Cercar en aquest blog

dijous, 31 de maig de 2012

25ª FIRA ALTERNATIVA DE VALÈNCIA
PROGRAMACIÓ

Divendres, 1 de juny

Recreació de l'època dels Borja a Xàtiva.

   
     Este cap de setmana es presenta interessant des d'el punt de vista cultural a la ciutat de Xàtiva.
 Ací vos deixem la informació pertinent. Esperem que vos resulte interessant.

dimarts, 29 de maig de 2012

PrepotènciaHi ha persones que quan tenen poder l'exerceixen de forma desproporcionada, abusant i produint efectes negatius i perjudicials per a les persones i per al cos social. Aquesta deformació de la capacitat d'acció individual és la prepotència. En el medi social la prepotència dels poders públics genera indignació, protesta i demanda de justícia però, si l'aplicació de les lleis falla, hom constata la falta de força per corregir la injustícia i podem caure en la desesperació de la impotència.

La història ens dona exemples de prepotència extrema en dictadures, amb dirigents que exercien un domini absolut sobre el poble impotent davant de la força bruta de l'Estat. Mussolini, Hitler o Franco, són paradigmes de prepotència i, curiosament, els tres patien d'alguna incapacitat física o inadaptació social, és a dir, que sembla que hi ha una relació directa entre el despotisme i les incapacitats personals del dèspota. L'abús de poder és major quan major és la inseguretat i les carències personals de qui l'exerceix. 

La força transformadora dels ciutadans ha aconseguit, amb la democràcia, un sistema polític amb controls per a que ningú no puga exercir la tirania sobre el poble. El sotmetiment a les lleis i la divisió de poders garanteixen, si més no teòricament, que no hi haurà arbitrarietats i injustícies. Però la pràctica ha posat en evidència que la justícia, l'encarregada d'equilibrar les desigualtats socials, no és independent i permet privilegis immorals que, si sempre són condemnables, en temps de crisi provoquen misèria i desesperació en milions de ciutadans que se senten impotents. 

Provoca impotència que ningú demane responsabilitats penals, polítiques i civils als causants de la crisi, als gestors de les caixes d'estalvi en fallida; als que permeten l'evasió fiscal i l'existència de paradisos per als diners negres; als destructors de la sanitat i l'educació pública; als que han incomplit la seua obligació institucional i han abandonat a la seua sort a milers de famílies amb xiquets; als que provoquen amb polítiques antisocials l'augment de l'atur; als responsables del desmantellament dels centres d'investigació que ens condemna a ser un país de tercera. El sistema falla quan açò passa i el Tribunal Constitucional ho permet i el president del Tribunal Suprem, en lloc de fer justícia, es gasta milers d'euros públics en viatges de luxe a Marbella sense donar comptes a ningú.

Malauradament l'exemple de prepotència impune es reprodueix a altres nivells. I és més feridor quan coneixes el prepotent i les seues misèries. El poder dels petits empresaris, quan més dèbils i ineptes pitjor, permeten humiliar i abusar dels empleats sota l'amenaça de l'acomiadament reforçada per l'atur galopant. La impotència que açò provoca només s'iguala quan veus alcaldes miserables que tracten despòticament als funcionaris i es permeten eliminar arbitràriament llocs de treball per a persones amb discapacitats, mentre ocupen a familiars a dit pagats amb diners públics. 

La distància curta ens fa palesa la relació prepotència/impotència. Podem observar sense intermediaris com el prepotent inútil es creix davant la paralització derivada de la impotència del perjudicat que s'enfonsa, engolint-se la ràbia de la injustícia, pensant que no pot fer res. Però totes les persones tinguem la capacitat de crear, de generar canvis o de produir efectes en el medi en el qual actuem, siga el medi natural o el social. Aquesta aptitud es denomina “potència” si està en qualitat de possible, sense desenvolupar. Tots posseïm la potència per a canviar les coses. Podem quedar-nos amb aquesta capacitat alliberadora atrofiada, amb aquesta potència transformadora reprimida empassant-nos la saliva, mostrant-nos impotents davant la prepotència destructora dels avars ineptes que ens governen o, pel contrari, desenvolupar el potencial regenerador i de canvi social, del que som capaços, passant a l'acció. En les nostres mans està. 

 Iron Maiden

Polítics del nostre ajuntament VS noves tecnologíes

Alguns polítics de Vallada ens estan demostrant, amb les seues entrades al bloc (com per exemple, els temes que es tractaran als plens ordinaris) que són capaços d'utilitzar les noves tecnologies per informar al poble.
És un exercici de transparència que ens demostra, al mateix temps, que són capaços també d'utilitzar les noves tecnologies (tan necessàries avui en dia) i que, per tant, tenen una formació acord als nous temps.

No obstant això, alguns altres polítics del nostre ajuntament, tenen encara una "formació digital" que deixa molt que desitjar. És un aspecte que considerem necessari però al que molts d'ells es resisteixen (per molt important que siga el seu càrrec) vivint ancorats en el passat.

Al nostre bloc sense anar més lluny, tenim diversos exemples de polítics que no tenen cap inconvenient en escriure'ns utilitzant el correu electrònic de les seues filles o de registrar-se a blogger amb el perfil dels fills (és el cas de Vicente Perales al 2010 o Servilio al 2011).


Altres anècdotes paregudes han arribat a les nostres orelles: polítics que no saben llegir o identificar d'on o de qui ve cada escrit, o com es fan les coses, quan sembla estar tot clarament explicat...  Tanta notícia negativa ha fet que ens preocupem per aquest tema seriosament perquè: Com anem a demanar-li als nostres governants que ens comuniquen, que s'expressen, que ens informen si ni tan sols saben obrir-se un compte de correu a gmail?

Anualment s'oferten cursos d'informàtica al nostre poble. Alguns d'ells són inclús gratuïts!
Estaria molt bé utilitzar aquesta "deficiència formativa"  que tenen aquells que ens governen, per a assistir a aquestos cursos tots junts, com a treballadors de la "empresa" de la qual formen part.
Pel seu bé, però també pel nostre.MENÚ DIA 2 DE JUNY
RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 2 DE JUNY
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA DE REMOLATXA AMB CABALLA, CEBA CONFITADA I VINAGRETA DE CÍTRICS
  • REVOLT DE CARABASSA AMB BOTIFARRA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE CALAMARS AMB PEBROTERA (ÑORA), FESOLS I NAPS


COM A PLAT PRINCIPAL:
  • SECRET IBÈRIC A BAIXA TEMPERATURA, CONCENTRAT DE LA SEUA SALSA, MOSAIC DE VERDURES I XIPS D’ALL PORRO


PER A FINALITZAR:
  • EL NOSTRE TIRAMISU


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.


dilluns, 28 de maig de 2012

Convocatòria de Ple Ordinari a l'Ajuntament de Vallada

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Vallada vol informar la població de la convocatòria de Ple Ordinari que es celebrarà al Saló de Plens de l'Ajuntament el proper dimarts 29/05/2012, a les 21 hores.
 
L'ordre del dia que ens ha remés l'Alcalde és el següent:
 
1- APROBACIÓN SI PROCEDE DEL ACTA DE LA SESIÓN ANTERIOR DEL DÍA 27/04/2012
2 - ASUNTOS OFICIALES Y DAR CUENTA DE LAS RESOLUCIONES DE LA ALCALDÍA, CONVALIDANDO Y RATIFICANDO LAS QUE TIENEN TAL FIN.
3 - APROBACIÓN EXPEDIENTE MODIFICACIÓN DE CRÉDITOS NÚMEO 01/2012 POR MAYORES INGRESOS POR LA CONCESIÓN ADMINISTRATIVA DEL AGUA POTABLE.
4 - DESAFECTACIÓN EDIFICIO CENTRO DE SALUD SITO EN CALLE BLASCO IBÁÑEZ Y CALLE LEVANTE.
5 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A PROMOCIONES INDUSTRIALES MAFORT, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS DE GESTIÓN DE CERTIFICACIONES DEBIDAS NÚMEROS 7 A LA 10.
6 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A PLATAFORMAS LOGÍSTICAS VALLADA, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS DE GESTIÓN DE CERTIFICACIONES DEBIDAS NÚMEROS 1 A LA 10.
7 - APROBACIÓN INICIAL ORDENANZAS DEL CAMPO DEL AYUNTAMIENTO DE VALLADA.
8 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS DE GESTIÓN DE CERTIFICACIONES DEBIDAS NÚMEROS 1 A LA 10.
9 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A PROMOCIONES INDUSTRIALES MAFORT, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS CUOTA INICIAL (ACUERDO AYUNTAMIENTO PLENO 27/06/2008).
10 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS CUOTA INICIAL (ACUERDO AYUNTAMIENTO PLENO 27/06/2008).
11 – ACUERDO FACULTANDO A LA ALCALDÍA A INICIAR CUANTAS ACCIONES CORRESPONDA EN DERECHO PARA PERSEGUIR LA CANTIDAD ADEUDADA POR LA MERCANTIL PÚBLICA SEPIVA.
12 – APROBACIÓN INICIO PROCEDIMIENTO RESOLUCIÓN DEL CONTRATO DE ADJUDICACIÓN DE LA CONDICIÓN DE URBANIZADOR A LA MERCANTIL ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES, S.L., CON INCAUTACIÓN DE AVAL.
13 – NOMBRAMIENTO DE LA REINA DE LAS FIESTAS 2012.
14 – DAR CUENTA DEL PROGRAMA DE ACTOS FIESTAS PATRONALES 2012.
15 – MOCIONES DE LOS GRUPOS POLÍTICOS MUNICIPALES. 
16 – RUEGOS Y PREGUNTAS.Grup Municipal Socialista
Ajuntament de Vallada