Cercar en aquest blog

divendres, 29 d’abril de 2011

El manierismo onírico ataca als jubilats de Vallada

Fa mesos, quan l'expulsió (injusta i violenta) dels jubilats de la seua pròpia llar, corria el rumor de que es pretenia convertir aquest edifici, en un Museu dedicat a un amic-artista-escultor aparegut del no res. Ara segons ens conta Paco M., els jubilats han sigut colpejats de nou per un altre amic-artista-pintor..

Què tenen els amics-artistes (i els amics d'aquestos artistes) contra el nostres vells?

Està clar que ací s'agafa la famosa dita, del revés: Més val mal desconegut que un bon conegut.


Paco M. ens ho contava així a un comentari:


"Els pobres vells que no tenen local per què se'ls han llevat, doncs varen demanar la casa de la cultura per mig d'una instancia i es concedeixen, el lloc i hora que demanaven per ha cobrar les quotes de l'any.

Una vegada fent la feina que tenien que fer els arriva una parella de policia local deguent-los que abandonen la casa de cultura, el motiu que els donen era que hi ha una exposició de pintura i perillaven alguns cuadres, " que els podien trencar".

Una vegada senva la policia arriva una telefonada de un regidor fent-los el mateix raonament. Després en vore que no fan cas ni a la telefonada ni als policies, es presenta el regidor en persona per dir-los que no estiguen allí per por a que trencaren els quadres. No se si al final se'n ananat o han segut valens i han aguantat.

Que vos sembla aquesta nova maniobra?"

Sopar temàtic a Otos.

Dissabte 7 de maig

SOPAR TIBETÀ
 21:00

XARRADA-COL·LOQUI

 A càrrec de Guzman Martí Zaragoza amb la col·laboració de Erika Martí Huguet
 La cultura tibetana abans i després de l'invasió xinesa
  Descripció dels plats principals del sopar
 22:00

SOPAR TIBETÀ

 ENTRANTS
-Cireres de Goji (baies tibetanes amb efectes medicinals)
-Alu ko tarkari (curry de creïlles nepalís)
-Pakoros (bunyols vegetals nepalís)
 PRIMER
-Sopa tibetana
 SEGON
-Momos (pastissets amb verdures al vapor)
 POSTRES
-Khir (arròs amb llet a l’estil tibetà)
 Alguns dels ingredients que s’hi fan servir: llet de coco, nous d’índia, gingebre tendre, comí en gra, xile verd picant, coriandre, goram mosala, cardamomos
 Preu
Sopar: 24 €
Sopar+habitació 2 persones: 110 €
Reserves al  962358032 / 620588724

 OM MANI PADME HUM

dijous, 28 d’abril de 2011

Restaurant Sàez: Menú últim cap de setmana d'abril


MENU DEL DIA 30 D’ABRIL I L’ 1 DE MAIG:El menú inclou una beguda i café.
El preu son 15 euros.

dimecres, 27 d’abril de 2011

BERENARS DE PASQUA TARARA I ALTRES

Passat el dissabte de Glòria amb la seua desapareguda cordà i el matí de diumenge amb l'encontre, en acabar de dinar començaven els tres dies de berenars de pasqua.
Un lloc que ara ens semblaria el menys indicat per a menjar-nos la mona era un dels preferits antigament, no era altre que la carretera, el tram que va des de la Venta del Garroferal a la Casa Gaisna, no es cregueu igual passava un cotxe en tota la vesprada, o cap.
El què ha canviat no sols és la realitat, el que abans era una carretera ara és una autovia. També ho ha fet el concepte, per a unes persones què passaven el dia al bancal, sovint a soles, el que volien era un lloc on anara molta gent, per fer coneixences i passar-ho be. el que fora a l'aire lliure era un tant secundari. Recordem que l'activitat industrial a Vallada no és majoritària fins la segona meitat del segle XX.

Per a les mones amb ou, el costum mana trencar-lo al cap d'un company, ara es recita una versió incompleta, ja que per tal d'afanyar-se a l'hora d'esclafar-lo i no donar-li temps a la pobra víctima, s'ha suprimit una frase, la sencera és:

Ací em pica                   (muscle esquerre)
ací em cou                    (muscle dret)
ací em menge la mona   (la boca)
i ací t'esclafe l'ou!.          (front de la víctima)

Dins del gran catàleg de cançons què es solien cantar, jotes, masurques etc... destaca per damunt de totes l'anomenada Tarara o Tarana, una cançó de principis de segle XX.
El Cançoner musical de la Província de València recull a Vallada la següent versió:
Hi han moltes altres cobles:

A l'entrà de Vallà,
lo primer que es veu,
un agüelo en cansonsillos,
i una güela en brialet.

Accés ràpid als serveis administratius

Informar-vos des del bloc, que a l'apartat inferior del bloc anomenat: "INFORMACIÓ ÚTIL PER ALS VALLADINS", podeu trobar un nou accés directe a serveis administratius realment útil.
Si  teniu més propostes per incloure a aquest apartat sols teniu que dir-les.Atentament:
L'equip de VALLADA City.

EXPOSICIÓ DEL PINTOR JOSÉ ANTONIO ESPINAR EN LA CASA DE LA CULTURA

José Antonio Espinar és un jove artista valencià que ja compta amb una llarga trajectòria i una abundant obra repartida en tota la Comunitat Valenciana i que fonamentalment s'ha vist centrada en la restauració i nova obra pictòrica en distintes esglésies valencianes.

En l'exposició de la seua obra s'arreplega també la seua última realització d'una pintura mural en la localitat de Vallada, que ha tingut una altíssima valoració per la seua excel•lent execució i pel repte que suposa en la millora d'entorns urbans especialment sensibles per comptar amb contornada d'interés historic-artístic.

El dijous 28 a les 20 h en la Casa de la Cultura es procedirà a l'obertura d'esta exposició que mostra algunes de les realitzacions de José Antonio Espinar, entre les quals es compten les que al seu dia va dur a terme en l'Església Parroquial de Sant Bartomeu apòstol, en l'ermita de Sant Sebastià i en la Capella del Santíssim Crist, totes a Vallada.

José Antonio Espinar és un artista que, a pesar de la seua joventut, ha aconseguit una

Presentació del Partit Popular a Vallada


EL PARTIT POPULAR DE VALLADA VOS CONVIDA AL SOPAR QUE TINDRÁ LLOC DIVENDRES 6 DE MAIG A LES 21h. AL POLIESPORTIU. PORTA A QUANTS AMICS VUIGUES.ESTEU TOTS CONVIDATS ALS NOSTRES ENTREPANS.

dimarts, 26 d’abril de 2011

1º ANIVERSARI PUB GLAÇÓ


AQUEST DISSABTE, 30 D'ABRIL EL PUB GLAÇÓ CELEBRA EL SEU PRIMER ANIVERSARI.
LA NIT ESTARÀ REPLETA DE SORPRESES...
ENS ACOMPANYARÀ DURANT TOTA LA NIT LA MILLOR MÚSICA DE LA MÀ DE DJ BOTERO.
ES REALITZARÁ UNA MAGNÍFICA FESTA IMAGE I UNA NIT MÉS ES DISFRUTARÁ DEL MILLOR AMBIEN GLAÇÓ.

DILLUNS DIA DE SAN VICENT,GLAÇÓ OBRIRÀ LES PORTES A PARTIR DE LES 11:00h.
LA FESTA CONTINUARÀ I TOTES LES CONSUMICIONS OBTINDRAN REGAL.

GLAÇÓ............MÉS QUE UN PUB.

L'anacronisme de l'educació i el canvi

Faig aquest article seguint el fil que el/la nostr@ company@ Iron Maiden ha fet referint-se al canvi cultural que necessita el sistema. Més que d'acord, estic convençut que el sistema té mecanismes per treure la brutícia i la corrupció de les institucions. Els canvis, però, acostumen a ser molt lents i s'han de fer correctament.

La temàtica de l'article d'Iron m'ha evocat la xerrada de Eduard Punset amb Ken Robinson pel que fa a l'anacronisme de l'institució educativa i he relacionat ambdós punts de vista, el d'Iron i el dels companys d'aquest programa de Redes, per exposar que la solució, el canvique la societat necessita s'ha de fer des de baix, des de l'escola.

Com ja afirmava Robinson, l'escola està desfasada. El sistema per al qual va ser dissenyada, el capitalisme més pur i salvatge, està fent aigües i vosaltres ho veieu, està reflexat en l'atur, en el poc desenvolupament de l'empresa, en la busqueda de producció en quantitat en lloc de en qualitat, etc. Així doncs, preparem els

CANSAT

Ens envien aquest correu per a que el publiquem.
Gràcies per la vostra participació:

"Aquest any sembla que no va ha ser diferent als altres.
Em refereixc a les properes eleccions.
Està clar que aci, al meu poble, Vallada, les eleccions no van a ser netes,  cosa que ja és costum.
El vot per correu és alguna cosa que en aquest poble fa mala olor, doncs no es dóna a este sistema de votació la finalitat per la qual es va crear, malaltia, *ausentismo, etc.
Aci es moneda de curs "legal", amb la qual es compren voluntats.
I és en aquest punt on jo em pregunte:
perquè necessites assegurar-te vots d'aquesta manera?
si el teu treball al capdavant de l'ajuntament és correcte  tots et votaran, no?
tens alguna cosa que amagar?

No entenc res. No entenc aquest patètic espectacle que realitzen Paquillo i Ramon Vila a la plaça, en la seu del seu partit, coneguda ara com a peixera.
Perquè és patetic i esperpentic veure com es comporten, com si foren mercaders turcs convidant al turista de torn a comprar en la seua part del basar.

Jo passava per la porta un dia i em van convidar a entrar i a

dilluns, 25 d’abril de 2011

Canvi cultural


Carles Linneo va assignar als humans el nom científic d’Homo sapiens per la característica que ens diferencia de la resta dels animals: el saber, la capacitat de conèixer, de ser conscients de sí mateix, de planejar i realitzar projectes, la capacitat, en fi, de crear codis morals que regulen la relació entre els individus de l’espècie. Els crítics de John Stuart Mill van encunyar el nom d’Homo economicus, per a definir l’home en la societat capitalista, com aquell ésser que fa tot el necessari per obtindre la major quantitat de coses, comoditats i luxes, és a dir, que només desitja obtindre riquesa.
Durant els últims trenta anys s’ha produït al món un canvi cultural radical, de la ma del neoliberalisme, que ens ha dut a l’actual crisi econòmica, política i social. Els liberals de nou encuny han imposat el seu model d’individu que només mira pel seu propi interés, sense que hi haja igualtat d’oportunitats, el que ha fomentat les diferències socials i ha baixat, fins a nivells alarmants, la confiança en l’Estat, els polítics, la societat i el futur. No és estrany quan el trampós és el que triomfa, la mentida queda impune i el corrupte és justificat quan no recompensat.
La tesi neoliberal que hem assumit ens ha convertit en Homo economicus, en persones que només responen a estímuls econòmics de manera egoista i calculada, orientant les accions a maximitzar els guanys. Al marge queden l’honradesa, la dignitat o qualsevol element que puga distraure de

El segle del jo: Màquines de felicitat

Ja sabem que no és dimecres (dia de documentals al nostre bloc), però com que plou i la gent estarà tancadeta en casa, pot ser a algú li agrade aquest interessant documental de la BBC:

El Siglo del Yo: Máquinas de Felicidad

diumenge, 24 d’abril de 2011

"Democràcia Real Ya", la manifestació què fa temps deuriem d'haver fet.

Hola;
M'agradaria compartir amb vosaltres el manifest d'una manifestació ciutadana i apolítica que s'està convocant a nivell NACIONAL per al 15 de maig.
Per  a saber més sobre ella, visiteu www.democraciarealya.es

Ací, les manifestacions oficials existents per ara:

View Convocatorias 15 de mayo in a larger map


Ací el manifest (a la web, també el podeu trobar en altres llengües oficials):


"Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d’altres més conservadors. Uns som creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, d’altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadà ras.
Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:

  • Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
  • Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la