dissabte, 28 d’abril del 2012

Rescatan a un montañero tras caer desde 8 metros en Vallada


El hombre, de 40 años, sufre un traumatismo craneoencefálico y politraumatismo a consecuencia del golpe

Un hombre de 40 años de edad que practicaba montañismo en Vallada ha caído desde una altura de 8 metros y ha sido rescatado y trasladado a un centro hospitalario en un helicóptero del Centro de Información y Coordinación de Emergencias (CICU).

Según han informado a EFE fuentes de ese servicio de la Generalitat, el hombre ha sufrido a consecuencia de la caída un traumatismo craneoencefálico y politraumatismo.

El herido, al que también asistió en un primer momento un médico de atención primaria, ha sido traslado al Hospital La Fe de Valencia.

El aviso lo recibió el CICU a las 10:45 horas de esta mañana, según han concretado las mismas fuentes.

Font: LEVANTE-EMV.COM

divendres, 27 d’abril del 2012

PAIS GOBERNADO POR SIMIOS = SIMIOCRÀCIA (per Aleix Saló)

S.D.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

 
S.D.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 28-04-2012
PARTITS  FORA:
Infantil:
11.30 H. C.E. Pobla LLarga & S.D.Vallada
Benjamí:
10.00 H. C.F.Agullent & S.D.Vallada
Aleví:
11.00 H. C.F.Agullent & S.D.Vallada

DIUMENGE 29-04-2012
PARTIT FORA
Cadet:
10.00 H. Carlet EMF C.F. "B" & S.D.Vallada
PARTIT A CASA
2ª Regional Aficionats:
17.30 H. S.D. Vallada & Canals "B"






Plantes d’ací: Besneula



Aquests dies de primavera no cal anar molt lluny per a trobar-nos amb les besneules, i de segur que ens criden l’atenció les seues flors, blaves en l’aferragós o besneula blava  (Cynoglossum creticum) i d’un roig vinós la besneula o llengua de gos (Cynoglossum cheirifolium). La forma de les fulles, pareguda a la llengua que trauen els gossos per a refrescar-se, ha donat nom al gènere d’aquestes dos plantes, doncs això és el que significa el nom genèric “Cynoglossum”: llengua de gos.  


Una germana d’aquestes que es cria pel nord, la Cynoglossum officinale, ha sigut cultivada per les seues propietats medicinals, molt estudiades en farmàcia, però hui en dia només s’empra en homeopatia. Les dues espècies que tinguem ací no han sigut objecte de cap estudi a fons però sabem que les llavors contenen un alcaloide, la cinoglosina, que es capaç de paralitzar el sistema nerviós, que tenen propietats antiespasmòdiques, narcòtiques, emol·lients i cicatritzants, aplicant les fulles picades sobre les ferides.
Però encara que no tingueren cap aplicació ni propietat podem passar una bona estona gaudint de la meravella d’aquestes flors i de la geometria perfecta dels seus fruits.

dijous, 26 d’abril del 2012


Carta als pares i mares


La Consellera d'educació, Mª Josep Català, ha manifestat aquest matí als mitjans de comunicació que la vaga de professorat potser no seria entesa pels pares de l'alumnat que es trobaren aturats. Són unes manifestacions que confirmen que la ínclita consellera no té només un defecte ("parlar en la seua llengua"), sinó més d'un, entre ells ser una cínica consumada i una mentidera compulsiva. Perquè ella sap perfectament que aquest pare o mare que es troba aturat potser ho estiga perquè ha estat acomiadat d'una empresa pública valenciana (vora 5.000 acomiadaments), o és un interí d'educació que no ha estat contractat pels retalls de la seua Conselleria (uns milers més) o simplement ha perdut la faena com a conseqüència de la recessió que les mesures de contenció del dèficit del govern del seu partit estan provocant. Però més enllà dels pares i mares aturats, crec que tots els pares i mares mereixen una explicació de les raons per les quals prenem una decisió tan dolorosa com la de fer una vaga a final de curs, amb els perjudicis que, per a tothom, tindrà aquesta vaga.

En primer lloc és totalment fals que el motiu principal de la vaga siga la reducció del complement específic del professorat (els sexennis que es cobren per formar-se i realitzar activitats extraescolars i complementàries). Tot i ser una raó absolutament justificada i que continuem reivindicant, no és el motiu principal, perquè si fora així no faríem vaga, ja que no donaríem una part del nostre sou a l'administració de manera voluntària. El professorat que fa vaga (el que no en faça ja explicarà les seues raons) sacrifica una part important del seu sou perquè creu que el deteriorament de l'educació pública pot ser tan greu que li impedirà acomplir la seua funció.

La raó principal per la qual fem vaga és perquè l'augment del nombre d'alumnat per aula farà impossible gestionar la diversitat, solucionar conflictes, tutoritzar l'aprenentatge, atendre la convivència i, a més a més, ensenyar. Perquè no cobrir les baixes de professorat perjudicarà el ritme d'aprenentatge de l'alumnat i impedirà desenvolupar els currículums en condicions. Perquè la reducció de professorat obligarà a impartir assignatures per a les quals no estem formats. Perquè els desprestigi professional i el menyspreu laboral a què ens està sotmetent la conselleria perjudicarà la nostra autoritat i dificultarà l'ensenyament en valors i el prestigi social de l'educació. Perquè la falta de formació (no n'hi ha programes de formació ni es reconeixen) impedirà atendre les noves necessitats educatives i resoldre els autèntics problemes de la nostra educació.

Si tenim en compte que els índexs de fracàs escolar del País Valencià són els més alts de l'estat i d'Europa, que els resultats de les proves diagnòstiques  no són gens esperançadors, que no s'atén l'excel·lència correctament ni es superen les desigualtats, ni es proporciona una igualtat d'oportunitats a col·lectius discriminats socials o amb discapacitats, si tenim en compte tot açò, les mesures de al nostra consellera són devastadores. I adoneu-vos que no són devastadores per al professorat especialment (que mal que bé continuarem fent la faena en les condicions que ens deixen), sinó sobretot per a l'alumnat i per als sistema educatiu públic.

Estimats pares i mares, si aquesta vaga no triomfa, si la Conselleria no negocia les mesures que està imposant, el resultat serà el deteriorament irreversible de l'ensenyament públic. Per això fem vaga, perquè creiem en el que fem, perquè estimem la nostra faena i la volem fer bé, perquè confiem en el poder de l'educació pública per formar ciutadans i superar les desigualtats. Per tot això farem vaga i creiem sincerament que els pares i mares estaran amb nosaltres. Pel futur dels seus fills i filles, pel futur d'una societat més justa, per una educació pública de qualitat.

 
Els sindicats d'ensenyament convoquen sis jornades de vaga al País Valencià a partir del 15 de maig contra les retallades del Consell en el sector. La convocatòria la subscriuen els cinc sindicats de la Mesa sectorial d'Educació, que són el STEPV-Iv, UGT, CCOO, CSI-F i ANPE. La proposta vol posar en evidència el rebuig del sector als ajustos a l'ensenyament públic anunciats pel govern espanyol i per la Generalitat Valenciana.

La Guardia Civil cotejará el ADN de la madre de Mike con los huesos de Vallada








El cuerpo estaba tirado fuera del camino y tapado con ramas rotas que lo ocultaban a primera vista

T. DOMÍNGUEZ/S. GÓMEZ Aunque todas las sospechas conducen a pensar que los restos óseos de cuyo hallazgo en Vallada informó el domingo en exclusiva Levante-EMV pertenecen a Michael Goodman, de 17 años, habrá que esperar a que el ADN confirme por completo la identificación. Para ello, la Comandancia de Valencia enviará al laboratorio central de criminalística de la Guardia Civil, en Madrid, algunos de los huesos hallados en la parte más alta de la Serra de l’Ombria, en Vallada, para que extraigan la secuencia genética y la comparen con la madre de Michael.

La Guardia Civil dispone del ADN de la madre desde mayo del año pasado, cuando la mujer se prestó a que analizaran su saliva para obtener su huella biológica, como aconseja el protocolo de personas desaparecidas. Agentes de Homicidios ya han comenzado a interrogar a los familiares de Mike, cuya desaparición se produjo en febrero, aunque la madre no la denunció hasta mayo porque el chico solía escaparse de vez en cuando, aunque siempre regresaba.

De momento, se desconoce cómo se produjo la muerte, ya que los forenses del Instituto de Medicina Legal aún no han comenzado el análisis de los restos óseos. De todos modos, el lugar donde estaba el cadáver, fuera de un camino cercano a su casa, y las ramas rotas que lo cubrían indican que alguien intentó ocultar el cuerpo deliberadamente.

dimecres, 25 d’abril del 2012

Los forenses no detectan fracturas en los huesos de Vallada



El cotejo del ADN podría tardar varias semanas en aclarar si se trata del joven de origen británico de 17 años
 



TERESA DOMÍNGUEZ VALENCIA
El examen forense y antropológico al que fueron sometidos ayer los restos óseos hallados el sábado pasado en Vallada no han arrojado demasiada luz que permita avanzar en la investigación abierta por la Guardia Civil para determinar tanto la identidad del cuerpo como las causas de la muerte.
Según el informe preliminar a partir del estudio de los restos humanos, no existen señales de traumatismos compatibles con la muerte, y tampoco fracturas que indiquen que ése pudo ser el origen del fallecimiento.
Los forenses tampoco han podido apreciar señales que sugieran el uso de armas blancas, al menos no que hayan dejado marcas en los tejidos óseos.
La desaparición de todos los tejidos blandos debido al tiempo transcurrido y la exposición del cadáver a la intemperie no ayuda a conocer la causa de la muerte, ya que limita los análisis patológicos y químicos que los forenses pueden solicitar para dar una respuesta al juez y a los investigadores del grupo de Homicidios de la Guardia Civil.
De momento, las pesquisas se centrarán en averiguar cuanto antes si, como se sospecha, el cuerpo pertenece al joven de origen británico de 17 años que residía cerca del lugar donde fue encontrado y cuya desaparición fue denunciada por su madre en mayor del año pasado en el cuartel de Canals, tal como ha venido publicando en exclusiva Levante-EMV.
La única manera de confirmar al cien por cien si se trata o no de Michael es el análisis de ADN que realizará el laboratorio central de criminalística de la Guardia Civil, con sede en Madrid. Para ello, la Comandancia de Valencia deberá enviar algunos de los huesos con mayor superficie medular, para que los especialistas puedan extraer el ADN de su interior y cotejarlo con la muestra de saliva cedida por la madre para establecer su perfil genético.

"Por ahora, no es mi hijo"
La madre de Michael no quiere tirar la toalla y mantiene la esperanza intacta. "De momento, sólo es un cuerpo. No es mi hijo", defiende con determinación.
Michael, que vivía con su madre, su abuelo, su hermano gemelo y otras dos hermanas menores y también gemelas entre sí en Vallada, desapareció a finales del invierno de 2011. El chico, que no padecía diabetes como publicó ayer este diario por un error de la fuente informante, solía escaparse de vez en cuando, por lo que la madre pensó inicialmente que era una fuga voluntaria más.

Exposició "La Muerte del Tiempo"

Esteu totes i tots convidats a l'exposició "La muerte del tiempo" de Maria Rubio Tortosa, que s'inaugurarà el dijous dia 3 de maig al Palau de Pineda (Plaça del Carme 4, València) i que es podrà visitar fins el dijous dia 17 de maig. Esperem la vostra assistència!

dimarts, 24 d’abril del 2012

Trobada d'antigues companyes del col·legi de les Trinitàries





En l'any 2010, quan les de la meua "quinta" complírem els 50 anys, parlàrem de reunir-nos en un dinar, LES DEL 60 EN FÈIEM 50. El projecte no va arribar a fer-se i ens vàrem quedar amb ganes, però la idea no se'ns va oblidar.

Dos anys després, mirant les fotografies de l'exposició que recentment hem pogut gaudir al poble, em vaig trobar amb la que encapçala l'entrada i vaig pensar que podíem fer una reunió de les "xiquetes" de la fotografia, dinar juntes i repetir-la.

Si eres una d'elles, si eres companya de classe i no estaves eixe dia (unes angines, un mal de panxa, un constipat...), o eres de la mateixa edat i amiga, si també et fa il·lusió que ens trobem després de tants anys, comenta l'entrada i anem fent camí cap a eixa trobada que es podria celebrar aprofitant les festes del poble.

Si coneixes alguna de les xiquetes, digues-li-ho!!!

Pròximament posarem cartells als comerços de Vallada. Animeu-vos!!

Fotos inauguració obres poliesportiu (remake)

S'han penjat al flickr (dins de la galeria de PresidènciaGVA) les fotos oficials de la inauguració de les obres al poliesportiu.


SÀEZ RESTAURANT


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DIA  28 D’ABRIL  2012

  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:
  • OU A BAIXA TEMPERATURA AMB UN ROMESCU I SALTEJAT DE PUNTES D’ESPÀRREC DE TEMPORADA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE LLOM DE CORDER AMB CARXOFA I BLEDA

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • RABO DE BOU AMB PURE DE XIRIVIA I MOSAIC DE VERDURES

PER FINALITZAR:
  • MILFULLS DE XOCOLATA AMB UNA CREMA PASTISSERA DE POMA, CRUMBEL DE CANELLA I GELAT DE POMA
  • AMANIDA DE POMA AMB YOGURT


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

AQUEST MENÚ ESTARÀ ELABORAT PEL NOSTRE CUINER ESTRELLA EUSEBI SÀEZ