Cercar en aquest blog

dissabte, 19 de novembre de 2011

Dia de reflexió

Vos informem que des d'ara fins la finalització del reconte de vots, el 20N, l'opció de comentaris queda anulada així com l'opció de crear cap entrada al nostre bloc tal i com va ja va passar les anteriors eleccions.
Salutacions i a reflexionar.

divendres, 18 de novembre de 2011

Publicitat electoral: Compromís-Equo.

Be, com que a partir de les 24h pasarem al dia de reflexió, ahí va l'última entrada dedicada a Compromís-EQUO, així com un "remember" de tot allò que s'ha dit aquesta última setmana.


RESUM DE LES ENTRADES RELACIONADES AMB COMPROMÍS-EQUO PUBLICADES FINS ARA:


ÚLTIMES NOTÍCIES:

  • Últim cartell publicat: "Te pedimos el voto porque...". (Piqueu damunt per veure-la més gran)

(Piqueu damunt per veure-la més gran)
Captar la ironia és simptoma d'inteligència. Un vídeo molt original.

Bandolers vestits de trages.

El vídeo del qual vos adjunte un enllaç més avall dura 15 minuts, peró paga la pena vore'l. Com digué un oient de la cadena SER: "Tenim un exèrcit destinat a defendre la nació. L'únic problema que no ens pot defendre dels qui veritablement estan provocant la crisi i enfonssant la nació".

L’analfabet polític

El pitjor analfabet és l’analfabet polític. No sent, no parla, no participa dels esdeveniments polítics. No sap que el cost de la vida, el preu dels fesols, del pa, de la farina, del vestit, de la sabata i de les medicines, depenen de decisions polítiques. L’analfabet polític és tan burro que s’enorgulleix i eixampla el pit dient que odia la política. No sap que de la seua ignorància política naix la prostituta, el menor abandonat i el pitjor de tots els bandits que és el polític corrupte, mamarratxo i lacai de les empreses nacionals i multinacionals

(Bertolt Brecht)

Font: Escolar.net

COMUNICAT DE PREMSA DE XATEBA, ASSOCIACIÓ DE DONES PER LA IGUALTAT I CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE DE XÀTIVA, FRONT LES PARAULES D'ALFONSO RUS EN UN M

Estamos acostumbradas a que el Alcalde de nuestra ciudad trate a las mujeres no como ciudadanas con plenos derechos sino como menores de edad mental, a las que se halaga y conquista con meriendas infantiles y piropos pasados de moda.
Somos conscientes de que no reconoce en las mujeres y vecinas de esta ciudad nuestro valor como fuente de riqueza, de talento y de innovación, sino que nos adjudica de forma automática y uniforme unas ciertas características ligadas al cuidado de la familia siendo ése el principal mérito que merece su aprobación.
Sus referencias a nuestra existencia no van más allá de las fechas señaladas en el calendario (Día de la Mujer trabajadora) o durante los períodos electorales mientras que el resto del tiempo es absolutamente ajeno a cualquier iniciativa protagonizada por las mujeres de su ciudad.
Jamás ha asistido a ninguna reunión del Consell de la Dona en la pasada legislatura que es el máximo órgano de participación de las mujeres en esta ciudad. Nunca ha participado en las marchas que este Consell organiza con motivo del Día Internacional contra la Violencia de Género.
XATEBA –Asociación por la Igualdad y contra la Violencia de Género, considera que con esta actitud es el propio Alcalde el que se retrata y muestra su verdadero perfil. Un perfil proteccionista y autoritario que evidencia su opinión sobre las mujeres, que aunque aparente lo contrario, no es nada halagüeña .
Sin embargo, es imposible acostumbrarse y estamos obligadas a hacer público nuestro disgusto, ante afirmaciones como las realizadas en Cullera que han alcanzado resonancia nacional, donde llama a celebrar con champán y mujeres su previsible victoria electoral.
XATEBA quiere manifestar su rechazo ante esas manifestaciones, ante su forma y su contenido que no se puede justificar ni trivializar. Las mujeres no somos posesiones de nadie, ni accesorios para la fiesta. Entendemos que las mujeres del PP deben sentirse también ofendidas por esa imagen tan caduca que les impide ser protagonistas de la fiesta, para ser sólo comparsas.
No las esperamos de su talante poco dado a reconocer errores y pedir disculpas pero creemos que esta es una magnifica ocasión para ofrecerlas y resarcir así a todas las vecinas de esta ciudad de la penosa imagen que ha dado de todas nosotras.

XATEBA, ASOCIACION POR LA IGUALDAD Y CONTRA LA VIOLENCIA DE GENERO.

Plantes d’ací: Cardeta


Aquesta és una d’eixes plantes menudes amb les que cal perdre un poc de temps observant la geometria perfecta de les seus formes. De la cardeta (Scabiosa stellata L.) no he trobat cap aplicació medicinal ni de cap altre tipus però la seua delicadesa no passa desapercebuda quan, caminant pels camins, topes amb ella.  
  

Té flors diminutes amb la corol·la rosada, arreplegades en capítols diferents als capítols de les compostes doncs, en aquesta espècie, quan cau la corol·la rosada creix el calze i es transforma en involucre, una corona escariosa i delicada sostinguda per els nervis, d’on surten les arestes del calze que li dona l’aspecte elegant i curiós. 


Creix en bancals erms, en clarianes de pinades i matollars, amb preferència pels sòls calcaris, argilosos i gruixos, de zones muntanyoses i eixutes. El nostre terme reuneix totes les seues exigències però no és una espècie abundant al poble. La planta de la foto la vaig trobar al pinar de la Vuelta. 

CAMPANYA ELECTORAL
dijous, 17 de novembre de 2011

S.D.VALLADA PARTITS CAP DE SEMANA


Partits a casa

Dissabte 19/11/11

Infantil

10.00 H. S.D.Vallada & P.D. Ayorense.

Cadet

11.45 H. S.D. Vallada & P.D. Ayorense.


Diumenge 20/11/11

2º Regional aficionats

16.00 H. S.D.Vallada & C.F. Aielo.Partits fora : Xàtiva Ciutat de l´Esport

Dissabte 19/11/11

Alevi

10.00 H. C.F. Plus Xàtiva "C" & S.D. Vallada

Benjami

11.15 H. C.F. Plus Xàtiva "C" & S.D. Vallada

Pre Benjami

12.15 H. C.F. Plus Xàtiva "B" & S.D. Vallada


Humor preelectoral: Bauzà, més clar, aigua.

Aus al nostre poble (XX)


Nom castellà:  Jilguero
Nom valencià: Cadernera / Cagarnera
Nom científic: Carduelis carduelisAus del nostre poble arriba al seu ocell número 20, i com no havíem de dedicar-li aquest espai a la Cadernera o Cagarnera com la coneixen al nostre poble.

Sobradament coneguda per tots i apreciada principalment per el seu cant, la Cadernera fa uns 12 cm de llargària, i té uns colors que la fan fàcilment identificable. El seu cap és blanc i negre amb la cara vermella. El dors i el pit son marró amb zones blanquinoses, i les ales són grogues i negres.

El seu nom, anem a dir més correcte, Cadernera, prové del fet que s’alimenta principalment de llavors de card, i de fet, sempre les podem veure posades damunt d’ells, en grans bàndols que volen junts, allà on van. 

És un au que es troba entre nosaltres durant tot l’any, però si és veritat que amb la migració de la tardor (octubre-novembre) es reben un gran nombre d’exemplars que provenen del centre d’Europa.

Un aspecte no tan agradable que està massa lligat a aquest au és la seu presencia en gàbies a moltes cases del nostre poble. Molt apreciada per el seu cant, ha estat molt perseguida i caçada per silvestristes i paranyers, fins al punt de trobar-se en greu perill.

Actualment, la caça legal per part dels silvestristes, juntament amb la caça il·legal per part del paranyers i els herbicides i pesticides, han fet baixar la seua presencia en zones on abans era molt abundant.

La Cadernera és un au molt fàcil de veure, identificar i escoltar, no fem de la seua presencia en una gàbia l’única forma de disfrutar-la, i per suposat, no deixem córrer el fet de la existència de paranyers al nostre poble.
dimecres, 16 de novembre de 2011

Propaganda electoral: Compromís-Equo, últimes notícies

Demà dijous per la vesprada i divendres vesprada, estarem repartint i penjant publicitat de Compromís-Equo pel poble. Necessitem URGENTMENT voluntaris per fer-ho millor i més ràpid.


+NOTÍCIES:


Intervenció íntegra de Mónica Oltra a l'acte central de campanya:

Un vídeo original i molt bonic d'EQUO:

I a més...
I per a saber-ne més d'EQUO:

ADRIANA CASES IN SESSION


Son Alison presenta:
Adriana Cases en sesion!!!
Desde el programa "AFTER CLUB" de + RADIO, Con la música electronica más actual y los hits más bailados.

Sábado 26 Noviembre
desde la 00:00 horas hasta las 07:30
Entrada 5€ con consumicion

FESTA BACADI TOGETHER


FIESTA BACARDI TOGETHER!!!
ESTE SABADO 19 DE NOVIEMBRE EN SON ALISON.
TOMATE DOS RON BACARDI A 5€, DURANTE TODA LA NOCHE PREPARADOS POR LOS BARMANS BACARDI TOGETHER!!!!!

No són, no poden ser igualsUn dels arguments que ha utilitzat el neoliberalisme, per aconseguir que els ciutadans rebutgen als polítics i a la política, ha sigut la equidistància, posar a tots al mateix nivell, dir que tots són iguals. És, potser, el punt en el qual més gent està d'acord. Però aquesta premissa, que porta a la inacció política, no es manté en peu. Només cal tindre un poc de memòria i mirar més enllà de l’horitzó que ens mostren com el fi del món.

En un món injust, amb grans desigualtats socials, amb la majoria dels ciutadans abocats a la desesperança i la misèria i una minoria privilegiada malbaratant riquesa, no pot declarar-se “conservadora” una persona amb un mínim sentit de la justícia. Doncs el que es tracta de conservar és, precisament, eixa societat desigual, injusta i potenciadora de la corrupció, i la dreta és, per definició, conservadora.

L'esquerra es defineix com “progressista”, sinònim d'avançada, renovadora, reformista, doncs al que aspira la gent d'esquerra és avançar en la consecució de la justícia social, reduint les diferències i buscant la igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans, per a la qual cosa és necessari renovar i reformar tot allò que impedeix progressar. 

És evident que és més fàcil la tasca dels conservadors perquè continuar amb el que s'ha fet sempre és més fàcil que avançar fent coses noves. Però el món és canviant i els reptes que ens posen davant no poden solucionar-se amb velles receptes. Sols les societats innovadores són capaces d’oferir una vida millor als seus integrants. Les societats “progressen” i podem avançar amb el món o quedar-nos endarrerits sent, com es deia abans, “la reserva espiritual de occidente” vivint la grisor sense futur i olorant a naftalina. 

És cert que molts dels que diuen ser d'esquerres tenen mentalitat conservadora: de defensa del privilegi i la desigualtat, si pertany a la classe alta, o servil i submís amb el poderós i prepotent amb el dèbil, si és de classe que considera baixa. És cert que alguns d’aquests desclassats poden aprofitar organitzacions progressistes en benefici propi per medrar i enriquir-se.  Però també és cert que hi ha milions de persones que creuen i lluiten pels valors republicans i de progrés des de la convicció i la honestedat. En els partits progressistes, des del PSOE, passant per EU i fins als més petits, hi ha milers de persones convençudes de la necessitat de la seua aportació per aconseguir una societat millor. 

Hi ha diferències i grans. No podem generalitzar per casos aïllats. Poden haver casos de corrupció en totes les organitzacions però els progressistes la persegueixen i condemnen mentre que els conservadors la potencien, la oculten i la premien. Pensions, salaris, relacions laborals, drets civils i cobertures socials han vingut de la mà dels progressistes, arrancant-ho dels privilegis dels conservadors que s'han oposat sempre, defenent els seus avantatges injusts i tramposos amb ungles i dents (o amb pistoles i fusells), a millorar les condicions de vida de les classes populars.

En aquest país ha sigut la gent progressista dels sindicats de classe i els militants dels partits obrers els que han encapçalat la lluita per aconseguir la democràcia, les llibertats i l’estat de benestar (o del “medio estar” que diu Llamazares), amb molt de treball, patiment, presó i morts. Podem tindre preferències per un partit d’esquerres o per altre però, sincerament, crec que no és just que es diga que dretes i esquerres són iguals, perquè aquest discurs és el producte de la curta i selectiva memòria que promou el neoliberalisme triomfant. 

Iron Maiden

"CAMALLARGA" SOLIDARIA

El" rei Baltasar" despres de 6 anys sense anar al seu pais va arribar a Senegal amb samarretes de Camallarga per als xiquets del seu poble.

Per un altra banda el diumenge 13/11/11, algun membres del club van participar a la mitja marató de Gandia .

Menú al restaurant Sàez


RESTAURANT SÁEZ

MENÚ DEL 19 DE NOVEMBRE

  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

  • AMANIDA TIBIA DE FRUITS SECS, BAJOQUETA, CANSALADA IBÈRICA AMB VINAGRETA DE TARONJA DE L´OMBRIA I CRUIXENTS DE FESOLS.

  • OU A BAIXA TEMPERATURA AMB CREMA DE BLEDA, POLS D´AQUESTA, SALTEJAT DE FONCS I SUC DE PERNIL

CONTINUEM AMB

  • ARRÓS MELÒS DE CAP DE PORC AMB CARXOFA, VIRUTES DE PARMESÁ I OLI DE PORRADELL

COM A PLAT PRINCIPAL

  • ABADEJÓ CONFITAT AMB OLI D´ALL , UN LLIT DE CEBA CONFITADA AMB TOMATA SECA i CRUIXENT D’ ALL

PER FINALITZAR

  • EL POSTRE DE LA NOSTRA CUINERA

EL MENÚ INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ. EL PREU SÓN 15 EUROS.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158


RECORDEM QUE EL DIVENDRES I DIUMENGES PODEU DISFRUTAR DE LES NOSTRES TAPES I MONTADITOS.

I TAMBÉ QUE EL DIA 17 DE DECEMBRE HI HAURÀ UN MENÚ DEGUSTACIÓ ESPECIAL.

dimarts, 15 de novembre de 2011

Un valladí al parlament europeu

Estimats amics de Valladacity. No recorde com punyetes entrar al bloc...
M'agradaria penjar aquest enllaç amb la meua intervenció davant el parlament europeu dijous passat on explique el projecte Escena Erasmus. Un grup d'este projecte ja va visitar Vallada este estiu i espere que altres grups del projecte puguen visitar el nostre poble més vegades i en millors circumstàncies i espais en un futur ben pròxim (no en dies de festes i no en una Plaça Gran). M'agradaria que poguerem organitzar un xicotet festival de teatre ben prompte.

La faula dels ratolins i el gat

Un vídeo molt substanciós que recomane veure, escoltar amb atenció i meditar

Endevina, endevinalla...


Endevina, endevinalla...
Fins ara, al menys jo, sempre he penjat endevinalles de gent del poble o de racons de dins del poble, però aquesta setmana farem una excepció.
Ací teniu dos fotografies de llocs del terme.
Algu sap dir-nos, a quin lloc corresponen, i pot ser, contar-nos alguna història al respecte?
Segur que sí!
Per cert, el guanyador de l’última endevinalla va ser Pablo.
Enhorabona Pablo!dilluns, 14 de novembre de 2011

Enquesta sobre votacions al nostre bloc.

Un tal espartaco, en un comentari, ens proposava el realitzar al nostre bloc, una enquesta per veure la predisposició dels veïns del poble a votar o no i, en cas afirmatiu, de saber a quí anaven a votar. Ens va semblar una gran idea per a veure cap on s'inclina la baralla.
A partir d’avui, i fins el 20N, podeu realitzar l’enquesta situada a la columna de l’esquerra del nostre bloc.
Esperem que vos agrade la iniciativa.

Aprofitem per recordar aquestos dos enllaços politics que analitzen els diferents programes dels participants a les eleccions 20N. Recordeu: informeu-vos abans de votar, sobre les diferents alternatives existents. Sols els saber vos farà lliures.

http://programas20n.org/ 
http://www.movimientosdegenero.com/ 

Con-fianza

Les enquestes del cap de setmana passat han confirmat la victòria indiscutible del PP en tot l’Estat i l’augment de diputats conservadors en la Comunitat Valenciana. Per això em pareix interessant este escrit, titulat “Con-fianza, de Josep Sorribes, un article publicat hui en El País que no té desperdici, incidint en això que molts pensem i no podem entendre: per què?