divendres, 30 de març del 2012

Estem d'aniversari, complim 3 anyets! (Acceptem felicitacions)

El passat 25 de febrer, el bloc de VALLADA City va complir 3 anys.


Les circumstàncies existents durant aquelles dates i els esdeveniments ocorreguts després ens van obligar a deixar aquesta celebració de banda fins que les coses es calmaren un poc.


Així doncs, aprofitem aquest cap de setmana més calmat per a expressar-vos primer, la nostra alegria i satisfacció (com diria el "nostre" Rei) i segon tot allò que hem anat assolint al llarg de l'any.


Comencem?




Encara que el gràfic està molt comprimit, podem veure, al igual que l'any anterior, un augment que, a final d'any tendeix a estabilitzar-se, tenint com a punt culminant, maig de 2011... Què va passar en maig de 2011? Evidentment, les eleccions municipals. La entrada més visitada del bloc, amb un total de 294 comentaris! Podeu re-visitar-la picant ací damunt.


Les dades exactes de l'evolució del bloc són les següents:



Coses a destacar durant aquest últim any? Moltes. Sobre tot l'augment de la participació ciutadana i la feina dels col·laboradors oficials, amb la implicació de col·lectius, associacions i empreses que han pogut comunicar al poble moltíssima informació, així com opinions què d'altra manera hagués estat difícil de transmetre.

Destacar també les noves seccions: Tradicions, Dubtes Valladins, Valladins pel món i, per suposat, Patrulla Valladina i el B.I.M.

Aquest és el gràfic de visites a les seccions més visitades:


Ens agradaria animar al poble a participar més en les seccions, moltes d'elles oblidades o menyspreades. Algunes d'elles poden semblar poca cosa, però són seccions que, amb el pas del temps, poden tindre molt de valor... Feu la prova!

Destacar concretament la participació de nous col·lectius com Camallarga, Menuda Natura, Verde Oscuro, Bar Sáez, Efemèrides, la UPM, Isidoro i SONALISON, els quals s'han volcat molt amb el nostre bloc i han fet ús del seu potencial per transmitir lliurement. I sobre tot, la participació (per fi!) de les principals formacions políques que ens representen a l'Ajuntament: AIPV, PP i PSOE, així com de l'Ajuntament. Moltes gràcies!

L'any que ve desitjaríem que col·lectius com Les ames de casa, l'AMPA, la regidora de Moros i Cristians o l'Assemblea de Joves entraren a formar part del nostre projecte com a nous col·laboradors. Animeu-se!

La situació d'anònims també ha millorat notablement, i vos donem les gràcies (encara que sabem que ha sigut a la força, però és que no hi havia forma de fer-vos-ho entendre!). Abans era molt difícil seguir el fil dels comentaris, ara, al menys, amb els pseudònims, podem seguir el que digueu i fer-nos una idea de com pensa cadascú... Moltes gràcies, i felicitats a tots aquells que també us heu registrat en blogger i utilitzeu el vostre compte per a comentar. Recordeu que aquest mètode és el més segur per a evitar suplantacions d'identitat!.

Altra novetat a destacar és la migració a la nova xarxa social, el Google+, on ja som més de 115 usuaris. Molts d'ells ja estan gaudint d'ella i de les publicacions exclusives que no més hi fem allí. Aneu a perdre-vos-les? Accediu picant ací, activeu-vos un compte, i visiteu els links on expliquem com funciona aquesta potent eina social de Google.




I això és tot. Nosaltres, per la nostra part, prometem seguir servint al poble de Vallada i participar del seu creixement en tots els àmbits, afavorint tots aquells aspectes que ens fan "fer poble" i especial atenció a la defensa de la nostra identitat cultural i lingüística. No cal dir que TOTS sigueu benvinguts i que, com diu aquell dit: "Si veniu per mal, no passeu del portal".

Vos deixem amb algunes xifres i gràfics de l'evolució d'aquest any així com quines han sigut les entrades més visitades i comentades.

Una vegada més, gràcies per confiar en nosaltres, a tots, sense excepció. 





VALLADA City recomana l'ús 
del navegador Chrome
Instal·la-te'l picant ací.







Resposta al full d'AIPV: text de la intervenció de la portaveu del Grup Socialista, Mª José Tortosa, al Ple del 27 de març

El 5 de març de 2012, el sr. Vicente Perales, en nom d’AIPV, va trencar unilateralment el pacte de govern que havia firmat amb el PSPV-PSOE de Vallada, pel qual es comprometia davant de notari a ser alcalde els dos primers anys de la present legislatura, deixant l’alcaldia de Vallada en mans dels socialistes a partir de juny de 2013.

Un pacte que venia a recollir la demanda de canvi d’un sector majoritari del poble de Vallada, que en les eleccions municipals de 2011 havien deixat en minoria els gestors municipals del PP que havien governat –i de quina manera!- el poble al llarg de 24 anys.

Un pacte que culminava tot el treball conjunt dut a terme pels socialistes i l’“independent” Vicente Perales. Efectivament, al llarg dels quatre anys anteriors, el sr. Perales va treballar sense cap problema amb el grup socialista, va fer ús dels nostres mitjans, va utilitzar els nostres recursos materials i humans, es va servir del nostre assessorament, etc. I no va manifestar mai ni la més mínima objecció ni discrepància. Ben al contrari, es va dedicar a “vendre” la idea que el canvi era necessari, que la gestió municipaldel PP de Vallada i del sr. Giner havia sigut terrorífica i que calia governar amb ètica, al servei del poble, per damunt dels interessos personals. I les diferències amb el PP semblaven insalvables. I així es va presentar a l’electorat del poble de Vallada.

Fins i tot, en la mateixa campanya va utilitzar els recursos dels socialistes, ja que gràcies a nosaltres va poder presentar la seua llista. Se’n recorda, sr. Perales?

Segons vosté, “fue un pacto más moral que político”.

S.D. VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 31-03-2012.
Partits a casa
Pre-benjamí:
10.00 H. S.D.Vallada & C.F.Lluxent
Benjamí:
11.00 H. S.D. Vallada & C.F.Plus Xàtiva "C"
Aleví:
12.30 H. S.D. Vallada & C.F.Plus Xàtiva "C"
DIUMENGE 01-04-2012.
Partits fora
Cadet:
9.30 H. C.F. Sporting Canals "B" & S.D. Vallada
2ª Regional Aficionats
17.00 H. C.F.Aielo & S.D. Vallada

"Intocables"


Per al cap de setmana, si encara la fan al cine, recomane INTOUCHABLES,
una pel·lícula francesa que ha dut polèmica, sentiments, humor...
hi ha opinions de tota classe, però si voleu opinar, l'haureu de vore, jo per si de cas no me la perdria.


La banda sonora és molt interessant pel que fa al contrast entre els dos personatges i les seues circumstàncies vitals. Potser algú ja l'ha vista, perquè en este cas sí que ha tingut bona difusió, així que també podeu opinar tant si vos ha agradat com si no. Ací teniu el tràiler comentat per els crítics de la cadena televisiva "Euronews", per si voleu una altra opinió i imatges.




Una pel·lícula que et farà sentir-te bé en eixir del cine.

BON CAP DE SETMANA, VALLADA!

dijous, 29 de març del 2012

Taller de Iniciación a la Ornitología

Nova activitat del Grupo Local SEO-Levante, vine i aprén amb nosaltres sobre el món de les aus......





Vos esperem!!!

L'objectiu de l'educació: la deseducació?

Noam Chomsky critica l'actual sistema d'ensenyament. Enfront de la idea que en les nostres escoles s'ensenyen els valors democràtics, el que realment existeix és un model colonial d'ensenyament dissenyat per a formar professors la dimensió intel·lectual dels quals quede devaluada i siga substituïda per un complex de procediments i tècniques; un model que impedeix el pensament crític i independent, que no permet raonar sobre el que s'oculta darrere de les explicacions i que, per això mateix, fixa aquestes explicacions com les úniques possibles.

Hui que és un dia de vaga general i ara que ens vénen al damunt tantes retallades de les polítiques socials que afectaran el professorat, els recursos destinats a l'educació i, en conseqüència, la qualitat del sistema educatiu públic, ¿què en penseu?


dimecres, 28 de març del 2012

Sobre la vaga de demà dijous 29 de març


15 COSAS QUE QUIZÁ NO SEPAS SOBRE LA REFORMA LABORAL:
  1. PUEDEN DESPEDIRNOS CON 20 DIAS POR AÑO TRABAJADO.
  2. 9 DIAS DE BAJA PUEDEN LLEVARTE AL PARO.
  3. AHORA YA NO SOLO PODRÁN DESPEDIRTE SI HAY PÉRDIDAS ECONÓMICAS EN LA EMPRESA, BASTA CON QUE LA EMPRESA JUSTIFIQUE QUE HAY MENOS INGRESOS (LO QUE NO SIGNIFICA QUE HAYA PÉRDIDAS, SI NO QUE EL EMPRESARIO ESTÁ OBTENIENDO MENOS BENEFICIOS...).
  4. CON LA NUEVA REFORMA LABORAL, PODRAN BAJARNOS EL SALARIO. ESTA CONDICIÓN ESTARÁ A PARTIR DE AHORA INCLUÍDA ENTRE LAS CONDICIONES DE TRABAJO Y, POR SUPUESTO, SERÁ DECIDIDA DE FORMA UNILATERAL, SIN DISCUSIÓN ALGUNA.
  5. LA REFORMA LABORAL MODIFICA EL ARTÍCULO 41 DEL ESTATUTO DE LOS TRABAJADORES, LO QUE QUIERE DECIR QUE, CUANDO HAYAN RAZONES ECONÓMICAS, TÉCNICAS, ORGANIZATIVAS O DE PRODUCCIÓN, DE NOS PODRÁ MODIFICAR LA JORNADA LABORAL, EL HORARIO, EL SALARIO, EL SISTEMA DE REMUNERACIÓN, ETC... AUNQUE HAYAN CONVENIOS EN VIGOR.
  6. AHORA ES EL TRABAJADOR DESPEDIDO, EL QUE TIENE QUE DEMOSTRAR ANTE EL JUEZ QUE SU DESPIDO HA SIDO IMPROCEDENTE (SIN COMENTARIOS...).
  7. CON LA NUEVA REFORMA LABORAL, LOS ERE (EXPEDIENTES REGULADORES DE EMPLEO QUE PERMITEN DESPEDIR DE FORMA MASIVA) YA NO CONTARÁN CON EL PERMISO DE LA AUTORIDAD ADMINISTRATIVA (MINISTERIO DE EMPLEO O CONSEJERÍAS DE TRABAJO), ADEMÁS SE HA FAVORECIDO PARA QUE SU TRAMITACIÓN SEA AÚN MÁS RÁPIDAS Y SIN TENER QUE ESPERAR A NINGUNA AUTORIZACIÓN PREVIA POR PARTE DE LA ADMINISTRACIÓN.
  8. LAS BONIFICACIONES POR MATERNIDAD, SE HAN SUPRIMIDO. ADIÓS AL DESCUENTO ANUAL DE 1200 EUROS Y A LAS BONIFICACIONES DE

dimarts, 27 de març del 2012

Què fem amb aquest mort?



El cartell que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vallada ha posat a Valladacity és definitori de l’estat de la cultura al poble. Resa el cartell: “Tenim un Centre Cultural Juvenil. I ara què?” La flamant regidora de cultura s’ha trobat amb un problema que no tenien abans del efímer pas de l’esquerra per l’Ajuntament: té un Centre Cultural i no sap que fer-hi. El cartell m’ha recordat el programa que fa unes setmanes va emetre “Salvados” en La Sexta, el programa de Jordi Évole, en el que fa un repàs dels preciosos i caríssims contenidors de cultura que han soterrat milions d’euros públics i, ara, els responsables no saben que fer d’ells. Una enorme despesa en nom de la cultura, desviada a l’especulació i la rajola, mentre el foment de la cultura de base agonitzava. Bells edificis sense ànima que s’han convertit en mausoleus de la cultura morta.

Cultura deriva de “colere”, que vol dir cultivar, treballar la terra per a que fructifique, perquè la cultura és per a cultivar-se, per a desenvolupar el coneixement, l’enginy, el talent del humans. La cultura, si més no des de la Il·lustració, és el cultiu de l’esperit, d’allò que ens fa humans, mitjançant l’aprenentatge social i el pensament simbòlic que permet a les persones entendre el món i els dota del judici crític necessari per evolucionar i millorar. És això el que la fa poderosa i imprescindible per al progressista. És això el que la fa perillosa per al conservador.

La manera de desactivar la perillositat, per als poderosos, de la cultura és vestir-la de tradició, de valors i actituds que, segons la gent de bé, és el que caracteritza una societat. La cultura esdevé així en una contínua mirada al passat al través de les ulleres dels que han mantingut el control del poder econòmic i polític, dels que decideixen el que pertany o no a la nostra tradició. El laïcisme, la democràcia, la lluita per la llibertat o per la justícia social no formen part de la nostra cultura tradicional a pesar dels pronunciaments, lluites, patiments i milers de morts que han costat. La nostra tradició oficial, la conservadora, són processons, autoritarisme i submissió.

A pesar de l’encomiable esforç de Mayra i Jorge hem de concloure que anomenar “Semana Cultural” a aquestes activitats dóna un poc de vergonya però reflexa la trista realitat de la cultura “oficial” en Vallada. Remarque “oficial” perquè hi ha activitats culturals de qualitat que, si més no fins ara, l’Ajuntament no ha sabut aprofitar i, en alguns casos, fins i tot ha assetjat. Pense, per exemple, en les activitats marginades de Serra Grossa (teatre, excursions, danses, treballs etnològics); en el gran treball de la banda de música a la que a tot el poble implica, i que té ramificacions com les delicioses nits de jazz a l’Ermita; les comparses de moros han demostrat el potencial creatiu de la gent d’aquest poble; hi ha valladins joves, i no tan joves, que fan cultura pel País (pintura, fotografia, llibres, natura, etc.) que són desconeguts al seu poble.

Hi ha doncs material de sobra per a fer una veritable "Setmana Cultural". El problema és que la cultura viva és crítica, progressista i alliberadora, i el poder d’aquest poble ens prefereix submisos, callats i desfilant a la processó. El resultat ja el veiem: una cultura oficial morta, acrítica, acomplexada i sotmesa a l’imperi del castellà. Tan de bo encerten, abandonen els prejudicis i faciliten l’organització i l’expressió en llibertat perquè, de moment, no saben què fer amb aquest mort.

Iron Maiden

DIVENDRES 30 I DISSABTE 31 GLAÇÓ

DISSABTE 31 LA MAGNÍFICA FESTA RON MATUSALEM AMB AZAFATES, REGALS I COM NO, BOTERO DJ!!
FARÀN QUE LA NIT SIGA INOBLIDABLE!!
T'ESPEREM!!


AQUEST DIVENDRES 30 REBREM LA FESTA WHISKY DYC 8 ANYS AMB AZAFATES, REGALS I EL MILLOR AMBIENT GLAÇÓ!!
NO FALTES!!

GLAÇÓ PUB VALLADA

SÀEZ RESTAURANT MENÚ DIA 31 DE MARÇ


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 31 DE MARÇ

  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:

  • AMANIDA DE CONFIT D’ANEC AMB NOUS TORRADES I VINAGRETA DE TARONJA

  • EL NOSTRE SAQUET AMB VERDURES DE TEMPORADA I OU DE CODORNIU.

CONTINUEM AMB:

  • ARRÒS MELÓS DE RAP I ESCOPINYES (BERBEREXOS) AMB SUC DE POLLASTRE.

I COM A PLAT PRINCIPAL:

  • RABO DE BOU AMB XIPS DE CREILLA, UNA LLAGRIMA DE CARLOTA I UNA REDUCCIÓ DE PX AMB PANSES.

PER FINALITZAR:

  • EL POSTRE DE LA NOSTRA CUINERA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS PER PERSONA. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ.

962257158 WWW.SAEZRESTAURANTE.COM


LES DOS PROXIMES SETMANES FAREM UN MENÚ ESPECIAL, AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DEL PRIMER ANIVERSARI D’AQUESTS MENUS DELS DISSABTES.

dilluns, 26 de març del 2012

ORDRE DEL DIA DEL PLE ORDINARI


PLE ORDINARI DE L'AJUNTAMENT DE VALLADA A CELEBRAR EL 27 DE MARÇ DEL 2012 A LES 21 HORES.

PUNTS DE L'ORDE DEL DIA:
1.- Aprovació si procedix de l'acta de la sessió anterior.
2.- Assumptes oficials i donar compte de les resolucions de l'alcaldia, convalidant i ratificant les que tenen tal fi.
3.- Donar compte de la composició de les comissions informatives i nomenament de representants de l'Ajuntament en òrgans col·legiats i organismes públics i oficials.
4.- Aprovació pla d'ajust en els termes de l'article 7 del Reial Decret Llei 4/2012.
5.- Donar compte de l'incident d'execució de sentència núm. 244/11 del Jutjat del contenciós administratiu núm. 6 de València.
6.- Donar compte de la sentència núm. 55/12 de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del TSJ de la Comunitat Valenciana.
7.- Aprovació projecte del PPOS 2012 reparació cementeri i millora vials urbans i acords tipus.
8.- Aprovació requeriment al Banc de València sucursal de 08402 Granollers.
9.- Aprovació de la modificació puntual d'alineació en Passeig València.
10.- Aprovació conveni de col·laboració entre el SERVEF i l'Ajuntament de Vallada.
11.- Aprovació indemnització per assistències a Junta de Govern Local i Plens.
12.- Mocions dels grups polítics municipals.
13.- Precs i preguntes.

Endevina, endevinalla

Be, ja estem un altre dilluns amb una doble endevinalla gràfica. Aquesta setmana serà mixta: Lloc i gent.
Els guanyadors de l'última endevinalla plantejada varen ser Lilí i Àngels. Enhorabona a les dos!
La dona què estava d'esquenes és la dona de "Cambra", al parc dels "Navajes".

Ahí van, que guanye la/el millor!



CLUB D´ATLETISME "CAMA LLARGA"




El proper divendres 30 de març a les 21 hores farem una "torraeta" a l'ermita (dalt), per a tots els membres i amics del club, par a tractar:

1.-La "Volta Vallada 2012"

2.-Activitats del club.



Si no eres membre però estas interessat en formar part del club aprofita i acodix.


Es pagara "a escote".Crisis total.

diumenge, 25 de març del 2012

MANIFEST PER LA DIGNITAT DEL POBLE


Salutació cordial a totes les valladines i valladins que a títol personal heu acudit a esta convocatòria cívica, oberta i plural convocada a partir de nombroses propostes anònimes sorgides a la xarxa Internet, a fi de manifestar al carrer i davant de l’ajuntament el profund malestar i la indignació general de la ciutadania pel trencament unilateral del pacte de govern que havia acabat amb 24 anys de poder del Partit Popular per part del sr. Perales.

Esta, repetim, és una convocatòria oberta, de totes i tots, sense sigles, ni logotips ni etiquetes, una convocatòria de la gent decent que no pot permetre este ultratge a l’esperança, esta burla a les aspiracions del poble per acabar amb la ruïnosa gestió del PP, esta traïció a la lleialtat i a les promeses fetes.

Des d’ací volem dir ben alt i clar que el sr. Perales, amb el seu trencament injustificat del pacte, ha estafat i enganyat a tot el poble: no només els socis de govern del Grup Socialista; també, especialment, els seus companys de candidatura i tots els electors que havien confiat en ell.
La clau del profund desengany i decepció que sentim cal buscar-la en la traïció a la confiança dipositada en el sr. Perales i la seua Agrupació d’Independents per Vallada (AIPV). Vicent Perales es presentava com una persona decidida a combatre les pràctiques irregulars i despòtiques del PP, la discriminació de les persones per les seues idees, així com la nefasta gestió política que ha portat al poble a la ruïna econòmica. Es presentava com l’opció imprescindible per a produir un canvi real al poble.

El seu grup, amb el Partit Socialista, podien posar fi a l’hegemonia política del PP i les majories absolutes de l’anterior alcalde de Vallada després de 24 anys de govern. Era per això, l’aliat estratègic, lleial i necessari del Partit Socialista i per este motiu es va guanyar la confiança de tots els que desitjàvem un canvi i, al mateix temps, l’enemistat declarada del PP i dels seus electors.
Per això, el fet que el sr. Perales haja trencat sense cap motiu el pacte amb el Grup Socialista per a formar un nou Equip de Govern amb les mateixes persones del PP que ell no es va cansar d’acusar com a responsables de l’endeutament milionari del poble i que durant anys l’han acaçat i

EL PARTIDO ALTERNATIVA DE INDEPENDIENTES POR VALLADA INFORMA

Cuando se hizo el pacto con el PSOE, fue un pacto mas moral que político, ya que ni nosotros somos de izquierdas, ni políticamente se podía rechazar la oferta del Partido Popular, pero así lo decidimos conscientes de que podían haber una serie de problemas en la forma de pensar, de hacer las cosas y la mas importante que se nos iban a cerrar las puertas de las Administraciones. No obstante lo asumimos, y decidimos ir adelante. El problema surge cuando nuestros compañeros de viaje no saben estar dentro del Equipo de Gobierno, y además funcionan como si continuasen en la oposición. Ejemplos: en cualquier Equipo de Gobierno de España, siempre se está a lo que dice su Alcalde la mayoría de las veces, menos en Vallada. Hay que recordar la diferencia tan enorme que existió a la hora de sacar a concurso el tanatorio municipal, existiendo serias discrepancias dentro del mismo equipo de gobierno, a pesar de ser lo mas interesante para el Ayuntamiento. No podemos olvidar que cuando se entro en el Equipo de Gobierno se quiso tirar a todos los empleados que procedían del Partido Popular sin importarles lo mas mínimo si eran rentables o no para el Ayuntamiento, el Partido Independiente se opuso rotundamente a ello hasta ver que era lo mas interesante. Lo mismo ocurrió con la reducción de la jornada laboral del bedel del colegio Las diferencias que siempre hemos tenido cuando han tocado los Himnos, ya que la mayor parte de las veces se han quedado sentados, sin respetar lo mas mínimo la decisión del pueblo, ya que consideramos que una persona que quiere estar en política tiene que ser respetuosa con las decisiones del pueblo. En el mes de Agosto falleció el padre de D. Ángel, y nadie se digno avisar al Alcalde y sin embargo asistieron los del PSOE al entierro ¿Qué se pretendía? Menos mal que me avisó mí compañero y amigo Agustín y así pude cumplir con mis obligaciones como Alcalde y ciudadano. Cuando se realizó en fiestas la cena de la UDP, se comentó en el Equipo de Gobierno que

dissabte, 24 de març del 2012

Zesar Leon: dissenyador - ilustrador.

Ací un ARTISTA valladí (en majúscules).

Zesar, hem disfrutat molt visitant el teu perfil al Google+ i també a la teua web.
A la seua web no sols trobem els seus treballs de disseny o ilustració, si no també tenim accés a comprar-les en format pòster, postal, inclús en forma de adhesiu per al iphone!

Enhorabona, el teu treball és boníssim. Tens un gran talent.
Salutacions.

PD: Zesar, afegeix-nos als teus cercles. Gràcies.




#PrimaveraValladina: Inicis, motius i intencions.

Moltes són les persones que poc a poc han anat assabentant-se de la manifestació convocada demà dissabte 24 de març, a les 12h del migdia, en la Plaça Major del poble.
La naturalesa d'aquesta manifestació, la forma en la que ha sorgit i ha anat prenent forma poc a poc mitjançant comentaris i entrades, ha fet que molts de vosaltres, no teniu molt clar qui l'ha convocada, quin són els motius i què es pretén amb ella.
Aquesta entrada pretén esclarir tots els dubtes i resumir-la per tal d'evitar falses opinions aixina com malicioses intencions de boicotejar-la o llevar-li la importància què es mereix.

En primer lloc cal dir, per ficar-vos en situació, que fa més de 60 anys que al nostre poble no es manifestava la gent lliurement, sense cap bandera, en contra d'un acte d'injustícia i en defensa de l'ètica, la moral i l'honor. Això va ser als anys 50, en defensa del metge Don Eloy. Segur que molts vells encara ho recorden. Fixeu-vos be: 60 anys tragant actes d'injustícia, 60 anys de queixes en silenci, de ràbia continguda, de tragar, tragar i tragar... de por.

Aquesta manifestació és el resultat d'un cúmul de circumstàncies, de situacions i sobre tot d'actuacions injustes viscudes al nostre poble. El nostre bloc ha sigut l'eina què l'ha ajudat a nàixer, a créixer i a que prenguera forma, però vosaltres sou els creadors, els convocants i els que l'aneu a fer realitat demà.

Ara bé, com tots sabeu també, el detonant ha sigut l'última actuació protagonitzada per Vicente Perales, alcalde del nostre poble, en la què ha demostrat ser un mentider, un home dictador, sense cap mirament, sense vergonya, sense honor ni paraula... i sobre tot sense principis. Un home que ens ha deixat amb el "què seria si..." als llavis.

Els que anem a la manifestació anem per dir-li a tots que NO, que no volem personatges així al nostre ajuntament, ni ara, ni mai més. No volem personatges d'aquest tipus què ens representen. Estem indignats, farts de tanta gentola al governant-nos, al nostre ajuntament i al  nostre País. Però sobre tot anem per dir que no, que NO TENIM POR, que ja no ens importa cap amenaça, cap extorsió, res que podeu oferir-nos a canvi, per què per fi hem vist on duen els camins què ens oferiu: a un poble bonic, però servil, sumís callat i mort... un ou de pasqua florit per dins.


Així que resumint:
  • Qui convoca la manifestació? El indignats de Vallada.
  • Qui anirà? Aquells què tinguen el valor de fer-ho i creguen que la lluita es guanya al carrer, no al bar o tancats a casa.
  • Què es pretén? Mostrar la indignació col·lectiva front aquells que ens governen, i en concret contra Vicente Perales.

Articles relacionats per ficar-se al dia:



divendres, 23 de març del 2012

El cas de Finlàndia, encara que increïble, un exemple a seguir.

Mari Kiviniemi, primera ministra finlandesa.
Finlandia ha sido reconocida internacionalmente como la nación menos corrupta del planeta, una parte de ese logro recae en la estricta moralidad imperante en el país, a pesar de ello, y para facilitar la transparencia, también cuenta con un conjunto de principios enfocados a evitar el abuso de poder y que son insólitos en la cultura española. Esta es la manera con la que Finlandia lucha contra la corrupción:

PRIMERO: En Finlandia cualquier compra que realicen las Administraciones Públicas, desde un edificio hasta un bolígrafo, ha de estar ejecutada a precios de mercado e incluir, necesariamente, tres ofertas de proveedores distintos, para poder elegir la más baja. No es legal, admisible ni justificable el pago de 100 euros por un cartucho de impresora o de 1000 por una silla aunque las facturas sean correctas. Ejemplos ambos acaecidos en España y que la justicia no pudo castigar.

SEGUNDO: Principio de transparencia total de las Administraciones públicas.Cualquier decisión tomada por un funcionario público dentro del desempeño de su profesión (excepto las relacionadas con la seguridad) puede ser conocida por el resto de ciudadanos. Nadie puede negarse a satisfacer las necesidades de información no solo de los periodistas sino de los votantes. Debido a ello actuaciones contra esa norma (como ésta) son no solo contrarias a la ética sino ilegales.

TERCERO: Principio de transparencia total en las cuentas de los ciudadanos. Los fineses pueden saber cuales son los ingresos declarados de todos los residentes en el país, ya se trate de una persona que cobre el desempleo, del artista de mayor éxito de la nación o del CEO de Nokia.
El equivalente peninsular permitiría conocer las cuentas no solo empresariales sino personales de Emilio Botín, Arturo Pérez Reverte, Felipe González, José María Aznar, Adolfo Domínguez o cada uno de los vecinos de Madrid.

CUARTO: Ausencia de alcaldes: El gobierno de los municipios en Finlandia recae en "City managers", es decir, en funcionarios públicos con experiencia en la administración de entidades de esa índole. Así pues el ciudadano puede distinguir con claridad que la persona al mando es alguien supeditado a los votantes y que puede ser despedido o reemplazado por el Consejo municipal (el órgano elegido en las urnas y que ostenta la soberanía popular). Helsinki es la excepción a este modelo.

QUINTO: Ausencia de cargos de designación política: En Finlandia los secretarios de Estado son funcionarios de carrera que alcanzan el puesto superando pruebas objetivas en lugar de por designación partitocrática. En 2005 se realiza una remodelación del sistema para permitir a las organizaciones políticas el poder elegir a los Secretarios de Estado, aun así muchos de ellos siguen siendo en la actualidad trabajadores públicos ascendidos por méritos propios.

SEXTO: Estructura de poder colegiada: La corrupción se extiende con mayor facilidad cuando el poder se concentra solo en un individuo, es por ello que en Finlandia se promueve la toma de decisiones mediante el debate y el consenso. Al igual que el órgano político principal de las ciudades es la Asamblea popular (el alcalde solo es un trabajador público) el Consejo de ministros tiene mayor capacidad de poder que el Presidente de la República.

SÉPTIMO: Principio de acceso libre al poder. La posibilidad de convertirse en un miembro de alto rango de la administración y los ministerios fineses no recae en una élite intelectual formada en Instituciones de enseñanza concretas (como en Francia) tampoco en personas que puedan atraer la inversión de diferentes empresas para sufragar sus campañas (ejemplo de Estados Unidos) o en ciudadanos adscritos a organizaciones políticas que ascienden por los méritos internos dentro de su partido (caso español). En Finlandia los puestos son cubiertos por funcionarios públicos (siguiendo un baremo meritocrático) y cuya carrera está abierta a todos los fineses. El país evita, por tanto, tener que acudir a un modelo como el de España dónde los cargos de libre designación del gobierno (elegidos ideológicamente) reciben 200.488 euros anuales y se multiplican de manera oscura por todas las administraciones.

OCTAVO:  Principio de proporcionalidad en el castigo. La cuantía de las multas por violar las normas suele ser proporcional a los ingresos de los individuos y las empresas. En 2001 Anssi Vanjoki, alto ejecutivo de Nokia, fue considerado culpable de conducción temeraria por romper los límites de velocidad a los mandos de su Harley Davidson imponiéndosele por ello una multa por el equivalente a 104.000 dólares de la época. Este principio de proporcionalidad en el castigo, junto a la marca social que lleva el estar envuelto en un caso de corrupción, actúa de forma extremadamente disuasoria ante posibles tentaciones para cruzar el límite de la legalidad