Cercar en aquest blog

divendres, 18 de maig de 2012

Empresa valladina exemplar: Del autoconsumo a la producción nacional


(LEVANTE 17/05/12)
 "Apto para celíacos". Comenzaron fabricando productos sin gluten en casa para alimentar a sus hijas enfermas. Seis años después, una familia de Vallada ha constituido una exitosa empresa que distribuye bollería para "intolerantes" a diversos puntos de España. Ap-Cel da trabajo a seis personas y no nota la crisis.   

Ap-Cel nació en un hogar de Vallada y hoy es un referente en la distribución sin gluten

   Hay ocasiones en que las ideas emprendedoras nacen sin buscarlas. Cuando Iván Tortosa comenzó a fabricar pan sin gluten en su casa de Vallada no perseguía objetivos comerciales, sino el simple reto de poder alimentar sin peligro a sus dos hijas celíacas. Seis años después, la cosa se le ha ido de las manos. Acaba de abrir una nave industrial que, con sus productos, da de comer a celíacos de toda España. La inesperada aventura empresarial, transformada en fructífero negocio, comenzó cuando a su hija mayor le detectaron una enfermedad. "Íbamos buscando productos como locos, de aquí para allá, y desplazarse era muy caro...".
   Así fue como, él y su mujer, comenzaron a fabricar pan y galletas sin gluten. El boca a oreja terminó haciendo el resto. "Un primo mío también tiene una hija intolerante. Poco a poco se corrió la voz y comenzaron a hacernos más pedidos". En lugar de rechazarlos, la familia Tortosa le echó coraje y se atrevió elaborando nuevos productos, todos ellos artesanales -"nada de bollería industrial", resalta Iván-, utilizando un horno que tienen en casa. Hasta que llegó un punto en que los pedidos empezaron a desbordarles: él compaginaba el imprevisto oficio de panadero con otro trabajo. El siguiente paso fue montar un local, acondicionarlo y fundar, de manera regular, una pequeña empresa. Ahora, Ap-Cel desarrolla su actividad en una fábrica ubicada en el polígono de Vallada, y da empleo a un total de seis trabajadores. La mercantil cuenta con puntos fijos de distribución en Castellón, Cartagena, Madrid o Barcelona y mantiene una línea de productos de alta calidad, sello que diferencia a la marca de otras, según Tortosa. "Tratamos como nadie el pan, lo cuidamos mucho", añade.
   El propietario defiende la postura de que los artículos sin gluten deben comercializarse únicamente en tiendas especializadas, como herboristerías, y no en panaderías, dado que son productos dietéticos. "Creo que llevarlos a comercios normales es perjudicial: los alimentos pueden contaminarse. Sandiad recomienda no mezclar dos tipos de harina diferentes", sostiene. Ap-Cel ya comercializa un total de 50 tipos de alimentos (entre ellos, pizzas, donuts, empanadillas...) no sólo destinados a celíacos, sino también a diabéticos e intolerantes a la lactosa, otro nicho de mercado poco explotado por ahora.

   "Todo se consume el mismo día"

   Las peculiaridades de la materia elaborada hacen que la producción se consuma en su totalidad el mismo día en que se confecciona. "La nave cierra a las dos de la tarde la producción, a las seis todos los artículos están en las tiendas y a las ocho ya se han terminado. No se desperdicia nada". Tortosa resalta que "todo lo que entra es sin gluten y sale sin gluten" en la fábrica. La harina es seis veces más cara que la normal y requiere un tratamiento especial, de ahí que la firma opte por producir de acuerdo a la demanda exacta del producto.
   De momento, la fórmula funciona. Lejos de notar la crisis, la empresa no deja de crecer y obtener beneficios. "El sector de la alimentación se mantiene, y lo que es nuestro subsector, va bastante bien. No dejamos de crecer mes a mes, algo que hoy en día es casi imposible". Ya sabe, lector, no se devane los sesos buscando ideas emprendedoras: abra la mente, y deje que lleguen a usted. Quizán se tope con el negocio del siglo.

S.D.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

  DISSABTE 19/05/2012.
ALEVÍ:
10.00 H. C.F. Sporting Canals "B" & S.D.Vallada
BENJAMÍ:
11.00 H. C.F.Sporting Canals "B" & S.D.Vallada
(Camp el LLimoner  -Aiacor- )

La temporada per a la resta d'equips ha finalitzat. Avisarem  de possibles partits amistosos.

dijous, 17 de maig de 2012

Endevina endevinalla

Per a que penseu un poc i tingueu tema de conversa intergeneracional, vos propose aquesta endevinalla, aixina Kike també pot participar.

La foto l'he trobada a la xarxa, en una pàgina de subhastes. Avise que en un principi em va costar bastant reconèixer el carrer, però no desespereu  i si no ho endevineu, pregunteu a la gent gran, que de ben segur els portarà algún que altre record.

 Possibles preguntes:
  Nom del carrer.
  Nom de l'establiment.
  Noms de les persones.
  Altres...

O igual m'enganye i el carrer no és de Vallada, qui sap, que després d'ampliar-la i mirar-la de nou tinc dubtes, però els protagonistes sí que són del poble. 
Foto actual del carrer Mig:


Torna "Trau la llengua" els diumenges a canal 9

Este diumenge 20 de maig, nou programa de 

Trau la llengua

a les 21:45 h en Canal 9

 Trau la llengua és un programa divertit i curiós que revela els secrets millor guardats del valencià. Com naix una paraula? D'on vénen les expressions? I també per què s'utilitzen unes o altres segons la zona on ens trobem?

Presentat per Eugeni Alemany, Trau la llengua combina l'entreteniment amb la cultura i la divulgació, en un viatge per tota la Comunitat Valenciana a la recerca de paraules, expressions, sons i formes curioses i poc freqüents d'anomenar les coses.


Ara demanen que col·laborem dient paraules  i dites relacionades amb el treball al camp, la ramaderia, els formatges, els pastors....
Segur que a Vallada hi ha moltes persones que poden aportar paraules interessants en la web del programa:    trau la llengua- canal 9
Ens animem? 

Ja res serà igual


Era dissabte i era tard. Laura va rebre la telefonada d'un amic invitant-la a anar a ballar. A l'endemà no hi havia que treballar, així que acceptà. S'ho va passar molt bé. Al tornar a casa, ja de matinada, va entropessar amb un cordó de policies que no la deixaren passar pel que va haver de prendre una ruta alternativa. Els manifestants del 15M continuaven manifestant-se tot i que les hores permeses per la delegada del govern s'havien ultrapassat.

 Laura, amb vint-i-pocs anys, mirava amb simpatia el moviment 15M però pensava que si la policia havia dit que fins a les deu, doncs a les deu hi havia que anar-se'n a casa i desallotjar la plaça. Pensava que hi havia que obeir a l’autoritat per a que tot anara be. Fent el camí cap a casa va recordar quan, de menudes, van anar a una fira on hi havia policies molt amables que permetien jugar amb el casc, pujar als vehicles i on es va sentir segura per tindre gent tant simpàtica cuidant de nosaltres. Recordava com un home amb un uniforme molt bonic els explicava, amb paraules que els xiquets podíem entendre, que ells vetllaven per garantir la llibertat dels ciutadans i el compliment dels drets que la Constitució arreplegava. Podíem estar tranquils doncs, gràcies a la policia, els ciutadans que no feien cap il·legalitat ni cometien cap delicte, podíem viure en pau i tranquil·litat. 

Al girar el cantó va trobar-se, de nou, amb un altre grup de policies. Aquests no estaven formant cordó per la qual cosa va pensar que podria passar. Es va dirigir a un policia per preguntar si podia passar i li va contestar amb que no amb to desagradable i sec. I per on vaig a casa? Va preguntar Laura. La resposta del policia va ser immobilitzar-la agafant-la pel coll amb el seu braç i prémer-la contra la paret. Li feia molt de mal. Com podia li deia que deixara de fer-li mal. Però aquell continuava sacsant-la amb força contra el mur torcent-li el braç. No entenia res. No l'havia agredit, ni tan sols l'havia increpat, no oposava cap resistència i aquell policia la tractava amb una força i violència completament innecessària i desproporcionada. Laura es sentia humiliada, vexada. Sentia créixer la indignació i el fàstic que anaven augmentant amb cada llamp de dolor originat per l'agressió. Van ser uns minuts interminables de dolor físic i angoixa que van diluir, com el sucre en l’aigua, la confiança amb els agents que haurien de procurar la seguretat de ciutadans que, com ella, no havien comés cap delicte. 

Quan la van ficar a l’interior de la “lechera” li feia mal tot el cos però el pitjor era que no entenia el per què d’allò que estava passant-li i la impotència davant de la força bruta que l’agredia. Va estar detinguda 20 hores a la comissaria, junt a altres detingut, on no els deixaven dormir doncs cada cert temps despertaven als que es quedaven abaltits. Va presenciar agressions físiques a joves detinguts i, finalment, la van soltar amb el cos dolorit, ple de blaüres i amb càrrecs. L'acusen de “resistència i desobediència a agents de l'autoritat”. La delegada del govern va felicitar a les forces de l'ordre per la seua actuació impecable. Per a Laura ja res serà igual.

Iron Maiden
Ficció basada en fets reals

dimecres, 16 de maig de 2012

CATA DE VINS AL SÀEZ
RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DE LA CATA DE VINS DEL DIA 1 DE JUNY

 • EL NOSTRE GASPATXO ANDALÚS AMB UN TAPENADE D’OLIVA NEGRA, ELS SEUS BERBEREXOS I PORRADELL RISSAT.
 • CARPACCIO DE SOLOMILLO DE TERNERA AMB VINAGRETA DE FRUITS SECS, VIRUTES DE PARMESÀ I FULLES DE RUCULA
 • ARRÒS MELÓS DE FOIE AMB CORDER
 • TURBOT (RODABALLO) A LA PLANXA AMB UN VEL DE CANSALADA IBÈRICA, PESOLS I LLAGRIMA DE PIMENTÓ
 • CARRILLA IBÈRICA AMB PURÉ DE CREILLA I REDUCCIÓ DE VI
 • BISCUIT DE XOCOLATA BLANC AMB GELAT DE TOFFE I BASE DE DOLÇ DE LLET
 • TAULA DE FORMATGES AMB ELS SEUS CONSTRASTES


EL PREU DEL MENÚ SÓN 20 EUROS. INLOU BEGUDA.
RECORDEM QUE ES TRACTA D’UNA CATA DE VINS QUE CONTARÀ AMB LA PARTICIPACIÓ D’UN ENÒLEG. 

MENÚ DIA 19 DE MAIG


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DIA 19 DE MAIG

 • SALMONEJO AMB POLS D’OLIVA NEGRA, PERNIL, VIRUTES DE PARMESÀ I OLI DE PORRADELL
 • LA NOSTRA COCA DE DACSA
 • PASTA FRESCA DE SÈPIA I LA SEUA TINTA AMB SALSA AL PESTO I LES SEUES GAMBETES
 • SOLOMILLO DE PORC AMB SALSA A L'ESTRAGÒ, TERRINA DE CREILLA I REDUCCIÓ DE PX
 • LA NOSTRA TARTA DE FORMATGE AMB MERMELADA DE VIOLETA I GELAT DE FORMATGE DE CABRA


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

Sobre ideologia i currículum ocult

Fa unes setmanes, amb motiu de les festes de Setmana Santa, apareixia al blog un article d’Iron Maiden al voltant del fanatisme religiós i la seua perillositat i, durant el transcurs del debat que es va generar, el comentarista anomenat “Talco de Ausonia”, va afirmar que la religió no feia por ja que a missa o a classe de religió no estava obligat a anar ningú, sinó que allò que veritablement era perillós eren els “educadors manipuladors” d’algunes assignatures que eren obligatòries per a tots els xiquets (es va referir a “Humanística” i “Valencià” textualment). Aquesta afirmació em va fer pensar molt, per la perillositat (valga la redundància) que amaga aquest tipus de pensament.

Desgraciadament, i com diu el gran sir Ken Robinson al vídeo “Canviar el paradigma”, el nostre sistema educatiu està modelat a imatge i semblança de la indústria i per al seu interés, i han utilitzat l’estandardització com a eina fonamental per escometre aquest propòsit: eliminem el debat, l’enfrontament d’idees, els temes polèmics que envolten la societat, l’opinió personal, la crítica i la subjectivitat, de manera que els alumnes esdevenen noves peces que s’insereixen en el sistema, robots programats per fer una tasca i produir per a l’economia de mercat.


(vinyeta de Forges presa de: e-learning-teleformacion.blogspot.com.es)

Però, potser, aquestes persones que pensen que la subjectivitat i la ideologia no tenen cabuda a l’escola, s’obliden de dues coses fonamentals:

dimarts, 15 de maig de 2012

LUISMI LOPEZ EN SON ALISON MUSIC CLUB


SIGUIENDO CON LA PROGRAMACION DE DJ INVITADOS ESTE SABADO TENEMOS EL GUSTO DE PRESENTAR  A   LUISMI LOPEZ QUE  TRANSPORTA SU MUSICA DESDE EL PROGRAMA DE RADIO  "OH MY GOD" HASTA SON ALISON MUSIC CLUB.
ENTRADA LIBRE.
DESDE LAS 24 H. HASTA LAS 3 H. 2 COPAS POR 5 EUROS.
TODOS LOS VIERNES ABIERTO A PARTIR DE LAS 22.30  HORAS.

dilluns, 14 de maig de 2012

TALLER D'ANIMACIÓ LECTORA "CONTES DE LA RATA MARIETA"

CURS "MANIPULADOR D'ALIMENTS" GRATUÏT

L'Ajuntament de Vallada, en col·laboració amb en CdT, ha organitzat un curs de 'Manipulador d'Aliments' totalment gratuït. El curs va dirigit a desocupats, però es reserven fins a un 40 % de les places per a treballadors (preferentment del sector restauració i comerç).

Dies curs: 6 i 7 de juny
Horari: de 16 a 20 h

Les persones interessades poden passar per les dependències municipals per presentar la fitxa d'inscripció i la següent documentació:
- Si són desocupats: fotocòpia del DNI i de la targeta de la desocupació (DARDE).
- Si són treballadors: fotocòpia del DNI i de la capçalera de l'última nòmina o rebut autònom.

El termini per apuntar-se finalitza el divendres 1 de juny.

Pots descarregar-te la fitxa d´inscripció en la web de l'Ajuntament.

dissabte al poble
 Dissabte al poble, per tant: a les 15:30 cafenet i a les 22:00 sopar de quadrilla
És una de les coses més importants en l’agenda setmanal.
ACTA del sopar a la fresca del dia 13 de maig de 2012

Ordre del dia
1. Lectura i aprovació de l’acta anterior, si s’escau
2. Menú de la nit
3. Macro-economia aplicada
4. Activitats de natura
5. Maquinetes i comunicació
6. Què volen dir quan diuen...