Cercar en aquest blog

dissabte, 18 de juny de 2011

Nova enquesta al bloc: Voleu que l'Ajuntament o algun altre col·lectiu porte a Xavi Castillo al poble? Voteu!

Hem pensat que una bona enquesta, apropiada per a desembossar políticament als lectors i al propi bloc (i posar un poc d'humor a l'assumpte) seria aquesta:  

VOLEU QUE XAVI CASTILLO VINGA AL POBLE?

Per festes? Per moros? Això ja ho voriem, però nosaltres creguem que seria genial... Què menys que saber d'aquesta forma, quina és l'opinió del poble? Voteu!

Voteu lectors i lectores! Trobareu l'enquesta a mà esquerra.


divendres, 17 de juny de 2011

El 19, de nou, tots al carrer. Ens vegem a València?

Per què hem d'eixir al carrer el 19 de juny? Sobre el pacte de l'euro.

Copagament, reducció de salaris, salaris lligats a la productivitat (sols a la baixa), retard en l'edat de jubilació, captació d'impostos (iguals per a tots), disminució d'impostos directes (els que més diners tinguen pagaran menys impostos), són alguns dels conceptes que hem de tindre clars per a saber que aquest pacte sols aconseguirà empitjorar la nostra situació (més si cap).

Perquè estem farts, perquè ara la gent que és com nosaltres ens escolta, perquè ara hem d'aconseguir que se'ns escolte per tot arreu, sobretot aquells que no els interessa escoltar-nos.

No! Hi ha que dir No!

No hem de deixar que la sanitat i l'educació, seguisquen privatitzant-se d'aquesta manera tan descarada, els nostres impostos ja sols van destinats a pagar deutes, ja no serveixen per millorar els serveis públics, sols per a pagar els capritxos i la feina mal feta dels qui governen.

Perquè encara que la gent no ho crega, existeix una altra manera de fer societat, per a la que crega que el capitalisme és l¡únic sistema que funciona, dir-li que està equivocada. Ja hem vist que el capitalisme, el comunisme, són sistemes que no funcionen. Caldria estudiar la manera més justa de fer societat...per què les entitats financeres no es contemplen al pacte de l'euro? per què a elles hi ha que ajudar-les, i el xicotet comerciant té que tancar el seu negoci?


A Vallada, l'antic govern a deixat un deute molt gran, i 5000 € en el conter del poble. Del govern valencià no cal ni parlar-ne, però tots anem a pagar les conseqüències, tard o d'hora, el PP valencià deixarà de rebre subvencions, el corte-inglés es cansarà de pagar el salari a metges i professors... i quan no sàpiga més que pintar-li la cara bonica a València, què faran? sabran què s'ha de fer a banda de deixar una ciutat ben bonica,i apta per a atraure al turisme, sabran que s'ha de fer per traure-nos d'aquesta crisis ara que la societat comença a crispar-se (ja era hora).

Ací vos deixe un vídeo, que ens parla sobre les conseqüències que deixarà el pacte de l'euro que es firmarà el pròxim 27 de juny.

Baixeu al carrer i participeu!

El cotxe és un invent més apocalíptic que la bomba atòmica.


Madird coberta per la contaminació dels automòbils
Kenneth Frampton és un arquitecte anglès i crític d'arquitectura, que ha contribuït a la formulació i difusió del “regionalisme crític”. Aquest és un concepte arquitectònic que pot aplicar-se a la societat i a la cultura en general. Sintetitzant molt podríem dir que planteja la necessitat de compaginar la civilització universal amb la vella civilització de cada lloc, la modernitat amb la cultura tradicional. 

La assumpció acrítica dels fenòmens moderns, especialment en assumptes urbanístics i arquitectònics, ens ha portat a carrerons sense eixida. El creixement desorbitat de les ciutats va en contra del interés de les persones i només afavoreix el consumisme. Les ciutats són un conjunt d’edificis mal fets, sense personalitat, sense cap lligam amb la cultura tradicional del lloc que ocupen, construïts amb la sola intenció de traure beneficis, escampats per un territori desarticulat, on l’automòbil és imprescindible. 

El regionalisme crític que proposa Kenneth Frampton reconeix les avantatges de la modernitat quant al paper alliberador de la tècnica per a l’espècie humana, però  és previngut respecte a les seues servituds: destrucció de la diversitat cultural, despersonalització, sobrepoblació, contaminació de les aigües, pol·lució atmosfèrica, efecte hivernacle, etc. La producció i el consum mundials ens han dut fins un punt proper al de no retorn. L’automòbil és, possiblement, l’exemple més representatiu de la modernitat i de les seues conseqüències.

Per a l’arquitecte “l’automòbil és l’invent més apocalíptic de tots els temps. Més encara que la bomba atòmica, perquè està a tot el mon i no hi ha marxa enrere. L’automòbil està tan integrat en el funcionament de la nostra economia que no podrem prescindir d’ell. Encara que caminem.”  

Malgrat això és possible que les cultures modifiquen les idees modernes de manera que aquestes siguen reelaborades pel contacte amb les tradicions. El que planteja el regionalisme crític és la síntesi entre la civilització universal, imposada per la globalització de la modernitat, i la cultura ètnica de cada lloc. La modernitat matisada per la preocupació per la sostenibilitat i el respecte per les particularitats locals.  Interessant, no vos pareix?
Iron Maiden

dijous, 16 de juny de 2011

SÍ AL VALENCIÀ


Amics i amigues. Després de l'èxit de les concentracions de dijous i dissabte cal que continuem exigint la retirada del decret de la Conselleria d'Educació que elimina les línies en valencià. Ens consta que en el marc intern del PP s'ha creat debat sobre la conveniència o no del decret en els termes actuals, tot i que continua ferma la decisió d'aprovar-lo el més ràpid possible, possiblement el 29 de juliol. Hem aconseguit generar debat, i no tenim cap dubte que la retirada del decret és un fet més que possible. Hem de continuar treballant plegats. Per tot això, el proper dissabte Escola Valenciana de forma unitària amb la Plataforma per l'Ensenyament Públic convoquem una manifestació a València (18h, Plaça Sant Agustí), amb el lema NO A LES RETALLADES, SÍ AL VALENCIÀ

Què podem fer?

1 Reenvieu un correu electrònic amb el cartell de la manifestació als vostres amics/gues indicant que vosaltres anireu a la manifestació.

2 Feu disfusió de l'esdeveniment al facebook: comparteix al teu perfil i convida als teus amics i amigues


Moltes gràcies!

Guanyarem: Sí al Valencià

Eclipsi de lluna des de Vallada

Per als despistats que no han pogut veure l'eclipsi (hasta les 23:15 no ha sigut possible veure la lluna des del poble, ja amb el 75% de la seua superficie iluminada) o per a aquells que no han tingut possibilitat de poder agafar altura, vos deixem esta sèrie de fotografies realitzada des de l'Alt de la Creu.



I com sempre, també en el Blog:

dimecres, 15 de juny de 2011

Planeta libre

Aquesta és una pel·lícula que podeu veure sencera des de Google Video.
Abans que res, donar-li les gràcies a Marietta i Hipatia per deixar-me el seu espai dels dimecres que elles aprofiten per mostrar-nos tots aquells documentals tan "curiosament" oblidats per les televisions i que tant ens obrin els ulls, ens sensibilitzen i ens enriqueixen tant.
Si vos agrada l'humor dels Monty Python, vos agradarà aquesta pel·lícula.
Si estimeu la terra, vos agradarà aquesta pel·lícula.
Si valoreu la llibertat, la unió, la creativitat, vos agradarà aquesta pel·lícula.
Si esteu indignats, vos agradarà aquesta pel·lícula.

Si heu contestat que sí a tot, doncs aleshores, doneu-li al play.
Espere que vos agrade.



Un xicotet resum de la web:
"La historia comienza en un planeta distante (el verde planeta) habitado por una civilización avanzada e igualitaria que viven en perfecta armonía con la naturaleza en los paisajes vírgenes, y la práctica de ciertas disciplinas tales como la telepatía. En una reunión del consejo planetario, los residentes son la constatación del hecho de que al menos 200 años no hizo voluntario designado para visitar la Tierra, a diferencia de otros planetas, lo que desató un entusiasmo mucho mayor. Busco conocer las razones, y disfrutar de la experiencia de Osam, el último que se aventuraron en la época napoleónica, hacen la observación de que la Tierra sigue siendo el hogar de una civilización, probablemente hacia atrás caracteriza por las desigualdades sociales , el racismo, dinero, etc., una situación que el advenimiento de la revolución industrial sólo podía ser peor. Aprendemos así como en el planeta verde también hubo un período de bienes de consumo industrial, pero esos días han desaparecido por lo que se estudia en el curso de arqueología . Los habitantes creen que desconectar algunos terrícolas pueden ayudar a esta civilización a avanzar más rápidamente."

Camps de treball a Argèlia i Marroc

Hola, bon dia a tots i totes;
Com alguns ja sabeu he estat en varies ocacions treballant a voluntariats i viatges de cooperació i sensibilització arreu del món.
Aquest estiu segurament no puc participar-hi, però estic rebent nombroses ofertes per correu electrònic de les ONG's amb les que he treballat.
He pensat de compartir-les amb els joves del poble (fins a 35 anys) per veure si algú s'anima a participar.
És una experiència 100% recomanable, enriquidora com la que més i sobretot, inoblidable.

Copie i pegue el correu que m'ha arribat.
És de la ONG Jarit, a València. El camp de treball al Marroc, requereix que estigueu empadronats a València capital (el d'Argèlia sembla que no), però és un tràmit que es realitza de seguida. Truqueu i informeu-vos millor directamente en Jarit.

Salutacions, Kike.

Hola a tod@s,

Os detallo la información de los campos de sensibilización de este verano, aún quedan plazas en ambos.

Como sabéis, en el caso de Marruecos la inscripción va a través de la Concejalía de Juventud: www.juventud-valencia.es/guia-de-actividades
El de Argelia este año lo llevamos directamente nosotr@s, por lo que las personas interesadas podéis poneros en contacto con mi compañera Judit: cooperacion@jarit.org (teléfono: 637519148).

Jarit, desde su puesta en marcha, lleva proyectos de sensibilización favoreciendo la interculturalidad y el respeto mutuo. La asociación Jarit lleva más de 10 años organizando viajes de turismo responsable y campos de sensibilizacion en aquellos países donde están establecidas nuestras contrapartes locales:
Senegal en África Subsahariana, Marruecos, Argelia y campamentos de refugiados saharauis en el Magreb.
Campo de Sensibilizacion
A la hora de plantear estos Campos de sensibilización, JARIT se planteo el cumplir con una serie de objetivos. Así, nuestro gran objetivo general sería sensibilizar a los participantes de los campos acerca la situación que se vive en países del Sur, así como conocer su cultura a través de su colaboración con la población autóctona y la implicación en los proyectos desarrollados en la comunidad que nos acoge.
Tienen lugar en verano y en las regiones con las cuales trabajamos y donde están establecidas nuestras respectivas contrapartes, así, los/as jóvenes pueden colaborar y dinamizar los diferentes proyectos de cooperación desarrollados en la población.
    VIAJE MOSTAGANEM (ARGELIA)
del 15 al 24 de julio
Este viaje de turismo responsable constituye un medio para fomentar los valores de: convivencia, tolerancia, solidaridad, participación, aprendizaje intercultural, etc; y reforzar las actividades de la Asociación Ouled Tigditt, situada en el barrio popular de Tigditt, que trabaja con y para la juventud, la mujer y la infancia. Se trata de una actividad de sensibilización bidireccional y de intercambio cultural entre personas del Norte y del Sur.
Nuestro objetivo con este viaje es acercar las dos orillas y vivir un intercambio de experiencias y momentos compartidos que lleve, a través del conocimiento mutuo, a sensibilizar sobre su realidad.
Nos alojaremos en una casa de estilo andalusí situada muy cerca del centro de la ciudad.

Itinerario orientativo
15 Julio – Vuelo a Oran desde Alicante. Oran-Mostaganem por carretera
16 Julio – Visita al centro de la ciudad, mercado, etc/ Visita al barrio de Tigditt y presentación de la asociación Ouled Tigditt
17 Julio – Taller de árabe e historia de Argelia
18 Julio – Visita a Neckmaria
19 Julio – Hamam / Encuentro en la Universidad Abdelhamid Ben Badis
20 Julio – Grupo de mujeres GASME
21 Julio – Visita a Oran
22 Julio – Animación Sociocultural / Taller tradiciones argelinas
23 Julio – Compras productos locales / Grupo de jóvenes
24 Julio – Vuelo Oran- Alicante
Precio 600 €
Incluye: Vuelos Alicante – Oran, alojamiento, comida pensión completa, desplazamientos en Argelia, visado y seguro de viaje.

Más información: Judit cooperacion@jarit.org . 637519148                             

      MARRUECOS:
¿QUIÉNES PUEDEN HACER ESTOS CAMPOS? jóvenes de 18 a 35 años - flexibilidad en el empadronamiento.
¿CUÁNDO? del  16 al 30 de julio de 2011
¿DÓNDE? en Hassi Labiad, Marruecos
¿CUÁNTOS? máximo 35 jóvenes
¿QUÉ CUESTA? 450 €
FECHA DE INSCRIPCIÓN: a partir del día 16 de mayo de 2011
INSCRIBETE EN www.juventud-valencia.es/guia-de-actividades

DOCUMENTACIÓN QUE NECESITAS PRESENTAR ficha  de inscripción. Pasaporte en vigor, original y fotocopia (sin vencimiento a tres meses). DNI, original y fotocopia. Dos fotografías tamaño carnet. Fotocopia de la Tarjeta SIP de la Seguridad Social o similar. Volante médico, donde conste que no se padece enfermedad infectocontagiosa o de alto riesgo.
En el momento de formalizar la inscripción, se dispone de 48 horas para aportar el justificante bancario y documentación en el edificio de la
Concejalía de Juventud, sito en la C/ Campoamor, 91, 2ª planta. 46022 Valencia. Telf. 963 52 54 78 ext. 7117-7109, considerando la no presentación de este documento como la renuncia a la plaza solicitada. En el justificante bancario debe figurar el nombre del participante y   actividad que realiza.
Es requisito necesario acudir a las jornadas preparatorias que se realizarán en el Casal d´ Esplai del Saler, los días 25 y 26 de junio. La organización podrá realizar entrevistas personales con el fin de seleccionar a los participantes que reúnan el perfil adecuado.
REUNIÓN INFORMATIVA PARA LOS/LAS JÓVENES INSCRITOS/AS EN LA ACTIVIDAD el miércoles  22 de junio a las 19.00h en  el edificio de la Concejalía de Juventud, C/ Campoamor, 91
¿QUIÉN LO REALIZA? Jarit Asociación Civil
¿QUIÉN LO ORGANIZA? Concejalía de Juventud
 

¡Os esperamos!


Judit Bellido
Desenvolupament Comunitari

Buenos Aires, 10
València, 46006

Tel.
+34 963805076
Mov.+34 637519148
Fax.+34 963362377
E-mail: Cooperacion@jarit.org
www.jarit.org

Efemèrides 2ª-3ª setmana de juny

Aquestes són les entrades més llegides de fa justament un any:
Fernando Giner apareixia en un vídeo

Aus al nostre poble (I)

El nostre poble és ric en molts aspectes relacionats amb la natura, però aprofitant la nostra dedicació al món de les ocells, hem decidit compartir amb tots els nostres coneixements, ja que no hi ha millor forma de conservar i protegir el que tenim que per mitjà del seu coneixement.

Començarem la nostra revisió a l’avifauna típica de Vallada, amb un ocell misteriós i desconegut per molts, L’Enganyapastors o Chotacabras cuellirojo ( Caprimulgus ruficollis).

El seu nom, enganyapastors, ve de la creença errònia de que mamava la llet dels ramats, ja que sovintegen les zones ramaderes a l’espera de capturar insectes.

Es tracta d’un ocell de la família dels caprimúlgids o ocells nocturns, d’uns 25 cm de llargària i pot arribar a 100 g de pes. Les ales són estretes i llargues, i els mascles presenten taques blanques en les plomes primàries i a la cua, molt visibles quant volen. El cant és emés al capvespre o a la nit.

Normalment el trobem a terra, a les vores dels camins a l’espera d’insectes i resulta complicat veure’l per seu plomatge mimètic. És per això que recomanem a tots aquelles que circulen per camins durant el vespra o la nit, que ho facen amb compte, ja que és molt fàcil xafar-los.


dimarts, 14 de juny de 2011

Menu del 18 de juny al Sàez

RESTAURANT SÀEZ

MENU DEL 18 DE JUNY

DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:

VICHISOISE DE BRESQUILLA AMB CRUIXENTS DE PORRO.

TIMBAL DE VERDURES AMB CREMA DE FORMATGE DE CABRA .

CONTINUEM AMB:

ARRÒS MELÓS DE PATO AMB BOLETUS

COM A PLAT PRINCIPAL:

ABADEJO CLUB RANERO, NIU DE CEBA CONFITADA EN PINYONS, TEULA D’ALL I SALTEJAT DE PIMENTONS

PER FINALITZAR:

LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

El preu són 15 euros.

Inclou una beguda i café per persona.

www.saezrestaurante.com 962257158

Vine al Feslloch en bus des de la Costera!

Enguany el Feslloch arriba al seu cinqué aniversari amb 3 dies de festa i més de 30 actuacions musicals.

Vine amb nosaltres amb bus, des de Canals i Xàtiva.

A partir d'avui pots comprar l'abonament per als 3 dies i autobús per tan sols 35 €, o simplement l'abonament per 25 € a:

- Xàtiva: Llibreria el Vaixell, carrer pintor Perales, 4
- Canals: La Cospisteria, avinguda Vicente Ferri, 29

Per a qualsevol qüestió, contacta amb nosaltres a costera@fev.org o al telèfon 660434488





Cartell del Feslloch 2011:

Agraviats
Mugroman
Malagana
Taskenti
Enderrocks
Skapats
Auxili
Nit de Grills
Conill & Agosaes Life
Obrint Pas
Sva-ters
Lilit i Dionís
Desgavell
Almorranes Garrapinyaes
La Kinky Band
Arthur Caravan
La Petita Orquestra Peiotaire
Rafa Xambó
Bertomeu
New York Ska Jazz Ensemble
Orxata Sound System
Aspencat
Rapsodes
Pepet i Marieta
Malnom
Purna Teatre (Yes We Camps)
El Trineu Tanoka
Arrap
Mi Sostingut
Dj's

http://www.feslloch.com/

FESTA VODKA SKYY AL GLAÇÓ


El proper dissabte 18 de juny arriba la festa VODKA SKYY amb azafates, regals i una nit més amb botero dj per gaudir del millor ambient glaçó.

Obtindràn regal totes les copes VODKA SKYY I RON MATUSALEM.


GLAÇÓ ............. MES QUE UN PUB.

dilluns, 13 de juny de 2011

Descarrega't el cançoner popular per tan sols 5 euros i col·labora amb una gran causa

Sols teniu que seguir les instruccions. A més, conseguireu lletres i partitures!



LLETRES I PARTITURES

INDEX DE CANÇONS

1. La masereta
2. Som els cavallers
3. Jo tinc un armari
4. Oroneta
5. Vella xiruca
6. Si tu vas al cel
7. La vall del riu vermell
8. Baixant de la font del gat
9. Plou i fa sol
10. El tio Pep
11. El gall i la gallina
12. Nou pometes té el pomer
13. La lluna, la pruna
14. Nanos i gegants
15. El lleó no em fa por
16. L’elefant
17. Ningú no comprén ningú
18. John Brown
19. En Joan Petit
20. Vull ser lliure
21. Serra de Mariola
22. Penyagolosa
23. Mon pare no té nas
24. El millor ho fem amb les mans
25. La vella polenta
26. El Miquelet de la seu
27. Jo tinc una vaca flaca
28. Agermanats
29. Vent fresc
30. Fra Jeroni/ Cançó dels dits
31. Toca-li el peu
32. A la voreta del mar
33. Mareta, mareta
34. La dansa del Minuet
35. Ole duli carabassa
36. Holdrià holdrió
37. Puff, el drac màgic
38. El ball de la civada
39. Un gat tenia una puça
40. Ja no canta el capellà
41. Les oques / Cada dia al de matí / Tots els nens del meu carrer
42. El gegant del Pi
43. Xip xap
44. Barbarum
45. Bingo
46. El tio Toni
47. La mosca
48. El peixet de l’estany
49. Jo sóc un pobre músic
50. Jo sóc un artista
51. El cucut de paret
52. Dins la fosca
53. El ball de Sant Ferriol / El cuiner
54. Cançó del sabater
55. Un sabater de Picanya
56. Pujarem dalt dels cims
57. Tinc una barraqueta
58. Les formigues
59. L’airet de la matinada
60. El poll i la puça
61. En casa del dimoni
62. Joan del Riu
63. Cançó de les mentides
64. Cinc mil milions de persones
65. La bolanguera
66. Diuen que hi havia un gat
67. Bon dia nostre pare
68. Les xiques guapes
69. Quan seré gran
70. Margarideta
71. La llebre
72. Cançó de les bananes
73. Oh, dolces campanes
74. Amunt la pau
75. Quan a les colònies som

#spanishrevolution: Missatge d'Anonymous a la classe política espanyola

Fa uns dies ens assabentavem als mitjans de comunicació que "la policia donava per desarticulada la cúpula d'Anonymous"... Però com poden ser tan ignorants i prendre'ns als ciutadans per estúpids?
" Este es un mensaje anónimo para la clase política española.

Se lo advertimos, ¿creían que engañarían a todo el mundo, todo el tiempo? Parece que no han entendido nada. Sus continuos esfuerzos por acallar la libertad de expresión y la creciente ola de indignación contra su sistema corrupto resultan completamente inútiles. Cuanto más complacientes se vuelven hacia la plutocracia y sus absurdas exigencias, más expuestos quedan ante la opinión pública. Cuanto más pague el pueblo por la avaricia criminal de una pequeña élite intocable, más obvia se revelará su incapacidad para liderar el cambio que se les exige.

Cuanta más fuerzas usen contra personas pacíficas y desarmadas, más deslegitiman su propia autoridad. Por cada desinformación corporativa que ustedes o sus socios capitalistas emiten o publican, crecen cientos de canales ciudadanos para asegurar que la verdad sea escuchada. El pueblo ha evolucionado. Ahora somos una red distribuida que combina sus conexiones sociales con la tecnología, compartiendo información como una

diumenge, 12 de juny de 2011

Rus comença a acomiadar treballadors col·locats per Giner després de perdre este l’alcaldia de Vallada

Després d’haver perdut Fernando Giner l’alcaldia de Vallada, la Diputació de València ha començat a despatxar treballadors que el dirigent del PP va col·locar en l’empresa pública Imelsa quan ecapçalava la corporació provincial. Podrien ser així un total de fins 30 treballadors, especialment a oficines i brigades forestals, els que anirien al carrer una vegada perdut el poder d’influència local de Fernando Giner.

Entre els primers acomiadaments estarien els del valladí J. L. M. P. i de S. C. C.. Estos acomiadaments es justifiquen des de la corporació presidida per Alfonso Rus (alcalde de Xàtiva) com part d’un pla de retall de despeses de Diputació, no obstant també s’emmarquen dins la batalla de poder intern del PP liquidant així Rus les últimes influències a la Costera de Giner.

Des d’Imelsa s’ha volgut destacar que l’any 2006, amb Fernando Giner com a president provincial, les Brigades Forestals van millorar les seues condicions laborals passant de fixes-discontinus (és a dir, no cobrien la totalitat de l’any) a fixes, llocs de treball que Rus retallarà en els pròxims mesos.

Font: Comarcàlia