Cercar en aquest blog

dissabte, 12 de març de 2011

Falles 2011 a Vallada

Aquesta setmana, és la setmana de les falles. Des de la falla blasco ibañez, convidem a tot el poble a gaudir de la festa amb nosaltres un any més. Una festa tan nostra, i al mateix temps, inexistent en massa localitats. No deixem que desaparega al nostre poble.

En el LEVANTE de hui:

Informem el poble: l'Ajuntament ha de tornar els augments indeguts del fem i els nínxols del cementeri

El Jutjat Contenciós Administratiu ha dictat sentència recentment en la demanda interposada pel Grup Municipal Socialista de Vallada contra l'acord del Ple del 21/12/2007 en què el Grup Popular, amb majoria absoluta, va aprovar l'augment de les tarifes del servici domiciliari de fem i els preus dels nous nínxols del cementeri per al 2008. La sentència confirma la tesi mantinguda pels Grup Socialista i anul·la eixe acord plenari imposat pel Grup Popular. A més, el Jutjat exigix el compliment de la sentència i advertix que no es poden aplicar els preus cobrats per l'Ajuntament el 2008, tant en la taxa del fem com en els preus dels nous nínxols.

Arran de la sentència guanyada pel Grup Socialista, la Junta de Govern Local (integrada per regidors del Grup Popular) va acordar que, en execució de la sentència, es procedira a tornar als adquirents dels nínxols que consten en l'expedient la quantitat total de 10.907,59 € més els interessos legals des de la data en què van fer l'ingrés, segons esta distribució:
  • Per als 13 nínxols de 700 €, una diferència de 173,41 €, que tenen dret que se'ls torne 13 persones del poble.
  • Per als 42 nínxols de 800 €, una diferència de 206,03 €, que tenen dret que se'ls torne 42 persones del poble.
Com s'observa, 173 i 206 € són quantitats importants i més encara en el moment actual. Tanmateix, l'Ajuntament no ha tornat estes quantitats, ni tampoc la diferència de l'augment de la taxa del fem, que també va ser sol·licitada pels grups de l'oposició. Diu l'alcalde que per 3 € del fem...

Però n'hi ha més. Per tal de demorar la devolució dels diners de la taxa de fem al poble, el grup del PP va canviar l'Acord del Ple en què s'acordava complir la sentència, com li va requerir el Jutjat; i de nou ens hem vist obligats a recórrer a la via judicial per anul·lar eixe nou acord.

No obstant això, insistim que les persones que van adquirir nínxols els anys 2008 i 2009 tenen dret a la devolució de les diferències, com ja va acordar la Junta de Govern. Però ho han de sol·licitar expressament a l'Ajuntament. Es poden dirigir als regidors del Grup Socialista i els facilitarem un model de sol·licitud on només han de cosignar les seues dades.

Així, ens posem a disposició dels valladins perque l'Ajuntament els torne el que és d'ells. No és ni per 3 € ni per un sol euro, és per la burla i pel menyspreu de l'equip de govern del PP respecte dels ciutadans, de les normes i de les sentències, que està obligat a acatar i complir. A qui servix el senyor Fernando Giner? A qui respecta?

L'Ajuntament del PP, una vegada més ineficaç i incompetent, ara ha de tornar milers d'euros cobrats indegudament als valladins, uns pagaments que encara agreugen més unes arques municipals ofegades per deutes milionaris, com ja s'ha explicat les darreres setmanes en les xarrades informatives. L'Equip de Govern del PP no torna estos diners als valladins però sí que es permet fer pintar un mural al jardí de l'església que ha costat al poble 15.000 €. I damunt encara tenen la poca vergonya de donar les gràcies als autors del mural!! Quines gràcies?

Una altra manera de fer les coses és possible. Comencem a fer ja eixa altra Vallada possible.

Grup Municipal Socialista
PSPV-PSOE Vallada

divendres, 11 de març de 2011

Especial twitter-eleccions: Benvinguda al PSPV


Per fi, un partit polític del poble ha donat un pas cap a les noves tecnologies!!!

El PSPV de Vallada ha creat un compte a twitter i, a partir d'ara podrem seguir la seua evolució a través de la finestra que hem habilitat al nostre bloc i que podeu veure ubicada a la columna de la dreta.
Com podeu comprovar, els partits què abans eixien a aquesta finestra (PPCV, EU, Compromís i Coalició Valenciana) ja no apareixen, únicament el PSPV de Vallada.
El motiu és simple: volem animar als demés partits valladins a que facen el mateix que el PSPV ha fet i quina manera més eficaç que fer-los "goleta".

Podran resistir-se a veure com no més el PSPV es comunica amb tots els valladins i valladines que diàriament visiten el nostre bloc?
Quin partit valladí serà el següent en crear-se un compte a twitter per informar als possibles votants?
Qui serà l'últim en fer-ho?
Qui no ho farà mai per desconeixement, o per creu-re's millor que els altres o simplement per orgull?

PP, AIPV, CV... esperem la vostra adhesió en els propers dies. El futur és "dos punt cero": interactiu, lliure i instantani.

Informeu-nos quan creeu el vostre compte i vos afegirem a aquesta finestra especial, creada per a les properes eleccions de maig.

Atentament:
L'equip de VALLADA City.

CONCERT DE MÚSICA FESTERA.


El proper dissabte 26 de març, la banda del nostre poble, la Unió Protectora Musical de Vallada oferirà un magnífic concert de música festera, on s'interpretaran obres dels millors compositors actuals en aquest ram musical. No cal dir que la música festera ompli de color a la nostra festa de Moros i Cristians, internacionalment coneguda i un dels signes d'identitat de la Comunitat Valenciana.

En aquest concert, tindrem l'honor de contar amb la presència dels millors compositors de música festera, els quals són, sense cap dubte, referents actuals en quant a interpretació de les seues obres a les grans ciutats del cor de la festa com són Alcoi, Ontinyent, Albaida... etc. Els compositors que ens acompanyaran són Francisco Valor Llorenç, Saül Gómez Soler, Rafael Mullor Grau i el compositor i músic del nostre poble, Vicent Cerdà Peris.


S'anima a tot el poble a assistir a aquest extraordinari concert que de segur ens farà disfrutar de música de qualitat dels compositors de més renom de la música festera, interpretada per la nostra reconeguda banda de música.

Es podran adquirir les entrades a la secretaria de la Unió Protectora Musical per les vesprades, en el seu horari d'atenció.

Teléfon d'informació: 96 225 80 31
Fran.

INAUGURACIÓ DEL TANATORI MUNICIPAL - DIVENDRES 11 DE MARÇ

 
 L'AJUNTAMENT DE VALLADA INFORMA   Finalitzades les obres de construcció del TANATORI MUNICIPAL DE VALLADA que ha sigut possible gràcies al Pla Espanyol per a l'estímul de l'economia i l'ocupació, PLANE II i que ha suposat una inversió de 342.533´56 Euros.

   L'Ajuntament t'invita a l'acte d'Inauguració previst per a este Divendres dia 11 de març del 2011.

    La recepció d'autoritats tindrà lloc a les 18´30 hores en l'Ajuntament ubicat en la Plaça Major. Posteriorment la comitiva es desplaçarà fins al Tanatori per a procedir a l'acte de la seua inauguració. A este efecte hi haurà a disposició dels assistents un servei d'autobusos ubicats en la Plaça Major.

   Estes obres han sigut executades per l'empresa BM3 i  realitzades en el termini de 8 mesos.

   L'Ajuntament felicita a tots els que de forma directa o indirecta han col·laborat per a fer realitat este projecte, tècnics municipals, personal de l'empresa i veïns del nostre poble que gràcies a esta inversió van treballar en la dita obra.


Nota de Valladacity: Personal de l'ajuntament, vegeu què fàcil seria enviar-nos els escrits? Per exemple ahir va vindre la unitat de donació de sang, quanta gent ho sabia?

dijous, 10 de març de 2011

LA COSTERA SONA Crònica 1

Per fi va arribar; el passat divendres 4 de març va començar el 1r concurs de grups de música de la comarca: La Costera Sona!
Canals fou el lloc, Siren el ponent i el Cozy Lounge l’escenari. Amb el retard necessari per crear l’ambient, Siren va omplir d’energia el pub al ritme del seu punk-rock i les seues cançons melòdiques que van seduir el públic.  
Els més de cinquanta joves que van anar omplint el pub van poder gaudir del primer concert i participar activament a les votacions, els resultats de les quals publicarem properament a la web del concurs: http://lacosterasona.wordpress.com .
La Costera Sona! continua el proper divendres 11 de març! Pròxima parada:  Camil’s Rock de Montesa. Us esperem a totes i tots!
L’Escarot, Assemblea de Joves de La Costera

dimecres, 9 de març de 2011

AJUNTAMENT PRESSUPOSTOS 2011 I PERSONAL

Encara que amb retard ací tingueu els pressupostos d'ingressos i despeses aixína com la plantilla orgànica per al 2011.

Obsolència programada

Un documental sobre obsolescència programada, o el que és el mateix, la reducció deliberada de la vida d'un producte per incrementar el seu consum.
Bateries que es 'moren' als 18 mesos de ser estrenades, impressores que es bloquegen en arribar a un nombre determinat d'impressions, bombetes que es fonen a les mil hores... Per què, malgrat els avanços tecnològics, els productes de consum duren cada vegada menys? Vols saber on acaben?

dimarts, 8 de març de 2011

L'imperi de la Coca-Cola vs Aielo de Malferit

Curiositats què ens pillen prop...

Guardo, un exemple de poble conectat, participatiu i sobre tot democràtic.

Vos volem mostrar una notícia d'Antena 3 on ens mostren un exemple de "poble connectat" que exemplificaria el que VALLADA City sempre ha desitjat ser. Algunes coses les hem aconseguides, altres encara no. El que pitjor duguem és la inexistent comunicació Ajuntament-Bloc malgrat les nombroses vegades què els ho hem oferit. I és que molts encara creuen que aquest bloc no és gens seriós i que allò que fem, no serveix per a res...


En la població de Guardo (Palència), tots els els seus habitants, no sols es poden comunicar directament amb l'Alcalde a través de la web de l'Ajuntament, si no que també poden, per exemple, confeccionar el programa de festes.


Más vídeos en Antena3

Antena 3 notícies:
"Juan Jesús es un alcade conectado. Recibe fotos de lo que hay que mejorar de su pueblo, mensajes, quejas y responde a todas por teléfono. Porque desde cualquiera de las zonas wifi disponibles los vecinos pueden ponerse en contacto con él a través de la web del Ayuntamiento de Guardo, la mejor de Castilla y León en 2007.

En Guardo utilizan Internet para casi todo. No solo para los trámites y el engorroso papeleo. También para confeccionar entre todos el programa de fiestas. Y tan conectados están que gente como Maripaz se ha animado a sus 63 años a convertirse en bloguera.
Cuando empezó no sabía ni utilizar el ratón, pero como dice ella "todo es ponerte". Y aquí se han puesto. En Guardo han dado la bienvenida a las nuevas tecnologías, porque están les hacen la vida más fácil"
 Més informació ací.

Error a l'enquesta participativa: Què demanen els valladins i valladines?

Per un error hem deixat fora de l'enquesta un dels assumptes que més han donat que parlar al poble, i presumiblement seguirà fent-ho, per les conseqüències que pot portar. Ens referim a l'assalt* del local de la plaça dels jubilats que manté als pensionistes al carrer i als assaltants imputats per un presumpte delicte de coaccions. 
Per esmenar l'error hem afegit a continuació de l'enquesta actual un altra per a que voteu si penseu que els candidats a l'alcaldia han de pronunciar-se públicament sobre a què dedicaran el local dels jubilats. 

* Nota: Assaltar és, en una de les seues acepcions, "acometer repentinamente y por sorpresa ", per la qual cosa ens ha semblat un terme correcte per a descriure el que va passar.

Podreu trobar la continuació de l'enquesta justament baix de la ja existent.
Gràcies a les 33 persones que ja heu aportat el vostre bloc.

DONA, LLUITA PELS TEUS DRETS!

DONA, LLUITA PELS TEUS DRETS! AMB AQUESTES RETALLADES NO TENIM FUTUR!

Demà, dia 8 de març, TOTES i tots hem d'eixir al carrer!

- Per defensar els nostres drets, perquè davant la CRISI les DONES som les
MÉS PERJUDICADES!

- Per un repartiment més equitatiu del treball i la riquesa, i per la
reducció de la jornada laboral. Les dones RENUNCIEM a l’EXCLUSIVITAT DE LA
CURA i exigim que les TASQUES REPRODUCTIVES siguin assumides per totes les
persones, tinguem el sexe que tinguem.Biografia col·lectiva 2. ELENITA "LA DANIELA".

Passats els dos mesos establerts, toca nou personatge. Per tal de celebrar el dia de la dona, la proposada per a continuar amb la secció és una persona què creguem que molts han conegut i què recorden amb un somriure i una incògnita, la seua edat: Elenita "La Daniela". encara que també la coneixien per Elenita "la Joven".

Qui és la primera persona en contar-nos alguna cosa o enviar-nos alguna foto?

Una foto de ben joveneta.

dilluns, 7 de març de 2011

Passeig per les ermites

Aprofitant que huí no treballava m'he quedat dilluns al poble.
El matí, fresquet i lluminòs, convidava al passeig. L'eixida per la Torre quasi guiava les meues passes: me n'he anat cap a l'ermita.
Anava amb la intensa sensació que tinc tan a sovint quan estic a Vallada, la sensació de pertanyer-hi, amb l'alegria dels cants i revols del pardals, que estan molt actius quan la primavera empeny, amb els ulls ben oberts, per tal de descobrir racons, detalls, persones, indicis, recuperar memòries i afegir-ne de noves (com m'agradaria que la meua memòria fora infinita!).
He doblat pel camí de la piscina de la Saraella. I el que m'anava trobant anava enfosquint l'ànim amb el que havia encetat el matí: deixalles, runes, cap respecte per la natura.
Em pregunte si és això el que ens porta la condició tan aplaudida de municipi turístic, quantes famílies del poble viuen d'eixos visitants dels caps de setmana que ens deixen tanta runa? de veres és açò el progrés?
Potser que no siguen els forasters qui no cuida les paratges dels que tan orgullosos estem, que siguem nosaltres els que tirem el fem, tapem amb ciment, inventem realitats...
Em ve al cap una frase que he llegit fa poc, a proposit del creixement irracional dels pobles i ciutats: "Imatges que em fan reflexionar sobre el preu que paguem per alló que en cada moment ens sembla irrenunciable o ineludible i sobre la desconfiança que tinc en la nostra capacitat col·lectiva d'escollir"
M'agradaria que al meu poble les decisions foren més acurades, més pacients, més respectuoses amb el patrimoni natural i cultural.

MONÓLEG JAVIER BOTIA AL PUB GLAÇÒGRUPO: JAVIER BOTIA
CIUDAD: VALLADA
FECHA: VIERNES 11 DE MARZO
HORA: 23:00H.
LUGAR: PUB GLAÇÒ (C/JOSE DE RIBERA Nº 21)"EL TRIANGUL"
ESPECTÁCULO: MONÓLOGOS Y FENÓMENOS PARANORMALES.
ENTRADA: 3€

SINOPSIS:

Javier Botía es un auténtico comunicador multimedia, presentador de tv en España y Latinoamérica, locutor de radio, animador y ahora se atreve con un espectáculo en directo. ¿Porqué hay paro en España? Porque Javier tiene todo el trabajo…

El mentalista es un número totalmente diferente que combina humor y magia, con la promesa de hacer vivir fenómenos paranormales al público.

Aclamada por la crítica.

La chica de la curva ha dicho de él: “magistral, se saleeee!”
Los extraterrestres han publicado en marcas sobre campos de maíz. “MUY BUENO”
Carolaine de posltergeits: “Me encanta verlo en el escenario frente a un foco, yendo hacia la luz”
La niña del exorcista declara: “¿has visto como se ríe la zorra de tu hija?”
Y los espíritus a través de la guija publicaron “E S M U Y G R A C I O S O

Es pot millorar

Sols dir...pense que així no pareix que resulte el conjunt arquitectonic ambiental com un espai acollidor i atractiu.

Oratge complicat i de paraigues en setmana fallera.


Pareix que este fi de setmana tindrem una afectació important de mal oratge donat principalment per la retirada de la dorsal azoriana cap al oest i la entrada per el sur de una baixa que provocaria pluges prou generalitzades en la comunitat.
Per a la propera setmana:


En el model apareix de nou la inestabilitat,des-de el dimarts previsible-ment asta dijous est possible que una nova baixa entre per el sur i mos creue donant altra vegada pluges a tot arreu, menys mal que previsible-ment millorarà ja en Sant Josep.

Adjunte diagrama ensembles en el que es visualitza eixes possibilitats a dia de hui.No obstant cal recordar que em marz diu el dit que:
Març marçot mata la vella i la jove si pot (Avisa del temps variable, i de vegades perillós per a la salut, característic del mes de març)

Per al consultori.

     Vos deixe este missatge per a qui corresponga per vore si em pot ajudar.
      Tinc una impressora Brother DCP-135C. El cas és que faix servir cartutxos compatibles. En el canvi anteior el cartutx grog es va buidar de seguida, i ara al canviar-lo no va, pareix ser que s'ha embossat.
     Algú em pot donar una solució?
     Gràcies de bestreta.

diumenge, 6 de març de 2011

Reunió pública informativa a càrrec de AIPV

Se convoca a toda la población a una sesión informativa que se celebrará el día 11 de marzo a las 19:30 de la tarde en el segundo piso de la CASA DE LA CULTURA, Calle San Bartolomé.

Se tratarán asuntos municipales de especial importancia para Vallada, así como una amplia información de la situación de los jubilados y pensionistas, con la intervención de los concejales de AIPV.
VICENTE PERALES CALABUIG
AGUSTIN LOPEZ ALVARADO

Esperamos vuestra asistencia.