Cercar en aquest blog

dissabte, 23 de juliol de 2011

Documental de la setmana: Zeitgeist II, addendum

Aquesta setmana m'ha sigut impossible publicar el documental setmanal el dimecres, per aixó, amb les vostres disculpes, vos presente avui un documental que a més és un poc més llarguet del que solen ser els altres així que vos recomane que busqueu unes horetes de relax i es fiqueu cómodes al sofà.

Fa uns mesos Iron Maiden ja ens va presentar la primera pel·lícula Zeitgeist, anomenada simplement the movie un documental de llarga durada escrit i dirigit per Peter Joseph en l'any 2007, que parlava sobre la societat en la que vivim, les bases del cristianisme i també sobre el poder dels diners, i concordant amb el moment en que es va rodar, amb un dels principals problemes que va viure la societat en aquell moment: l'atemptat de l11S. Avui vos presente la segona part, Zeitgeist, Addendum, una obra produïda al 2008 que continuant amb la línia de la primera, tracta temes com la creació de diners (basats en el deute) i la mecànica monetària del Sistema de Reserva Federal als Estats Units, les tàctiques imperialistes d'EUA, les corporacions governs i institucions financeres, i fins i tot les religions, concloent que totes les esmentades institucions són corruptes i perjudicials per a la humanitat a causa que la societat es basa en una economia de l'escassetat basada en l'ús de diners, que ha de ser reemplaçada eventualment. Acaba proposant l'ús humanitari de la tecnologia com a solució i presenta el Projecte Venus i l'Economia basada en recursos.El títol, Zeitgeist, és una expressió alemanya que vol dir «esperit d'una època», al·ludint a l'experiència del clima cultural dominant. Així el lloc web oficial declara que Zeitgeist, The Movie i la seva seqüela Zeitgeist: Addendum van ser creades com expressions sense ànim de lucre per comunicar el que l'autor sent que són coneixements socials molt importants dels quals la majoria d'humans no són conscients.

Segons explica el seu director, aquesta segona pel·lícula intenta identificar les causes radicals de l'actual corrupció social dominant, alhora que ofereix una solució..... i precisament en els dies que corren, i l'actual Cas Gürtel, tots deuriem de tindre ben clara la nostra posició front als casos de corrupció.

En finalitzar, Addendum subratlla la necessitat de crear sistemes de pensament que adoptin les idees d'emergència i interdependència, senyalant a més propostes per afeblir al sistema monetari i accions per a una transformació social que el relaciona amb mesures que el vinculen al moviment 15M, com per exemple el boicot als bancs que conformen el Sistema de Reserva Federal, els principals mitjans de comunicació, (que només representen la realitat que els interessa a les corporacions), a l'Exèrcit (que igualment defensa els interessos de corporacions i governs, no dels seus pobles) i a les companyies energètiques (que a través de la venda i subministrament intenten controlar la nostra capacitat adquisitiva evitant així la nostra llibertat).

Per últim afirma que la societat hauria de rebutjar la institució política, doncs ha quedat obsoleta, a més de ser absolutament innecessària, doncs els problemes són d'índole tècnic i científic, no polític.

Per a saber més sobre el Moviment Zeitgeist a Espanya feu click ací.
I per a tenir més informació sobre aquesta pel·lícula-documental podeu fer click ací.
També podeu trobar la tercera part de Zeitgeist fent click en els següents enllaços:

- Zeitgeist: Moving Forward

divendres, 22 de juliol de 2011

La televisió una arma carregada de...

Hola vos deixe dos vídeos, en el primer Alberto Fabra qui serà el nou president de la Generalitat:I el segon l'irreverent Xavi Castillo fa una anàlisi magnífica de la notícia apareguda, o no, a Canal 9 sobre la dimisió de Francisco Camps (als que no vos agrade Xavi, podeu passar els dos primers minuts):


Jo vull veure TV3, CANAL-9, EITB, TVG, CANAL SUR, TELEMADRID, CANAL CANARIAS, RTV CASTILLA LA MANCHA, CANAL EXTREMADURA.............

Plantes d'ací: El llicsó


El lletsó o llicsó (Sonchus oleraceus L.) és una de les plantes més comuns. Podem trobar-la per tot arreu i en qualsevol època de l’any. Potser per això és una de les més visitades del bloc. 


No fa tant, quan encara es criaven conills a casa, el llicsó era una de les herbes preferides per alimentar els animalets, però les seues fulles amples i tendres també han sigut consumides pels humans en amanides, bullits, arrossos, o en pastissets, al llarg de tota la zona mediterrània. De fet “olus”,  d’on ve el nom de l’espècie “oleraceus”, significa verdura o hortalissa en llatí. 

Per conèixer més sobre el llicsó pots visitar Menuda Natura

dijous, 21 de juliol de 2011

Aus al nostre poble (VI)

El Mochuelo - Mussol comú - Athenea noctua

“Cada mochuelo a su olivo” és una expressió molt utilitzada per a tancar una jornada tant de dia com de nit, i donar a entendre que ja és l’hora que cadascú vaja a sa casa; però no és una expressió feta a l’atzar, si no més bé està basada en el fet què són les oliveres velles i amb forats, aquelles que aquesta menuda rapinyaire nocturna tria per establir el seu niu.

El Mussol és una rapinyaire nocturna d’uns 25 cm de longitud que pertany a la família Strigidae. Com la majoria d’aus d’aquesta família té grans ulls d’iris groc. És d’estatura redoneta, i amb una plomatge marró amb taques blanques, amb les ales curtes i arredonides.

La seua alimentació es basa principalment en menuts rosegadors (ratolins, musaranyes, ..), insectes grans i fins i tot aus menudes.

El Mussol és un au comuna a tota Espanya, i al nostre poble també. Fàcilment podem escoltar-la al cap-vespre si ens situem prop d’algun bancal d’oliveres, on de segur moltes vegades hem escoltat un crit que ens recorda a un gat menut, però podem asegurar que eixe crit pertany a un mussol.

Aquest any 2011, la Societat Espanyola d’Ornitologia a triat una rapinyaire nocturna com au de l’any, per tal de fer una veu d’advertència davant la situació de regressió en la que esta troba aquesta au. Aquest any, el mussol reclama les mirades de tots, però especialment del món rural, ja que la situació a la que s’enfronta actualment es deu principalment als canvis en l’agricultura.

Al llarg de molts anys el mussol ha estat un aliat de l’agricultor, ja que lluita contra les plagues de ratolins i llagostes de forma natural, evitant els costos dels plaguicides que tant de mal estan ocasionant-li, directe e indirectament, ja que acaben amb el seu aliment, i el poc que queda està contaminat químicament.


Verificació del circuit de la Volta a Peu a Vallada 2011

 Hui dijous a les 20H. "verificarem" el circuit de la Volta Vallada 2011.

La eixida es en Molinets a la entrada de Consum

Esteu tots convidats a correr , sense competir, a la marxeta, cadascu al seu ritme.
I despres sopar a l´ermita d´entrepa.

Esteu tots convidats a correr, el sopar el pagarem "a escote"
 
Camallarga

dimecres, 20 de juliol de 2011

El president Camps presenta la dimissió a causa del cas dels vestits

El president Camps presenta la dimissió a causa del cas dels vestitsEstan preparats els polítics valladins per a les noves tecnologies?

Des de que aquest bloc va eixir a la llum, ara fa més de dos anys, la nostra audiència ha anat pujant tímidament però de manera regular fins aplegar a les quotes actuals. Fent memòria i revisant entrades antigues, ens fa gràcia observar com en alguna entrada, ens alegràvem de sobremanera quan, en dies puntuals, arribàvem a 100 visites diàries...

Durant tot aquest temps, ha quedat clar que els valladins volen participar i debatre, informar i proposar, denunciar i felicitar, i en definitiva: participar de la vida del poble.

Nosaltres ens hem preguntat una cosa: Si aquest bloc te més de 500 visites diàries, i la "direcció" que prenen la majoria d'entrades i comentaris són de caràcter (o vulguem o no) polític; és possible que els nostres polítics (Fernando, Perales, Mª José i afins) visiten aquest bloc diàriament també?

La resposta, si la pensem, és més que obvia: SÍ, sense cap dubte (qui més interessat que ells, no?)

La finalitats dels blocs és transmetre, però transmetre en un sentit 2.0, és a dir, amb interacció i no unidireccional-ment, i nosaltres pensem que el nostre Ajuntament també deuria ser 2.0

Un exemple ben clar que podem tindre, és el cas de la baixa per maternitat de l'ADL. Nosaltres vegem perfecte que, entre dos persones amb igualtat de mèrits, es trie la que tinga més càrrega familiar, però hi han altres coses que la gent no ha considerat correctes en quant al procés de presentació de bases i resolució.

Els nostres polítics han estat llegint tot el que s'ha escrit, però cap d'ells a obert la boca per defendre's, ni de manera individual, ni genèrica (en nom de l'Ajuntament) i açò no ens sembla be, i no deuria semblar be a ningú, tenint en compte les possibilitats comunicatives que aquest bloc (o el twitter) representen.

Les noves tecnologies, i concretament INTERNET, fa temps que han aterrat a les nostres vides, tots hi fem ús d'elles, sobre tot de les xarxes socials, però els polítics valladins semblen no pujar-se al carro de les TIC, estan estancats, obsolets i són desconeixedors de les possibilitats (positives si s'utilitzen correctament) que les xarxes socials suposen per a guanyar audiència, seguidors i per suposat, vots.

Perales, ja fa temps ens va enviar (des del correu de la seua filla) un escrit en referència al cas dels jubilats. De Fernando i Mª José mai hem tingut cap notícia directa. Del "PP" i "AIPV" sols entrades anunciant actes. I després hem tingut (en passat) a persones com Simó que s'han animat a participar activament al nostre bloc (gràcies Simó per fer-ho).

De "l'Ajuntament", per fi ja comencen a existir entrades informatives puntuals (i en valencià!), cosa que agraïm de tot cor. I també està Maria Boluda, tal vegada la persona més 2.0 del nostre Ajuntament, una persona propera que informa i contesta els nostres dubtes des de l'ordinador....

Parlar de polítics que es comuniquen via twitter o google+, ja no és parlar d'utopies. Ja fa anys que molts polítics, que molts alcaldes ho fan, però sembla que a Vallada, l'ignorància, la desconfiança o (esperem que no) la superioritat d'estar en un càrrec alt, omplin de terallines els despatxos i mantenen en el passat i allunyats del ciutadà als nostres representants.

Aquesta entrada no és si no, una forma d'animar-los a pujar-se al carro de les noves tecnologies i també una entrada que pretén obrir els ulls, no sols als polítics, si no també al ciutadà, que moltes vegades desconeix totes aquestes coses... desconeix que tot podria anar un poquet millor i ser més fàcil.Twitter i Google+ són xarxes socials segures, amb un major control d'aquells que ens segueixen i opinen, fàcils d'emprar i amb possibilitats inimaginables per informar i per fer més propera la relació polític-ciutadà.

Suposem que, a hores d'ara, Perales ja tindrà un mail propi (esperem que sí!), l'animem a ell i a la resta (Mª José i Fernando) a formar-se en el món de les xarxes socials i a fer ús d'elles en pro d'una millor interacció entre nosaltres (els internautes) i ells (els astronautes).

Per a acabar de convèncer-vos, vos deixem amb aquestos links:

Menu del 23 de juliol al Sàez


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 23 DE JULIOL

-DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

-VICHISOISSE DE MELO, POLS DE PERNIL I CRUIXENTS D’ALL PORRO

-LA NOSTRA COCA DE DE DACSA

CONTINUEM AMB

-RISSOTO D’ARRÒS ARBORIO, SALMÓ, PARMESÀ I PINTURA DE PESTO

COM A PLAT PRINCIPAL

-ABADEJO GRATINAT SOBRE NIU DE CEBA CONFITADA AMB FRUITS SECS

PER FINALITZAR

-LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

El menú inclou una beguda i café. El preu són 15 euros

www.saezrestaurante.com 962257158

dimarts, 19 de juliol de 2011

La Guerra Civil espanyola, una matança evitable

Xiquets jugant a la guerra, simulant una execució
La majoria de la gent que opina sobre la Guerra Civil espanyola, especialment aquells que la justifiquen, la presenten com inevitable, com una cosa que havia de passar precís, com un fenomen natural. Però res que facen els homes és inevitable i la guerra és un artefacte més, un producte de l'avarícia i la intransigència d'una part de la humanitat. 

Amb motiu del 75 aniversari de l’intent de colp d'Estat d'una part dels militars, el 18 de juliol de 1936, que va desembocar en una llarga i cruenta guerra, he rellegit un llibret de Manuel Azaña, fet en 1939 a l'exili, escrit en forma d'articles per a donar a conèixer, al públic internacional, el que havia passat a la Espanya republicana i per què. Em referiré només al primer article titulat “Causas de la guerra de España”. 

Azaña explica la situació que va provocar  l’elecció  d'una República que va sorprendre tant  a monàrquics com a republicans:  més que una tria per  la República, el resultat electoral d'abril de 1931 va ser un vot contra el rei i la seua aliança amb la Dictadura de Primo de Rivera. No hauria pogut ser d’una altra manera perquè

dilluns, 18 de juliol de 2011

Qué pasa en Valencia

Com quasi sempre fa, Ignácio Escolar posa el dit a la nafra i aporta dades que evidencien l'absurda situació política de la Comunitat Valenciana. El títol de l’article d’Escolar és una bona pregunta per a meditar i comentar mentre ens prenguem una copa a la terrassa del bar o prenguem la fresca amb els veïns.

Qué pasa en Valencia

Article d’Ignácio Escolar publicat al diari Público 18-07-2011

Valencia no sólo es la primera comunidad autónoma de la historia cuyo presidente será juzgado ante un jurado popular, acusado de aceptar sobornos. También es la autonomía más endeudada: debe el 17,2% de su PIB, 17.600 millones de euros. O la región europea con la entidad financiera que peor nota ha sacado en los test de estrés de la banca, sólo por detrás de Grecia. Hablo de la Caja Mediterráneo, la CAM, que ha suspendido este último examen con un 3. Sólo el ATEbank griego tiene una nota peor.

A la hora de buscar culpables de la delicada situación de la CAM, conviene recordar que esta caja, que tanto depende del poder político regional, no sólo ha comprado parte de los bonos que emite la comunidad para financiar su deuda, sino que también ha pagado faraónicos proyectos de la Generalitat Valenciana, como la Ciudad de las Artes y las Ciencias o el ruinoso parque Terra Mítica. Aunque el mayor agujero de la CAM está en el ladrillo feroz. En 2009, el Parlamento Europeo aprobó una dura resolución, el informe Auken, que describía el urbanismo valenciano como una “forma endémica de corrupción” que ha creado un modelo de desarrollo movido por “la avaricia y la conducta especulativa de algunas autoridades locales y miembros del sector de la construcción”.

Cuando la burbuja estalló, las dos cajas valencianas, CAM y Bancaja, pagaron gran parte de los platos rotos en Seseña, en Martinsa Fadesa, en Polaris World o en Astroc. Entre los exdirectivos de Astroc, hay un nombre que resalta rutilante sobre los demás: Estrella Camps, hermana de Francisco Camps.

Evitar la quiebra de la CAM nos va a costar a los españoles 2.800 millones de euros del fondo de rescate. Es el doble de lo que se ahorró al congelar las pensiones. Tres o cuatro trajes, nada más.

Font: Escolar.net