dimarts, 31 de gener del 2012

Elles no ho farien

Hanna i Mimi són mare i filla.
Les dos pateixen una enfermetat molt comú en els gossos: El ser tractats com un joguet, que quan et canses d'ell, el pots abandonar a un calaix... o pitjor encara, desfer-te d'ell.
Per sort, aquesta enfermetat encara està en el seu estat inicial...
Hanna és una bóxer que en maig farà 3 anys. Mimi és la seua filla, creuada de bóxer i pastor alemà. Farà 2 anys en setembre. Ja és més gran que la mare!
La història s'ha repetit i ara és Mimi qui ha sigut mare d'un preciós cadell negre de potetes blanques.
El cadell es quedarà a casa... es tan xicotet! Però Mimi i Hanna ara estorben i si no les vol algú prompte, acabaran en al protectora, i en poquet de temps, sacrificades.
Les dos, mare i filla, són molt carinyoses i confiades (sobre tot confiades, ja que durant la meua visita, de seguida varen vindre a fer-me la festa).
Les dos s'han criat en un gran jardí de un gran xalet a les afores del poble. No estan acostumades a anar amb corretja però són obedients i amb una poca disciplina segur que són uns animals de companyia genials.
El que vull dir amb tot açò és que tant Hanna com Mimi busquen algú que els vullga, juntes o per separades.
Si esteu interessats en elles, escriviu-me un correu a asbirlaor@gmail.com i vos posaré en contacte amb els amos.
Les gosses són d'un poble de la Vall d'Albaida i vos puc acompanyar a partir del dilluns que ve a veure-les.
No cal dir que el caçadors poden abstindre's de comentar res.

Salutacions.









MONÒLEG PAU BLANCO AL GLAÇÓ



DIA: DIVENDRES 3 DE FEBRER
HORA: 23:00H
LOCALITAT: VALLADA
SALA: GLAÇÓ PUB
ENTRADA: 3 €

GRUP: PAU BLANCO
ESPECTACLE: “Coses de Pau”

SINOPSI:

Després de dos espectacles criticant diverses situacions, te n'adones que res no canvia. Doncs què collons!!! Seguirem contant el mateix. Un “pupurri” divertit que sempre pot portar alguna sorpresa... i és que són “Coses de Pau” on tu segur que també tens coses que opinar. ¡Alerta que igual Pau et pregunta!

PRESENTA L'ENTRADA DEL MONÓLEG EN BARRA I DISFRUTA D'UNA COPA PER 3,5 €

GLAÇÓ PUB VALLADA

Grupo Local SEO-Levante

Tal i com havíem anunciat, ací vos presentem l'activitat per al diumenge 5 de febrer amb motiu de la celebració del "Día Mundial de los Humedales 2012".

El Grupo Local SEO-Levante i el Club Excursionista Alt de la Creu, vos conviden a fer esta ruta ornitològica per el nostre riu, per a destacar la importància de mantindre les seues aigües en les millors condicions possibles i asegurar així la permanència de les seues aus.

































Encara que les previsions asseguren un dia fresquet, vos animem a tots a participar i disfrutar de les aus del nostre riu.

dilluns, 30 de gener del 2012

Efemèrides, Vallada City ara fa un any

Amb un retard pel qual demanem disculpes, repassem el que va ser Vallada City la darrera setmana de gener de 2011.

Kike ens portava una interessant entrada del bloc Escriure per no callar res, La dignificació dels idiomes oficials, que plantejava que les llengües son molt més que eines per a comunicar-nos, conformen la nostra identitat. La seua dignitat, el seu ús normal en les institucions públiques, és la nostra, en tant que som poble.
A la secció Endevina, endevinalla compartia un dels seus magnífics retrats de valladins i valladines, encara que la incògnita durava ben poc.

Iron Maiden traslladava un reportatge, publicant en Levante-EMV, sobre la denúncia que deu dels aspirants al taller d'ocupació de Vallada van presentar davant el jutge per les irregularitats en el procés de selecció de les persones que participaren al taller.
I, també sobre la llengua pròpia i el seu prestigi social, escrivia Sortir de l'armari lingüístic.

Isidoro aportava les seues reflexions al voltant de la reforma de les pensions, No tanques mai la porta a les mentires perquè es quedaran veritats fora.
I ens feia la seua ben científica predicció meteorològica, Situació de Baixa per a ploure

Camot Roder de La Costera denunciava la manca de civisme de les persones propietàries de cavalls, que van deixant Merda per ací, merda per allà, i no practiquen allò d'arreplegar les deposicions dels seus animalets.

Les xiques del Vallada Femení Club de Futbol ens feien la crònica del seu partit del cap de setmana front al Bocairent, I pedrer ja pica, en la qual destacaven el paper poc neutral de l'arbitr.

L'equip del bloc reflexionava sobre les dificultats de la participació transparent de la ciutadania al Vallada City. La vocació de servei públic del bloc s'enfrontava a la deficiència democràtica del nostre poble, massa acostumat al control polític. Què té de mal, preguntaven, posar a disposició de totes les persones del poble, sense distinció ideològica, un espai per a la comunicació i la convivència?.
De la transparència no sols en parlen, la practiquen, explicant que han utilitzat els diners recollits entre les persones que han volgut col·laborar, per a renovar el domini i adquirir un compte Pro al Flickr, que permetrà posar en marxa una iniciativa estupenda: encetar un Arxiu fotogràfic per a la història local.

Safraneret ens convidava als reptes que la situació de crisis mundial posen al nostre futur. Viure des del sentiment, a la cerca de la felicitat, de l'autoestima, des de la confiança de les pròpies forces per a canviar el mon. Nous escenaris possibles, el primer d'una sèrie d'articles que llegirem amb fruïció

A la secció setmanal de Documentals, Marieta/Hipatia ens portava les dues primeres parts de El Siglo del Individualismo, una pel·lícula ben recomanable.

Els anuncis del nou bloc de Pedro Sucías, de l'actuació de Olla Xunta al Pub Glaçó i de la Quedada de fotògrafs a Montesa, completaven les publicacions del bloc.

Que el l'onada de fred que s'anuncia ens pille a cobert i en bona companyia!!

diumenge, 29 de gener del 2012

Activitats Grupo Local SEO-Levante

El recent estrenat Grupo Local SEO-Levante vos convida a tots a participar en la celebració del "Día Mundial de los Humedales 2012" amb la ruta ornitològica " Pico del Benicadell y humedales del entorno" que tindrà lloc el proper dissabte dia 4 de febrer.

Vos animem a participar i a conéixer qui som i quines són les nostres inquietuts.

A més, adelantem que per al diumenge 5 de febrer també tenim una activitat planificada junt al Grup Excursionista, de la qual, en breu hi haurà informació.



divendres, 27 de gener del 2012

LA CAMBRA DE DALT: FUM DE REMULLA

LA CAMBRA DE DALT: FUM DE REMULLA: Clareja i el fred es sec. El sol no vol ixir. La brisa lleu que puja del riu, repentina els cabells de ma mare i deixa fugir el fum del pu...

Clam a València: 'Més educació, Camps a la presó!'

Els carrers de València, Castelló i Alacant es van omplir de gom a gom ahir

Mira el vídeo en VilaWeb

S.D. VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 28-01-2012
PARTITS A CASA
INFANTIL (Primer classificat)
10.00 H. S.D.Vallada & U.D. Genovés
CADET
11.45 H. S.D.Vallada & U.D. Genovés

PARTITS FORA
ALEVÍ
10.00 H. C.D. Xàtiva F.B. "C" & S.D.Vallada
(Camp Paquito Coloma)

BENJAMÍ
11.30 H.C.D. Xàtiva F.B. "C" & S.D.Vallada
(Camp Paquito Coloma)

PRE- BENJAMÍ
12.30 H. U.D. Navarrés & S.D.Vallada.
2ª REGIONAL AFICIONATS
16.00 H. U.D. Navarrés & S.D.Vallada.

Plantes d’ací: Savina

Hui anem a veure la savina (Juniperus phoenicea L.), un arbre petit que sovint no passa d’arbust, doncs creix molt lentament, i els cremats no permeten que arriben a fer-se arbres de vuit metres d’alçada com potencialment podrien créixer si el foc i els humans els respectaren. Hui és difícil trobar savines pel terme, i totes amb port arbustiu, el que denuncia el nivell de degradació dels ecosistemes.

Flor femenina (estròbil)
La tradició popular diu que “la savina naix ginebre” perquè de jove té les fulles linears i punxants com el ginebre o el càdec (Juniperus oxycedrus), però les fulles corrents són molt petites i imbricades, com les del xiprer. És monoic, és a dir, que té flors unisexuals masculines i femenines en la mateixa planta, i en forma d’estròbils, com petites pinyes. Els fruits són gàlbuls, de la grandària d’un pèsol gros, amb la pela rogenca i lluenta.



La fusta de la savina és aromàtica i imputrescible, per la qual cosa ha sigut utilitzada per a la construcció, ebenisteria i fusteria però el que més ha contribuït a la reducció de la savina ha sigut la utilització com a combustible i per fer carbó. Als durs anys de postguerra hi havia gent al poble que vivia de fer carbó o d’anar a “la garba”, que consistia en arreplegar garbes de llenya de la serra i portar-les fins l’estació, des d’on portaven el combustible per als forns de la capital. La necessitat va fer desaparèixer amples zones de carrasca i savina, de les quals s’emportaven fins les arrels, deixant el sòl sense protecció front a l’erosió.

Menuda Natura

dijous, 26 de gener del 2012

SON ALISON MUSIC CLUB



Este 4 de Febrero Son Alison Music Club comienza con la RENTREE FABULUSH, con la visita de ROCIO de MYHYV, y con la mejor música actual. Entrada Gratuita. De 0 horas a 3 horas, dos copas por cinco euros. No te lo pierdas!!!! I love Son Alison.

Altra volta la (in)justícia


El veredicte d’inculpabilitat emès pel jurat que jutja a Camps i Costa per haver rebut regals en funció del seu càrrec és un nou episodi de la qüestionada equanimitat de la justícia espanyola a l’hora de processar a elements de certa posició social o política. L’afirmació de que“la justicia es igual para todos”, pronunciada per un rei amb immunitat política i penal adjudicada per la Constitució, es revela com una fal•làcia en aquesta democràcia tutelada pels nostàlgics de la dictadura.

Mantindre el control de la judicatura és tan important, per als responsables i els hereus dels responsables dels assassinats de postguerra i per als corruptes i corruptors, com mantindre el poder financer i coactiu per a les famílies poderoses. La mateixa justícia que rubricava els desitjos del generalíssim i estava al servei d’aquells que el mantenien en el poder és la que ha de fer justícia en aquesta democràcia. I així ens va.

Casos de finançament il•legal del Partit Popular, com el cas Naseiro, sobresegut per l’anul•lació de les gravacions que el van destapar; el cas Zaplana de caixó en caixó fins que ha  prescrit; la mateixa sort ha tingut Carlos Fabra en alguns dels casos en els que està imputat, que s’han sobresegut després d’estar anys passant de jutge en jutge, contrasten amb l’agilitat de la justícia per encausar i jutjar al jutge Baltasar Garzón.

Garzón és un dels pocs casos de jutges sense “pedigrí”  en la judicatura. Pocs com ell,en aquest cercle tancat, han tingut que treballar a l’obra o de cambrer per pagar-se els estudis de dret. Potser per això ha sigut l’únic que s’ha atrevit a furgar en les cunetes i foses comunes per traure a la llum els milers de víctimes de la dictadura i permetre als seus familiars expressar l’orgull pels seus avantpassats i que els donen una sepultura digna. Però una part important de la judicatura no podia permetre que es sotmeteren a judici públic greus delictes contra la humanitat dels quals eren coresponsables. Per als magistrats que jutgen a Garzón, instruments de l’actual expressió del feixisme espanyol segons Jiménez Villarejo, el delicte de Garzón és molt més important que el dels assassins que van sembrar de morts la geografia d’Espanya o el dels corruptes que roben impunement els diners públics.

Garzón ha destapat i posat a disposició judicial la xarxa corrupta més important que s’ha conegut en democràcia; ha imputat a diputats i senadors, alcaldes i consellers autonòmics per enriquir-se amb els diners públics i per finançar el Partit Popular de manera il•legal. L’anomenat cas dels trages de Camps formava part d’aquesta trama que coneguem com Gürtel fins que un jutge va decidir separar-ho i, així, descontextualitzat, acusar a Camps del delicte insignificant de “cohecho impropio”, del que finalment ha sigut exculpat.

Vergonya, indignació, ràbia i la pèrdua de la poca confiança que em mereixia una institució bàsica per a la democràcia com és la justícia.

Iron Maiden

dimecres, 25 de gener del 2012

MENÚ DIA 28 DE GENER AL SÀEZ

RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 28 DE GENER


  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

  • SOPA DE MARISC, SALTEJAT DE COLES DE GAMBA I OLI DE PORRADELL.

  • OU A BAIXA TEMPERATURA AMB PURE DE CREILLA, CREMA DE BUTIFARRA I SUC D’OS DE PERNIL.

CONTINUEM AMB

  • ARRÒS MELÓS DE FABA I CARXOFA AMB MOLLETES DE CONILL

COM A PLAT PRINCIPAL

  • LLOBARRO A LA PLANXA AMB VEL DE CANSALADA IBÈRICA, CREIILLES PANADERES, COULIS DE PIMENTONS DEL PIQUILLO

PER FINALITZAR

  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158

RECORDEM QUE ELS DIVENDRES I DIUMENGES PODEU DISFRUTAR DE LES NOSTRES TAPES.

Activitats del Centre excursionista.

   
   El Centre excursionista vos convida a participar en la nova campanya d'activitats. Vos esperem este pròper divendres a les 19:00 hores al nostre local a la segona planta del pavelló municipal. Allí tindrà lloc la xerrada "perills a la muntanya i consciènciació medi ambiental". A càrrec de Quino Tortosa i Víctor Calvo. I per completar el cap de setmana i repassar el que hem aprés el diumenge a les 9:00 hores quedarem en el triangle per fer una eixida a la muntanya. 
Que no t'ho conten, t'esperem!!

L'alternativa anticrisi d'Islàndia, després de tres anys, comença a donar els seus fuits.

Al gener de 2009 els islandesos, aixafats pel col·lapse econòmic, es van tirar al carrer i van acabar forçant la caiguda del govern.


El país va deixar que els seus bancs falliren i va acordar amb el FMI mesures "poc convencionals" que van respectar l'estat del benestar i van retardar les retallades.
Avui, les seues previsions de creixement tripliquen les dels països de l'eurozona.

Més informació ací:  http://www.20minutos.es/noticia/1283761/0/islandia/crisis/crecimiento/

dimarts, 24 de gener del 2012

Una bona notícia !!


M'alegre de poder llegir que les persones "dependents" per fi podran passar els seus dies al solet d'hivern, mirant les plantetes del jardí, parlant amb les visites, passant d'una cadira a l'altra, fent bromes amb els treballadors i treballadores de la residència... en fi, fent les coses que els toca fer després d'haver passat la joventut treballant i guardant-se una part de diners per a "pagar-se la vellea". Espere que tots tinguen l'ajuda econòmica que mereix tota persona major, malalta o amb alguna altra "dependència". Una llàstima que alguns d'ells ja no ho podran aconseguir, però sempre agraïm el tracte i la dedicació dels que ens ajuden, ja siga als hospitals o a la residència.
M'alegre de saber que els treballadors podran cobrar molt prompte (segons el diari, els diners arribaran a finals de mes), i que la gent podrà estar ben atesa i tranquil·la per el tema econòmic, que algunes paguetes ja sabem que són modestes.

Podeu llegir esta bona notícia, per exemple, en el diari LEVANTE.

La foto l'he trobada en una de les xarxes socials, en una pàgina de cultura i m'ha fet pensar en els dissabtes quan, després del cafenet, anava a la residència a fer una visita a ma uelo, que si haguera pogut, segur que també hauria pujat dalt de la cadira de rodes amb el pinzell a la mà, cantant alguna cançó

Jornades de tenis al poliesportiu de Vallada.

Paco ens envia aquest mail amb els següents documents:

Sóc Paco, el que treballà en el pabelló i m'agradaria que publicareu tres documents:

LA CAMBRA DE DALT: GARDEL i LA XARRERA (A COMPRAR 1)

LA CAMBRA DE DALT: GARDEL i LA XARRERA (A COMPRAR 1) La veu del polisero, pel bando, ens desperta anunciant-nos les ofertes del peix de ca Donisio. -Aten...

dilluns, 23 de gener del 2012

REUNIÓ INFORMATIVA DEL PSOE DE VALLADA

Reunió informativa del PSOE de Vallada sobre la situació econòmica de l'Ajuntament.

Divendres 27 de gener a les 19:30 h en el Centre Juvenil.

Com va la cosa?

Aquest és un comentari de l'anònim anomenat "Com va la cosa?" fet en aquesta entrada anterior.
Com creguem que el que diu és interessant, hem decidit publicar una entrada a banda.
Per favor, si com aquesta persona, teniu alguna cosa que dir, i no sabeu on posar-la, NO la fiqueu en forma de comentari en llocs que no toca, apreneu a enviar-nos-la al nostre correu (valladacity@gmail.com) i la publicarem, o feu-vos col·laboradors (recomanat).
Gràcies.
El comentari diu així:

"Hola! estava buscant a on posar esta reflexió i veig que fa molt de temps que no diu res l'equip de govern. És lo que em pensava, que no escriu ni el PSOE ni el PP ni res de res en el blog.
A voltes em pregunte què estareu fent uns i altres. Segurament prou de faena, encara que no done resultats, a la gent del carrer ens agradaria saber, saber com va tot, quines coses heu intentat fer, quines han eixit bé i quines i qui no vos deixa fer més.
Si no digueu res, és com si no féreu res. Sé que no és veritat, però aneu a continuar callant i deixant que parlen els que no volen que treu el poble avant?
Per favor, expliqueu com van les coses, encara que no siga bé, que com a mínim tot el poble ho sàpia, no?? Publiqueu alguna entrada una volta o dos al mes, tampoc costa tant, i així sabrem que treballeu, no???"

diumenge, 22 de gener del 2012

Canal nou cancel·la el programa líder d'audiència, Trau la llengua.

Així és, segons varies fonts informatives, canal 9 cancel·la el seu 2on programa més vist, després de L'Alqueria Blanca, Trau la Llengua. Un programa que, a més, era un programa e-du-ca-tiu.


Després de recórrer la nostra terra de dalt a baix, de fer-nos riure, d'ensenyar-nos que la diferència ens uneix, de fer-nos estimar la nostra llengua, el valencià, de fer-nos apreciar i valorar més la nostra identitat que ens fa únics, Canal 9 cancel·la l'edició d'aquest magnífic programa amb Eugeni Alemany al seu cap, com a presentador SENSE HAVER PAGAT cap de les 26 edicions realitzades fins el moment.
Amb una audiència d'un 14% (quan Canal 9 té una audiència mitja de sols un 6%), aquest programa ens diu adéu... esperem que de forma temporal.
Font: Levante EMV


Ah! i per a llegir també el que diuen "Los Valencianos" piqueu ací damunt: http://www.valenciafreedom.com/foro/34-actualidad/25883-atra-bona-noticia-tanca-el-programa-catalanista-trau-la-llengua-per-decisio-de-rtvv.html

Salutacions.

dissabte, 21 de gener del 2012

Carnestoltes de Pego 2012

L'Assemblea de Joves de Vallada hem pres la iniciativa de oferir un servei d'autobusos a un preu raonable, com una bona alternativa al transport privat, per a tota la gent de Vallada i rodalies que vulguen apropar-se fins els multitudinaris i famosos Carnestoltes de Pego, que enguany se celebren la nit del 18 de febrer.

Els Carnestoltes de Pego forma part de les festes populars valencianes, al qual molta gent d'arreu de les comarques valencianes s'apropa a Pego i ompli els seus carrers de festa i germanor.

" La nit de Carnestoltes el desig camina
sense disfressa, el sol no té pressa en eixir
i la lluna menja esclata-sangs màgics per no dormir
...i les veus no callen." [Carnestoltes, La Gossa Sorda]

On puc apuntar-me?

El preu de la plaça (una persona per plaça/seient) és de 13€. Quan compres la plaça, se t'entrega un rebut numerat i cunyat, el qual és la prova de que la persona o persones que el porten té o tenen una plaça als autobusos.

Les places es compren mitjançant un ingrés o transferència al número de compte:
2077 0464 47 1100190447 (Bancaixa) Concepte: Pego / Indicar: Noms i cognoms.
A més, cal enviar un correu a ajvallada@gmail.com amb el nom de la persona que ha fet la transferència, el nom de totes les persones que han pagat (en cas de ser grup i fer una transferència conjunta) i els telèfons de contacte, per a poder contactar en cas d'haver novetats.

Si tens cap problema per a fer l'ingrés o tens qualsevol dubte, envia'ns un correu a ajvallada@gmail.com

per a Labordetaforever i qui ho vullga llegir

Hola a totes i tots i en especial a Labordetaforever.

Disculpeu que entre tan tard a contestar a Labordetaforever.
Vaig deixar d'assomar-me a la finestra uns dies ... i la veritat, pensava que ningú hi havia fet cap comentari a les meues paraules, més encara, que haveren ferit la sensibilitat d'algú, m'ho van comentar per Nadal, vaig entrar al comentari de Labordetaforever i crec que es mereix una contestació.

Gràcies Marina, tu em vas entendre perfectament perquè: una, eres la meua amiga, em coneixes i em vols i dues, vas llegir dues vegades les meues paraules i les vas entendre.

Ho sent molt Labordetaforever, crec que vas llegir depressa i vas entendre el que vas voler, clar! comprenc que va ser sense adonar-te'n! Fixa't tu, xà! quand jo dic (cite textualment) "Abaix els nacionalismes que no deixen qu' el ser humà creixca", caben dues preguntes:
Quins nacionalismes?..., tots?.
TOTS NO, sols els que no deixen que el ser humà creixca. Acte seguit, si el teu comentari es posara darrera de les meues paraules, llevant els comentaris referents a la meva persona, no resultaria gens incongruent, al contrari.

Evidentment, jo no sé tu qui eres, les teues raons tindràs. A mi en canvi m'agrada que la gent sàpiga qui sóc, què dic i com pense, de vegades és més incòmode, pense que es necessita un molt de valentia i em sembla més seriós.

Ja posats a despullar el meu pensament i les meues idees, tinc que dir-te que tinc principis d'esquerra... crec que des de que tinc us de raó, encara que jo en eixos moments no me n'adonara, no és cosa que he buscat de manera conscient, sóc així. Rebuscant en darrera, encara que puga resultar xocant, els primers pensament i sentiments de solidaritat social amb els més desfavorits els vaig tindre al col·legi de les mongetes, elles me'l van despertar quan vàrem apadrinar a unes xiquetes i xiquets de l'Àfrica. Recorde que la meua fillola va ser una Xiqueta, li vaig posar el cognom de Pilar, em va semblar el cognom més bonic del mon, clar! era el de la meua xiqueta i des d'eixe mateix moment el meu cor i la meua persona es van sentir lligades amb tots els xiquets i xiquetes, homens i dones, gatets i gossets que, com ella, tenen una vida difícil... o millor dit tenen una" novida" tan sols pel fet de nàixer o ser d'un determinat país o terra.
Les persones som geogràficament d'on naixquem o d'om volguem, com els Bilbaíns.
Jo, particularment tinc dos sentiments que es complementen respecte de la meua identitat. El primer té que veure amb el meu entorn, la meua família, la meua gent, la meua terreta, tot això em dona seguretat, tendresa, m'arropa i em fa sentir vullguda. El segon surt quan mire dins de mi i busque qui sóc, com sentu, com vullc ser... eixa és per a mi la senya d'identitat més forta..., si no tinc consciència de qui sóc, com sóc, què vull ser... com podré saber el que volen les persones, què senten o qui són?...
Com ja he dit els dos sentiments es complementen, el primer potser més fort en els primers anys d'infantesa, som menuts, insegurs, plens de pors i preguntes..., el segon va conformant-se en la mesura que anem madurant i fent-mos adults.
Per desgràcia, algunes persones i col·lectius sols desarrollen el primer i es senten persones en la mesura en que formen part d'una terra que, clar, ha de ser la millor, superior a la del veí i tancada a canvis i influències, sobretot si venen del sur.
EM CONSTARIA MOLT viure sense la meua gent, però... NO PODRIA VIURE sense saber que sóc Natália.
Disculpeu el rollo, de vegades és difícil explicar aquestes qüestions tan interiors.
Comprenc i accepte que hi haja gent que no pense com jo.

Labordetaforever!!... Saps el que podem fer quan vaja al poble? ...jugar a conillets a amagar....

Natália Giner.

Interessant: Sobre la publicitat de la sanitat privada.

 
Los anuncios de clínicas privadas han hecho marca del chantaje emocional y del estereotipo de la familia acomodada. El bloguero y guionista Guillermo Zapata analiza dos spots recientes de un sector por el que no pasa la crisis.
Estamos que lo tiramos. La madre de todos los recortes (y su padre, y algunos tíos venidos del pueblo) dicen que el país está mal lo que es mal y que esto supone o quebrar o apretarse el cinto. Sin embargo, cuanto más nos apretamos el cinto en los servicios públicos básicos más empresas aparecen para prestarnos un servicio social sustitutorio. ¿En qué quedamos? ¿¿No estaba la cosa muy mal? El negocio de la salud privada no percibe la crisis, pero orienta sobre su concepción de la salud y de la vida... Con dos tipos de trazo para decir cosas muy similares.

Sanitas lanza su campaña tradicional de navidad con un Spot en el que, de nuevo, se nos chantajea miserablemente hasta llevarnos al borde de la lágrima.
Niños pequeños enamorados, bellas floristas alegres, parejas ya de por si al borde de la lágrima y 

divendres, 20 de gener del 2012

Interessant: De factures i il·luminats.


En referència a aquesta notícia, ens ha arribat aquest interessant article d'opinió que ja circula de mail en mail.
Hay autonomías en las que se está entregando, o se va a entregar, una factura "informativa"del coste que ha supuesto nuestra visita al médico, de la asistencia que recibamos en Urgencias, de la intervención quirúrgica que hemos sufrido o de cualquier gasto que ocasionemos por ponernos enfermos.

Naturalmente, me estoy refiriendo a la sanidad pública.
Lo hacen, o lo van a hacer, con la "sana" intención de que tomemos conciencia de lo que cuesta atendernos, aunque seamos nosotros mismos, con nuestros impuestos y cotizaciones los que pagamos.

Yo propongo que:
Cada vez que el rey, el presidente del gobierno, el ministro, el presidente de comunidad autónoma, el diputado, el senador, el presidente de la diputación, el alcalde,etc. etc. etc, se suba a su coche oficial, se le entregue la factura.

Cuando visite centros de mayores o colegios, engalanados especialmente para su visita, que le entreguen la factura.

Cuando asista a la multitud de fiestas,recepciones, comilonas, que se organizan por cualquier cosa, que le entreguen la factura.

Cuando se suba en trenes o aviones para viajar en clase especial, que le entreguen la factura.

Cuando al empezar la legislatura le entreguen un ipad y un teléfono última generación, que le entreguen la factura.

Cuando utilice el teléfono y la conexión a Internet y llegue fin de mes, que le entreguen la factura.

Cuando le hagan una magnífica aportación todos los meses para un magnífico plan de pensiones, quele entreguen la factura.


Todo ello, claro, con la única intención de que "tomen conciencia" de lo que nos cuesta a los ciudadanos mantener tantos cargos públicos, Y POLÍTICOS ILUMINADOS.

Plantes d’ací: Trencapedres


A ple sol, sobre la roca nua i als indrets més inaccessibles, podem trobar aquesta petita planta que llueix nombroses flors grogues a l’estiu. Segur que tots nosaltres hem vist sorgir de les escletxes de les roques calcàries (per això el nom popular de trencapedres), que cobreixen gran part del nostre territori, les tiges erectes d’un verd blanquinós  completament cobertes per petites fulles, paregudes a les del petorret (Erica multiflora). El nom científic d’aquesta planta és Hypericum ericoides i l’epítet específic (ericoides) fa referència, precisament, a les fulles similars a les del gènere Erica.


En medicina popular s’ha emprat contra el mal de pedra, segurament per allò de relacionar alguna característica de la planta amb les suposades virtuts: si la planta és capaç de trencar les roques per viure també serà capaç de desfer les pedres del ronyó. Però en realitat ha de tindre les mateixes propietats que la seua germana, el pericó groc (Hypericum perforatum), que són innumerables.

Menuda Natura

Sobre el tancament temporal del nostre bloc.

Com molts sabeu, el nostre bloc va estar tancat durant tot el dia d'ahir en protesta de la llei S.O.P.A. que preten aprovar-se als EEUU però que tindria conseqüències molt greus e inmediates al món d'internet, canviant-lo per sempre tal i com l'hem conengut fins ara: Un lloc de llibertat e intercanvi.
Les raons de la llei SOPA pretenen lluitar contra la pirateria, però res més lluny de la realitat.

A aquesta protesta virtual s'han unit més de 10.000 pàgines web en tot el món, incluïnt els grans com Google o Wikipedia.

¿Què suposaria l'aprovació de la llei SOPA?

1. Censura ràpida i sense judici just.
2. Restricció llibertat d'expressió.
3. Pèrdua de la neutralitat de la xarxa.
4. Vigilància total de totes les activitats en línia.
5. Pèrdua de les llibertats i restricció dels drets civils (entre altres, d'opinar o publicar anònimament).
6. Sancions com perdre el teu accés a Internet, dures sancions i desmesurades penes de presó.

Firmeu contra aquesta llei ací i evitem la seua aprovació: https://www.google.com/landing/takeaction/

Ací també teniu més informació: http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/catalejo/2012/01/18/si-la-ley-sopa-hubiese-existido-hace-10.html

Ací baix, Quino, el dibuixant i creador de Mafalda, ens explica això de la llei S.O.P.A.


dijous, 19 de gener del 2012

Efemèrides, VALLADA City ara fa un any....

Mentres la foguera de Sant Antoni escalfava l'hivern, Kike ens portava unes risses necessàries amb El rellotge italià, una seqüència de la pel·lícula italiana Le Brazallette.

Iron Maiden ens feia una pregunta compromesa: És de ben parits ser agraïts? i questionava la costum del regal per agrair a qui té poder públic, un poder que en una societat democràtica no hauria de ser discrecional. I ens recordava, mitjançant un documental, que 2011 va ser l'Any Internacional dels Boscs

Els primers retalls provocats per la crisis econòmica afectaven a les pensions i generaven tensions socials que es reflectien al bloc. Els seus responsables aportaven Informació útil sobre les pensions i ens traslladaven la convocatòria que des de l'Escarot, Assemblea de Joves de La Costera ens feien a una Concentració contra la reforma de les pensions.
Per a la banda sonora oferien Classes de piano, i per a passar un bon rato i col·laborar amb les persones que tenen menys el III Mercat solidari del C.P. Ramón Martí Soriano.
També compartien el vídeo de L'home tanc: El rebel desconegut, les impactants imatges de l'home que es va plantar davant els tancs de l'exercit xinés que eixiren al carrer per enfrontar la revolta de la Plaça de Tiananmen.
Els bombers del parc de Vallada finalitzaven la seua formació.
La Comparsa El Tracte organitzava un Bingo, dins d'una sèrie d'activitats per replegar diners per a finançar l'excel·lent capitania que van organitzar.
Es presentaven al bloc les xiques del Vallada Femení Club de Futbol.

I el nostre bloc era el Primer candidat al premi al millor bloc de les comarques centrals!!

La secció de documentals compartia Equip Hoyt, un exemple de superació, tenacitat i d'amor paterno-filial.

Natzaré ens portava Arròs covat per partida doble: una ració d'Arròs a la cubana i un altra de Arròs de mar i muntanya.

Amic dels llibres compartia el Sopar morisc de Ca les Senyoretes.

Paco GB compilava dites i cançons al voltant de Sant Antoni del Porquet, com aquella que diu Per Sant Antoni, un pas de dimoni.

Que tingueu una bona setmana, i amb compte amb els retalls!!

La tia Dolores ens explica com es tocava la jota

Ja fa temps que volia penjar aquesta entrada (furtada) a l'amic Toni d'Énguera, i no sabia quina època de l'any seria la més ideal per fer-ho. Com ara fa bona frescoreta, pense que és un temps perfecte per a un ball tan mogudet i no massa difícil de ballar (per si s'animeu): LA JOTA. Ara, no la confoneu amb la dels quintos, que no es balla!
  Podeu llegir l'escrit d'Antoni Guzmán al blog de la  Colla Brials, sentireu parlar a la tia Dolores ací:
 
Partitura de la jota replegada al CMPV:
Toni té més gravacions de Dolores Vila Gómez, com diuen ells, "la tia Vallaïna" (algunes han aparegut en els discos de la Colla Brials) totes genials com a document i que diuen molt de les qualitats d'aquesta dona, nascuda a principis de segle XX i que encara que vivia a Énguera mai va oblidar ni la seua llengua ni les tradicions del seu poble, ja que també els va transmetre algunes passaetes de les danses. Una d'elles ha quedat a Énguera com la passaeta vallaïna, curiosament a Vallada ja no la balla ningú.


Per animar-vos, perquè no és tan complicat, mireu quina gràcia tenen les canalinetes ballant la Jota d'Alfarb, que és la que sol utilitzar-se per a començar:



Com a possible endevinalla, en una de les cobles apareix un "hidrònim" (topònim referit a rius, fonts, ...), quants de vosaltres sabríeu ubicar-lo al nostre terme?

S.D. VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA


DISSABTE 21-01-2012
Partits a casa
Pre-benjamí:
10.00 H. S.D. Vallada & C.D.Xàtiva F.B. "B"
Benjamí:
11.00 H. S.D.Vallada & C.F. Sporting Canals "B"
Aleví:
12.30 H. S.D.Vallada & C.F. Sporting Canals "B"

DIUMENGE 22-01-2012
Partits a casa
2º Regional aficionats
16.00 H. S.D. Vallada & Pobla C.F.
Partits Fora: (Poliesportiu Municipal Ontinyent)
Infantil:
15.45 H. C.D. Sport Base Ontinyent "C" & S.D.Vallada
Cadet:
17.30 H. C.D. Sport Base Ontinyent "C" & S.D.Vallada

Veriueu-ho (6) L'aeroport de Castelló

En aquesta ocasió la unitat mòbil de Veriueu-ho Teatre d'Investigació es desplaça fins a Castelló per "veriuar" què passa amb l'aeroport de Castelló i la estàtua de Fabra.


Cor de Veus Blanques d'Alcoi a Vallada


El proper dissabte 11 de febrer a les 20 hores a l'Auditori de la Unió Protectora Musical, es realitzarà un magnífic concert a càrrec de cinquanta veus d'un dels millors cors del panorama musical, com així ho acredita el seu currículum. El programa a interpretar és el següent:


PROGRAMA
Touching ……………………………………Karen Beth
Gizo non bat………………………………….Javier Busto
Las amarillas………………………………...Stephen Hatfield
Dúo de las flores……………………………..Leo Delibes
Nunc dimittis………………………………...Albert Alcaraz
Pie Jesu………………………………………A. Lloyd Webber
Ave María …………………………………...Kentaro Sato
Ophelia letter blow ‘way……………………..R. Gritton
Akai Hana Shiroi Hana………………………Trad. Japonesa
Tutira Mai……………………………………A.Ritchie
Donna Donna………………………………..Sholom Secunda
Niska Banja………………………………….Nick Page
Keshet l’vana………………………………..Josef Hadar
Cubanita……………………………………..Eva Ugalde
The Volcano of Aizu Bandaizan…………….Hiroshi Ishimaru
Clap yo’ hands………………………………George Gershwin


Pianista: Enrique Peidro Baldó
Directora: Patricia Pérez Galdón

Currículum Cor de Veus Blanques d'Alcoi

Se funda en 1999, con el fin de fomentar el Canto Coral entre la juventud. Entre sus actuaciones y premios cabe destacar los siguientes:
- En 2000, 2001, 2003, 2004 Primer Premio en el Certamen de Villancicos de L’Orxa.
- En 2002, graba el CD “La Cuna del Mesías”.
- En 2002, Segundo Premio en el Certamen Provincial Infantil de Nanas y Villancicos “Villa de Rojales”.
- En 2003 graba el “Himno de la Coronación de la Virgen de los Lirios” de Alcoy.
- En 2003, Premio a la Mejor Interpretación de Villancico tradicional en el XV Concurso Nacional de Villancicos celebrado en el Teatro Principal de Alicante.
- En 2003, 2007, 2010 Primer Premio del Certamen Provincial de Villancicos organizado por El Corte Inglés de Alicante.
- En 2006, realiza una Master Class dirigida por Carmina Moreno Llabata, profesora de canto y Directora de la Coral Santísima Trinidad de Valencia.
- En 2006, participa en el coro de la Zarzuela “La verbena de la paloma”.
- En 2007, estrena y graba las marchas cristianas “Zaphirus” y “El diví” de Francisco Valor.
- En 2008, participa en el coro de niños “Carmina Burana” junto con el Orfeón Navarro Reverter y la Orquesta Filarmónica de la Universidad de Valencia.
- En 2008, participa en el coro de niños de la Zarzuela “ Gigantes y Cabezudos”.
- En 2009, es invitado por el Patronat de Música d’Eivissa.a realizar un concierto.
- En 2009 i 2011 participa en el Certamen Juvenil de Habaneras en Torrevieja.
- En 2010 realizan un concierto junto a “Los chicos del coro”.
- En 2011 participa en el coro de niños de la Ópera “Carmen”
- En 2011 participa en el coro de niños de la Ópera “Tosca” junto a la Orquesta y coro de Pleven.
- En 2011 participa en el coro de niños de la Zarzuela “Pan y Toros”.
- En 2011 Segundo Premio del Certamen Provincial de Villancicos organizado por El Corte Inglés de Alicante.
- En 2012 participa en el coro de niños de la Ópera “La Boheme”.
- Asimismo, cabe destacar los conciertos realizados acompañando, a la renombrada soprano Carmen Avivar organizados por la Asociación de Amigos de la Música de Alcoy.

Currículum Directora: Patricia Pérez Galdón

Patricia Pérez Galdón nace en Alcoy. Licenciada en Flauta Travesera con Mención de Honor.
Obtiene Mención de Honor en el “Primer Premio de Interpretación Amigos de la Música” de Alcoy.
Master en Musicoterapia por el Instituto Superior de Estudios Psicológicos en Barcelona.
Realiza cursos de perfeccionamiento de piano con Juan Gadea; de Canto con Manuela Muñoz, Ruth Revert, Natalia Karlelite, Elisenda Cabero, Carles Farreras, Carol Pemberton, Sheila Cuffi, Bridget Clark, Olatz Saitua, Arantxa Irazusta, Raul Belda.
Realiza cursos de Dirección de Coro con Néstor Andrenaci, , Johan Duijck, Xavier Puig, Nuria Fernández, Enrique Azurza, Elisenda Carrasco, Philippe Mendes, Javier Busto, Eulalia Fornells, Aiblín Brito, Xavier Sans, Jordi Lluch, Jaume Sala, Emilio de la Linde, Montserrat Roset, Montserrat Meneses, Pere Lluís Biosca y de Dirección de Banda y Orquesta con Ignacio García Vidal y José Rafael Pascual Vilaplana.
Desde 1993 hasta 1999 fue directora del Coro Infantil de la Coral Polifónica Alcoyana.
En 1995 participa en la Ópera “ Carmen” de Bizet preparando el coro de niños junto a la Orquesta y Coro Nacional de la Ópera de Moldavia.
En 1996, participa en la Ópera “ La Boheme” de Puccini, en la preparación del coro de niños junto al Coro y Orquesta Lírica de Madrid. Óperas organizadas por la Asociación de Amigos de la Música de Alcoy.
En 1999, participa en el Concierto de Navidad junto a la Orquesta Sinfónica Internacional “Johann Strauss” de Bratislava.
Actualmente dirige el Cor Veus Blanques d’ Alcoi y el Coro “Cors Sant Roc” d’Alcoi.

Nova campanya del centre excursionista de Vallada.

   
  Com molts de vosaltres ja sabeu el Centre excursionista ha preparat una nova campanya amb activitats per a xiquets/es a partir de 8 anys. Per poder gaudir d'elles cal estar federat en la federació d'esports de muntanya. Am la llicència s'adquirix un "seguro" que cubrix accidents en la muntanya a peu, en bicicleta, barranquisme o escalada. 
     Si voleu federar-vos podeu passar demà divendres de 6 a 7:30 de la vesprada per la primera planta del pavelló on tenim el local i informar-vos.
     No deixeu passar esta oportunitat de gaudir d'una alternativa d'oci diferent i molt rica en valors.
     T'esperem.

dimecres, 18 de gener del 2012

MENÚ DIA 21 DE GENER AL SÀEZ

RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL DIA 21 DE GENER

  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

  • CREMA DE CARXOFA, TROPESSONS D´AQUESTA, POLS DE PERNIL I OLI DE PIMENTO.

  • MUSCLOS TIGRES AMB UN LLIT D’AMANIDA, VINAGRETA DE CITRICS , I COULIS DE PIMENTONS DEL PIQUILLO

CONTINUEM AMB

  • ARRÒS MELÓS DEL SENYORET

COM A PLAT PRINCIPAL

  • CARRILLERA DE TERNERA, PURE DE CREILLA I PARMESÀ GRATINAT

PER FINALITZAR

  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158

RECORDEM QUE ELS DIVENDRES I DIUMENGES PODEU DISFRUTAR DEL NOSTRE SURTIT DE TAPES.

Es retira finalment el "Amigo"?

Interessant el model que ens ofereix el GFS per a la setmana pròxima, sembla que la tendència de les altes pressions d'Açores tendeixen a retirar-se donant pas a les borrasques Atlàntiques a més tenint en compte que amb la pressió tan alta a Groenlàndia afavoreix a l'aproximació de Baixes.  Hem de tindre en compte eixa  Baixa i la possibilitat de la seua despenjà  cap a la península donant pas a un nou temporal del NO entre els dies 27 al 30, amés cabent la possibilitat de reactivació en el Mediterraneo. Ja podem suposar el que açò significaria.
   Total, possible fi de mes molt,molt interessant.

dimarts, 17 de gener del 2012

Modernitat líquida


És molt difícil abstraure's del que està passant en la nostra societat doncs a tots ens afecta de manera greu. L'allau de la crisi està enduent-se per davant tot allò pel que moltes generacions s'han deixat la pell i la vida sense que hi haja, de moment, una resposta contundent. Sembla que estem conformats, resignats, que no hi ha altra eixida.

Per aconseguir aquest conformisme submís s'ha seguit un trajecte (evolució natural o manipulació?) de canvi ideològic i cultural. La postmodernitat, que va arrelar després de la Segona Guerra Mundial, proposava trencar amb les ideologies unívoques que pretenien tindre la solució als problemes socials, especialment amb el marxisme i el feixisme. Allò important era buscar consens i evitar la confrontació. Però, tanmateix, els postmoderns defensen l'enriquiment màxim a través del lliure mercat, el que accentua la desigualtat i, per tant, afegeix llenya al foc de la desigualtat social i confrontació.

La manera d'evitar la confrontació havia sigut, fins aleshores, que la burgesia empresarial i financera anara cedint espais de poder polític i, mitjançant una política fiscal progressiva que permetera desenvolupar l'estat de benestar, la redistribució de la riquesa. Però als anys seixanta va començar a introduir-se el concepte “deconstrucció” que ha tingut tant d'èxit que fins el cuiner Ferran Adrià ha deconstruït la truita de creïlla. Deconstruir no és destruir sinó desfer, desmuntar allò que s'ha construït per veure com s'articulen les peces, però aplicat a la societat postmoderna va ser la manera de desfer o diluir conceptes com classe social, partit polític o sindicat. Si Ferran Adrià va deconstruir la truita de creïlla en ous i creïlles, la societat va quedar en ciutadans per un lloc i polítics, partits i sindicats per altre. Una classe treballadora atomitzada no té capacitat de confrontació.

Ara arriba un altre concepte sociològic, la “modernitat líquida”, que defineix les societats actuals canviants, mestisses, insegures, al·lèrgiques a les estructures. El 15-M, i les organitzacions que l'alimenten, treballen amb aquesta mentalitat de “societat líquida”, presentant-se com alternativa a les organitzacions amb militància i ideologia definida, és a dir, com alternativa a partits i sindicats. Un dels promotors del 15-M ho va definir com “una plataforma líquida, que fluye en todas direcciones, sin líder ni representante, en torno a unos puntos de consenso”.

Açò té avantatges, doncs el líquid pot penetrar a qualsevol punt del teixit social, però també té desavantatges, com l'atomització. El postmodernisme i la deconstrucció han aconseguit deconstruir les grans ones que van construir l’estat de benestar i van reduir les desigualtats socials, han fet que la força dels assalariats es convertisca en una fina pluja de la qual la burgesia es protegeix amb facilitat, evitant així que els milions de gotes, que sóm els ciutadans, siguen canalitzades pels partits i els sindicats de classe per fer funcionar el molí del progrés, la llibertat, la igualtat i el benestar. Si no és així podem veure discórrer el riu del 15-M, molt cabalós, però sense aprofitar la seua força innovadora.

Iron Maiden

EL BLOG DE JULIAN (MUTXAMEL-VALENCIA CONNECTION): Valencia. Crónica de una ruina anunciada. Comunida...

EL BLOG DE JULIAN (MUTXAMEL-VALENCIA CONNECTION): Valencia. Crónica de una ruina anunciada. Comunida...: Dentro de poco seremos noticia. Dentro de poco muchos se llevarán las manos a la cabeza, como si nada de esto fuese conocido, asombrados y apesadumbrados, diciendo un ¿Cómo es posible? Como señala siempre aquel que no ha tenido conocimiento de nada. Sin embargo, somos muchos, aunque en realidad pocos, los que venimos avisando de la catástrofe que se cierne sobre esta tierra.

Para quien sea de fuera –y para el que no lo sea y siento si se siente mal ante el relato- Valencia, la Comunidad Valenciana o el País Valenciano (para gustos colores) concentra en su haber todos los...

LA CAMBRA DE DALT: TINC PARÀ

LA CAMBRA DE DALT: TINC PARÀ: Calia anar a ca la tia Amparito,la del carrer mitjagalta, a que em medira . La fartera de nadal m'havia unflat com un tonell de vi i no hi h...

dilluns, 16 de gener del 2012

Església 1.0

Ens envien aquest mail per a la seua publicació:

Hola amics de VALLADA City!
Fa uns dies, vaig entrar de casualitat al bloc valladí "Iglesia nueva apostólica de Vallada" per curiosejar un poc. Una entrada va captar el meu interés i vaig opinar sobre ella, tot raonadament i sense faltar en cap moment al respecte, aprofitant l'opció de comentaris.
El meu comentari no s'ha publicat. He escrit a l'administradora (Toni Linares o Antacha, no ho tinc molt clar...) i m'ha contestat d'una manera molt ambigua, sobre el per què de la seua censura.
Com a aquest bloc sembleu ser prou democràtics, m'agradaria que publicareu ací l'entrada original, fent referència a la del bloc (obviament) i així jo podria publicar el meu comentari sense cap tipus de censura.
Moltes gràcies!

Article tret d'ací.

LA IGLESIA NUEVA APOSTÓLICA ¿UNA SECTA?

En especial en Europa se escucha el reproche de que nuestra Iglesia sería una secta.
   Comentaremos el origen de la palabra secta y las referencias bíblicas. Después enunciaremos su uso actual, ejemplificado en la postura adoptada por un amplio grupo de trabajo de iglesias cristianas alemanas. Además ofreceremos datos para que podamos rebatir concretamente el antedicho reproche.

               ¿Por qué este tema?
           No es poco común que un cristiano nuevoapostólico que hubiera reconocido su fe se vea confrontado con la pregunta: "¿Esta iglesia también es una secta? El interlocutor no conoce nuestra iglesia o no sabe muy bien por donde empezar con ella. Quizá haya tomado conocimiento de

Endevina endevinalla...

Ja va sent hora de jugar de nou a aquest joc en el que juguen tots menys jo... A veure si s'anima algú!
L'encertant de l'última endevinalla, l'endevinalla de les ombres, va ser l'anònim anomenat "elTossal" qui, molt llestament, va dir que era l'ombra de Sant Bertomeu (no Sant Joan), perquè jo preguntava de qui era l'ombra, i no on estava... Enhorabona, senyor Tossal.

En quant a la segona fotografia, Dora es va aproximar, dient que es tractava de la nau de Píter, però no va dir a què corresponia l'ombra. Així doncs, l'ombra corresponia a la ximeneia de Jose Enrique Castells, és a dir, que ningú ho ha encertat...

Ahí van dos fotografies més per aquesta setmana.
On estan fetes aquestes fotos?

Que guanye la/el millor!



dissabte, 14 de gener del 2012

divendres, 13 de gener del 2012

Utilitzant Google Plus i deixant-nos seduir pel David Beckham.

Ens ha sorprés saber que a molts de vosaltres vos costa encertar com publicar al Google Plus quan és d'allò més fàcil i, el més important, PRIVAT.
Google Plus sempre vos preguntarà amb quí voleu compartir allò que esteu escrivint, la foto que heu penjat o l'enllaç que vos ha agradat.
Si, per exemple, voleu escriure-li a algú en concret, sols teniu que escriure el seu nom precedit del signe "+" i automàticament voreu com el seu nom es transforma en un link.
Si voleu compartir la vostra entrada en un cercle, sols teniu que seleccionar-lo del desplegable que se vos obrirà baix del tot.
Inclús si escriviu un correu electrònic, també s'enviarà la vostra entrada al aquest correu electrònic!
També podeu fer les tres coses alhora: Compartir amb una, dos, o més persones concretes, i, a més, amb un cercle i un correu electronic!


NO MÉS allò que es compartixca seleccionant el cercle "Públic", ubicat baix del tot, podrà ser vist per qualsevol a la xarxa.


Esperem que vos haja sigut d'ajuda. Vos adjuntem aquest dibuix més explicatiu que hem el·laborat per a l'ocasió i a més, un vídeo del David Beckam animant a que vos uniu al G+.


Salutacions als 92 Googleplusers que ja formen part de la nostra xarxa, i bon cap de setmana!




I ací, el gràfic que ho explica tot molt be. Piqueu damunt per a veure'l més gran:

Comença l'hivern de debò



Observava els diferents models previstos per al final de la turbulenta setmana pròxima i veig amb interès i atenció les variacions dels models més importants, tant el GFS americà com l'europeu ECMWF marquen posicions completament diferents. El més espectacular, per la qual cosa representaria en fred i inestabilitat seria l'europeu, mentre que el GFS posiciona de nou a l'Amic sobre els nostres caps. Qui es portarà el gat a l'aigua?