Cercar en aquest blog

divendres, 27 de gener de 2012

LA CAMBRA DE DALT: FUM DE REMULLA

LA CAMBRA DE DALT: FUM DE REMULLA: Clareja i el fred es sec. El sol no vol ixir. La brisa lleu que puja del riu, repentina els cabells de ma mare i deixa fugir el fum del pu...

Clam a València: 'Més educació, Camps a la presó!'

Els carrers de València, Castelló i Alacant es van omplir de gom a gom ahir

Mira el vídeo en VilaWeb

S.D. VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 28-01-2012
PARTITS A CASA
INFANTIL (Primer classificat)
10.00 H. S.D.Vallada & U.D. Genovés
CADET
11.45 H. S.D.Vallada & U.D. Genovés

PARTITS FORA
ALEVÍ
10.00 H. C.D. Xàtiva F.B. "C" & S.D.Vallada
(Camp Paquito Coloma)

BENJAMÍ
11.30 H.C.D. Xàtiva F.B. "C" & S.D.Vallada
(Camp Paquito Coloma)

PRE- BENJAMÍ
12.30 H. U.D. Navarrés & S.D.Vallada.
2ª REGIONAL AFICIONATS
16.00 H. U.D. Navarrés & S.D.Vallada.

Plantes d’ací: Savina

Hui anem a veure la savina (Juniperus phoenicea L.), un arbre petit que sovint no passa d’arbust, doncs creix molt lentament, i els cremats no permeten que arriben a fer-se arbres de vuit metres d’alçada com potencialment podrien créixer si el foc i els humans els respectaren. Hui és difícil trobar savines pel terme, i totes amb port arbustiu, el que denuncia el nivell de degradació dels ecosistemes.

Flor femenina (estròbil)
La tradició popular diu que “la savina naix ginebre” perquè de jove té les fulles linears i punxants com el ginebre o el càdec (Juniperus oxycedrus), però les fulles corrents són molt petites i imbricades, com les del xiprer. És monoic, és a dir, que té flors unisexuals masculines i femenines en la mateixa planta, i en forma d’estròbils, com petites pinyes. Els fruits són gàlbuls, de la grandària d’un pèsol gros, amb la pela rogenca i lluenta.La fusta de la savina és aromàtica i imputrescible, per la qual cosa ha sigut utilitzada per a la construcció, ebenisteria i fusteria però el que més ha contribuït a la reducció de la savina ha sigut la utilització com a combustible i per fer carbó. Als durs anys de postguerra hi havia gent al poble que vivia de fer carbó o d’anar a “la garba”, que consistia en arreplegar garbes de llenya de la serra i portar-les fins l’estació, des d’on portaven el combustible per als forns de la capital. La necessitat va fer desaparèixer amples zones de carrasca i savina, de les quals s’emportaven fins les arrels, deixant el sòl sense protecció front a l’erosió.

Menuda Natura

dijous, 26 de gener de 2012

SON ALISON MUSIC CLUBEste 4 de Febrero Son Alison Music Club comienza con la RENTREE FABULUSH, con la visita de ROCIO de MYHYV, y con la mejor música actual. Entrada Gratuita. De 0 horas a 3 horas, dos copas por cinco euros. No te lo pierdas!!!! I love Son Alison.

Altra volta la (in)justícia


El veredicte d’inculpabilitat emès pel jurat que jutja a Camps i Costa per haver rebut regals en funció del seu càrrec és un nou episodi de la qüestionada equanimitat de la justícia espanyola a l’hora de processar a elements de certa posició social o política. L’afirmació de que“la justicia es igual para todos”, pronunciada per un rei amb immunitat política i penal adjudicada per la Constitució, es revela com una fal•làcia en aquesta democràcia tutelada pels nostàlgics de la dictadura.

Mantindre el control de la judicatura és tan important, per als responsables i els hereus dels responsables dels assassinats de postguerra i per als corruptes i corruptors, com mantindre el poder financer i coactiu per a les famílies poderoses. La mateixa justícia que rubricava els desitjos del generalíssim i estava al servei d’aquells que el mantenien en el poder és la que ha de fer justícia en aquesta democràcia. I així ens va.

Casos de finançament il•legal del Partit Popular, com el cas Naseiro, sobresegut per l’anul•lació de les gravacions que el van destapar; el cas Zaplana de caixó en caixó fins que ha  prescrit; la mateixa sort ha tingut Carlos Fabra en alguns dels casos en els que està imputat, que s’han sobresegut després d’estar anys passant de jutge en jutge, contrasten amb l’agilitat de la justícia per encausar i jutjar al jutge Baltasar Garzón.

Garzón és un dels pocs casos de jutges sense “pedigrí”  en la judicatura. Pocs com ell,en aquest cercle tancat, han tingut que treballar a l’obra o de cambrer per pagar-se els estudis de dret. Potser per això ha sigut l’únic que s’ha atrevit a furgar en les cunetes i foses comunes per traure a la llum els milers de víctimes de la dictadura i permetre als seus familiars expressar l’orgull pels seus avantpassats i que els donen una sepultura digna. Però una part important de la judicatura no podia permetre que es sotmeteren a judici públic greus delictes contra la humanitat dels quals eren coresponsables. Per als magistrats que jutgen a Garzón, instruments de l’actual expressió del feixisme espanyol segons Jiménez Villarejo, el delicte de Garzón és molt més important que el dels assassins que van sembrar de morts la geografia d’Espanya o el dels corruptes que roben impunement els diners públics.

Garzón ha destapat i posat a disposició judicial la xarxa corrupta més important que s’ha conegut en democràcia; ha imputat a diputats i senadors, alcaldes i consellers autonòmics per enriquir-se amb els diners públics i per finançar el Partit Popular de manera il•legal. L’anomenat cas dels trages de Camps formava part d’aquesta trama que coneguem com Gürtel fins que un jutge va decidir separar-ho i, així, descontextualitzat, acusar a Camps del delicte insignificant de “cohecho impropio”, del que finalment ha sigut exculpat.

Vergonya, indignació, ràbia i la pèrdua de la poca confiança que em mereixia una institució bàsica per a la democràcia com és la justícia.

Iron Maiden

dimecres, 25 de gener de 2012

MENÚ DIA 28 DE GENER AL SÀEZ

RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 28 DE GENER


  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

  • SOPA DE MARISC, SALTEJAT DE COLES DE GAMBA I OLI DE PORRADELL.

  • OU A BAIXA TEMPERATURA AMB PURE DE CREILLA, CREMA DE BUTIFARRA I SUC D’OS DE PERNIL.

CONTINUEM AMB

  • ARRÒS MELÓS DE FABA I CARXOFA AMB MOLLETES DE CONILL

COM A PLAT PRINCIPAL

  • LLOBARRO A LA PLANXA AMB VEL DE CANSALADA IBÈRICA, CREIILLES PANADERES, COULIS DE PIMENTONS DEL PIQUILLO

PER FINALITZAR

  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158

RECORDEM QUE ELS DIVENDRES I DIUMENGES PODEU DISFRUTAR DE LES NOSTRES TAPES.

Activitats del Centre excursionista.

   
   El Centre excursionista vos convida a participar en la nova campanya d'activitats. Vos esperem este pròper divendres a les 19:00 hores al nostre local a la segona planta del pavelló municipal. Allí tindrà lloc la xerrada "perills a la muntanya i consciènciació medi ambiental". A càrrec de Quino Tortosa i Víctor Calvo. I per completar el cap de setmana i repassar el que hem aprés el diumenge a les 9:00 hores quedarem en el triangle per fer una eixida a la muntanya. 
Que no t'ho conten, t'esperem!!

L'alternativa anticrisi d'Islàndia, després de tres anys, comença a donar els seus fuits.

Al gener de 2009 els islandesos, aixafats pel col·lapse econòmic, es van tirar al carrer i van acabar forçant la caiguda del govern.


El país va deixar que els seus bancs falliren i va acordar amb el FMI mesures "poc convencionals" que van respectar l'estat del benestar i van retardar les retallades.
Avui, les seues previsions de creixement tripliquen les dels països de l'eurozona.

Més informació ací:  http://www.20minutos.es/noticia/1283761/0/islandia/crisis/crecimiento/

dimarts, 24 de gener de 2012

Una bona notícia !!


M'alegre de poder llegir que les persones "dependents" per fi podran passar els seus dies al solet d'hivern, mirant les plantetes del jardí, parlant amb les visites, passant d'una cadira a l'altra, fent bromes amb els treballadors i treballadores de la residència... en fi, fent les coses que els toca fer després d'haver passat la joventut treballant i guardant-se una part de diners per a "pagar-se la vellea". Espere que tots tinguen l'ajuda econòmica que mereix tota persona major, malalta o amb alguna altra "dependència". Una llàstima que alguns d'ells ja no ho podran aconseguir, però sempre agraïm el tracte i la dedicació dels que ens ajuden, ja siga als hospitals o a la residència.
M'alegre de saber que els treballadors podran cobrar molt prompte (segons el diari, els diners arribaran a finals de mes), i que la gent podrà estar ben atesa i tranquil·la per el tema econòmic, que algunes paguetes ja sabem que són modestes.

Podeu llegir esta bona notícia, per exemple, en el diari LEVANTE.

La foto l'he trobada en una de les xarxes socials, en una pàgina de cultura i m'ha fet pensar en els dissabtes quan, després del cafenet, anava a la residència a fer una visita a ma uelo, que si haguera pogut, segur que també hauria pujat dalt de la cadira de rodes amb el pinzell a la mà, cantant alguna cançó

Jornades de tenis al poliesportiu de Vallada.

Paco ens envia aquest mail amb els següents documents:

Sóc Paco, el que treballà en el pabelló i m'agradaria que publicareu tres documents:

LA CAMBRA DE DALT: GARDEL i LA XARRERA (A COMPRAR 1)

LA CAMBRA DE DALT: GARDEL i LA XARRERA (A COMPRAR 1) La veu del polisero, pel bando, ens desperta anunciant-nos les ofertes del peix de ca Donisio. -Aten...

dilluns, 23 de gener de 2012

REUNIÓ INFORMATIVA DEL PSOE DE VALLADA

Reunió informativa del PSOE de Vallada sobre la situació econòmica de l'Ajuntament.

Divendres 27 de gener a les 19:30 h en el Centre Juvenil.

Com va la cosa?

Aquest és un comentari de l'anònim anomenat "Com va la cosa?" fet en aquesta entrada anterior.
Com creguem que el que diu és interessant, hem decidit publicar una entrada a banda.
Per favor, si com aquesta persona, teniu alguna cosa que dir, i no sabeu on posar-la, NO la fiqueu en forma de comentari en llocs que no toca, apreneu a enviar-nos-la al nostre correu (valladacity@gmail.com) i la publicarem, o feu-vos col·laboradors (recomanat).
Gràcies.
El comentari diu així:

"Hola! estava buscant a on posar esta reflexió i veig que fa molt de temps que no diu res l'equip de govern. És lo que em pensava, que no escriu ni el PSOE ni el PP ni res de res en el blog.
A voltes em pregunte què estareu fent uns i altres. Segurament prou de faena, encara que no done resultats, a la gent del carrer ens agradaria saber, saber com va tot, quines coses heu intentat fer, quines han eixit bé i quines i qui no vos deixa fer més.
Si no digueu res, és com si no féreu res. Sé que no és veritat, però aneu a continuar callant i deixant que parlen els que no volen que treu el poble avant?
Per favor, expliqueu com van les coses, encara que no siga bé, que com a mínim tot el poble ho sàpia, no?? Publiqueu alguna entrada una volta o dos al mes, tampoc costa tant, i així sabrem que treballeu, no???"

diumenge, 22 de gener de 2012

Canal nou cancel·la el programa líder d'audiència, Trau la llengua.

Així és, segons varies fonts informatives, canal 9 cancel·la el seu 2on programa més vist, després de L'Alqueria Blanca, Trau la Llengua. Un programa que, a més, era un programa e-du-ca-tiu.


Després de recórrer la nostra terra de dalt a baix, de fer-nos riure, d'ensenyar-nos que la diferència ens uneix, de fer-nos estimar la nostra llengua, el valencià, de fer-nos apreciar i valorar més la nostra identitat que ens fa únics, Canal 9 cancel·la l'edició d'aquest magnífic programa amb Eugeni Alemany al seu cap, com a presentador SENSE HAVER PAGAT cap de les 26 edicions realitzades fins el moment.
Amb una audiència d'un 14% (quan Canal 9 té una audiència mitja de sols un 6%), aquest programa ens diu adéu... esperem que de forma temporal.
Font: Levante EMV


Ah! i per a llegir també el que diuen "Los Valencianos" piqueu ací damunt: http://www.valenciafreedom.com/foro/34-actualidad/25883-atra-bona-noticia-tanca-el-programa-catalanista-trau-la-llengua-per-decisio-de-rtvv.html

Salutacions.