dilluns, 31 d’octubre del 2011

Interessant: Programa electoral d'EQUO

Per aquells que estiguen interessats en el partit polític EQUO, o simplement per als que veuen més enllà del PPSOE.

Piqueu ací damunt per accedir al programa



Mentre fem altres coses...


La vida és allò que ocorre mentre estem ocupats fent altres coses, deia John Lennon. Mirant aquest bloc ningú diria que dins de tres setmanes escasses hi ha eleccions generals, doncs estem tots ocupats fent altres coses, sense atendre a la política que condicionarà les nostres vides, si més no, els pròxims quatre anys. I açò passa gairebé en molts més llocs, no és ací a soles, doncs sembla que hi ha consigna de mantindre la campanya el més assossegada possible. Les enquestes ja donen guanyador, els perdedors ho tenen assumit i als presumptes guanyadors no els interessa sacsejar el tema, no vaja a ser que la gent s'assabente del que pretenen fer. 

Mentre els ciutadans, que són els que patiran les mesures que prenguen els polítics, fastiguejats, es dediquen a altres coses i passen de la política. Ha hagut un treball previ però. La impunitat de certs polítics, el desprestigi de l'Estat, la justícia tendenciosa, el favoritisme, la corrupció, assimilar tota aquesta merda com una cosa natural, fer-nos veure que tots són iguals... i evitar que pensem tenint-nos ocupats en altres coses. 

A poc que fem memòria veurem que passar de la política permetrà que arriben al poder aquells que van fer tot el possible per impedir elements bàsics de convivència social i drets civils com el divorci, l'avortament, la igualtat de gènere o la llei de dependència; deixarem l'Estat en mans dels atracadors de l'erari, els defensors de la privatització de tots els serveis públics rendibles, d'aquells que retallen en educació i sanitat públiques, en investigació o en serveis socials i, al mateix temps, reben salaris insultants i rebaixen imposts a grans empreses, grans capitals i rendes altes; passar de la política permetrà que gestionen l'eixida de la crisi els que han assumit totes les demandes de la CEOE i del gran capital financer, perquè són els seus portaveus polítics.

Els poderosos i les classes altes fan política tots els dies mitjançant els grups de pressió i el control mediàtic. Els treballadors i les classes populars només tinguem l'oportunitat de fer-ho, de manera eficaç, quan hi ha eleccions. No podem permetre'ns el luxe d'estar fent altres coses mentre està en joc tot el que s'ha aconseguit amb tant de patiment pels nostres avantpassats. Cal sacsar als ciutadans progressistes perquè surten de l’ensopiment i de l’abatiment . Hi ha alternatives, amb propostes raonables i decents, que poden dur al Parlament una visió diferent a la neoliberal que impera actualment.

Aquest país, i aquest bloc també, necessiten veus que diguen les coses que ens amaguen o distorsionen les minories privilegiades. Sense fer cas d’aquells que només fan soroll i enverinen perquè no tenen ni un sol argument que puguen defensar raonant democràticament. Calen veus que facen pensar, lluny de l'aborregament, de l'interès mesquí i la rancúnia, per a que allò important de la vida no passe mentre estem ocupats fent altres coses.
Iron Maiden

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Un cant a la vida

Per a celebrar el dia de Tots Sants, ací podeu escoltar una cançoneta vitalista







al mateix temps, les imatges de la ciutat de València del vídeo vos donaran ganes d'anar a menjar-se la FOGASSA per allà per si voleu variar d'anar serra amunt i avall

La lletra:

divendres, 28 d’octubre del 2011

Taller de Tai-Chi a Vallada


Enquesta "PARAULES VALLADINES".

A la columna de l'esquerra, podeu trobar una enquesta amb totes les paraules que varen eixir votades i comentades a l'entrada creada el dia de les llengües i que podeu visitar picant ací damunt.
Feu les vostres votacions.
Teniu fins el 4 de novembre!




Día Mundial de les Aus a Vallada 2011

El passat dissabte dia 8 d'octubre, i amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus, la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO / Birdlife) i VerdeOscuroFoto - Fotografia de Naturaleza, van celebrar en la Biblioteca Municipal de la localitat de Vallada un taller perquè xiquets i adults coneguen millor les aus rapaces de la nostra comarca

Els assistents van poder descobrir que espècies podem trobar pel nostre territori, curiositats, falsos mites i com identificar-les per mitjà de la seua silueta o pel seu cant.

Gràcies a tots els assistents i esperem veure-vos en pròximes xarrades.





Plantes d’ací: Arítjol


Enfilada per parets, roques, arbres i arbusts podem veure l’arítjol o sarsaparrella (Smilax aspera L.) coberta de flors, i amb els fruits penjant con si foren petits raïms, en aquesta època de l’any. És una planta dioica, és a dir, que té flors d’un sol sexe en cada peu, enfiladissa, que trepa utilitzant els circells i estenent les tiges fines i amb espines.

Fulles en forma de cor i amb espines, com les tiges
Té un rizoma subterrani molt potent i ramificat que pot arribar a mesurar alguns metres. D’aquestes arrels s’obté una beguda refrescant d’origen espanyol, semblant a la Coca Cola, que la agressiva comercialització de la marca nord-americana va liquidar. 

Flors femenines d'arítjol
Els nom valencià  d’arítjol ve de l’àrab “arix” que significa parra. El nom castellà, zarzaparrilla, d’on procedeix el de sarsaparrella,  ve de “zarza” per les espines i “parrilla” per trepar com una parra i tindre els fruits semblants a les parres salvatges. 

dijous, 27 d’octubre del 2011

Menú Halloween del bar centre de majors.


Nou bloc valladí del fotògraf Javier García Pardo

Ens envien aquest escrit:

Hola amics de Valladacity.

Com ja sabeu, el Blog VerdeOscuroFoto, es el meu blog (i de Mayra) sobre fotografía d'aus i de natura en general.

Desde fa alguns dies, tinc a proba el meu blog personal, el cual principalment tracta de fotografia nocturna i paisatge, pero sempre desde el punt de vista "aficionat", es a dir, fotografía per a tot el mon sense exces de tecnicismes.
Podeu consultar el bloc a la columna de la dreta.
Degut a la gran quantitat de blocs valladins que s'acumulen a esta columna, em decidit que únicament es mostren els últims 10 blocs amb modificacions recents.


Aus al nostre poble (XVII)

Nom castellà: Lavandera cascadeña
Nom valencià: Sequiolet
Nom científic: Motacilla cinerea

Hui dediquem la nostra secció de aus del poble a una espècie que la majoria podeu confondre amb la Lavandera blanca o Cueta de rastell com se la coneix ací al nostre terme, i és que pràcticament són iguals soles que la Lavandera cascadeña o Sequiolet té el pit i la panxa groga.

Es tracta d’un au parcialment resident a la nostra zona, és a dir, que podem trobar algun exemplar al llarg de tot el any o totes les estacions, però és al hivern quan troben major quantitat d’estes gracioses aus.

És una au d’uns 19 cm de longitud, de coloració gris-verdosa al dors i com bé hem dit, amb el pit i la panxa grocs. És característic la seua forma de caminar sempre movent la cua de dalt a baix i quant vola mostra una barra blanca en el ala. El mascle es diferencia de la femella perquè té una taca negra en la gola durant l’època reproductora.

Com podeu haver deduït del seu nom,  viu prop de rius i rierols o sèquies, sempre amb un mínim de vegetació i presència de pedres o cavitats rocoses.

Si teniu ocasió de eixir estos dies a passejar per el pont de la entrada al nostre poble, fàcilment podreu veure algun exemplar, ja que ara mateix es troben entre nosaltres i tenim un bon número d’elles.


dimecres, 26 d’octubre del 2011

MENÚ 29 D''OCTUBRE AL SÀEZ



RESTAURANT SÀEZ


MENU DEL 29 D’OCTUBRE



- DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR
- CREMA D’ESPÀRRECS VERDS AMB PERNIL I ELS SEUS CRUIXENTS
- EL NOSTRE CANAPE DE MELVA AMB ANCHOVA


CONTINUEM AMB
- ARRÓS MELÒS DE CARXOFA AMB GAMBES


COM A PLAT PRINCIPAL
- CARRILLERA DE PORC IBÈRIC AMB PURE DE BONIATO I EL SEU SUC


PER FINALITZAR
- LLET FREGIDA AMB GELAT DE CANELLA



EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ PER PERSONA.
http://www.saezrestaurante.com/ 962257158



RECORDEM QUE ELS DIVENDRES I DIUMENGES POTS DISFRUTAR DEL NOSTRE GRAN SURTIT DE TAPES I MONTADITOS.

NOTICIES DEL C. A. CAMALLARGA



El club A.C. CAMALLARGA, queda 5º classificat per equips al IV circuit de carreres populars de la Costera Canal, entre 13 equips participants.

Per una altra banda el diumenege 23 alguns membres del club (seccio montanyera Senda Calenta) van esperar a Victor Cerdá a la penya foradada a Enguera i el van acompanyar fins a Vallada en la seua "VICTORIOSA". ENHORABONA VICTOR.




El Mateix dia altres membres del club van participar a la mitja marato de Valencia. Enhorabona tambe pels temps aconseguits

dimarts, 25 d’octubre del 2011

dilluns, 24 d’octubre del 2011

28 MONÒLEG PABLO DE LOS REYES I 29 NIT DE HALLOWEEN


GRUP:PABLO DE LOS REYES
LOCALITAT:VALLADA
ESPECTACLE: “¿En qué pensamos los hombres?”
ENTRADA: 3€

SINOPSI:

Alguien dijo que los hombres son como las neveritas playeras, los llenas de cerveza y te los llevas a cualquier sitio. Todos los hombres tienen su precio, pero la mayoría estamos en oferta permanente. Los hombres piensan y mucho, lo que pasa es que todos y cada uno de nuestros movimientos, van encaminados hacia el mismo sitio. ¿Y hacia dónde va a ser? Pues a ¡¡¡¡ahhhhhrrrgggg!!!Si somos más previsibles que un capítulo del equipo A. Todos los hombres lo sabemos, pero algunos no lo queremos reconocer. Y si alguna mujer piensa que no, ¡¡¡qué no se pierda el monólogo!!!

DISSABTE 29 DISFRUTA AL GLAÇÒ DE LA NIT MÉS TERRORÍFICA DE L'ANY !!!


GLAÇÒ ....... MÉS QUE UN PUB.

Dia de Tots Sants



L'u de novembre és el dia de Tots Sants. Dia assenyalat, en la nostra cultura de tradició cristiana, que dediquem a recordar i honrar als nostres familiars i demés éssers estimats que han desaparegut per sempre. Com altres tantes festivitats, Tots Sants va ser la cristianització del culte pagà a les ànimes, basat en el costum romà de visitar els difunts. Per a nosaltres és dia de visitar el cementiri, de netejar i posar flors fresques en les tombes però també és el dia en el qual ens relacionem i, potser, pensem més amb els nostres avantpassats i amb la mort. 

Perquè existeix la mort? Des del punt de vista biològic la resposta és obvia. La vida es construeix i es nodreix de la matèria orgànica procedent dels demés sers vius que, al morir, s'integren en la cadena alimentària. Si els sers vius no morirem no seria possible la renovació de la vida. A més la mort forma part de l'evolució possibilitant la selecció del més apte.

Però els humans no som només éssers biològics. Que sabem, som els únics que tinguem un sentit moral de la vida. A banda de compartir amb els demés sers vius l'instint de supervivència, que ens espenta a sobreviure de qualsevol manera i utilitzant tots els mitjans al nostre abast per aconseguir-ho, la moral ens permet jutjar des de fora l'adequació dels actes, cadascú amb els seus criteris que de vegades són oposats als criteris d'altres. La vida es converteix així en una contínua carrera d'obstacles biològics i morals a superar per a viure i per a viure bé, és a dir, per a viure d'acord a les normes morals que cada societat i cada individu assumeix com a pròpies. 

La personalitat dels individus i la moral social es forma superant el seu contrari, per tant els dos es necessiten. El valor no existiria si no existira la por, doncs el valor és la superació del perill i del seu contrari: la por. L'altruisme no seria possible sense l'egoisme, ni la justícia sense la iniquitat i l'abús. Els conceptes morals no venen donats, en sentit estricte, sinó que són una superació contínua del seu contrari dolent, de vegades per una diferència mínima, que permet inclinar la balança cap al bé. 

La mort és el contrari de la vida, a la que cal estar contínuament superant però al mateix temps és la mort la que dona sentit a la vida i li dona valor, la fa preciosa, digna de defensar, de gaudir quant més temps millor, i d'enriquir amb saviesa, vivències, amor, fraternitat i els petits moments de satisfacció que proporciona saber que,a pesar dels entrebancs i de les tentacions, has fet el que calia.  
Iron Maiden

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Especial "La Victoriosa" Actualitzat a les 18:30 de la vesprada!

Recordeu que desde http://www.cazarettos.org/ també podeu seguir a Víctor i el seu equip de voluntaris.

DIUMENGE, 23 D’OCTUBRE

El primer punt de control, l’hem realitzat passats 7 km des de l’eixida, just en el cim del  Caroig. La plutja, per contra, ha resultat ser inclús agradable per als corredors, refrescant-los i revitalitzant-los. Allí dalt del cim, vist el panorama de caminals que ens esperaven si preteniem fer amb la caravana el mateix camí que ells (28 km fins al següent punt de control, en Casas de Benali), hem decidit despedir-nos dels corredors durant 6 hores, i tornar cap enrere per
eixir a la comarcal que du a Teresa de Cofrents.
I ahí és en el punt on ens trobem ara mateix. Els hem dit als corredors que cada 2 hores intenten cridar-nos i comunicar-nos com es troben. Ells, per la seua banda, s’han sobrecarregat les motxilles d’aliments i d’aigua. La nostra intenció és anar fins Enguera i tornar cap enrere fins Casas de Benali, on farem el següent punt de control.
Com podreu imaginar, l’arribada de Víctor a Vallada, es retrasarà, i si tot va molt be, hem calculat que podría ser cap a les 12:30h. Esteu doncs, atents al bloc i també a la web de http://www.cazarettos.org/ per saber exactament quan será l’arribada al poble.
ACTUALITZACIÓ: Bé, ja està tot més o menys clar. Després de 6 hores correguents amb Raúl en solitari (sense cap avituallament ni punt de control), Víctor i Raúl han arribat de bon matí a

PERPLEXITAT

La del ciutadà normal davant l’orientació favorable de les enquestes, cap a una formació política –el PP- farcida de corruptes, depredadora de les economies dels territoris on governa i anihiladora dels serveis públics en educació i sanitat i que –si en faltava alguna- encara està per condemnar el genocidi franquista, quan no en fa exhibició. Tot això amb un líder sense carisma -Rajoy-, un president d’honor (?) còmplice de la dictadura –Fraga- i un “ex” que es comporta com un piròman cada vegada que obre la boca –Aznar-.
Pot ser s’oblida que la “clientela” dels populars –heretada directament del franquisme i que suposa la meitat o més de la població- els és del tot addicta –la inquebrantable adhesión, ja se sap- i els voten –i votaran- sistemàticament, per més impresentables que es mostren. Senzillament són els “seus”.
Mal presagi i pitjor futur amb una democràcia “a la espanyola”, com la nostra.

Font: Encara com... el blog d’en Marc

Efemèrides, VALLADA City ara fa un any....

divendres, 21 d’octubre del 2011

Plantes d’ací: Llevamà


Quasi tot l'any, del gener a l'octubre, podem veure als camps de cultiu una planta amb particularitats molt curioses. És el llevamà o herbeta de foc (Calendula arvensis L.).  Els antics romans van anomenar Calendula, que significa petit calendari, a aquesta planta perquè els capítols s’obrin a la llum i es tanquen a la foscor, marcant així la duració del dia.


De primeres crida l’atenció el fort color groc ataronjat dels seus capítols. Si ens fixem en ell podrem observar que té flors ligulades tot bordejant la part exterior mentre que les del centre tenen forma de tub. Unes i altres són flors unisexuals. Les exteriors, amb lígula, són femenines i les interiors tubulades són masculines.


Però indubtablement el més curiós són els fruits que surten de les flors ligulades. Uns tenen membranes a les vores per ser dispersats pel vent; altres tenen pèls ganxuts perquè els animals els dispersen enduent-se'ls adherits als pèls; i un tercer tipus que no tenen cap tipus de dispositiu per la seua dispersió.