Cercar en aquest blog

divendres, 23 de desembre de 2011

Bones festes del solstici d’hivern


El 21 de desembre, degut a la situació del sol respecte a la terra, es produeix el dia més curt de l'any i la nit més llarga.  Comença aleshores l'estació de l'hivern, a l’hemisferi nord, amb les festes de Nadal, un Nadal cristià que desborda el propi significat religiós per convertir-se en la gran festa del món occidental i fins i tot d'amplis territoris orientals. La cultura cristiana va absorbir manifestacions ancestrals i ha imposat moltes formes sense oblidar, però, que el calendari solar és el medi temporal que marca el transcórrer de la història. 

El solstici d’hivern ha sigut festejat pels pobles més antics amb rituals que giren al voltant del cicle solar. Cultures com la mesopotàmica, l’egípcia, l’ària, la semita, i també les del nou món, l’asteca i la maia festejaven el solstici d’hivern com la victòria del Sol, de la llum, sobre la foscor de la nit. El Sol començava, a partir d’aquest dia, a imposar-se sobre la nit. El dia començava a allargar-se i la nit anava fent-se més curta. El déu Sol s’imposava, amb la seua llum, a la resta de déus als quals donava vida. 

Els jueus amb el monoteisme sotmeten tot, inclús el calendari, a l’adoració de l’únic déu, creador del món, del cel i de les estrelles, inclòs el Sol. Continuen les celebracions en les dates marcades pel calendari però les forces de la natura, abans adorades, queden relegades quan no desapareixen subjugades pel déu únic i omnipotent. 

El cristianisme, fill del judaisme, manté aquesta visió del déu únic per damunt de tot. La data del naixement de Jesús no es coneix, no era important per als primers cristians, ja que el que consideraven important era la

Nova activitat de les festeres i festers del 2012: Targetes de participació al sorteig de l'ONCE durant 3 mesos.

Les festeres i festers d'aquest any, estan venent targetes per recaptar diners per a festes.
Aquestes targetes, numerades amb tres cifres, són per  a tres mesos (del 12/12/2011 al 05/03/2012).
Funcionen de la següent forma:

  • Costen 10 Euros.
  • Si la numeració de la vostra targeta coincideix amb les tres últimes cifres del sorteig de l'ONCE de dilluns a dijous, guanyareu 20 Euros.
  • Si la numeració de la vostra targeta coincideix amb les tres últimes cifres del sorteig de l'ONCE del divendres, guanyareu 40 Euros.

(tot açò, com ja hem dit, jugant amb una única targeta, totes les setmanes, durant 3 mesos, és a dir, menys d'un euro a la setmana)
Passats aquestos tres mesos, hi haurà una altra venda de targetes, fins a un total de 3 remeses).


dijous, 22 de desembre de 2011

tres, o més, en ratllaAhir llegia una d'aquelles frases suposadament plenes de gràcia i enginy que deia: "La sorpresa de Nadal és obrir el teu regal del Pare Noël i llegir en el paquet allò de Piles no incloses en el joguet". Quin bolet! i damunt tot tancat el dia de Nadal !

I de seguida he pensat en quins jocs m'agraden, dels que no necessiten bateria, clar. En estiu, a la caseta sempre tinc prop un joc d'Scrabble o de Rummikub, el parxís... no tinc costum de jugar a les cartes ni a les dames, als escacs tampoc, què més?

Després he pensat en els més simples, els que pots practicar fins i tot quan vas pel camp, amb elements naturals. Jugues al sambori, a les pedretes, i sobre tot al que anomenàvem de xicotetes "Tereseta en ratlla", supose que en realitat seria "treset en ratlla".
A dalt hi ha tres maneres diferents de dibuixar el tauler per a triar. Les fitxes poden ser qualsevol cosa, boletes de paper, pedretes, botons, pipes...

De moment, res de nou, per a mi almenys. Però l'altre dia, desprès del dinar de quadrilla, vam arreplegar taula i mentre uns féiem el cafè, altres ja havien començat a jugar a un joc que jo no havia vist mai, sense piles ni play ni iphone ni res, simplement, unes ratlles en un tapet de paper com les de la foto inicial. Com sempre, vaig preguntar: "Això què és?"
Em van contestar que és un joc que els agrada als búlgars. La convivència a Vallada es veu que funciona. Anem intercanviant coses interessants!! Però, clar, jo no estic al poble, així que si teniu curiositat i ganes de saber jugar a un joc que pareix interessant, ecològic i apropiat per a totes les edats, haureu de preguntar pel poble, als amics o als xiquets que van a escola amb altres xiquets, que són de llocs diferents però similars en el fons. Hi ha molts dies per davant. Pot resultar un bon entreteniment estos dies que ens trobarem junts amb un cafenet, un dinar, un soparet...

Bon Nadal i feliç 2012 !!!
NOU HORARI D’ÚS DE LES PISTES DEL POLIESPORTIU

La Regidoria d’Esports comunica que el nou horari d’ús de les pistes del poliesportiu és el següent:

De Dilluns a divendres -> de 15:00 a 21:00 hores.
Dissabtes i diumenges  -> matins de  09:00 a 13:00 hores i vesprades de 16:00 a 20:00 hores.

Podran reservar-se les pistes -només de dilluns a divendres- de dues maneres:

-         Anant al pavelló en l’horari de 15:00 a 21:00 hores.

-         Telefonant als següents telèfons:  686766903  (Besó) o 637276001   (Paco).

                                      

A més, informem quins són els nous preus establerts per l’ús de les esmentades instal·lacions esportives:


                                                                  Tarifes 2011                         Reduïdes

                                                      Sense llum / Amb llum         Sense llum / Amb llum

Pista Tenis/Frontó/Esquaix……………   4 €                   6 €                  2 €                 4€

Pista pàdel ……………………………...   8 €                  12 €                4 €                  8 €

Pista Vòlei/Básquet  ……………………   8 €                  12 €                5 €                 10 €


Camp futbol gespa artificial (Mitja pista) 15 €                20 €                10 €                15 €
                                                 
                        (Pista sencera)            25 €                 35 €               15 €                25 €

dimecres, 21 de desembre de 2011

Discurs de Joan Baldoví al Congrés dels diputats... Nyàs coca!

Per si no vos vaig donar prou la tabarra abans del 20-N amb Compromís-EQUO...
Aquest vídeo el varen penjar ahir al youtube i ja té més de 19.000 visites.
Són 8 minuts. Que el gaudiu.

dimarts, 20 de desembre de 2011

COMUNICAT DE L´EQUIP DE GOVERN

A Vallada, els regidors del PSOE i AIPV governem l’Ajuntament amb l’esperit de la política noble: servir el poble a base de sacrificis personals. Una tasca que ha juntat un conjunt de persones de diversa ideologia, però amb l’objectiu de treballar per traure Vallada del pou en el que l’ha deixat l’equip anterior del PP del senyor Giner.

Efectivament tenim idees, ganes de treballar, programa… Però la realitat és que la situació caòtica en la que ens hem trobat l’economia de l’Ajuntament fa necessari buscar una solució perquè els valladins puguen continuar tenint els servicis que es mereixen. I no estem fent altra cosa: netejar, netejar i netejar… Però és molt estressant, desagraït i dur el dedicar-se nit i dia a eixa tasca. I crema. I desgasta. Açò no és anar-se’n de festa. Estem parlant de pagar proveïdors, factures per tots els costats, diners finalistes que s’han gastat en altres menesters, impostos cobrats als ciutadans i no pagats, i un llarc etc. que ara ha de pagar l’Ajuntament…

Per a una persona responsable i preocupada pel bé del poble, se li fa molt costera amunt coure el que estem coent. I eixa tensió ens ha fet i ens farà tindre problemes personals, familiars, polítics. És el que li ha passat a Servilio Alonso, regidor del PSOE,que per coherència i responsabilitat havia arribat a un punt que li semblava que calia dimitir d’algunes responsabilitats. Efectivament, la paraula dimissió no la coneix el PP, però l’equip de govern sí que la té clara:no estem per estar, sinó per servir. En el moment pensem que no podem, renunciem.

Davant d’eixa renúncia parcial, calia replantejar-se la divisió de tasques i reassignar dedicacions. I NO HA PASSAT SINÓ AIXÒ. Servilio Alonso continuarà amb les seues delegacions i amb l’activitat com a membre de l’Equip de Govern, però amb el suport i cooperació més ampla per part de la resta de l’equip.

Lamentem que el PP haja intentat aprofitar una situació personal ben comprensible per tal de fer allò que està acostumat: destruir. No corren temps de fer política tan baixa. Ben al contrari seria desitjable que s’arromangaren per ajudar a traure al poble de Vallada, que tant diuen que volen, de la situació tan lamentable en la que han deixat l’Ajuntament.

L’equip de govern, reitera la nostra voluntat ben ferma de treballar, treballar i treballar. Perquè el poble de Vallada es mereix que trobem eixides. Mal que els pese, per desgràcia, a uns pocs.

L’EQUIP DE GOVERN (PSOE-AIPV)

dilluns, 19 de desembre de 2011

Pebrasseros al G+.

Ja sabeu, per veure'n més, registreu-vos a la nostra xarxa.


diumenge, 18 de desembre de 2011

Efemèrides, VALLADA City ara fa un any....

Tot just fa un any que, per iniciativa d'Amic dels llibres, el bloc encetava una nova secció, la de Refranys, frases fetes i locucions, que ha estat molt ben rebuda per crítica i públic (66 comentaris i aportacions!!). El nostre col·laborador ens feia també una bona proposta per a passar el Cap d'any a Ca les Senyoretes, d'Otos.

Iron Maiden ens recordava que la felicitat no és una mercaderia en unes dates en les quals és ben difícil resistir-se al consumisme desaforat i a la identificació entre el ser i el tindre. Reflexions plenes de la humil veritat de qui busca la felicitat en sí mateixa.

L'Endevina endevinalla de Kike continuava amb gran èxit i bones aportacions no sols de coneixement del nostre entorn físic sinò també de la seua toponimia.

El meteoròleg de capçalera, Isidoro, ens advertia del Temps complicat per als Reis, que no anava a ser obstacle per a que acompliren els desitjos de les xiquetes i els xiquets valladins.

Els responsables del bloc informaven sobre l'organització d'una xerrada per millorar la seguretat de les persones grans del poble, organitzada per l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil.
També ampliaven la informació sobre la San Silvestre 2010.
Ens donaven compte de la visita del que era aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps, per a inaugurar el pont nou del Pla i visitar les obres del pont nou de la Font d'Espanya.
I ens traslladaven la seua emotiva Felicitació de Nadal.

Amb un comunicat del Grup Municipal del PSPV-PSOE, començava a visibilitzar-se al bloc la ja, a hores d'ara, llarga polèmica de les associacions de persones grans del poble.

Un altra de les seccions que més ha contribuït a l'aportació i al consens, la Biografia col·lectiva, s'inaugurava formalment amb la figura de Vicent Galiana Aparisi, el tio Cento "el Diosso".

Kike ens feia una proposta interessant per a baixar els excessos gastronòmics nadalencs, fer una pujada a peu al Penyò.

Marc ens convidava a la tradicional funció teatral que per Nadal organitza el Serra Grossa Teatre. En 2010 representaren la funció Anem a Betlem.

I, com no, des de les Efemèrides us desitgem un Bons Nadals o bons Dies Natalis Solis Invicti!!

Dubtes sobre la cavalcada de reis del 2012.

Fa un temps, valladines i valladins demanaven un canvi en la cavalcada de reis, més espectacle, millor organització i, en definitiva, més màgia per als més menuts.
Fa uns dies, segons ens consta, l'equip de govern es va reunir amb la coordinadora de moros i cristians per veure si es podia fer alguna cosa al respecte.


Com ha quedat l'assumpte?
Hi hauran modificacions al respecte?
En aquestos canvis que es proposen, pot participar també la resta del poble o sols els moros/cristians?
Podem fer alguna cosa des de VALLADA City o VALLADA City PLUS per millorar-la també?
Algú ens pot explicar alguna cosa sobre el tema?

Moltes gràcies.

Una injustícia molt gran. Firmeu si esteu d'acord.

Missatge important d'AVAAZ.
Firmeu qui estiga d'acord. Gràcies.

Las últimas elecciones han vuelto a dejar al descubierto la tremenda injusticia de nuestro sistema electoral, premiando desproporcionadamente a los grandes partidos y a algunas formaciones nacionalistas.

Así, el PP ha obtenido una mayoría apabullante, a pesar de haber contado con apenas un 30 por ciento del censo electoral. Por contra, ha habido quien ha necesitado ¡casi 5 veces más de votos que otros para lograr sus escaños! Las principales fuerzas parlamentarias no quieran renunciar al statu quo, pero una gigantesca protesta ciudadana podría forzarles a incluir la reforma electoral como tema prioritario de esta legislatura. 

Unámonos a las movilizaciones este domingo exigiendo el fin de un sistema que priva de voz a cientos de miles de ciudadanos. Haz click abajo para firmar la petición por una democracia justa y representativa, y obtener información sobre las manifestaciones... y no olvides correr la voz! Nuestro mensaje será entregado en las calles, a todos los grupos parlamentarios, y en cada oportunidad que se presente durante el próximo periodo legislativo: 

http://www.avaaz.org/es/spain_electoral_reform/?vl