Cercar en aquest blog

dissabte, 16 de juliol de 2011

Comunicat SD

La S.D.Vallada informa que el proper Dimarts a les 20 H. a la terrassa del pub "El Dorado", farem una reunio, amb la finalitat de federar per  a la proxima temporada 2011/2012 els equips en les categories de juvenil i  amateur  de 2ª regional .
 
Esperem l´assitència de tots els interessats a formar part d`aquests equips.
 
 
 
S.D. VALLADA.
15-07-2011

divendres, 15 de juliol de 2011

Plantes d’ací: Conillets rojos


Veient la foto s’explica el nom popular de la Scrophularia sciophila, altra flor menuda que et sorprén quan la veus de prop. És una planta que viu a les fissures de les roques calcàries, on manté tot l’any les seues tiges lignificades i les fulles profundament dividides. Podeu trobar-les a principi de la primavera, per exemple, a l’ombria del castell o a la senda  el banquet, sobre la roca nua, aprofitant qualsevol foradet o clevill.

Per augmentar el tamany clica sobre la imatge
 La flor és molt original, amb la corol·la formant un tub molt obert, per permetre l’entrada dels insectes pol·linitzadors que busquen el nèctar  que hi ha  a la base de la corol·la. Les flors del conillets rojos tenen, a més, un altra particularitat. Són flors hermafrodites, és a dir, amb els dos sexes en la mateixa flor, però, a diferència del que passa normalment, la part femenina madura abans que la part masculina, de manera que quan els estams (la part masculina) ja són madurs, el gineceu (la part femenina) ja s’ha marcit. Aquesta és una de les estratègies que utilitzen las plantes per evitar l’autopol·linització, i hom diu que són flors proterògines. 

Si vols veure altres imatges o saber més sobre la Scrophularia sciophila: Menuda Natura

dijous, 14 de juliol de 2011

Entrevista a José Luis Sampedro

Aquesta setmana vos deixe amb una entrevista que Iñaki Gabilondo li fa a José Luis Sampedro en PORelfuturo de los jóvenes a la Cadena Ser el passat 17 de Juny.

L' escriptor i humanista ha aportat tota la seua experiència als joves. Il·lusionat des del principi amb el moviment 15-M, al que recolza, ha resaltat la importància d'un pensament lliure i crític. "Jóvenes, estáis amargados y desconcertados, pero ahora estáis presentes", ha concluit emocionat


Per a saber més sobre José Luís Sampedro feu click ací.

Aus al nostre poble (V)

Pit-Roig, Petirrojo (Erithacus rubecula)

Poca presentació requereix aquest au ja que per si mateix el seu nom la descriu: el Pit-Roig és una espècie d’au de la familia Muscicapidae, que al nostre poble només podem trobar a l’hivern, és a dir, és una espècie hivernant per a nosaltres.

D’un tamany semblant al d’un Xeu o Gorrión però més lleuger, el Pit-Roig és un au molt sociable, curiosa i atrevida, que sol eixir del bosc on habita al camí per veure qui intenta entrar en el seu terreny, encara que també la podem trobar en parcs i jardins, sempre mostrant una actitud curiosa respecte a l’home.

La seua alimentació es basa en insectes menuts que pot complementar amb fruits i llavors.

El mascle sol ser el que presenta el color roig ataronjat al pit, sobre tot a l’època reproductora, durant la qual, la femella construïx el niu entre la vegetació prop del sòl, o en algun buit d’un arbre.

A Espanya el Pit-Roig està inclòs en el Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades, com la majoria d’aus insectíores.


Com sempre, més al nostre blog: www. verdeoscurofoto.com

dimecres, 13 de juliol de 2011

Menu del 16 de juliol al Sàez


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 16 DE JULIOL

- DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:

-LA NOSTRA AMANIDA DE CAPELLÁ EN MOZZARELLA DE BUFALA

‘’ HOMENATGE A LA TAULA DEL DIUMENGE’’

-TACO DE POLP A LA GALLEGA AMB PURE DE CREILLA

CONTINUEM AMB:

-ARRÒS MELÓS DE CONILL AMB ALL PORRO I PANSES

COM A PLAT PRINCIPAL:

-JARRET DE PORC LACAT I CREMA DE MONIATO

PER FINALITZAR:

-LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

El preu són 15 euros i el menú inclou una beguda i café per persona

www.saezrestaurante.com 962257158

FESTA RON MATUSALEM AL GLAÇÓ


EL PROPER DISSABTE 16 DE JULIOL APLEGA LA FESTA RON MATUSALEM AL PUB GLAÇÓ.
AMB AZAFATES, REGALS I EL MILLOR AMBIENT GLAÇÓ PER DISFRUTAR UNA VEGADA MÉS D'UNA MAGNIFICA NIT.

AQUEST DIVENDRES I DISSABTE DISFRUTA DE LA NIT GLAÇÓ UN HORA MÉS, FINS LES 4:30H


GLAÇÓ ........... MÉS QUE UN PUB.

dimarts, 12 de juliol de 2011

Homenatge a Facundo CabralDes dels anys setanta i durant els vuitanta, el centre i el sud d’Amèrica estava baix el poder dels militars entrenats pels Estats Units  per a combatre l’enemic interior, és a dir, tot aquell que posava en qüestió el poder omnímode de les minories nacionals benestants i la misèria extrema de les classes treballadores i indígenes. 

La insultant desigualtat va afavorir, en el món de la cançó, el sorgiment d’un gènere reivindicatiu de denúncia de les injustícies socials: la cançó d’autor. Els cantautors també van proliferar per les nostres terres peninsulars, perquè en aquest reducte del sud d’Europa compartíem, malauradament,  la dictadura militar, els privilegis de les minories i la corrupció generalitzada  inherent, amb els americans de parla castellana. Però no volia parlar ara dels cantautors espanyols.

L’assassinat de Facundo Cabral tirotejat a Guatemala, el passat 9 de juliol, porta a primer pla als cantautors i artistes compromesos amb la justícia i la lluita contra la desigualtat. Facundo Cabral va nàixer a La Plata el 1937, el mateix any que va nàixer, també en Argentina, el gautxo  Jorge Cafrune, mort oficialment en un atropellament però, per als seus seguidors, assassinat per la dictadura argentina. 

Ambdós cantants van ser especialment combatius contra les dictadures de tota Amèrica del Sud i extremadament

Biografia col·lectiva: Leonor Perales Escalante.

     Reprenguem novament la biografia de la gent del nostre poble. En esta ocasió la protagonista és Leonor Perales Escalante, poetessa.
     Leonor Perales Escalante nascuda a València, filla de D. Rafael Perales, noble metge de Vallada, i besnéta del conegut escriptor Valencià Escalante, dedicà gran part de la seua vida a la redacció i direcció dels actes i llibrets de les falles de Castellar i Oliveral. Dites poblacions li han donat el calor,  l'afecte i el reconeixement com a Fallera Major en el 75 aniversari de les falles.
    Publicà un llibre de poemes en castellà "Poemas" en el 2006, editat per la Diputació de València. En el llibre hi trobem poemes a la gent i al poble de Vallada entre altres.
   Ara tingueu la porta oberta per fer els vostres comentaris.

dilluns, 11 de juliol de 2011

7é POP AL CARRER

POP AL CARRER Setena edició 15/16 JULIOL 
Enguany volem donar un tomb al festival, proposant, per una banda, un canvi d’escenari: del Passeig dels Tarongers a la Plaça Palmeretes, a fi de convertir-lo en “El festival més petit del món!”. Aquest serà el lema del Pop al Carrer 2011. Programarem així formacions de petit format i també espectacles adreçats als més menuts i al públic familiar en general. Altrament, plantegem una ampliaci…ó de la seua durada, passant ja a ser un festival de cap de setmana: divendres 15 i dissabte 16 de juliol.
A nivell estètic, però, continuarem per la senda oberta en l’edició anterior, tot i oferint també una proposta de folk autòcton, i un espectacle de caire experimental.
PROGRAMACIÓ:

diumenge, 10 de juliol de 2011

INFORMACIÓ MUNICIPAL.
AJUNTAMENT DE VALLADA


El nou Equip de Govern de l’Ajuntament de Vallada té el ferm compromís que la transparència, la informació i la bona gestió municipal siguen la base fonamental de la nota etapa de govern local a Vallada. Els valladins i valladines tenen dret a saber puntualment i de primera mà què passa dins del seu ajuntament, que és la casa de tots. Eixe és un compromís de bona pràctica de l’administració municipal que assumim des del principi i que ha de constituir una constant durant tota la legislatura.

Per això, demanem als valladins un esforç de comprensió i de paciència perquè la situació de l’Ajuntament de Vallada és molt més crítica de la que inicialment es creia i a hores d’ara ens trobem recabant i organitzant tota la informació disponible per tal de transmetre-la de manera adequada a la població. Des del primer dia hem hagut de fer front a tota una gestió municipal heretada que requeria una intervenció immediata i de dedicació exclusiva i intensiva. El canvi de govern després de 24 anys d’un mateix equip de persones i el període d’adaptació que tot inici requerix, junt amb la regularització d’assumptes urgents, com ara els pagaments obligatoris i taxes municipals que l’anterior Equip de Govern, a pesar de l’elevat deute existent, havia deixat de cobrar incomprensiblement, han ocupat tot el nostre temps i esforços. Tot allò que no s’ha fet en 24 anys no ho podem resoldre en un mes i caldrà temps.

No obstant això, som conscients del compromís que hem adquirit davant dels valladins i valladines i en eixe sentit la transparència i la comunicació ja són prioritaris en la nostra labor de govern. Per això, els regidors de l’Equip de Govern es troben a la disposició dels ciutadans tots els dies de la setmana, tant durant els matins com a les vesprades quan és necessari, per atendre les persones, els col•lectius i les entitats que ho demanen. A més, assumim el compromís d’informar periòdicament la població de les convocatòries, anuncis i novetats d’interés municipal a través dels diferents mitjans al nostre abast: fulls informatius en paper, el web municipal i els diversos mitjans de comunicació.

Ens felicitem per l’interés creixent que la població ha mostrat en l’accés a la informació, que és la base de la societat democràtica que entre tots hem de construir.