Cercar en aquest blog

dissabte, 1 d’octubre de 2011

Brokeback Formigonera: A tots els obrers del poble.

Avui que estan de festa, aquesta entrada va dedicada a tots els obrers del poble: Rodri, Piqueres, l'Alemà, Gandia i tants altres...
Doneu-li veu!

track name
 Mi Sostingut a la Matisse by Mi Sostingut
album and band name
lyrics
M’agrada treballar a l’obra amb les cuixes peludes del meu company
M’agrada treballar a l’obra, ajuda’m a pujar ahí dalt
M’agrada treballar a l’obra, els seus músculs tots suats
M’agrada treballar a l’obra, parem mitja hora a esmorzar
Passa’m el sac de porlam
El seu perfum és un embruix
L’olor que m’ix de l’entrecuix
La seua veu em fa vibrar
Quan tira piropos vulgars

M’agrada treballar a l’obra amb el dors esvelt del meu company
M’agrada treballar a l’obra, és una sauna, és un gimnàs
M’agrada treballar a l’obra, tocaments inesperats
M’agrada treballar a l’obra, crec que m’estic enamorant
Passa’m el sac de porlam
No s’amaga mai pa pixar
Somriure de complicitat
Vull confessar-li el meu amor
Abans d’acabar la jornà

Passa’m el sac de porlam, amor meu!
credits
from Mi Sostingut a la Matisse, track released 16 December 2010
Lletra i música: Mi Sostingut

Veu, guitarra acústica: Josep Artés

Veu, baix: Martín Martorell

Guitarra elèctrica: Raúl Uberos

Batería: el Beato

Dependents de la llei de Dependència

No sols els vells depenen de la Llei de Dependència.

divendres, 30 de setembre de 2011

Dret a votar... o no?

Per a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre, els partits majoritaris (PP, PSOE, CiU i PNB) han decidit que la democràcia no és per a tothom, que els partits minoritaris han crescut massa (fins a més d'un 5% de vot en conjunt), i que no tens dret a votar a qui vulguis.
Per això, s'han tret de la màniga una nova barrera electoral amb la intenció de frenar tant als partits minoritaris, com als moviments sorgits de la societat civil, cada cop més indignada amb els abusos de poder i la connivència de la classe política amb els lobbies que estan retallant i trepitjant els drets que tant han costat d'assolir.
Los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria [...] necesitarán la firma, al menos, del 0,1 % de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección. Ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura.” (art. 169.3 LOREG)
Aquesta reforma de la normativa electoral suposa que les candidatures sense representació actual al parlament estatal hauran d'aportar el 0,1% del cens en forma d'avaladors per a poder-se presentar a les eleccions generals. És a dir, que més d'el 90% dels partits que es van presentar a les anteriors eleccions generals de 2008 necessitaran gastar moltes energies, i probablement diners, a fi de complir les noves condicions"

Ja estan disponibles els fulls per avalar a Compromís.
Els podeu omplir i entregar fins el 12 d'Octubre en Montesa (si viviu a Vallada).
Consulteu el mapa picant ací per veure on vos pilla més prop si viviu fora del poble.

Plantes d’ací: La Ruda

La ruda (Ruta chalepensis L.) és una d’eixes plantes que produeixen rebuig per l'aspecte de les flors i per l'olor desagradable que desprén, que ens avisa de la seua toxicitat. Però la diferència entre el verí que pot matar i la medicina que pot curar, de vegades, només és la dosi. Segurament per això es diu que “si la dona sabera les virtuts de la ruda, aniria a buscar-la a la lluna” i s'aconsellava tindre-la a casa perquè “la ruda amb la seua presència de la salut de la casa té cura”. Els monjos dels convents van contribuir a propagar les virtuts de la ruda per total Europa i era cultivada als claustres doncs tenia fama d'antiafrodisíaca. 

Flor pentàmera de ruda
La ruda té la característica curiosa de tindre les flors en un ramillet amb la flor central de cinc pètals (pentàmera) i les demés de quatre pètals (tetràmeres). Els pètals són còncaus, en forma de cullereta, i amb el marge ciliat, és a dir, amb prolongacions com si foren pestanyes, com podeu veure a la foto. Aquestes particularitats i el fort olor fètid la fan inconfusible. 

Concert en Vallada per a aquest dissabte
dijous, 29 de setembre de 2011

Pep Gimeno "Botifarra", en concert

Hui porte un Concert de Pep Gimeno "Botifarra", al Petit Palau de la Música de Barcelona.
M'encanta escoltar les dites tradicionals que els pobles de La Costera fan uns dels altres, a partir del minut 6,45.
Que parlem com toca els de La Costera, amb l'horta i la porta..., com els de Senyera.
Espere que us agrade!!!

Interessant: Com afecta Google al nostre cervell?

Interessant inforgrafia sobre com afecta l'ús de Google i totes les seues aplicacions (Calendari, Maps, Buscador, Reader, Documents, Translator, Picassa...) al nostre cervell.
Pros i contres d'aquest gegant de l'internet. Això sí, en anglés...


Research and Design by: Online Colleges Site

Aus al nostre poble (XIII)

Paloma cimarrona - Colom roquer - Columba livia
Els coloms de ciutat o del nostre  poble (domèstics i/o assilvestrats) són descendents del colom roquer salvatge. Aquestes aus van ser utilitzades antany con a missatgeres i avui en dia es domestiquen per a carreres, i segurament és la forma en que les coneguem al nostre poble.
És un au que es caracteritza per un color grisenc, amb dos bandes negres alars, una coloració verda i violàcia al coll i els ulls rogencs.
El colom roquer va ser domesticat per l’home fa centenars d’anys, donant lloc al colom domèstic (Columbia livia domestica). En l’actualitat hi ha nombroses races de coloms domèstics de diverses grandàries, colors i formes. Una d'eixes races, el colom missatger va exercir un important paper durant la Primera i la Segona Guerra Mundial, i alguns exemplars van ser inclús distingits amb medalles per les seues heroiques accions, que van salvar centenars de vides humanas.
Avui, el colom missatger s’ha convertit en un au esportiva, que competix amb altres per una coloma, i sobre tot per poder-la portar al seu colomer. Ací és el que coneguem com Colombicultura, i d’això al nostre poble se’n sap molt, ja que hi ha gran nombre de colombaires.

Com sempre, mes a: http://www.verdeoscurofoto.com

dimecres, 28 de setembre de 2011

Patrulla Valladina: Denúncia escatològica.

Ens envien aquest escrit a l'apartat de PATRULLA VALLADINA. Com que no cap en forma de comentari, hem creat aquesta entrada. Recordeu que a PATRULLA VALLADINA tots teniu veu. Gràcies.
Diu aixina: 

Hola amics de Valladacity, este és un missatge per a la “Patrulla Valladina”, el sector al que faig referència és el nº 2: carrer de Llevant. Vos adjunte unes fotos sobre el tema. Ja avise que és algo escatològic.

El problema en qüestió és un molt debatut ja en altres pobles i ciutats, no és altre que l’existència d’excrements de gos als nostres carrers.

Però clar, el tema exposat així de manera genèrica no te cap complicació a l’hora de trobar-li solucions entre tots: conscienciar-se, creació d’espais adequats etc.
Aquestes solucions son tan irreals com benintencionades, ja que no apliquem eixes declaracions de bones intencions a casos concrets i menys encara si ens suposa un esforç personal.
Uns exemples d’aquesta actitud de voler la llei però no per casa pròpia la podem veure si camineu pel carrer Llevant (el que va de ca Bienvenida al

dimarts, 27 de setembre de 2011

Bases per a la contractació d'un/a coordinador/a d'esports.

Des de l'Ajuntament, ens arriba aquest escrit:

Desde l’ajuntament  vos enviem les bases per a la contratcio d’un coordinaor d’esports. Es publicaren en el tablo d’anuncis el dia 26 de setembre i el plaç finalitza el dia 3 d’octubre.

MENU 1 D'OCTUBRE AL SÀEZ • · DETALL DEL XEF
 • PER COMENÇAR
 • · - AMANIDA DE HAUMATS AMB FRUITS SECS, TOCS DE FORMATGE I VINAGRETA D’ANET
 • · -CARABASSETES FARCIDES AMB POLS DE KIKOS I SALSA DE PANíS
 • CONTINUEM AMB
 • · ARRÒS MELÓS DE PEBRASSOS AMB GAMBETES
 • COM A PLAT PRINCIPAL
 • · - COSTELLA DE BOU, PURÉ DE LLENTIES I PIMENTONS “ DEL PADRÓN”
 • PER FINALITZAR
 • · LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA
 EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ.
 96 2257158 WWW.SAEZRESTUARANTE.COM 
 • TAPES AL SÀEZ
Els divendres i diumenge és podrá disfrutar de distintes tapes i montaditos. El preu d’aquests és d'un euro o euro i mig. Aquests són alguns dels montaditos que s’oferixen
 • -Mandonguilla d’abadejó o d’ibèric amb llagrima de pimento del piquillo i xips de creilla.
 • · - La nostra cullereta d’ensaladilla de marisc amb piparra i tosta de pa
 • · - Tosta de pernil amb formatge de cabra i mermelada de tomata.
 • · - Tosta de sobrassada ibérica amb ceba confitada i formatge
 • · - Pinxo de tortila de creilla amb all-i-oli.
 • · - Tosta de melva d’atun amb anchova i tomata.
 • · - Tosta de revolt de butifarra.
 • · - Tosta d’ibèrics variats.

Nepotisme d’un, hipocresia d’altres


La política havia sigut sempre per als senyors i persones adinerades. Els llocs de poder s'utilitzaven per aconseguir privilegis i enriquir-se. Aleshores no calia cobrar per tindre un càrrec, cosa que funcionava també com un filtre, doncs els treballadors no podien dedicar-se a la política sense cobrar un sou. Va ser una victòria de la democràcia i de les classes treballadores aconseguir que hi haguera remuneració per a tots aquells que dedicaven el seu esforç a la cosa pública. Així qualsevol ciutadà podia ser elegit i viure amb un sou a canvi del seu treball polític. 

Renunciar a eixe salari pot ser un ganxo electoral però no sembla positiu ni progressista i, sovint, emmascara altres maneres de cobrar-se la dedicació política de maneres que, sent legals, són immorals i corruptes. Hem conegut moltes variants: col·locar familiars o amics de terceres persones o empreses que després col·locaran als meus; tindre gent al servei de càrrecs pagat per empreses que s'enduen nombrosos contractes públics; rebre regals esplèndids d'aquestes empreses; comprar vots amb llocs de treball pagat amb diners públics... Tots ells casos de corrupció que les lleis actuals permeten disfressar de legalitat i alguns jutges beneeixen amb sentències exculpatòries o arxivant els casos per motius diversos. 

Però el pitjor de tots, pel seu descaro, és el nepotisme, contractar a dit a un familiar directe. És una paraula, nepotisme, que té l'arrel en el grec nepos (nebot) que era com anomenaven als fills il·legítims de la jerarquia catòlica. Els “nebots” dels bisbes, dels cardenals o del mateix papa rebien donacions, títols, favors o càrrecs sense tindre en compte la seua competència. Els papes Borja van ser famosos per això. No és estrany, doncs, que entre la dreta espanyola, tan catòlica ella, s'aprecie aquest mètode amb tanta tradició. Però el món va canviant i en una democràcia aquest procediment, com els anteriorment citats, han de ser condemnats sense pal·liatius com abús de poder.

Tot el poble sap que alguns dels casos que s'han citat abans s'han donat al llarg de molts anys, sense que ningú dels que ara alcen la veu diguera ni piu. Com que ací tots ens coneguem, sabem de la dubtosa competència d'alguns que cobraven bon sou pagat per tots nosaltres. Els que ara criden denunciant la poca vergonya del que està fent l’alcalde actual, callaven quan ells mateixa practicaven l'abús i el favoritisme de forma descarada. Com a bons catòlics, que segur són, abans de parlar hauran de fer examen de consciencia, penediment i contrició. La penitència ja l'estan passant en l'oposició gràcies al criteri dels votants. 

Des d’ací s'ha criticat l'abús i la corrupció des de posicions sinceres, buscant que les coses es feren millor, sense partidismes ni favoritismes, amb arguments i sense mentides. Es feia en l’anterior Ajuntament i ara continua fent-se. Però els que abans callaven i ara omplin pàgines d'insults i es posen les mans al cap pel que fa l’alcalde, estan contra la pràctica dolenta en sí o simplement lamenten que Perales no haja pactat amb ells? Les crítiques desaforades semblen hipòcrites, producte de la ràbia per haver perdut el poder. Si Perales haguera acceptat l’oferiment de Giner escoltaríem aquestes veus tan crítiques? Ho dubte.

Sense reconèixer els errors comesos i sense mostrar públicament la intenció de no tornar a cometre’ls no tenen cap credibilitat, per molt que bramen. Hi ha molts que abans de poder parlar hauran de rentar-se la boca amb lleixiu. Per això cal preguntar-se si quan critiquen a Perales estan penedint-se i condemnant les pràctiques immorals que ells també feien quan podien fer-ho o tan sols estan criticant que ara no poden fer-les des de l’oposició? Cal condemnar enèrgicament i sense cap dubte la contractació, per decret d’alcaldia, que ha fet l’alcalde però també cal recordar que ha tingut bons mestres. 

Iron Maiden

dilluns, 26 de setembre de 2011

Paraules del poble


bonjour! kaliméra! buongiorno! bon dia! good morning!

Des de 2001 se celebra el dia de les Llengües a EUROPA, amb una mascota ben curiosa, un camaleó que es diu POLYGLOTTILUS.

A la web del European Council trobaràs jocs sobre les diferents llengües d'Europa,
però és un poc difícil d'encertar, no?


Des de VALLADACITY també podem fer alguna celebració del dia de les llengües més "d'anar per casa" si vols.Segurament tindràs una
"paraula favorita" que t'agrada per la seua sonoritat o per les coses que et fa pensar o transmetre, així que la proposta és: que comentem quines paraules o expressions ens fan pensar en VALLADA perquè són ben característiques, o en alguna persona del poble (família, amics...) cada vegada que les escoltes i que expliquem per què.


EXEMPLES :

 • Una persona de València em va preguntar fa uns anys: -Xica, en canal 9 ha ixit una dona del teu poble i diu que ha plogut "asgarros"... això què vol dir?? Vaig dir, "es nota que no eres de la zona"...
 • Una altra persona de la Safor em diu: - Ahí en Dénia han posat un restaurant "Cavall i l'Androna", quina paraula més bonica, "Androna", no trobes? He de confessar la meua ignorància mitològica, perquè jo em vaig posar a riure i vaig dir, "en Vallà això és una cosa poc poètica, una androna és per a on se'n va l'aigua en el corral quan plou, o altres líquids indesitjables, ben poc gastronòmic..." Resulta que té relació amb naufragis mitològics a Dénia, es nota que no sóc de la zona!!

Gràcies per les vostres paraules, ara esperarem uns dies a vore si s'anima la gent i fem una bona selecció.
I les amistats "forasteres i forasters" ja veieu que també podeu dir-nos com se sent el parlar valladí, resulta molt interessant la vostra aportació, així que, per favor, no vos priveu de compartir les vostres impressions... para todo lo demàs... no puc fer publicitat !!

Have a nice day!! bonne journée!! que passeu un dia de categoria!!

Endevina, endevinalla: Gent de Vallada al Street Viewer de Google.

Be. Tal i com li vaig prometre a Tomeu, reprenc de nou la secció d'endevina endevinalla.
Tomeu, en la seua última aportació ha afegit un toc d'originalitat al "concurs", penjant una fotografia que, sense estar feta al nostre poble, estava relacionada amb ell.
Jo també he volgut fer alguna cosa original per començar i se m'ha ocorregut penjar fotografies de gent del poble fetes pel cotxe de Google Street Viewer quan va passar per ací (fa  més d'uns 3 anys).
La gent que hi surt al Google Street Viewer, sol tindre la cara difuminada, així com també es difuminen matrícules i altres cartells segons les lleis de cada Estat. 
Des de que aquesta nova eina de Google va eixir, s'han donat casos de fotografies molt divertides i curioses. Picant ací damunt podeu veure alguns exemples.
Jo a penes puc reconèixer la gent de Vallada que ix a les fotografies. Espere que vosaltres podeu identificar-les, i espere que vos agrade la idea.

Aprofite per recordar a tots que el concurs de fotografia "Vila de Vallada 2011" està a punt de finalitzar. Ací teniu tota la informació necessària per participar. Gràcies.

 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 11
 12
 13
 14
15