Cercar en aquest blog

divendres, 25 de febrer de 2011

Capítol 8 d'Arròs Covat: "Arròs de la mama"

Ací vos deixe amb el vuité capítol d'arròs covat.
La sèrie dels divendres, a Valladacity
(recordeu que és per a majors de 16 anys!)


VALLADA City complix 2 anyets!

Si l'any passat ja estàvem sorpresos i satisfets pel canvi de rumb que s'havia donat al bloc, amb un creixement notable de comentaris, de visites i d'audiència en general, aquest últim any no ha sigut per a menys... Inclús nosaltres mateixa estem sorpresos quan ens hem ficat a comparar les dades...

Aquestes són les dades de l'any passat:

    * 218 entrades
    * Una mitja de 40 visites diàries
    * 19 google-seguidors
    * 12.000 visites
    * 2 administradors adscrits i 7 col·laboradors oficials.

I aquestes les d'aquest any:

    * 490 entrades
    * Una mitja de 200 visites diàries
    * 45 google-seguidors
    * 74.130 visites totals (en un més es visualitzaren més pàgines que en tot l'any passat).
    * 4 administradors adscrits i 27 col·laboradors oficials.Coses a destacar durant aquest últim any? Moltes. Sobre tot l'augment de la participació ciutadana i la feina dels col·laboradors oficials, amb la implicació de col·lectius diversos què han pogut comunicar al poble molta informació.

També destacar, com no, l'ingrés de nous administradors què han fet possible coses tan boniques com la secció de Dites i Refranys, Biografia Col·lectiva, Fotografies de Vallada i la seua gent, l'elaboració de l'informe "Vallada Parla", etc...

Per a l'any què ve, desitgem que tot vaja igual de be. Desitgem que altres col·lectius s'adscriguen al bloc i facen ús d'aquesta eina tan profitosa. Ames de casa, club d'atletisme camallarga, upm de Vallada, etc... vos esperem!.

Vos animem també a que es creeu un compte a Twitter i ens envieu les vostres notícies breus relacionades amb el poble i la seua gent.

(També desitgem menys anònims i més pseudònims... i si és per demanar, més noms i cognoms).

Ajuntament de Vallada: Seguim esperant la vostra participació, encara que siga únicament per a publicar el que envieu a les portes de casa. Teniu un compte a Gmail esperant a que algú s'anime a gastar-lo.

Nosaltres, per la nostra part, prometem seguir servint al poble de Vallada i participar del seu creixement cultural i lingüístic igual, o millor del que hem sabut fer fins el moment.

Vos deixem amb algunes xifres i gràfics de l'evolució d'aquest any així com quines han sigut les entrades més visitades i comentades.

Una vegada més, gràcies per confiar en nosaltres i fer-nos créixer.Nova enquesta al bloc sobre la moderació o no dels comentaris dels lectors.

Ja fa uns mesos, VALLADA City va donar l'oportunitat als lectors, mitjançant una enquesta, de que decidiren si deuria permetre's l'opció de comentaris anònims al bloc o no. Els resultats varen ser clars, i les raons dels lectors van ser defeses i exposades amb sentit i raonament.

En VALLADA City creguem en la decisió popular del poble. És per això que, davant els últims esdeveniments que s'han desenvolupat al nostre bloc, estem barallant la possibilitat de moderar prèviament els comentaris abans de la seua publicació. És a dir: nosaltres rebríem un correu informant-nos de que algú ha realitzat un comentari, i sols la nostra aprovació permetria que este comentari fora públic.

Això pot ser bo per a evitar situacions desagradables, però al passar per un filtre previ (el nostre), el comentari ja deixa de correspondre 100% al que l'ha escrit, si no que un tant per cent d'aquest, passa a ser responsabilitat nostra. I això no ens agrada ja tant... ja que, com hem dit, tot és molt subjectiu... i la nostra decisió no pot ser l'encertada (per molt imparcials que volem ser, som humans). Si això passara, i a algú li semblara errònia la nostra decisió, les crítiques en contra nostra no tardarien en caure.

Així que, per cuidar-nos en salut, hem decidit crear una nova enquesta que durarà 3 dies (fins dilluns 28 de febrer a les 23:59). Podeu votar des de ja. La decisió del poble, serà inapel·lable.

Esperem la vostra participació.
Atentament: L'equip de VALLADA City.

dijous, 24 de febrer de 2011

Especial twitter-eleccions autonòmiques en Vallada


Con podeu veure a l'esquerra, hem creat una nova twitter-finestra on apareixen els twitts dels 4 partits polítics amb presència al nostre poble: PPCV, PSOE, CV i AIPV (bueno, AIPV al ser una formació local, no té twitter, però esperem que en tinga prompte).

Aquests twitts, corresponen al twitters oficials del PPCV, PSOE i CV.

Si els representants polítics del nostre poble s'animen, creen un compte a twitter i s'afegeixen al twitter de Valladacity, podran d'aquesta forma, tindre informat al poble de totes les novetats, comunicats que vulguen fer i un llarg etcètera (com per exemple, reunions al Bar dels Molinets...).

Animem doncs als polítics del poble a que es munten al carro de les noves tecnologies, que després de dos anys de bloc, ja va sent hora, no cregueu?

Esperem que vos agrade la iniciativa.

Podeu llegir més respecte de com el twitter pot afavorir la política fent click ací damunt (d'on hem tret la imatge també).

Envia la teua queixa al Síndic de Greuges pel retorn de la TV3

Entre les nombroses iniciatives gestades a la xarxa per reclamar el retorn de les emissions de TV3 al nostre país hi ha l’aposta per enviar queixes ciutadanes al Síndic de Greuges. En poc més d’un minut, podreu completar còmodament la vostra queixa i contribuir així a palesar el malestar ciutadà davant la retallada a la llibertat informativa.

Podeu fer arribar les vostres queixes omplir el següent formulari.

Ací trobareu un model de queixa que podeu emprar per enviar la vostra petició al síndic.

Font: Pica’m

Canvi de temps

Per fi en la proper setmana els models indiquen que ni ha un canvi notable respecte als últims dies.
Pareix que el anticicló es desplaça cap el nord de l'Escandinavia i mos entra des-de l'Europa un corrent de aires continentals que en principi per al dimarts o dimecres fa sa que,principalment, el fred siguera el protagonista, variant la situació per a complicar-se cap al fi de setmana es cua-si probable que tinguérem pluja, si el recorregut de la Baixa fera que entraren els aires de llevant.
No obstant cal tindre present que el mes de març sol ser molt canviant i modificar ràpidament les previsions.

dimecres, 23 de febrer de 2011

23 F

Aprofitant l'avinentesa de la data d'avui, el documental d'avui és breu, però convida a la reflexió tant a aquells que per la seua edat encara no hagen vist mai aquestes imatges, com per als que ja les han assumit com part de la seua història.El 23 de febrer de 1981, la jove democràcia espanyola va viure la seva prova més difícil. Militars nostàlgics de l'antic règim van protagonitzar un intent de cop d'Estat que va poder haver acabat en un bany de sang o una nova dictadura. El resultat final va ser la consolidació definitiva del sistema democràtic.

Tot va començar a les 18.23 hores, quan un escamot de guàrdies civils al comandament del

PSPV-PSOE SESSIÓ PUBLICA INFORMATIVA

Es convoca a tota la població a una sessió informativa que es celebrarà el dia 25 de febrer a les 7,30 de la vesprada en el segon pis de la CASA DE LA CULTURA, Carer San Bartomeu.

Es tractaran assumptes municipals d'especial importància per a Vallada, situació de l'Ajuntament, amb la intervenció del regidors del PSOE:

SERVILIO ALONSO
MARIA JOSE TORTOSA
JESUS GARCIA

ESPEREM LA VOSTRA ASSISTÈNCIA.

De quina costat esteu?

De quin costat esteu? Aquest divendres 25 de febrer, concentració davant l'ajuntament de Xàtiva a les 19h.
Per favor, si teniu un poc de temps, mireu els vídeos. No tenen desperdici i a més d'un els obriran els ulls i els faran sentir vergonya aliena... Veureu coses obvies, situacions familiars i comuns i tal vegada, alguns prejudicis es tiren per terra.
Gràcies.
El que ens han fet amb la TV3 és un acte totalment feixista, propi d'un estat dictador.
Tenim que mostrar el nostre rebuig ja!
Actuem!

dimarts, 22 de febrer de 2011

Manifest personal de l'escriptor valencià Manuel Baixauli

Ens envien aquest escrit per a que el publiquem anònimament:


Els qui em coneixen saben que deteste el carnaval de la política. 
Tot i que intente tindre unes nocions elementals de com va el món, quan fullege un diari passe molt per damunt les pàgines de política i m’entretinc, només, en la secció de cultura. Si un dia dedique més temps a la política és perquè algun fet em crida l’atenció o perquè m’afecta en la vida privada. 
La situació dels valencians durant els darrers anys me l’he mirat, com tants veïns meus, amb preocupació. Obres caríssimes i innecessàries, sense una demanda social que les justifique, al costat de mancances en camps tan importants com la salut i l’educació públiques; creixement urbanístic irracional, que ha degradat el paisatge i ens ha

Partits polítics i les seues formacions al poble de Vallada.

Com que s'està gastant l'entrada de "Vallada Parla" per al que no és, hem decidit obrir aquesta nova entrada amb el tema iniciat per Daniel Tormo relatiu a les opcions polítiques existents al poble així com els seus candidats.
També hem translladat els comentaris existents, a aquesta nova entrada.
Per favor, l'entrada de "Vallada Parla" serveix per a altres coses. Llegiu abans de posar els vostres comentaris.
Si teniu ganes d'iniciar un tema i no trobeu com? Aleshores envieu-nos un correu i publicarem una entrada al respecte.
Recordeu-ho, gràcies.

Aquest és el comentari que Daniel Tormo va realitzar fa unes setmanes  a una entrada què no tocava.:

"Disculpeu la meua ignorància, però no sé quins partits (i candidats) es presenten a les pròximes eleccions municipals. Agraïria que algú m'ho diguera."

La importància de saber dir no

Al llarg de la major part de la història una minoria ha governat a la majoria. Els recursos eren pocs i els poderosos, que eren els menys, només deixaven les sobres per a la resta, que eren els més. Per aconseguir-ho, els menys, no sols utilitzaven la força, doncs els més podrien utilitzar-la en contra d’ells i acabar amb els privilegis, van haver d’embolicar-se amb les qualitats del bé i de la saviesa per investir-se d’autoritat.
Una vegada acatada l’autoritat dels menys s’assumeix l’obediència perquè l’autoritat diu que és bona i se condemna la desobediència perquè l’autoritat diu que és dolenta. Aquest esquema se reprodueix en la família on la figura paterna és l’autoritat, a la qual cal obeir en tot moment, car és la depositària del bé i de la saviesa. Malgrat els esforços dels menys per mantindre les coses sense canvis, les persones creixen i les societats també.
Per créixer és necessari, però, qüestionar les decisions de

Endevina, endevinalla...

Avui és un gran dia per a la secció "d'endevina, endevinalla...", perquè ningú ha aconseguit encertar-la, malgrat ser un detall de Vallada pel que majoria hem passat just davant en nombroses ocasions.
L'endevinalla de la setmana passada era una finestra (que dona al camí asfaltat) què es troba al motor de les Vegues de Polisena del tio Marcots (on pot ser, va ocòrrer l'anècdota amb el tio Cento...).
Per als que no coneguen encara la situació exacta (jo no sabia això del motor de Polisena, m'ho ha dit Paco GB), es tracta del camí que va des de baix del pont del Cànyoles, cap a l'assegador. És una caseta xicoteta amb una bassa quasi sempre buida i plena de pedres...

Aquesta setmana toca personatge valladí.
Algú sabria dir-me de qui es tracta?

dilluns, 21 de febrer de 2011

FESTA RON BARCELÓ AL PUB GLAÇÒ


AQUESTA SEMANA GLAÇÒ CEL-LEBRA CARNESTOLTES AMB UNA GRAN FESTA ..... MÉS DE 200 REGALS, AZAFATES, I LA MILLOR MUSICA PER A PASSAR UNA MAGNIFICA NIT DE CARNESTOLTES, NO FALTES....

GLAÇÒ ...... MÉS QUE UN PUB.

Concert de Piano a l'auditori de la UPM de Vallada.

El solista Rafael Mollà Penadés, realitzarà un concert de piano a l'auditori de la UPM de Vallada, aquest dissabte 26 de febrer, a les 20h.
Està tot el poble convidat a aquesta actuació que promet ser molt bona.

El bloc del valladí Manel Casanova, Menuda Natura premi en la categoria Mediambiental ...

Menuda Natura: Menuda Natura premi en la categoria Mediambiental ...: "Menuda Natura premi en la categoria Mediambiental als 2ns Premis Blocs 2009-10 de les Comarques Centrals del País Valencià, lliurat dissabte..."

diumenge, 20 de febrer de 2011

Així erem: El nou àlbum fotogràfic de VALLADA City

Avui, per fi ha eixit a l'aire el nou àlbum fotogràfic "Així erem": Fotografies grupals de valladins i valladines al col·legi. 

Des d'ací, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que ens heu fet arribar les vostres fotografies i animem a aquelles què encara no ho heu fet, a que ens les envieu de la forma que més fàcil vos siga.
A la pestanya de "FOTOGRAFIES" podreu visitar aquest nou àlbum així com compartir i descarregar-vos les fotografies.

De nou vos demanem que participeu i no vos quedeu de braços plegats.
Esperem que vos agraden.

Atentament: L'equip de VALLADA City.