Cercar en aquest blog

dissabte, 19 de febrer de 2011

Optimisme i il·lusió

En les actuals circunstàncies, en les quals la paraula CRISI s'escriu amb majúscules i pel que el futur no sembla molt prometedor. Crec que a tots ens vindria bé una bona porció de motivació i optimisme.
Aquesta ponència resulta d'allò més convincent
.
Emilio Duró - Optimismo e Ilusión 2 from Ivan Torres Ramon on Vimeo.Gran conferencia de Emilio Duró sobre Optimismo e Ilusión. "Emilio Duró Pamies es Licenciado en Ciencias Económicas y Master en Administración de Empresas por la Escuela Superior de Administración y Dirección de Empresas (ESADE) y Licenciado en Ciencias Económicas por la Universidad Autónoma de Barcelona. Ha sido Profesor Colaborador de distintas Universidades, entre ellas, La Fundación Universidad-Empresa de la Universidad de Navarra, Pompeu Fabra, Escuela de Negocios Caixanova e INEDE. Es Consejero Externo de RIOFISA y ADOLFO DOMINGUEZ. Así mismo ha sido Directivo de empresas de gran consumo como Martini Rossi y Yoplait-ATO. En la actualidad y desde hace más de 20 años nuestro Instructor trabaja como Consultor y Formador en empresas nacionales y multinacionales de diversos sectores como son: MICROSOFT, TELEFONICA, ONO, INDITEX, AON GIL & CARVAJAL, ALCATEL, BARCLAYS, BRISTOL-MYERS SQUIBB, WILLIS, CAJA MURCIA, SANITAS,, BASF, BSCH, BBVA, IKEA, RIOFISA, MANGO, MICROSOFT, RENFE, VILLEROY & BOSCH, UDV, FORUM FILATÉLICO, UNILEVER, ZURICH, WINTERTHUR, HEWLETT PACKARD.

divendres, 18 de febrer de 2011

Capítol 7 d'Arròs Covat: "Arròs amb Llamàntol"

Ací vos deixe amb el seté capítol d'arròs covat.

La de sèrie dels divendres, a Valladacity

(recordeu que és per a majors de 16 anys!)


dijous, 17 de febrer de 2011

Fons de pantalla per a qui el vullga.

Bona nit.
Avui he fet una fotografia què m'agradaria compartir amb vosaltres.
L'he pujada al flickr a un tamany el suficientment gran com per a que puga gastar-se de fons de pantalla (1600 x 1200 px).

La podeu trobar al FLICKR de Vallada.
Seguiu les instruccions i descarregueu-vos-la.
Espere que vos agrade.

Recordeu que a www.hein-rich.com podeu trobar més fotos del poble i la seua gent.

Ací, la versió reduïda:

20 mm 60/f8 + degradat cookin -2

Xerrada sobre l'actualitat Euskal Herria


Baix el lema "Pels drets civils i polítics d'Euskal Herria; Autodeterminació ara!" s'està portant a terme a diferents llocs del país la 5a setmana de solidaritat amb Euskal Herria que tots els anys organitzen els Amics i amigues d'Euskal Herria.
La solidaritat arribarà fins a la nostra comarca via una xerrada que tindrà lloc demà divendres a les 20h a Canals.

L'actualitat d'Euskal Herria apareix quasi diàriament als mitjans d'informació convencionals; és una realitat de la qual no parem de rebre informació.
Actualment Euskal Herria viu una situació de canvis i d'esperança, una situació liderada i protagonitzada pel moviment independentista. Demà tindrem l'oportunitat d'escoltar i conèixer de primera mà la situació, les anàlisis, les oportunitats i els reptes que depara el futur immediat a aquest xicotet poble del nord de la Península.

La xarrada serà demà a les 20h a La Lloca (C/València, 11. Canals) organitzada per Amics i amigues d'Euskal Herria amb el suport de diferents col·lectius de la comarca.

PA del DIA/ Les manetes

PA del DIA/ Les manetes

El que ara vos contaré és un conte sobre el “més i més”. És una llegenda tradicional i alhora actual. Com tot conte popular, arreplega l’experiència passada i la projecta cap al futur, no perd validesa amb el temps, al contrari, ens ajuda a entendre el que ens espera.

Així doncs, conten que entre els milers d’encanteris i prodigis que es produïxen la màgica nit del solstici d’estiu, la nit de sant Joan, n’hi ha un que era molt i molt desitjat pel benefici que proporcionava a qui poguera aconseguir-lo.
Eixa nit moltes coses estranyes es tornen possibles; passen fets que només poden succeir una volta a l’any; determinades lleis físiques s’invertixen; es dóna la conjunció astral per aconseguir determinats desitjos; es fan preguntats i s’obtenen respostes aclaridores.
Pel que ací ens ocupa, resulta que en aquell poble existix el Barranc de la Falaguera. És allà on s’havia d’anar la nit de sant Joan i quedar-s’hi fins les dotze. Qui fóra capaç de

Sopar a Ca les senyoretes a Otos la Vall d'Albaida i concert de Pau Alabajos.

Amics de
Ca les Senyoretes
 DISSABTE 5 DE MARÇ
 SANT OVIDI
 21:30
 SOPAR
ENTRANTS
Amanida blanca
Mandonguille d’abadejo
Formatge i pernil
Pinxos de pollastre
PLAT
 Llom amb pilotetes
POSTRES de la casa
 BEGUDA
Aigua, cervesa, vi i refrescs
 CAFE I INFUSIONS
 ENCABANT DE SOPAR
PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE
PAU ALABAJOS
 Sopar i actuació: 19 €
Sopar i actuació per a dues persones+habitació doble: 100€
 reserves
 962358032
620588724


dimecres, 16 de febrer de 2011

Educació embotellada

(gràcies a Hipatia i Marietta per cedir-me el seu espai dels dimecres-documental, aquesta setmana)

L'altre dia vaig tindre una conversa interessant amb una mestra d'infantil, de la què no vaig traure cap descàrrec.
Tot va començar quan la vaig escoltar parlar amb orgull, del "sistema" que du a la seua classe, amb xiquets de 3 anys, per a que beguen aigua a classe.
Així, de primera, ja sona extrany... no?

Doncs be, la cosa pinta de la següent forma:

Tal i com va establir aquesta mestra a principi de curs, cada setmana, els pares d'un dels xiquets de classe, s'encarreguen de comprar

dimarts, 15 de febrer de 2011

Anunci oficial sobre l'entrega de premis d'aquest dissabte 19 a les 18h a la Casa de la Cultura d'Alcúdia de Crespins. S'ho aneu a perdre?


El Penjoll. Art de paraula i l'Associació Eco-cultural la Garrofera tenen el gust de convidar-vos al Dia del Judici Final, és dir, l'acte de lliurament dels 2ns Premis Blocs de les Comarques Centrals, que tindrà lloc el proper dissabte, 19 de febrer, a les 18h., a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia de Crespins.

La presentació i animació de l'acte serà responsabilitat del duo Els Toni's, format pel polifacètic artista Toni de l’Hostal i l’escriptor flamenc (concretament, de Bèlgida) Toni Espí.

Per acabar-ho de rematar i que quede ben xuli contarem, ni més ni menys, que amb l'actuació del cantaor Pep Gimeno "Botifarra", de qui sobren presentacions. Mi sostingut, cantautista millor grup revelació dels Premis Ovidi 2010, també ens cantarà

CEADC: Divendres marxa i dissabte premis

Centre Excursionista Alt de la Creu: Divendres marxa i dissabte premis: "En aquesta entrada volem fer menció de la marxa nocturna del proper divendres. Eixirà desde el triangul a les 21:00 i transcorrerà pel barranc de Tarrassos fins la Maravillosa i pel barranc de Boquella fins buscar el terme per arribar de nou al poble. La durada dependrà de la marxa que es porte.

Per una altra banda el proper dissabte 19 a les 18:00 hores es lliuraran els premis blocs de les comarques centrals a la casa de la cultura de l'Alcúdia de Crespins. Us convide a assistir a aquest esdeveniment que promet ser d'allò més divertit.
"
Publica un missatge

DECLARACIÓ DE BÉNS

.
Afegim l'esmena d'errades publicada al BOP sobre la declaració anterior.

Endevina, endevinalla...

Després del meu fracàs de la setmana passada, torne amb una nova endevinalla, esta vegada sobre un trocet del nostre poble.
El guanyador de la setmana passada va ser Aleix, qui va batre un temps rècord de 9 minuts.
Felicitats Aleix.

Per altra banda, recordar que durant l'endevinalla de la setmana passada, Paco va aprofitar per preguntar-ne d'un altra. Ho podeu veure als comentaris. També està pendent d'encertar.

Be, ahí va: On està feta aquesta fotografia d'una finestra amb barrots fets amb tornillos i rosques?

diumenge, 13 de febrer de 2011

És l’amor una qüestió de química?

Le sommeil de Courbet
La societat actual, convençuda de que la ciència ho pot tot, busca les substàncies i elements que conformen la matèria i, fins i tot, els sentiments, sense poder explicar però, la divisió, tan antiga com evident, de la matèria i l’esperit. Els sentiments surten de la matèria, doncs no coneguem sentiments sense algú que els manifeste, però són molt més que química. Podem saber, per exemple, de què està compost i com funciona l’amor? Hi ha científics que diuen que sí, encara que hi ha llacunes de coneixement i comportaments inexplicables.
Segons els científics, en presència de certa persona, el cervell produeix feniletilamina, una espècie de amfetamina, i dopamina, el que fa que el sistema nerviós, mitjançant el hipotàlem, ordene a les glàndules suprarrenals l’augment immediat de la producció d’adrenalina i noradrenalina. Com a conseqüència d’açò es produeix una