Cercar en aquest blog

dissabte, 11 de juny de 2011

"OBJECTIUS DEL QUADRIENNI", el nou apartat de VALLADA City

A hores d'ara, la nova Corporació Municipal i el nou Alcalde de Vallada ja estaran constituits. Hem estat esperant aquest moment amb il·lusió per presentar nosaltres també el nou apartat del bloc: "OBJECTIUS DEL QUADRIENNI"; apartat que podeu consultar a la pestanya corresponent i també accedir des del mini-banner de la columna de la dreta.

Aquest apartat és un llistat dels objectius corresponents als programes electorals presentats per AIPV, PSOE i també (com no) és un llistat que conté també els objectius triats pels lectors de VALLADA City (VC) durant l'enquesta participativa que es va fer en aquell moment i que podeu consultar ací mateix.

La publicació d'aquestos objectius no és si no, una forma d'exercir pressió sobre els nostres governants i de fer-los veure (i entendre) que ciutadans de Vallada no obliden i que esperen que les promeses que els han fet es complisquen, o al menys, s'intenten solucionar i ens ho demostren durant aquestos quatre anys.

A partir dels comentaris que feu en aquesta entrada, s'aniran completant les caselles de la taula ubicada en aquest apartat. Podeu trobar més informació si hi accediu.

Esperem que vos agrade la iniciativa.
Salutacions: L'equip de VALLADA City.

QUALSEVOL COMENTARI QUE NO TINGA QUE VEURE AMB AQUESTA ENTRADA SERÀ ELIMINAT. EN AQUESTA ÉS UNA ENTRADA SERIA I SOLS ACCEPTAREM COMENTARIS REALITZATS PELS PARTITS POLÍTICS QUE ENS REPRESENTEN I QUE ENS COMUNIQUEN QUALSEVOL AVANÇ RELACIONAT AMB ELS OBJECTIUS DE LA TAULA QUE HI PODEU CONSULTAR EN LA PESTANYA CORRESPONENT (objectius VC-AIPV-PSOE). Gràcies per la vostra comprensió.

Sobre les biografies col·lectives

 
En una setmana, iniciarem una nova biografia col·lectiva.
Sols voliem informar als lectors que apenes s'ha participat en la biografia col·lectiva que ara està en curs i que estava dedicada a Elenita "La Daniela", una dona molt volguda al poble però de la que apenes ningú ens ha contat res.
Vos animem a participar en aquest original projecte que, com sempre, està obert a tots i a totes.
Podeu consultar les biografies col·lectives existents accedint ací.

Moltes gràcies.
L'equip de VALLADA City.

divendres, 10 de juny de 2011

Acte de constitució de la Corporació Municipal i elecció del nou alcalde de Vallada

Informem a la població que este dissabte 11 de juny, a les 12 hores, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc l'acte de constitució del nou Ple de la Corporació Municipal de Vallada eixit de les eleccions locals del passat de 22 de maig i compost per un total d'11 regidors: 5 del Partit Popular, 4 del PSPV-PSOE i 2 d'AIPV. En l'acte, després de la constitució de la mesa d'edat, els regidors electes juraran o prometran l'exercici del càrrec i tot seguit, d'entre estos, s'elegirà el regidor que serà investit alcalde de Vallada.

Convidem tota la població a assitir a l'acte i participar de la manifestació institucional de l'exercici de la democràcia i la ciutadania.

PSPV-PSOE Vallada

CAP DE SETMANA FOLCLÒRIC

Hola encara que un poc a última hora, vos deixe tres propostes folclòriques per al cap de setmana, totes ben prop de casa, per si vos ve de gust acodir, aixina aneu practicant i perdent la vergonya per a la dansà de Sant Bertomeu, que queden dos mesets i si voleu, encara arribeu a temps.

DIVENDRES 10 DE JUNY, L'ALCÚDIA DE CRESPINS :
DANSÀ DE SANT ONOFRE 

Estimats amics i amigues:

Des de l’ajuntament de l’Alcudia de Crespins, concienciats en la necessitat de seguir fomentant les tradicions populars valencianes, hem organitzat una nova edició de la tradicional Dansada Popular en honor a Sant Onofre. En aquest acte es donaran cita a la nostra població balladors i balladores dels pobles amics dels voltants per tal de contribuir a donar vistositat i relleu a un acte que està convertin-se ja en un referent comarcal abans de l’arribada de l’estiu.
La Regidoria de Festes  ha previst la realització d’aquest esdeveniment lúdic-festiu per al proper divendres dia 10 de juny a les 22.30h. L’eixida serà davant del mateix ajuntament del poble.
Volem recordar-vos que, tal com hem fet altres anys, a partir de les 21.00h. estaran ofertes les dependències municipals per tal d’acollir els participants que vullguen canviar-se.
Seguint la tradició, després de la celebració de l’esmentada Dansada Popular, vos oferirem una picadeta a tots i totes els participants.
Confiem que la voluntat que ens mou a tots i totes de fer cultura i poble amb esdeveniments d’aquest tipus, permeta dignificar els nostres arrels i fer que cada vegada sigam més persones els qui ens sentim orgullosos de la nostra identitat valenciana.
Vos esperem. Gràcies per la vostra col.laboració i participació.
Rebeu una molt cordial salutació.
Atentament.   Ana Llácer Alventosa


DISSABTE 11 DE JUNY, ONTINYENT:
II APLEC DE SONADORS DE LA VALL D'ALBAIDA
19:30h  Taller de ball Valencià (S'ensenyaran Jota, Fandango i Seguidilla del Maestrat i Ball de l'u i Copeo a l'estil de la Vall d'Albaida)
20:30h- Dansada popular 
21:30h- Sopar popular (Cal fer la reserva als següents números: 649.16.14.18-Joan-Baptiste i617.95.48.01-Miquel Preu 8€  
22:30h- II APLEC DE SONADORS DE LA VALL D'ALBAIDA
Hi participaran:
*sonadors de corda de la Vall (Quatretonda, Castelló de Rugat, Ontinyent ,Fontanars dels Alforins i Bocairent)
*Ronda 'Vila de LLucena'. (Llucena del Maestrat)
*So de Sant Joan.(Sant Joan d'Alacant)
 DIUMENGE 12 DE JUNY, LA FONT DE LA FIGUERA:
ÀNGELA ROS, UN TAST PEL BALL.

Llegir en valencià.

   
      El proper diumenge 12 de juny el diari Levante amb la col·laboració de l'editorial Bromera posen en funcionament la nova campanya llegir en valencià. Una col·lecció de tretze llibres escrits per Josep Franco que arreplega llegendes de les nostres terres com El dragó del Patriarca o Les desgràcies de Camot entre altres.
     Cada dissabte i diumenge amb el diari Levante i per tan sols 1E una entranyable llegenda i 4,5 E sense el diari, a més podreu participar en el sorteig d'un cap de setmana per conèixer les terres de llegenda d'Alacant.
     No deixeu perdre l'oportunitat d'acostar-vos a les entranyables històries d'alguns personatges que formen part de la nostra tradició oral.
     Per a més informació punxeu ací.

dijous, 9 de juny de 2011

Arc de San Martí

No recorde l'ultima vegada que vaig poder contemplar a Vallada un Arc de San Martí tan perfecte.
És veritat això que diuen de "Despres de la tempesta, la calma" ...


Més fotografíes en;

LA CAMBRA DE DALT: PINYOL D'ALBERCOC

LA CAMBRA DE DALT: PINYOL D'ALBERCOC: "I desprès de la trona , els carrers s'omplien d'un baf calent i terròs i d'un grapat de formigues voladores. Per uns moments, tot s'havia parat i ara tornaven a ixir de casa les cadiretes i la gent a la fresca(encara que no en fera molta) i tornaven a escoltar-se els crits dels xiquets jugant pel carrer.

En la cotxera de ca Merejildo, no havien parat i tot seguia com abans de ploure. Triar i arreglar en caixes els albercocs portava faena, a mes a mes, ja estava fent-se..."

dimecres, 8 de juny de 2011

DIVENDRES I DISSABTE GLAÇÓ


DIVENDRES 10 JUNY:

Aquest divendres serà diferent!! Combina la teua beguda preferida amb granitzat de llima, i degustala per 3,5€ .

DISSABTE 11 JUNY:

Una magnifica nit en la qual totes les copes obtindrán regal, disfrutarás de la millor musica del moment amb botero dj i del formidable ambient glaçó.

No t'ho pots perdre!!


Glaçó ............ més que un pub.

CURS GRATUÏT EN VALLADA PER A DESOCUPATS

L´Ajuntament de Vallada ofereix el següent curs gratuït, homologat pel SERVEF, i dirigit a desocupats:

INICIACIÓ A LA RED D´INTERNET

El curs tindrà una duració de 70 h en horari de matins.

La data d´inici està pendent de confirmació.Els interessats poden apuntar-se en les oficines del Servef de Xàtiva.
Més informació en les dependències municipals i en el telèfon 96 225 70 09 (Maria).

"LOS NIÑOS DE LA ESTACIÓN DE LENINGRADSKY"

Hola, bon dia de nou!

Este documental, fet a l´any 2004 i dirigit per Hanna Pollak i Andrzj Cleinski, mostra en 35 min. una de les realitats més crues que podem trobar al món de la infància.

Temps subejctiu, poden ser els 35 min. més llargs que recordeu.

I vullc compartir-lo amb vosaltres per què, sentint-ho molt és real, sentint-ho molt no tracta de terres llunyanes. Està basat en Rússia, però és un cas que ocorre per tot arreu.
No està relacionat amb el nivell econòmic del país, no ve de la mà del nivell de "desenvolupament" (paraula tan mentidera en tants aspectes)... en fi, un tema que per a mi és crucial, és indignant ja que toca una de les que, per a mi, són les bases de qualsevol societat: ELS XIQUETS.
No estic mentint si dic què este és el documental més dur que he vist mai. També dec recomanar a aquelles persones molt sensibles i que en imaginar-se les coses tenen prou, que no el vegen.
No és un documental gens agradable i te du a pensar quan acabes...i jo què puc fer? encara estic capgirant-me per trobar una resposta...

Sí, és una cosa històrica, el Lazarillo de Tormes, ja era un xiquet del carrer. Però és tan fàcil pensar que el segle XXI pot portar també, entre tants i tants descobriments científics, el descobriment de la sensibilització humana, el sentiment de l´empatia, de l´amor...El sentiment d´una societat que es preocupa per els seus fills i que els ensenya la vida d´una manera humana.
Estic en contra del sobreprotegiment dels xiquets, però em pareix tan salvatge tan inhumà que el món puga permetre que xiquets de menys de 15 anys moren al carrer, siguen violats, prostituits, puguen no sentir el que és un abraç dels seus pares, un abraç d´un adult que et cuida...
El més dur, d´entre totes les durícies, es sentir-los nomenar a les seues mares com una imploració, com un desig, un somni...

En fi, com sempre, espere que ens vaga com a reflexió.Ací vos deixe una pàgina que reflexiona sobre el documental:

http://asociacionlosgansos.blogspot.com/2010/08/documental-los-ninos-de-la-estacion-de.html

Bona setmana.

dimarts, 7 de juny de 2011

Empatia


Empatia és la capacitat d’entendre i comprendre les emocions i els sentiments mitjançant la identificació amb l’individu o el grup amb el qual hom es relaciona. És bàsic per inferir la posició dels altres i viure com a propis, alegries, tristors, carències i necessitats alienes. En teoria tots som capaços de cert grau d’empatia, que és innata, però l’educació en certs valors i l’ambient familiar potenciaran o minvaran la capacitat empàtica dels individus. Un excés d’empatia, però, pot ser negatiu en algunes professions com el treball social, sanitari o educatiu, doncs, no mantindre la distància adequada del patiment dels altres pot provocar fortes depressions i la incapacitat professional.

No és el cas dels polítics que, com servidors de la societat, necessiten bona dosi d’empatia. En primer lloc cal una comunicació fluida entre els polítics i els ciutadans als quals representa. La comunicació ha de servir per a conèixer les demandes socials perquè només empatitzant amb els electors podrà el polític respondre positivament a les seues exigències. Si no és així, si el polític no és capaç de posar-se en la pell del seu poble, no podrà entendre les

SELECCIÓ MONITORS ESCOLA D´ESTIU VALLADA

MONITORES ESCOLA D´ESTIU

BASES PARA LA PRESENTACIÓN DE INSTANCIAS QUE SE REGIRÁN DE CONFORMIDAD CON LO SIGUIENTE:


1) Objeto

Las presentes bases tienen como objeto determinar los requisitos, modalidad de selección y méritos que son de aplicación para la constitución de una bolsa de trabajo de MONITORES DE “L´ESCOLA D´ESTIU”.

La forma de provisión será el CONCURSO.

2) Requisitos de los participantes

Estar cursando la Diplomatura de Magisterio o tenerla finalizada.

3) Presentación de solicitudes

Las instancias deberán presentarse en el Registro de Entrada del Ayuntamiento.
El plazo máximo para la presentación de instancias será hasta las 14 horas del día 20 de junio.

4) Documentación

Los interesados deberán presentar con cada instancia la siguiente documentación:

- Curriculum Vitae de los mismos, con la correspondiente acreditación de los títulos, idiomas, experiencia profesional, etc.
- Un proyecto elaborado, con especial atención a las actividades a desarrollar, horario, detalle de los costes económicos, infraestructuras necesarias, etc.
- Se valorarán positivamente aquellos proyectos que se adapten a la realidad del entorno y que contemplen aspectos tales como la diversidad de espacios naturales y la pluralidad cultural.5) Baremo de méritos

Los Curriculums presentados se valorarán sobre un máximo de 5 puntos. Los méritos a valorar serán:

- Título de Magisterio: 1 punto.
- Por cada curso finalizado (en caso de estar aún estudiando): 0´2 puntos.
- Título de Jardín de Infancia, Monitor de Tiempo Libre o Animador Sociocultural: 0,5 puntos cada curso.
- Cursos relacionados con la materia (no incluidos los anteriores: 0,05 puntos cada 10 horas.
- Por cada mes de experiencia en cualquiera de los campos anteriores: 0´1 puntos.

El Proyecto tendrá una puntuación máxima de 2 puntos.

Se realizará una Entrevista Personal que se puntuará con un máximo de 2,5 puntos.


6) Obligaciones de los aspirantes

Los aspirantes finalmente seleccionados quedan obligados a suscribir un seguro de Responsabilidad Civil, a su costa, que cubra a los alumnos, además de hacerse responsable del material e infraestructuras que el Ayuntamiento ponga a su cargo.
La cuantía total de la subvención quedará supeditada al número total de alumnos y al coste de la matrícula, e independientemente de subvenciones anteriormente concedidas.

7) Resolución

Finalizado el plazo de presentación de instancias, el órgano competente para resolver dictará resolución, haciendo pública la misma por medio de su exposición en el Tablón de Anuncios del Ayuntamiento.

MOBILITZA'T PEL VALENCIÀ


Escola Valenciana anuncia les primeres mobilitzacions per al 9 de juny a València, Alacant i Castelló, i destaca que les protestes s'ampliaran al proper curs

Acord unànim pel consens i la retirada immediata del decret del Consell

Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport al manifest d'Escola Valenciana a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe de consens fet amb criteris pedagògics, i exigeix la retirada immediata de l'esborrany presentat per la Conselleria d'Educació. Escola Valenciana anuncia un calendari de mobilitzacions que comença aquest dissabte amb les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i prosseguirà amb una setmana d'accions que culminaran el 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, amb concentracions a València, Castelló i Alacant. Les mobilitzacions s'allargaran fins la retirada del decret, prologant el moviment de protesta fins els curs que ve si és necessari. La reunió de hui visualitza un consens a favor del plurilingüisme i l'ensenyament en valencià i situa el Consell presidit per Francisco Camps al marge del consens i en posicions antivalencianes.

dilluns, 6 de juny de 2011

I diumenge comunions!!

Tranquils mares i pares així com el nou ajuntament per que el proper diumenge, pareix que el bon temps, solejat i en prou calor poden ser els ingredients ideals per a celebrar les comunions.
El xiquets com sempre desfruitant del seu dia.

Menu de l'11 de juny al Sàez

RESTAURANT SÀEZ:
MENU DEL 11 DE JUNY

§ DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:
§ AMANIDA DE FRUITS SECS I COL COPA, FILS DE BAJOQUETA I VINAGRETA DE POMA
§ TOSTA DE PASTA DE FULL (HOJALDRE) AMB UN POPURRI DE PIMENTÓ

CONTINUEM AMB:
· ARRÒS MELÓS DE SALMÓ AMB ESPARRECS VERDS 

COM A PLAT PRINCIPAL:
· SOLOMILLO IBÈRIC AMB EL SEU SUC, TERRINA DE CREïLLA I FRUïTS ROJOS

PER FINALITZAR:
· LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

El preu són 15 euros per persona
Inclou una beguda i café

Endevina, endevinalla...

Noves endevinalles gràfiques, aquesta vegada sense gent, sols raconets valladins.
Com que a aquest "joc" els anònims no conten, a l'endevinalla de la setmana passada sols Lilí ha encertat una de les fotografies, la de la tia Matilde, adelantant-se a Xavi ... Algún valent es vol arriscar amb la primera fotografía?

Mentre s'ho penseu, vos deixe amb aquestes dos.
Que guanye el/la millor!


diumenge, 5 de juny de 2011

Jornades de solidaritat amb el poble Saharià


Els pròxims dies 11 i 18 de juny, l'associació de Solidaritat Amb el Poble Saharià (SAPS) de Canals, vos convida a les jornades que es faran per a recaptar diners per a l'associació.


El motius d'aquestos actes són donar a conèixer la realitat del poble Saharià i recaptar diners per a poder continuar amb el programa "Vacances en Pau", que ve duent-se a terme des de l'any 1996.


El programa Vacances en Pau, és un programa d'acolliment familiar temporal que s'emmarca dins dels programes humanitaris promoguts per la conselleria de Benestar Social. Aquestos programes van destinats a xiquets i a xiquetes que als seus països d'origen estan travessant situacions de dificultats social per diversos motius, tals com són els afectats per la radioactivitat, pels conflictes bèl·lics, aquells que requereixen de tractament mèdic que no existeix en els seus països d'origen o els procedents de Camps de Refugiats.


Us convidem a assistir a aquestes jornades i col·laborar amb un país amb el qual l'Estat Espanyol té un gran deute.


Moltes gràcies!


Si voleu assistir podeu anar directament al centre cultural, i si teniu algun dubte podeu ficar-se en contacte amb l'associació 962242316 o amb mi 646933543