Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de juliol de 2011

Comunicat del Centre Excursionita Alt de la Creu

La setmana passada ens varem reunir amb totes les mares i pares interessats en que el seu fill participara al circuit d'activitats a la natura per a xiquets i xiquetes. Un circuit d'activitats que es durà a terme durant tot l'any.
Si esteu interessats en que el vostre fill/a hi participe, sols teniu que passar per l'Ajuntament i demanar-li a Imma el formulari d'inscripció.
Vos recordem que la primera activitat (Acampada als Campellets) tindrà lloc aquest dissabte 16.
Més informació sobre el circuit, assegurança, socis, calendari, etc....  en el nostre bloc.

divendres, 8 de juliol de 2011

Plantes d'ací. La reseda

Als anys 80, fa vint-i-molts anys, buscant pebrassos per la serra, el tio Pere el fontí anava dient-nos el nom de moltes de les plantes que ens eixien al pas i algunes de les aplicacions medicinals o usos. Aquella eixida em va picar la curiositat sobre la vida vegetal que ens envolta i a la qual prestem tan poca atenció. Ens agrada veure-ho tot verd, admirem les flors, però d'una manera molt superficial. A poc que ens parem i ens fixem en qualsevol planta descobrirem un món fantàstic. I amb ajuda de la tècnica, que permet veure coses extremadament petites, podem admirar un univers superb.

Si donem un xicotet passeig, prop del poble, quantes plantes som capaços d'identificar? Hi haurà qui dirà: i per a què vull conèixer-les? I tindrà raó. Podem viure tota la vida sense conèixer el món que ens envolta. Però haurem passat la vida perdent-nos les coses més belles que aquest meravellós planeta pot oferir-nos. 


Un exemple del que vos dic el tingueu en la foto d'aquesta reseda (Reseda phyteuma L.) que vaig fotografiar al Campello. La planta no alçava més de 10 cm de terra, i les flors no arribaven al cinc mil·límetres, però al enfocar-la amb l'objectiu de la càmera vaig descobrir l'originalitat i bellesa de la seua estructura.

Per a veure més... Menuda Natura

dijous, 7 de juliol de 2011

Assemblea de Joves de Vallada (IMPORTANT, SERÀ A LA CASA DE LA CULTURA)

Joves de Vallada, ara és l'hora que se'ns escolte, és hora que les nostres propostes i els nostres interessos siguen escoltats. Baix aquest objectiu i el de crear tot tipus d'activitats ( culturals, esportives...) proposem a tots els joves valladins entre 14 i 26 anys a unir-se i a treballar de forma conjunta, democràtica i en peu d'igualtat.

TOTES LES VEUS SERAN ESCOLTADES. A l'assemblea no ens sobra ningú, tot al contrari esperem que tots siguem capaços de col·laborar per tal de portar a terme coses que ens eriquisquen tant a nosaltres com al poble.

Per això vos convoquem el dissabte 9 i el diumenge 10 al Centre Cultural Juvenil a les 19:30 per tal de fer una reunió, un primer contacte per parlar i fer propostes i decidir el que volem que siga l'associació.

Vos esperem a la reunió oberta.


Anuncis d'interés

SOL·LICITUD D’AJUDES DE TRANSPORT DELS CENTRES PÚBLICS DE TITULARITAT DE LA GENERALITAT PER AL CURS 2011/2012

Per a més informació prémer ACÍ

SOL·LICITUD D’AJUDA DE MENJADOR PER ALS ALUMNES DELS CENTRES PÚBLICS DE TITULARITAT DE LA GENERALITAT PER AL CURS 2011/2012

Per a més informació prémer ACÍ

SOL·LICITUD DE VACACIONS SOCIALS PER A MAJORS DE LA COMUNITAT VALENCIANA PER A 2012 - Fi termini: 15 juliol

Per a més informació prémer ACÍ

El Consell otorgó el local a los jubilados del colectivo presidido por Perales

El alcalde recuerda a la UDP que el consistorio de Vallada cedió a la asociación el recinto en 1987
    La Conselleria de Justicia reconoció, en 2007, que el domicilio social correspondiente a la asociación de jubilados de Vallada que ahora preside Vicente Perales es el ubicado en la plaza mayor, nº 1. Se trata del local del que el exalcalde Giner desalojó al colectivo en 2010 alegando que el recinto estaba cedido a la Unión Democrática de Pensionistas (UDPV). Tras manifestar su intención de devolver el hogar a su colectivo, el alcalde Perales revela que fue en 1987 cuando el ayuntamiento lo cedió a la Asociación de Jubilados y Pensionistas, cuya asamblea aprobó en 2006 cambiarse de nombre. Fue un año más tarde cuando el Consell registró su existencia.

    En cambio, tal como recuerda Perales, "la UDP no se constituyó en Vallada hasta abril de 2010", unos meses después de que éste tomara la presidencia del otro colectivo (en enero). Desmiente así las declaraciones efectuadas por los representantes de la UDP, que reivindican el

Aus al nostre poble (IV)

Oroneta comú - Golondrina común (Hirundo rustica)

“Tan sols una Oroneta no anuncia l’estiu” és el refrany que caracteritza l’arribada d’aquestes aus a la nostra zona. És ben cert que quant aquestes aus abandonen els seus quartes d’hivern a l’Àfrica, per finals de febrer o principis de març, comencen a arribar d’una en una, però fins a ben entrats al mes de març, no comencen a arribar en grups més nombrosos, i és quan podem dir que l’estiu està ben a prop.

La oroneta comuna és una espècie de la família Hirundinidae, i és una de les aus migratòries més coneguda al món.

Pot arribar a mesurar fins a 19 cm de llarg. Posseïx un pic curt, i ales fortes i llargues en proporció al cos. El seu cos aerodinàmic està adaptat per a vols ràpids i de llarg recorregut. Les seues ales estretes i la seua cua apuntalada li permeten maniobrar amb facilitat: pot donar ràpids girs per a perseguir a la seua presa.

El color és negre blavós brillant en el cap, el llom, les ales i la cua; roig-terròs en el front i el coll; i blanc groguenc en el pit i el ventre.

Característic és també la construcció i la forma dels seus nius; construïx el seu niu amb fang i herba, i sol fixar-ho a bigues de fusta i parets, però cal no confondre’ls amb nius d’altres aus semblats, com poden ser els avions comuns, els vencejos, etc. El niu de l’oroneta té forma redona i està obert per la part de dalt, a diferencia d’altres.

CAMPANYA TARJETA SANITÀRIA EUROPEA

En el següent enllaç es pot veure el vídeo de la campanya de la targeta sanitària europea:
campanya europea per la targeta sanitària


i ací el vídeo directament:Què vos pareix?

dimecres, 6 de juliol de 2011

Ajudes de l'Ajuntament a col·lectius del poble

Vist que a l'entrada de Sant Joan s'ha iniciat un tema ben diferent, i que la gent no sap fer ús del nostre correu (valladacity@gmail.com) per iniciar noves converses. Donem per finalitzada l'opció de fer comentaris a aquesta entrada i iniciem nosaltres mateix aquesta altra.
Hem eliminat els comentaris de l'entrada on no corresponien entrar i els hem pegat en aquesta altra.
Són:

          Jose Antonio ha dit...
Se parla de les bandes de música!! de les dos . Algú me pot dir quin arrendament paga la Unió Valladina al estar un local de l'Ajuntament??? També m'agradaria saber si la llum que gasta dita banda la paga ella o l'ajuntament? Gràcies ___________________________
Jamalajam ha dit... 
 
A mi també m'agradaria saber quina quantitat exacta li va pagar l'ajuntament a la Protectora per "ajudar-la" a muntar el seu local. Em consta que l'ajuntament té una part que és, més o menys, el 49% d'eixe local i que, per tant, no pot fer res allí sense permís de la Protectora i a més ha de pagar un lloguer si fa alguna cosa en eixe local. O siga que el local és de la Protectora, només d'ella, però l'ha pagat tot el poble en gran part. Què va pagar l'ajuntament per un local que no pot gastar sense pagar? Gràcies. Un de La Valladina al que no li agrada que li toquen la vaina. Ja està bé. Per cert, podries preguntar quin arrendament paguen les ames de casa, els jubilats o els colombaris. I si paguen la llum. Gràcies. 


XXXI FESTIVAL DE BANDES - CIUTAT DE BURJASSOT
RESTAURANT SÀEZ

MENU DEL 9 DE JULIOL

-DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:

-EL NOSTRE GASPATXO AMB POMA, BROQUETA DE LLANGOSTÍ, OLI DE PORRADELL I MOLLES DE PA

-CARABASSETES FARCIDES, SOPA DE PANÍS I CRUIXENTS D’AQUESTS

CONTINUEM AMB:

- ARRÒS MELÓS DE POLPETS AMB MUSCLOS

COM A PLAT PRINCIPAL:

-DAURADA A LA CERVESA, NIU DE CEBA I SALSA D´ALL

PER FINALITZAR:

- LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

El menú inclou una beguda i café per persona.

El preu són 15 euros per persona.

www.saezrestaurante.com 962257158

Documental de la setmana: El amor basta

Fa uns mesos vaig sentir a la radio que al sud d'Italia li havien denegat la renovació del carnet de conduir a un ciutadà perquè tenia una greu patologia.

Vaig pensar que tindira una enfermetat degenerativa, de les que empitjoren amb el temps, i que poden reduir les capacitats de resposta per a la persona que condueix, com l'alzheimer o el parkinson.

De seguit van explicar que eixa greu patologia que sofria el jove a qui li havien denegat la renovació del carnet de conduir era ser homosexual.

Aquesta setmana s'ha celebrat el Dia de l'Orgull Gay, el dia en el que els homosexuals, gays, lesbianes y transexuals ixen al carrer per dir-nos que se senten orgullosos de ser com són, a pesar de la religió, dels impediments socials, de l'homofobia, de la seua falta de llibertat... i de tants i tants impediments que la vida els fica en el seu camí, com a qualsevol ser humà.

El amor basta és un documental que te com a finalitat mostrar la normalitat de les parelles homosexuals. El seu director viatja a nou ciutats europees en busca d'històries. Nou relats que parlen de la cotidianeitat del mon de la parella homosexual. A travès d'entrevistes podem conèixer la llei que impera en les parelles d'homosexuals en diferents parts del món així com saber quina és la seua opinió sobre aspectes com l'adopció de fills o el concepte de família..

Podeu llegir la noticia sobre la denegació del carnet de conduir a un homosexual ací.

UNITAT MÒBIL D´INFORMACIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER

Amb motiu de la CAMPANYA SOLAR 2011 vindrà a Vallada una UNITAT MÒBIL D´INFORMACIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER.
Divendres 8 de juliol de 10 a 14 h.
Lloc: Zona del Mercat

dimarts, 5 de juliol de 2011

Vallada reparte las delegaciones entre concejales independientes y del PSPV-PSOE

Notícia del Levante EMV (NO de l'Ajuntament)


El alcalde se reserva las áreas de Personal, Seguridad Ciudadana, Gobernación, Urbanismo y gestión de Valpark
    El nuevo gobierno de Vallada, formado por los independientes AIPV y el PSPV ya ha repartido las delegaciones entre los integrantes de ambas formaciones, una vez configurado el nuevo ayuntamiento. El consistorio ha designado los tenientes de alcalde y las atribuciones de las concejalías.
    Así, la primera teniente de alcalde será Mª José Tortosa, del PSPV, el segundo será el también socialista Servilio Alonso y el tercero será Agustín Santiago López, del partido independiente.
    La delegación de atribuciones de los concejales deja a Tortosa las áreas de Turismo, Fiestas, Educación y Cultura, Juventud, Deportes y Sanidad. Servilio Alonso se ocupará de Aguas Potables, Piscinas, Agricultura, Caminos Rurales, Medio Ambiente, Cementerio y Alumbrado. Además, Alonso será también el tesorero municipal.
    Por su parte, Agustín López gestionará las concejalías de Protección Civil, Bomberos, Industria y Comercio. La socialista Mª Amparo Giner se ocupará de Bienestar Social y Parques y Jardines. Jesús Francisco García gestionará Economía y Hacienda. El alcalde, Vicente Perales, por su parte, se ha reservado Personal, Gobernación, Seguridad Ciudadana, Tráfico, Urbanismo, Obras, y la gestión relacionada con el Parque Estratégico. También se ha aprobado una delegaciones de atribuciones del alcalde en la primera teniente de alcalde, Mª José Tortosa, hasta el día 1 de julio.

(Font: LEVANTE 23/06/11)

Rumors

Trastejant per Internet he entropessat amb una iniciativa, de l’anterior alcalde de Barcelona, posada en pràctica l’any passat. Es tracta de la Xarxa BCN Antirumors, creada per rebatre els tòpics associats a la immigració, desmuntant els rumors del tipus “els immigrants no paguen impostos”, “es queden amb totes les ajudes”, “ens deixen sense feina”, i molts més. La manera d’acabar amb els rumors és tan simple com informar, assabentar a la gent de la veritat. La web creada per la Xarxa BCN Antirumors proposa: “Davant dels rumors, informa’t; davant els estereotips, pensa; i davant els prejudicis, actua.”

Els rumors són especulacions no confirmades que es donen per certes, amb un objectiu determinat, i que condicionen el comportament de les persones sense informació objectiva. Al no ser informació contrastada poques vegades es difon de forma oberta, la qual cosa no impedeix que s'escampe de forma ràpida. La forma tradicional d'estendre un rumor ha sigut sempre el "boca a boca" però, amb l'aparició d’Internet, la societat ha aprofitat l'anonimat que dóna aquest mitjà per estendre tot tipus de rumors.

L’enorme potencial de manipulació del rumor ha sigut explotat tant a nivell individual com pel comerç i la política. Ramón y Cajal deia que “El hombre es un ser social cuya inteligencia exige para excitarse el rumor de la colmena.” Aprofitant aquesta tendència natural de la societat, s’utilitzen els rumors per deixar en mal lloc algú, arruïnar la

PUJA AL VAIXELL DEL VALENCIÀ!

dilluns, 4 de juliol de 2011

Marxa Est d'indignats cap a Madrid, passen per Vallada.

L'Ajuntament sembla que va passar olímpicament dels indignats malgrat la petició que li varem fer al nostre bloc (http://www.valladacity.com/2011/06/moviment-15-m-vallada.html).
Això sí, molta gent del poble els va rebre amb un fort aplaudiment.Fotografies de Jordi Ferrer Beltran
Ací tot el seu treball: www.flickr.com/photos/jordi_ferrer-beltran/

Gràcies Jordi per documentar aquest gran moment!

MONÓLEG AL PUB GLAÇÓ


GRUP: RAFA FORNER
LOCALITAT: VALLADA
ESPECTACLE: ME LO DICES Y TE LO CUENTO
SALA: GLAÇÓ PUB
DATA: DIVENDRES 8 DE JULIOL
HORA: 23:00H
ENTRADA: 3 €

Una vez más Rafa Forner nos invita a reír... eso sí, si te gusta, si te gusta mas... puedes incluso aplaudir. En caso de no gustarte, por favor, se discreto o discreta, o discrete. Estoy cansadito ya de ser correcto. Hablaremos de todo, de lo divino y de lo humano, pero sobre todo hablaremos de lo que quiera este sonao. Como siempre. Anticipar cosas con este tío en escena es tontería. Ale! A cascarla!


GLAÇÓ ......... MÉS QUE UN PUB

Endevina, endevinalla...

No, aquesta secció dels dillunsos no ha desaparegut, prova d'açò són aquestes dos noves endevinalles gràfiques del nostre poble.
En l'última endevinalla del 6 de juny, de les dues fotografies presenteades, sols la segona va ser endevinada per Marina.
Enhorabona Marina!
Però, que passa amb la primera? Vos rendiu o voleu una pista? Diguem que està a les afores del poble, però no més enllà del cementiri...
Pengem de nou aquesta foto, i vos mostre dos noves més.

On s'han pres aquestes tres fotografies?
(Recordeu que els anònims no conten)

Que guanye el millor!

1

2

3