Cercar en aquest blog

divendres, 25 de maig de 2012

Gent que balla, gent que canta, gent creativa que crida i denuncia.

Ací uns vídeos per a meditar aquest cap de setmana.
Simplement, genials.

Que els gaudiu.

Més info ací: http://www.flo6x8.com/intro

Plantes d’ací: Jonça


La jonça (Aphyllanthes monspeliensis) és eixa herba que sembla una mateta de jonc, amb les tiges molt fines, però que, en lloc d’acabar amb una punta punxant com el jonc, te unes boniques flors de color blavós amb sis pètals travessats de dalt a baix per una vena fosca, que adornen les vores dels camins i els marges dels bancals des de l’abril fins a juliol.


És una planta monocotiledònia rara, doncs és l’única espècie del gènere Aphyllanthes, que com el seu nom indica (Aphyllanthes ve del llatí “aphylla” que significa sense fulles) no té aparentment fulles, doncs les ha reduït a una espècie de beina escariosa situada a la base de les tiges, i realitza la fotosíntesi mitjançant les tiges verdes. 


A més, la seua distribució mundial és molt reduïda. Només podem trobar-la des d’Occitània a la Península Ibèrica i algun punt del nord d’Àfrica, i manca, fins i tot, a les Balears.

dijous, 24 de maig de 2012

Los recortes educativos, explicados a lo bestia


per Isaac Rosa en Zona Crítica, 23 de maig de 2012 

El presidente del gobierno convoca a los medios de comunicación a La Moncloa para un mensaje a la nación. Mirando a la cámara, con tono firme, lanza la bomba: “Queridos ciudadanos, voy a ser sincero, sin eufemismos: en España sobran millones de trabajadores, y van a seguir sobrando por muchos años, porque no esperamos crear empleo en una larga temporada; más bien al contrario, se seguirá destruyendo. Así que no voy a emplear el argumentario habitual para justificar los recortes educativos. Háganse ustedes mismos esta pregunta: ¿para qué vamos a seguir formando jóvenes que no tendrán donde trabajar? ¿Para qué gastar nuestro escaso dinero en que las próximas generaciones tengan un título universitario, de Formación Profesional o de Bachillerato? ¿Para que lo cuelguen en el salón? ¡Si aquí no va a haber trabajo en condiciones más que para unos cuantos, y el resto al paro o al subempleo!”


dimecres, 23 de maig de 2012

MENÚ DIA 26 DE MAIG
RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DIA 26 DE MAIG
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA DE FRUITS SECS AMB VINAGRETA DE MEL I MOSTASSA
  • CUBALIBRE DE FOIE AMB GRANISSAT DE LLIMA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE CIGÀL·LA, PERNIL I BOLETS AMB SUC DE POLLASTRE

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • CARRILLERA GUISADA DE TERNERA AMB LA SEUA SALSA, PURE DE XIRIVIA I XIPS DE CARABASSA

PER A FINALITZAR:
  • TARTA TRES XOCOLATES


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

dilluns, 21 de maig de 2012

Jo també vaig signar

Jo també vaig signar i molts, moltíssins de nosaltres vàrem signar. Vaig signar contra el viaducte sobre les Gorges del Cabriol, per no sé quina raó el traçat no passa per allà. Vaig signar contra la Guerra d'Irak, que s'ha demostrat que d'armes massives res de res i d'interessos econòmics bona cosa. També vaig signar contra l'equiparació del camps de golf amb l'agricultura, pel que fa a nivell de prioritat en l'ús de l'aigua. A més vaig signar contra el transvassament Xúquer-Vinalopó que deixaria la Ribera salinitzada i el Caroig sense el seu aqüífer, el projecte va ser modificat. He signat contra els aerogeneradors de la Balarma i altres zones, ara resulta que no eren tan necessaris ja que s'han retirat les subvencions a les energies renovables. Vaig signar contra la destrucció del Cabanyal i ja a ningú li queda dubte que era una operació immobiliària de quatre. He signat contra el macroabocador de Llanera, el fem per a l'interior i el turisme que en part el provoca a la costa. Més recentment he signat contra la reforma laboral, contra el nou decret en l'ensenyament i sanitat que ja molts estem patint. He signat per la modificació de la llei electoral, he signat per què els polítics no ens roben tant de forma "legal", per què els que ho fan de forma il·legal tornen els diners. He signat fins pensar que no servia de res firmar. Si ens alliberem dels prejudicis ideològics, que ens pesen molt i massa, dieu-me si no he firmat per causes justes. Signar o firmar, la primera acció en un joc democràtic que ens demana l'opinió cada quatre anys. He signat contra l'ús de l'energia nuclear i vullguera que el temps no em donara la raó, vullguera arribar a temps!! Salut

Parte tora to Rajoy!


Diumenge dia 20 de maig la sexta va emetre un nou programa de Salvados que tots els ciutadans espanyols haurien de veure, si més no, per tindre una idea del que se’ns ve al damunt si continuem pel camí de destrucció que ha encetat el govern del PP. 

Durant una entrevista en un mercat grec, un ciutadà veu la càmera dels espanyols i expressa, molt gràficament, el que pensa ell i cada vegada més gent.