Cercar en aquest blog

dissabte, 5 de març de 2011

El alcalde de Vallada, del PP, imputado por un delito de coacciones

Fernando Giner, diputado autonómico por el PP, alcalde de Vallada y expresidente de la Diputación de Valencia, ha sido imputado por un presunto delito de coacciones. El juzgado de Instrucción número 3 de Xàtiva se ha inhibido a favor del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana al tratarse de un aforado.

Según consta en la denuncia, Fernando Giner, acompañado de tres concejales del Ayuntamiento de Vallada y de un carpintero metálico, ordenó el cambio de las cerraduras de la Asociación de Jubilados, incluido el local del bar, de su municipio el 27 de mayo del año pasado. El expresidente de la Diputación valenciana, además, se llevó toda la documentación que encontró en las oficinas de los jubilados: el archivo de actas, las fichas de todos los socios, un libro de actas, carpetas con

Informem el poble: la veritat sobre Valpark

Des de l'Agrupació local del PSOE els volem explicar allò que ha ocorregut en el projecte del Parc Estratègic Empresarial a Vallada, des del seu inici (al febrer del 2004) fins a l'actualitat, i com es troba en estos moments els tràmits, perquè tot el poble de Vallada n’estiga informat.
El 12 de febrer del 2004, el Ple de l'Ajuntament per unanimitat va aprovar un conveni amb una empresa per a crear un parc logístic a fi de reforçar les infraestructures de la Copa de l'Amèrica del 2007. La seua funció havia de ser la de descongestionar els ports esportius que albergaran les diferents proves. Es crea aleshores LA MAR DE DINS, un complex que preveu diverses àrees: emmagatzematge d'embarcacions, heliport (helicòpters), parc d'indústries d'energies alternatives, transport ferroviari, parc tecnològic (nàutica, energètic, aeronàutica, etc.)
El 2 d'agost del 2004 es convoca un Ple Extraordinari i Urgent, amb un únic punt a tractar: “Aprovació Exposició Pública del Pla Especial del Parc Logístic La Mar de Dins”. S'aprova per unanimitat.
El Grup Municipal Socialista aporta propostes que milloren i esmenen deficiències que el projecte presentava inicialment (per exemple, la reducció de plantes de l'edifici de servicis i l’eixida de les aigües pluvials)
El 28 de setembre del 2004, els regidors del PSOE sol·liciten que en el Consell d'Administració de la societat per a la gestió del parc estiguen

LA CAMBRA DE DALT: LA FARCOL

LA CAMBRA DE DALT: LA FARCOL: "L'hivern ens omplia de fum de llenya els carrers, al ixir de la fàbrica, el fred ens tallava en cada cantó. Arribar a ca ma mare després de treballar era una recompensa. Obrir la porta i olorar el sopar a mig fer...farcol, carxofes fregides o tortilleta de faves i alls tendres...mmm!"

Nova enquesta: Què demanen els valladins i valladines?

Ja està ací l'enquesta elaborada a partir dels 58 comentaris que valladins i valladines heu anat deixant a l'entrada que varem crear el 2 de desembre de l'any passat, anomenada "VALLADA PARLA".
Podeu trobar-la si vos desplaceu fins la part de baix del bloc.

A l'enquesta què vos presentem, hem intentat transformar en "objectius a aconseguir" aquestos 58 comentaris. Mitjançant la votació múltiple, valladins i valladines podran decidir quins d'aquestos punts són els que consideren més importants, és a dir: prioritzarem aquestos punts.
PODEU VOTAR A MÉS D'UN PUNT, és a dir, podeu fer múltiples eleccions. Sense límit.

Tots aquestos punts són importants, i els partits polítics deuen de ser conscients de la seua existència.
Són aspectes que corresponen a la realitat què es viu al poble, aspectes sorgits de la necessitat, de l'observació i NO dels deliris, el capritx o la realitat deformada que sovint solen tindre els nostre polítics quan NO es compta amb el poble.

Voteu i prioritzem tots aquestos punts. Quan més siga la participació, més a prop es correspondran els resultats amb les necessitats i mancances de la gent de Vallada.

Teniu fins el 22 de maig a les 23:59 per realitzar les vostres votacions.

Gràcies per la vostra participació i recolzament.
Atentament: L'equip de VALLADA City.

divendres, 4 de març de 2011

CARNESTOLTES

Com diu la cobla:

Carnestoltes centes voltes,
Nadal de mes a mes,
Pasqua de huit en huit dies,
Quaresma no tornes més!

En aquesta clasificació de festes que es celebren al llarg de l'any, com vegeu la guanyadora és el carnestoltes.
Els dies de carnestoltes precedeixen el temps de quaresma, un temps que moltes religions conserven més o menys desvirtuat, per a fer una neteja física i espiritual. Per això, sabent que venien quaranta dies de dejú i abstinència, s'aprofitava fins l'últim dia per fer els majors excessos gastronòmics que la situació permetia i aprofitar durant uns dies per trencar l'ordre i les normes establertes. La festa va acabar amb la seua prohibició per part del règim del General Franco. Posteriorment es recupera però ja descafeinant-se i reduint-la a disfressar-se i poc més.
 
A Vallada pels anys quaranta es forma la "Penya la Carabassa" un grup 
d'homes amb molt de sentit de l'humor. Que organitzaven diferents festes, 
actuacions, fins i tot xarlotades amb les vaquetes de festes. Aquesta penya seria mereixedora d'una entrada pròpia. 
(En la foto de l'esquerra, la penya en una xarlotada. M'agüelo Quico amb barret cordovés i carasseta)

Un any per tal de poder celebrar el carnestoltes, aprofitant que a Cadis i Canàries es permetia la celebració mitjançant les anomenades murgues, van decidir montar-ne una. Amb draps i algeps van fer un alficòs ben enroscat i gitat en un llitet que passejaven pel poble. Per a l'ocasió es va composar la següent cançoneta:

dijous, 3 de març de 2011

LA COSTERA SONA

Vos enviem la notícia i el cartell de la Costera Sona!,
un concurs de grups que hem organitzat des de L'Escarot,
Assemblea de Joves de La
Costera.
Comença aquest dissabte, serà de caràcter itinerant arreu
la comarca i tindrà una durada d'uns dos mesos, dividint-se
en primera fase, i segona (semifinals i final).
A la web podeu trobar més informació si la necessiteu.
http://lacosterasona.wordpress.com/
Adjuntem la notícia i el cartell.

dimecres, 2 de març de 2011

¿QUÉ ES SER MUJER?

Sinopsis
El canal televisiu Antenne 2 va plantejar a una sèrie de cineastes la pregunta: ¿Qué és la dona? Agnès Varda ofereix a través d´este cine-tract (pamflet fílmic) algunes de les respostes possibles. Sobre un fons blanc, diverses dones van prenent successivament la paraula per a denunciar mites opresius entorn de la feminitat i escenificar un repertori de possibilitats encara per explorar. ¿Com podem viure el nostre cos? ¿Com podem viure el nostre sexe?
(Extret i traduït de la pàgina web Punto de vista festival)
ELS SEUS ORÍGENS
El moviment feminista, té els seus orígens en els anys seixanta, desenvolupant-se paral·lelament, però no d'igual manera i, EUA i EU.
En la nostra mateixa Europa, la lluita feminista o igualitària prenia camins diferents, destacant entre ells els moviments realitzats a Finlàndia, amb Associació 9 (fundada en 1966), en la qual tant homes i dones actuaven junts, procurant rebutjar la divisió social entre treball i els rols predeterminats de cada sexe per una mica més equitatiu i funcional.
A França, en la dècada dels 70, arran dels moviments estudiantils de maig del 68, es va formar aquest afany d'igualitarisme prenent diferents veus:
-el feminisme revolucionari.
- el feminisme sindicalista.
- el feminisme igualitari.

Sense tenir una intenció política directa, aquests moviments van moure masses, despertant el que va anar per aquell temps el detonant que va donar llum al que avui les dones tenim bestiar, sab
ent que la lluita per la igualtat no ha acabat.
Agnés Varda és una directora de cinema nascuda el 30 de maig de 1928 a Brussel·les, Bèlgica. Viu i treballa a París. És considerada per alguns crítics de cinema la <<àvia de la Nova Ona>> (Nouvelle vague) i una de les pioneres del cinema feminista.
(Font biogràfica Wikipedia)

dimarts, 1 de març de 2011

Endevina, endevinalla...

Be, ja és hora (amb retràs) de l'endevinalla setmanal.
Abans de res, dir que tinc un problema amb l'endevinalla de la setmana passada: Jo faig la foto, però moltes vegades no se ben cert a qui estic fotografiant (sí, ja ho sé, vaja fotògraf...). És a dir: no se si és Lola "La  Bunyola" (en aquest cas la guanyadora de la setmana passada seria EVA) o Lola "La Ferri" (en aquest cas seria Lilí). Recordeu que els anònims no conten.
Menys mal que per a aquestes situacions tenim al senyor Paco GB què ens ho aclarirà prompte. jejeje

En fi, aquesta setmana toca un raconet valladí. Ficaré dos, perquè no se com ho tindré la setmana que ve per a posar una entrada...
Ahí va: On estan fetes aquestes dues fotografies?


(idea original d'Angel Castells)

Pregunta al PSPV

Ens envien aquest mail per a que el publiquem:

"Hola, me gustaria que preguntaseis en el blog sobre los resultados de la reunión que realizó el PSPV en el pueblo, ya que no pude asistir.
¿Alguien podia explicar que puntos se trataron o que datos se transmitieron?
Muchas gracias".

Resultats de l'enquesta sobre la moderació prèvia dels comentaris.

Els resultats de l'enquesta han sigut els següents:


En quant a la moderació prèvia dels comentaris els lectors del bloc, al realitzar-los la pregunta:

Deu Valladacity moderar els comentaris abans de la seua publicació?

  • 36 vots a favor de "No, deu moderar-los després, segons el seu criteri i també el dels lectors".
  • 7 vots a favor de "No".
  • 10 vots a favor de "Sí".
  • 23 vots a favor de "Sí, insults i altres frases que puguen ferir l'integritat personal".
És a dir, les coses seguiran com estan: Eliminarem (quan podem i ens adonem) els comentaris què continguen insults o falten al respecte i puguen ferir la sensibilitat d'una persona concreta. També aquells que la gent ens demane.

Des de VALLADA City, lamentem els últims fets ocorreguts en referència a aquest delicat tema i recordem als lectors que aquest bloc NO ES RESPONSABLE del que la gent puga escriure als comentaris.
Recordem també a la gent que hi fa ús que es comporte civilitzadament i a aquella gent (que hi han), què desconfia dels nostres propòsits, que entenga que no podem estar ahí sempre i que exercir de moderadors és una feina delicada i molt subjectiva (podríem simplement no fer-la i que cadascú ficara el que volguera, no ho oblideu).

Moltes gràcies per la vostra participació.
L'equip de VALLADA City.

Pa negre i la lamentable equidistància

El cinema és un art eminentment visual que ha sigut, però, utilitzat per arribar als racons més amagats dels cervell de les persones. Una imatge val per mil paraules, diuen, així que una pel·lícula que és una successió d’imatges equival a milions de paraules que resten en la nostra memòria.
Les imatges de “Pa negre” són especialment impactants, des del principi fins al final. Transmeten l’angoixa de les persones i l’ambient aclaparador i irrespirable de la postguerra. A la magnífica fotografia l’acompanya l’excel·lent interpretació de l’elenc que s’ha vist justament recompensat amb els nou premis Goya obtinguts.
Però a banda del brillant treball tècnic i artístic trobe que la història no és creïble. Pa negre cau en el lloc comú de l’equidistància, la lamentable equidistància que posa al mateix sac al bo i al dolent, a l’assassí i a la víctima, als genocides i als que cauen en les seues mans; la equidistància que permet, encara avui, que els franquistes, responsables del

dilluns, 28 de febrer de 2011

Nou bloc i web valladines

Ens informen de l'existència d'un nou bloc i una nova web.
Trobareu el seu accés directe a l'apartat inferior, a la columna d'altres webs valladines.
Hem afegit també els seus enllaços a la pestanya de "Vallada: el poble".
Moltes gràcies per informar-nos de la seua existència.


PA del DIA/ Heu travessat mai la regió a peu?


Heu travessat mai la regió a peu?

Què se sent quan es travessa a peu una regió? Meravelles de la vida!
Vull compartir amb vosaltres una de les satisfaccions més grans i íntimes de la meua vida: caminar.
Es tracta d’un fet tan qüotidià i tan comú que he de fer moltes matisacions, molts aclariments per tal que el que vull comunicar-vos quede clar. Molts haureu sentit el mateix que jo, aleshores no necessitareu més xerrameca, a la resta dir-vos que tot arriba si demanes a la vida que t’envie els millors regals.
Viatjar, caminar, canviar de lloc, descobrir nous horitzons, en una vida majorment sedentària, és salut mental. Fer-ho a peu és, a més, salut física.

La diferència, per a mi, és més gran encara del que acabe d’apuntar. Té a vore amb el concepte de “regió”, entitat geogràfica que pot en alguns casos ser sinònim de comarca, país, vall, contrada, plana, muntanya o altres. Arribar a un lloc i creuar la regió em suposa caminar-la, olorar-la, vore-la, tocar-la, escoltar-la i menjar-la;que m’hidraten les seues fonts i em banyen els seus rius, que em renten les seus pluges; és que la llum de cada lloc em desperte sensacions meues però que abans desconeixia. Primer de tot està el fet d’amidar-la amb els peus,llegir-la amb el tacte de la

diumenge, 27 de febrer de 2011

La Web 2.0 i els anonymous

En tot el que està passant al nord d’Àfrica hi ha coses sorprenents i inesperades com per exemple el paper jugat per Internet i les xarxes socials en la informació, organització i convocatòria d’accions polítiques concretes. Hom parla del poder revolucionari de les noves tecnologies, encapçalades per Facebook i Twitter, que són, junt als blocs, les estrelles de la Web 2.0
El terme Web 2.0, no és una nova tecnologia, sinó que es defineix com una actitud que pretén fer de l’usuari un element actiu; per aconseguir-ho s’utilitza la plataforma de la web tradicional però implementant aplicacions amb funcions més dinàmiques que permeten major capacitat d’actuació i d’interacció a l’usuari. Naixen així les xarxes socials on és l’usuari qui controla la seua informació, al marge de governs i mitjans de comunicació.
Una característica d’aquestes revoltes al món àrab és que no estan protagonitzades per partits d’oposició, sinó que han sigut directament els ciutadans anònims, farts de misèria, sense perspectives de futur i assedegats de llibertat, els que han coordinat les mobilitzacions a través d’Internet. Encara que en aquests països la incidència de la xarxa no és massa gran, ha sigut suficient com per generar un bloc de persones ben informades que han estès la seua influència a la resta de la societat, amb el resultat que coneguem.
Si en països en via de desenvolupament s’aconsegueixen els resultats que estem veient a Tunísia i Egipte, que pot passar en països industrialitzats on la connexió a la xarxa és gairebé universal? Internet i les xarxes socials són