Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de setembre de 2011

Suplantació de persones: Es pot caure més baix?

Ahir per la nit, els moderadors del bloc, varem deixar passar un comentari on semblava tot correcte: Estava firmat i donava una opinió.
Aleshores no ho varem relacionar, però aquest comentari estava firmat per una persona amb el mateix nom que una altra que treballa a l'Ajuntament. Sentim enormement no haver-nos adonat i haver permés la seua publicació. Sentim no haver-nos adonat de l'estratègia del comentarista: una estratègia rastrera i desagradable feta en mala llet per tal de difamar i fer mal a qui NO busca cap problema.
La suplantació d'identitat és un tema del que ja vos hem avisat en més d'una ocasió. Podia passar algun dia i efectivament ha passat (malgrat la moderació prèvia que ja hi fem nosaltres).
Està clar que siga qui siga, qui ho ha fet, ens ha demostrat fins on pot arribar l'odi d'alguns per certes persones i certs ideals. El respecte, l'honor i l'empatia d'aquest personatge anònim brillen per la seua absència.


Us preguem que açò no torne a passar, que opineu el que opineu, ho feu sense segones intencions. No caigueu tan baix...
Si malgrat aquest avís, aquest fet es torna a repetir, ens veurem obligats a permetre els comentaris únicament a usuaris registrats amb noms i cognoms (tal i com fan a les xarxes socials com facebook i google plus).
L'anonimat pot servir per expressar opinions lliurement, però tot té uns límits.

divendres, 23 de setembre de 2011

EL ALCALDE DE VALLADA, VICENTE PERALES, CONTRATA A SU HIJA.LA CONTRATACION LA HACE POR DECRETO DE ALCALDIA.
SU LABOR CONSISTIRA EN  APOYO A LA ALCALDIA.

El Alcalde de Vallada ha contratado por Decreto de Alcaldía 232/2011 a su propia hija. El Decreto que lleva fecha de 7 de septiembre de 2011 argumenta que el Alcalde “necesita de una persona que realice tareas de apoyo al gabinete de la alcaldía como auxiliar administrativo encomendándole también tareas de protocolo”.
                El nombramiento es como personal eventual y ha tenido efecto desde el 12 de septiembre, con una indicación de 30 horas semanales y “con la misma retribución económica que tienen los auxiliares administrativos del Ayuntamiento”.
                Ante este hecho, el Grupo Municipal del Partido Popular en el Ayuntamiento de Vallada ha hecho público “su total desacuerdo por lo que entiende que es puro nepotismo, que se contradice con las promesas electorales del hoy Equipo de Gobierno”.
                Así mismo, los concejales populares han denunciado que” una de las reiteradas críticas que se les hacía cuando estaban en el gobierno municipal era la de enchufismo, lo que, como se ha demostrado en sede judicial, resultaba totalmente infundado. Ahora, con tan sólo 100 días al frente del gobierno el PSPV-PSOE y AIPV, en los distintos procesos de selección,  han puesto de manifiesto su amiguismo y total arbitrariedad y una manera de proceder que no tiene precedentes, aprobando bases sin darlas a conocer, constituyendo tribunales al margen de la convocatoria del proceso de  selección, y culminando con la colocación a dedo de la hija del Alcalde”.
                Los concejales del Partido Popular denuncian, asimismo, que en el

Plantes d’ací: Pericó groc


Per sant Joan el pericó groc (Hypericum perforatum L.) està en plena floració. Als pètals grocs podem veure uns puntets negres que són glàndules opaques i a les fulles, si ens fixem, podem veure puntets translúcids, com foradets, que són també glàndules que segreguen els olis essencials tan apreciats en medicina popular. Ací al poble també es preparava amb el pericó groc un oli que s’utilitzava per curar ferides i colps.

Flors de pericó groc on podeu veure els puntets negres (glàndules)
D’aquesta planta deia Linneo que està per damunt de tot el que imaginar-se puga, per la gran reputació que té com planta medicinal. Cura les cremades, mitiga el dolor que produeixen i  afavoreixen la recuperació epidèrmica. Les summitats florides s’han emprat com cicatritzants i antisèptiques, pel contingut en olis essencials. S’anomena herba dels colps perquè disminueix les inflamacions que produeixen els colps. Però, a més, són digestives, antigangrenoses, antiinflamatòries, antiequimòtiques, antipiròtiques, antidepresives, relaxants, sedants i antiartròsiques. 

Fulla "perforada" per les glàndules translúcides
Es diu perforatum perquè les glàndules translúcides d'oli situades a les fulles i als sèpals donen a la planta l’aspecte d’estar perforada. Anteriorment es creia que el nom feia referència a la propietat que se li atribuïa de fer fugir als esperits dolents i a les aparicions, doncs, a l’Edat Mitjana es cremava en les cases en què es creia que hi havia entrat el Dimoni, fins a tal punt que era coneguda com Fuga daemonium (espantadimonis).

Menuda Natura

dijous, 22 de setembre de 2011

Aus al nostre poble (XII)

Escribano palustre - Teuladí de canyar - Emberiza schoeniclus
Menut i semblant a un teuladí comú, poca gent es fixa en ell, en el teuladí de canyar.
Deu el seu nom en castellà “Escribano palustre” a les línies que presenten les trencares dels seus ous que s’assemblen a una escriptura; i el seu nom en valencià prové de la seua semblança al teuladí comú físicament, però d’un hàbitat ben diferent, el canyar.
A l’època de cria, el mascle presenta el cap negre amb una franja blanca al coll, i mentre que la femella presenta una coloració més terrosa i discreta. Després de l’època de cria, el mascle perd la coloració vistosa i queda present una coloració grisenca al cap.
Es tracta d’un dels paseriformes més amenaçats de la Península Ibérica ja que la seua població reproductora no supera les 400 parelles, és per això que va ser nomenada Au de l’any 2009 per SEO/Birdlife.
L’espècie s’ha vist molt amenaçada per el canvis en el pràctiques agrícoles, l’augment de l’ús de productes fitosanitaris i la mala gestió de les zones humides.
Al nostre poble, d’ací a uns dies podem trobar algun exemplar per la zona del riu, entre els canyars, buscant aliment. Ja que a l’estiu no es troben entre nosaltres, però amb una mica de sort, aquest any podrem tornar a gaudir d’aquesta au  al nostre terme. Però recordeu que necessita d’un ambient humit amb aigües netes i vegetació, per tant el llavor de tots contribuir en la seua recuperació.
Com sempre, mes al nostre blog: http://www.verdeoscurofoto.com


Endevina endevinalla

Sense el permís de Kike penge aquesta entrada en la qual fins i tot participe jo, m'explique, l'agost passat viatjant pel món mundial, vaig veure el següent rètol, no més poder vaig aparcar i ací tingueu la foto:

Sols se el poble on està, no qui és la propietària. A veure si s'animeu i doneu alguna informació.
Si ho busqueu al Google, vos eixirà un diccionari Xilé amb la definició de "vallaina" 
Encara no he pogut tancar la boca!
Tomeu.

Recordeu què els comentaris anònims no els penjaran els administradors, no vos costa res inventar-ne un.
normes de publicació de comentaris.

Idees per a tot

Ana María Llopis, creadora del portal Ideas4all, explica que durant els 6 mesos que va estar lluny de la seua carrera professional, ciudant el seu pare malalt d'Alzheimer, va pensar que hauria d'haver un "repositori" on les persones puguérem posar les idees que tinguem i que creguem poden millorar alguna cosa per aconseguir el recolzament necessari per a portar-les endavant o per a que s'aprofiten i, d'altra banda, per a que qui necessita solucions puga trobar-ne.
Ahí va naixer Ideas4all, una web que preten fomentar la connectivitat (Global brain) i que us recomane.

dimecres, 21 de setembre de 2011

Dia del Alzheimer

Avui és el dia mundial del Alzheimer. Tots hem sentit parlar d'aquesta enfermetat, i tard o prompte sempre sentim d'alguna persona propera a nosaltres que la pateix. Segons diuen, serà una de les enfermetats d'aquest segle... És per això que he pensat pot interessar-vos aquest trailer del documental que aquesta nit ficaran a la 2tve.
Rodado durante meses, Las voces de la memoria es el relato del enorme esfuerzo realizado por un grupo de enfermos de Alzheimer, y también por todo su entorno, para lograr que estas personas aquejadas de una demencia que progresivamente destruye su memoria, sus habilidades cognitivas y sociales, consigan realizar armoniosamente un concierto ante cientos de personas. El documental narra la historia desde el nacimiento del coro hasta la actuación, así como la evolución de los enfermos, sus familias, los cuidadores y los voluntarios.
Espere que vos agrade.

SANBORLA 2011

A la nostra comparsa i especialment als nostres amics Margarita i Manolo.


dimarts, 20 de setembre de 2011

Rajoy i Rubalcaba al Google Plus

Rajoy i Rubalcaba ja s'han unit al Google Plus.
I vosaltres?Mentides (i veritats) sobre els sindicats


El professor Navarro aconsella l’àmplia distribució d’aquest documental que respon a les falsetats que les forces conservadores i neoliberals estan promovent per desacreditar els sindicats.

dilluns, 19 de setembre de 2011

L'última nit del bar Bessó

Ens envien aquest correu per a la seua publicació.
Ojalà tots foren com aquest...
_______________________________

Hola!
Per si voleu crear alguna entrada sobre l'última nit del bar bessó en Moros i Cristians,
espere que els vaja bé en la nova etapa laboral de la gasolinera i...
que ensenyen als que es queden el bar a fer faves, ensaladilla amb all-i-oli, sepionet, flan de torró ...
i llargues tertúlies amb els clients, que sempre ens hem sentit ben a gust amb Loli i Vicent,
 sempre tan "de casa"

Una abraçada a tot l'equip del bar bessó, sense oblidar els de la cuina !!!

(Piqueu damunt per veure-les més grans)

Empatia.

En un comentari, ens demanen si podem penjar aquest vídeo.
Ací està.
Gràcies per construir aquest bloc.

Matrícula Escola Permanent d'Adults de Moixent curs 2011-2012

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Moixent informa que fins al pròxim dia 30 de setembre està oberta la matrícula per als diferents ensenyaments i programes formatius de l'Escola Permanent d'Adults de Moixent per al curs 2011-2012:
  • alfabetització, neolectors i educació base (1r cicle Formació Bàsica de Persones Adultes)
  • curs de preparació de les proves lliures per a l'obtenció del Graduat Escolar (majors 18 anys)
  • cursos de valencià de preparació de les proves de la Junta Qualificadora (nivells elemental, mitjà i superior) 
  • cursos de castellà i valencià per a persones immigrants
  • cursos d'anglés per a població adulta (nivells d'iniciació, bàsic i intermedi)
  • cursos d'informàtica i Internet
  • altres: boixets, guitarra...
 Passeu per la biblioteca en horari d'obertura (vesprades, de 16 a 20 hores) o telefoneu al 96 226 10 30 i informeu-vos-en. Vos esperem!

 Regidoria de Cultura i Educació
Ajuntament de Moixent

Vergonya cavallers, vergonya!

diumenge, 18 de setembre de 2011

IRON MAIDEN: UNA PROCLAMA SENSE VERGONYA NI SENTIT COMÚ.

És sorprenent que Iron Maide en un ejercici de inmodèstia, que en el fondo reflexa l’atreviment de l’ignorant que és creu superior i molt sabut, és capaç d’esmenar-li  la plana a una autoritat reconeguda per tot arreu com és el Magistrat Montero, magistrat, ni més , ni manco que del TSJ. Desconec la formació jurídica de Iron Maiden, molt probablement ni siga advocat ni res que es parega. De lo que estic segur és que Iron Maiden no li pot aplegar ni a la sola de la sabata al Jutge Montero. D’això no em cap dubte. I en tot cas, Iron Maiden podia haver aconsellat, tant posat com esta ell en qüestions jurídiques, si tan clar ho tenia, que presentaren un recurs.

El Jutge va tindre tota la informació, absolutament tota. Informació, unes vegades aportada per les parts i per atra banda , la recabada per el propi magistrat.

Sobre la nova associació i totes les elucubracions que fa Iron Maiden ,tan sols li diré que la nova associació denominada progressista – que ya té mèrit estant presidida per Perales-, acaba de presentar els seus estatuts i constitució com associació davant l’ajuntament el passat 12 d’agost. ¡ Vol major prova de que no existia ni jurídicament, ni de” facte”!

El Magistrat fa un anàlisi impecable de la realitat i que no té contestació. Ara , això sí, Iron Maiden, es permitix extraure conclusions des de la seua ignorància o des de la seua pretensió de manipular uns fets inqüestionables. Li ho reitere: el passat 12 D’AGOST ES PRESENTA LA UDPJP davant l’ajuntament. ¿ Qué li pareix ?

A partir d’ahí, Iron Maiden es dedica a deixar caure falsetats, una darrere d’atra.

-  És mentira que el trasllat de mobles es fera per sorpresa al nou Local ya que ho sabia el seu President.

-És mentira que el canvi de local significara ni la pèrdua del lloguer, ni la pèrdua dels drets que la UDP tenia sobre el Llar dels Jubilats de la Plaça.

-Que membres de la Directiva demanaren que es reintegraren els

Sentit comú i un poc de vergonya

Està molt bé repassar l’Auto del jutge per a tindre una idea cronològica del que va passar però el jutge no reflexa, perquè no pot saber-ho, algunes coses que sabem tots al poble, si més no  tots els que volem assabentar-nos de la realitat.

Podem llegir que en Assemblea General Extraordinària de juny de 2005, el president de l’UDP, Rafael García, proposa el canvi de nom de la societat que prendrà el nom de Asociación Democràtica y de Progreso de Jubilados i Pensionistas. En novembre de 2006 es promou l’Acta Fundacional i s’inscriu en gener de 2007. A partir d’ací diu l’Auto que: s’ha fet tot tan malament que s’inscriu la nova societat sense extingir la UDP; la nova societat continuava utilitzant el mateix llibre d’actes; no consta que els afiliats s’assabentaren del canvi, doncs seguien utilitzant els mateixos carnets i no consta cap comunicació del canvi; hi havia gran confusió perquè s’utilitzaven indistintament les dues denominacions, però està clar que només hi ha una associació que integra a tots. Tot açò tenint de president a un home que també li agradava passejar la vara de mando en les processons, com a Fernando.

L’Auto no diu, però és important saber-ho, que en aquesta situació es produeix el trasllat, per sorpresa i a càrrec de l’Ajuntament, del mobiliari del local de la plaça al local de Caixa Ontinyent. Ací cal dir que el canvi de local suposava la pèrdua del lloguer del bar dels jubilats, l’única font d’ingressos de la societat apart de les quotes. El president dels vells estava desaparegut però la directiva va reaccionar i els mobles tornaren al local de la plaça. El president, Rafael, quan va aparèixer, va dimitir. Aleshores algun regidor va pressionar l’arrendatari del bar dels jubilats per evitar que pagara el lloguer. Entre altres coses li van tallar l’aigua al bar. Aquestes agressions contra els majors són, com podeu veure, molt abans d’aparèixer Perales, al que pretenen fer responsable de tots els mals. 

Amb el president dimitit cal convocar eleccions per elegir nou president. Es busca i es pregunta a molts, sense tindre en compte la ideologia, però ningú vol presentar-se, no hi ha homes ni dones que vulguen fer-se càrrec del marró, doncs saben que qui mana vol desallotjar la seu de la societat. Aleshores apareix Perales. És regidor, pot presentar-se a president?. Segons consta en