa, no se si perquè a la llei es recull que les piscines construïdes abans 2002, no se li apliquen les mateixes normes de seguretat que a les de nova construcció i simplement deuen de proporcionar una seguretat mínima, o bé per una altra cosa. 
L'emmagatzemament dels productes químics, no compleix ni de lluny les mesures de seguretat mínimes, pots ser a la piscina del poliesportiu ara si (des de l'any passat), però a la Saraella... NO.

La piscina de la Saraella es tracta amb SOSA CAUSTICA I CLOR. Normalment és el socorrista qui s'encarrega de tractar les aigües. En la resta de piscines en les quals he treballat, hi ha una persona que s'encarrega de forma exclusiva d'açò, per la importància i la serietat que suposa, i perquè no és la feina del socorrista.
La piscina de la Saraella té una depuradora que es troba en un xicotet soterrani, en eixe mateix soterrani es troba:
  • La depuradora
  • Productes de neteja
  • Productes sanitaris (per a curar i tractar als banyistes)
  • LA SOSA I EL CLOR, normalment aquestos productes es trobem ben junts, i junt a la depuradora, que moltes vegades desprèn aigua.
No estic siguent per a res exagerada. El clor sol anar dins d'un bidó amb tapa, però la sosa va en una bossa, i quan l'obris, queda oberta i van eixint grànuls d'aquest producte poc a poc.
Els socorristes de la piscina, tenen un sol recipient per tirar a ull aquestos productes, aquest any s'han superat fent-los tirar els productes amb un “recojedor” de granera.
L'any passat vaig demanar reiterades vegades més seguretat, quasi vaig tindre que suplicar que em compraren 2 recipients per tirar els dos productes i finalment em vaig negar a fer-ho.

Si com jo, fa molts anys que no dones química, i algú et diu que el tractament d'aigües es fa així i has de fer-ho, pot semblar-te estrany i pots denotar una mancança de seguretat bestial, però no eres conscient de fins quin punt és perillós, tindre CLOR I SOSA a un lloc molt HUMIT.

La reacció que es produeix està catalogada com una de les més sorprenents pica ací:

 

Com sabeu, la piscina de la Saraella es troba a un paratge natural. El soterrani es troba en contacte amb la natura, tenint el primer arbre a menys d'un metre.

Per ara no ha passat res, però seria el més normal del món que passara alguna cosa.

Demane per favor, que s'aneu passant per l'ajuntament i demaneu la seguretat que mereixen les nostres muntanyes ja cremades no fa tant de temps.

Gràcies.

dijous, 12 de juliol del 2012

Projecció de vídeo a la casa de la cultura.

     


     Este proper divendres a les 8:00 de la vesprada el Centre excursionista vos convida a vindre a la casa de la cultura a la 2ª planta per visualitzar el vídeo de l'acampada que es va fer el passat mes de juny als Campellets. Si vares vindre és una bona ocasió per recordar-la i si no, vine per vore com ho pots passar de bé una altra vegada.
     El Centre excursionista agraïx la col·laboració de l'excel·lentíssim ajuntament de Vallada per deixar-nos el local i l'equip de so.
     En acabar la projecció  pujarem a sopar "de sobaquillo" a l'àrea recreativa de l'ermita.
     Si vols col·laborar amb el Centre excursionista i vols anar a la moda més refrescant d'este estiu, pots provar-te la samarreta del Centre per encomanar-te'n una. Estaran en breu a la venda al preu de 8 euros. 
     Ah! I Tant si vingueres com si no, pots vore les fotos de l'excursió al Río Fraile a Bicorp en els àlbums de Valladacity+ i a la pàgina del Centre del facebook.
     Salut i aventura!

dimecres, 11 de juliol del 2012

MENÚ DIA 14 DE JULIOL AL SÀEZ


RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 14 DE JULIOL
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • GASPATXO ANDALÚS DE MELÓ D’ALGER AMB PERNIL
  • CIGAL·LETES SALTEJADES AMB VERDURES

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE NEGRE

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • CORDER A BAIXA TEMPERATURA AMB PURE DE CREILLA I PIMENTONS DEL PADRÓ

PER A FINALITZAR:
  • EL NOSTRE POSTRE


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

dimarts, 10 de juliol del 2012

XIII VOLTA VALLADA 2012

El club d´atletisme "CAMALLARGA", vos convida a participar a la XXIII Volta Vallada el proper dia 21 de Juliol

També  vos convidem a participar a la "VERIFICACIO DEL CIRCUIT"  que farem el proper dissabte dia 14 aprofitant que no  hi ha cap carrera del circuit de la Costera ales 19.30 H..

Com sabeu , La VERIFICACIO  DEL CIRCUIT ,  es  recorrer-lo de forma divertida i no competitiva per tots aquells que vullguen , cadascú  al seu ritme ,  i després soparem a l´ermita com a  inici de la setmana de la VOLTA VALLADA 2012.

VOS ESPEREM.

CLUD D´ATLETISME "CAMALLARGA .VALLADA"




dilluns, 9 de juliol del 2012

Yo soy español, español, español...



“Podria semblar que l'esport és una reproducció inofensiva de la guerra (...) Als camps de l'estranger, els homes guanyen els seus trofeus o perden el seu honor lluitant en nom de la nació (...) com si determinessen tot l'honor nacional”. La confirmació d'aquestes paraules, de Michael Billig en “Nacionalisme banal”, les hem viscut aquesta setmana d'exaltació patriòtica espanyola. La meravellosa victòria dels “herois espanyols” ha reforçat el sentiment d'unitat de la nació. Tots “som espanyols, espanyols, espanyols” perquè hem guanyat. Hem guanyat?

La guerra sempre ha tingut eixa virtut d'unificar les nacions front a l'enemic exterior, emmascarant la lluita de classes entre compatriotes, d'ací la descomunal promoció de la “inofensiva guerra” de la selecció espanyola contra la resta d'Europa que ha debilitat el debat polític entre espanyols de primera, de segona i de tercera que la realitat s'encabota en evidenciar. Mentre açò passava València cremava en flames després d'anys sense invertir ni un euro en la prevenció d'incendis forestals; els nostres majors sortien sorpresos de la farmàcia després de pagar part de les medicines, el que minva la ja curta pensió; Rajoy, més patriota que ningú, avançava que en juliol continuarà amb “los ajustes que España necesita”. España, Una, Grande...
El que amaga el “yo soy español, español, español” és que hi ha espanyols molt patriotes que evadeixen capitals per no pagar hisenda perquè altres espanyols molt patriotes, que ens governen, ho permeten. Que gent, a la que li s'ompli la boca d'Espanya, han estat robant impunement els diners públics perquè la gent que ara ens aplica receptes “duras pero necesarias” ho ha permès. Espanyols som tots, però uns crien el pollastre i altres se'l mengen.

“Nosaltres” vam guanyar als francesos, per dos gols de Xavi Alonso, en una batalla que va reforçar el sentiment de pertinença a la nació espanyola, la nació que privilegia a les classes altes amb tractaments fiscals vergonyosos, desmunta l’estat de benestar, fa pagar la crisi a les classes mitjanes i desprotegeix a les classes més necessitades. França no ha guanyat l'eurocopa però ni la sanitat ni l'educació han patit cap retall, ha apujat el salari mínim, ha deixat l'edat de jubilació com estava abans de la reforma de Sarkozy, ha suprimit l'exempció de l'impost sobre la fortuna i ha anul·lat la apujada de l'IVA aprovada pel govern anterior, ha apujat al 75% la cotització als ingressos superiors al milió d'euros, i ha igualat els imposts del capital al nivell dels del treball. I ja no són promeses electorals, són fets. El ministre Ayrult, en anunciar les mesures, va apel·lar al patriotisme. No pot dir-se patriota aquell que evadeix capitals a paradisos fiscals, ni aquell que fuig d'arrimar el muscle quan la pàtria el necessita, doncs en moments de necessitat qui més té ha de contribuir més.

França demostra que hi ha altra manera d’afrontar la crisi repartint la càrrega. Ací, com que tots som espanyols, estem molt contents de ser els millors d’Europa i del món. Però encara no sabem si els herois de la selecció cotitzaran a hisenda ni com. Estem acostumats a que els nostres herois de l'esport tinguen els diners fora del país, que els esportistes i “figures” que venen de fora cotitzen a tipus baixos per les exorbitants quantitats que reben. Tot legal. Com a tontos, no? Així ens va.

Espanya és el país europeu amb major desigualtat, especialment agreujada els darrers dos anys de crisi per a les classes populars (que no per a les altes que han augmentat la seua riquesa). Col·leccions de cotxes de superluxe, rellotges de 300.000 € o primes milionàries pagades amb diners públics, que es neguen per a sectors bàsics, contrasten amb l'empobriment galopant de les classes populars i la desfeta del sector públic que mitigava la desigualtat injusta. Al recer de l’eufòria patriòtica s’anuncien noves mesures “necessàries”. La felicitat de la victòria actuarà com el soma del Món feliç d’Huxley.

Diu Billig que “l'esport és una reproducció inofensiva de la guerra” però, veient el que està passant, crec que no és tan inofensiva.

Iron Maiden