Cercar en aquest blog

dissabte, 12 de febrer de 2011

Interessant aportació a la causa de Víctor Cerdà

Interessant aportació a la causa de Víctor Cerdà al bloc de Kike.
Pegueu-li una ullada!
foto-sensible: Marathon des Sables: "Fa uns mesos, em vaig assabentar mitjançant facebook, i després a través del bloc del meu poble (www.valladacity.com) del repte de Víctor Ce..."

divendres, 11 de febrer de 2011

Capítol 6 d'Arròs Covat: Arròs de Borratxo.

Ací vos deixe el sisé capítol d'arròs covat.

La de sèrie dels divendres, a Valladacity

(recordeu que és per a majors de 16 anys!)


dijous, 10 de febrer de 2011

OPINE OBERTAMENT

Sóc María (Marieta), llig prou el blog de Vallada City ja que em resulta meravellós el treball de poder juntar a la gent del poble per donar idees, per contar-se coses.

Internet és una ferramenta, més enllà del facebook, tuenti, twitter...i totes les demés reds socials que te comuniquen a voltes d´una forma un tant "plàstica".
Trobe, que tenim una oportunitat meravellosa per poder parlar, enraonar, i una oportunitat més meravellosa encara: la d´escoltar.
Senc dir, que pese a estar tan conteta per com la gent s´involucra i com Vallada City gestiona les coses, me sol doldre el veure que la crítica destructiva pobla els comentaris.
La política i la lingüística....en fi...hi ha més món que açò! és important: sí, per suposat.
És el més important? per a mi, no, i menys en un lloc on el principal objectiu (entenc jo) és

Ciclogénesis explosiva


Previsiblement el proper dilluns es conformarà en l'Atlantic una baixa molt profunda que es convertirà en una "ciclogènesis esplosiva", quin recorregut tindrà?

Segons els americans, serà per la cornisa Cantàbrica, segons els europeus, mes cap al sur. A nosaltres aplegaràn els seus efectes entre el 17-18. La meua impressió es que el seu recorregut serà pel nord i així a l'entrar els aires per ponent, poca cosa, es dir una baixà de temperatures, donat a un chicotet enborsament i poca pluja, passant ràpidament.

VALLADA City, a Twitter!

Des de fa uns dies, està operatiu el gadget del TWITTER de VALLADA City.
En principi, aquesta nova eina es gastarà bàsicament per a comunicar notícies breus així com "rumors" i anèdotes relatives al poble o al bloc.
Estem buscant col·laboradors/es que vullguen encarregar-se d'aquesta nova secció. Busquem persones que, degut a la seua condició o treball, tinguen molt de contacte amb la gent del poble i puguen contar-nos coses a aquells que, per motius de treball, restem la major part del dia fora, o també a valladins i valladines que viuen fora del poble. Creguem que és una bona iniciativa si es du amb amb sentit comú i sense malícia.


Aquells que estiguen interessats en fer-ho, poden solicitar-nos-ho mitjançant un correu electrònic a través del facebook.
La participació al twitter podrà ser anònima, ja que la persona que s'encarregue d'ell podrà fer-ho en nom del bloc, com si fora un administrador més.

Atentament: L'equip de VALLADA City

dimecres, 9 de febrer de 2011

PA DEL DIA / El saquet de berena

Ai mare, quanta falta ens fas! Ningú com tu entén el valor de les coses. Tenies tan pocs mitjans per fer-nos la vida agradable que cada objecte, cada matèria t’era important.
Abans tot s’escollia amb més cura, amb més sentit comú. Es pensava molt en l’ús que se li havia de donar, en la necessitat que en teníem, en la vida que li assignàvem, en el pes econòmic que suposava per a l’economia familiar o individual. En canvi, actualment, ens hem acostumat a comprar més del que necessitem, fins i tot si ben bé no ho necessitem, o sabent que no durarà més de dos trencades de guitarra, per tal que siga barat o estiga a l’abast de la nostra butxaca.
Les mans de mare allò que tocaven ho tranformaven. Quanta roba no ha sigut cosida, arreglada, adaptada, transformada, millorada per les mares! La de llana que haureu teixit! La d’agulles de la màquina de cosir que haureu trencat! Les caixes de llanda per a les coses de cosir, les del codonyat per les andròmines de llustrar les sabates, els perols foradats per plantar clavellineres. Tots els envasos servien per contenir alguna cosa; els de vidre, els de llanda, els de plàstic… A més, sempre que podíeu, tractàveu de fer-ho bonic, amb l’orgull de qui crea. Per cert, treball ben remunerat i agraït, que moltes no heu tingut ni dret a pensió de jubilació.
Amb el temps i la definitiva entrada al Primer Món, ens arribà un allau d’envasos. Ja ens sobrava tot. En qualsevol lloc trobàvem pots per fer conserva de tomaca. Estem al punt de no reutilitzar ja res perquè “nou no val tant”, pensant sempre en diners.Tenim al nostre mercat una quantitat grandíssima del que vulguem. Penseu en tot el que

Felicitacions a l'Ajuntament de Vallada


No sabem exactament des de quan, però la web de l'Ajuntament ha sigut redissenyada i a més, sembla que amb nous continguts, així com ferramentes per a la promoció en xarxes socials. Disculpeu-nos si no ens hem donat compte abans.

Si ho recordeu, una de les primeres entrades d'aquest bloc, ara fa més de dos anys, va tractar sobre la web de l'Ajuntament, ja que existien queixes sobre el seu disseny i organització de continguts.
Segons el que hem vist en una primera ullada, ara sembla estar tot més clar, a més de que estèticament a millorat molt.
Així doncs, felicitats.

Anirem mirant-la més detingudament, per veure si entre tots, puguem millorar-la més encara.
En principi no més dir que caldria que en algun lloc es nomera aquest bloc (un recurs que molt valladins gasten dia a dia) igual que nosaltres, des de el primer moment, varem incloure al nostre un enllaç a l'Ajuntament de Vallada. La nostra proposta és que elimineu l'apartat de FORO, el qual és d'allò menys professional, per no dir vergonyós, i que el substituïu pel de BLOC.

Moltes gràcies per escoltar-nos.
Atentament: L'equip de VALLADA City.

Professor/a particular de matemàtiques.Hola;
Estem buscant un professor particular de matemàtiques per al nostre fill què tinga un nivell avançat (universitat).
Si algú sap d'alguna persona del poble què puga estar interessada que es fique en contacte amb nosaltres trucant al 661276973.

Moltes gràcies!

dimarts, 8 de febrer de 2011

Endevina, endevinalla...

Be, ja va sent hora de l'endevinalla de la setmana.
La setmana passada, després de 42 hores (això va per el crític pesaet de les endevinalles), el guanyador va ser Rafa, dient que es tractava de la porta de la Panificadora.
Aquesta setmana toca endevinar una persona, a veure qui ho aconsegueix.
Com sempre... facilet, facilet. Recordeu que els anònims no conten!.

Ja va sent hora que espavilen!

Pareix que la infermetat és contagiosa i afecta a molts pobles. És per això que crec interessant aquest article publicat en el “El Penjoll” que és, al meu parer, molt encertat per descriure com funciona la política local.

Ja va sent hora que espavilen!

Superagent Pardo dilluns 7 de febrer de 2011

Seguint els consells d’Escrivà, vaig a escriure alguna cosa que tinga tesi o tema. (He, he! Encara recorde allò que m’explicaven a l’institut.) El tema de la meua redacció serà Sapere aude (atreveix-te a saber), tòpic encunyant originalment per Horaci, però popularitzat pel filòsof Kant en un article titulat Què és la Il·lustració? ¿Ha de ser il·lustrat un polític de l’oposició? Sí! Altrament corre el risc de romandre eternament a l’oposició, trist destí per a una persona amb vocació política. ¿Sobre quines matèries s’ha d’il·lustrar? La resposta és òbvia: sobre matèries pròpies de la seua condició. Faré servir una paràbola, perquè s’entenga millor açò.

Puix senyor, això era un cacic que portava molts anys, però que molts anys, governant en una vila emplaçada allà on acaba l’horta i comença el secà.

Prémer ACÍ per seguir llegint

Font: El Penjoll

GLAÇÓ PUB I RON MATUSALEM


AQUEST DISSABTE 12 DE FEBRER 00:00 H.
VINE I DISFRUTA DE LA MA DE RON MATUSALEM D'UNA MAGNIFICA FESTA, AMB AZAFATES , REGALS I UNA NIT MÉS EL MILLOR AMBIENT GLAÇÓ.

GLAÇÓ ............... MÉS QUE UN PUB.

Classes de gimnàstica per a majors de 40 anys

 
La concejalía de Deportes del Ayuntamiento de Vallada hace saber que a las personas mayores de 40 años con algún tipo de molestia o problema físico que en breve se iniciará un grupo dedicado en exclusiva para ellos dos veces por semana.

Martes de 10:00 a 11:00 horas
Jueves de 10:00 a 11:00 horas
El precio de la actividad será de 12 € mensuales.

Los interesados que pasen ha inscribirse en el pabellón municipal.
______________ 
Pedro Sucías. 

Una finestra oberta

Els pobles, quan tenen llibertat i mitjans per expressar-se, són capaços de vèncer qualsevol adversitat. L’expressió lliure és bàsica per comunicar assumptes que, potser siguen obvietats, però no tots tenen clar; per a discutir de forma raonada, sense crits, sobre les qüestions públiques que a tots ens interessen; per aportar idees, per a fer crítiques que ajudaran a resoldre els problemes dels ciutadans. Per això només cal deixar que cadascú desenvolupe les seues capacitats per a fer poble.

Vallada té la sort de comptar amb aquest bloc que dona veu a tots els que tenen alguna cosa que aportar, alguna cosa que dir, que agrair o que criticar. Una finestra oberta per on està entrant aire fresc per ventilar la pesada atmosfera de la societat local. Ací podem veure que, malgrat l’intent de mantindre el poble entre parèntesi, hi ha gent d’art, professionals, gent de lletres, gent de ciència i, el que és més important, gent amb capacitat crítica. El que pareix que no tenim és gent amb capacitat política. O sí? En cas de que hi haja polítics haurem de demanar que es manifesten. No sols amb crítiques, que també, sinó amb propostes.

Natzaré al seu article demana un alcalde “ideal”. Sabem, però, que els polítics són persones com nosaltres amb les mateixes pors, ambicions i febleses. Jo no li demane tant, em conforme amb honradesa i claredat amb els ciutadans i l’oposició. L’Ajuntament té tècnics per a fer el treball especialitzat. L’equip de govern només ha

dilluns, 7 de febrer de 2011

THE CENTURY OF THE SELF"
"El segle de l'individualisme"

Esta ja és a tercera i última entrega de la primera part (recordeu que ja diguerem que e documental consta de 4 parts) de EL SEGLE DEL INDIVIDUALISME.
Esperem que continueu amb els següents que, com no aniran desvelant-nos els misteris de la societat que tan bé coneguem.


PART 5ª DEL PRIMER DOCUMENTALPART 6ª DEL PRIMER DOCUMENTALMoltes gràcies Vallada City per crear un espai on compartir, i moltes gràcies a les personas que hi participen.

Marieta

Les dones i les pensions

Quan he llegit aquest article a El País he pensat en tantes dones del meu poble que mai han tingut ni tindran una pensió digna després de tota una vida treballant "als petits tallers, a casa o al camp" que deia Raimon.
Això sí, tinguem el monument a la dona cistellera...
Les dones de Vallada s'han sacrificat molt per a que les seues filles i fills fòrem un poc més lliures i tinguèrem un destí propi.
Crec que hem d'estar-ne molt orgulloses i seguir reivindicant que totes les tasques de cura de la família siguen compartides pels homes i les dones. I que puguem tindre pensions justes i igualitàries.
La crisis ens ha de fer replantetjar-nos moltes coses: si de veritat les privatitzacions son tan bones com ens diuen, si els serveis públics han de estar en mans privades, si la capacitat dels mercats de veritat equilibra, si no estarem anant cap a societats que en compte de ser més igualitàries son menys solidaries i estan més fragmentades...
Les persones que no es preocupen per la política acaben governades per les que sí que en tenen d'interesos.


Visita l'enllaç original

Crònica d'una mort anunciada...

Diumenge 15h i el Vallada Femení juga a casa. Día solejat, esperem afició però al mateix temps estem "cagades". Hui jugem contra el Xeresa. És l'equip amb el que mes es nota la diferència de jugar allí a jugar a Vallada. L'any passat a Xeresa quedarem 9-0 i a Vallada 2-3. Enguany quedarem a Xeresa 0-6, i a Vallada...

Bé, presentem l'onze titular: En portería Noelia. En defensa central lliure Ana, central amb marca Mayte, lateral dret Yéssica, lateral esquerre Carmina. Al mig del camp Ainhoa i M. Angeles, interior dret Neus, interior esquerre Mireia. Davant Moni i Carmen.
Canvits: Carmen per Marta (hui debuta com a jugadora), Paulina per Ainhoa i Silvia per Moni.
Lessionades tenim a Blanca, a Nori i a Núria Francés.

El míster és clar: "Ja no em fa por cap equip. Haveu demostrat que amb sacrifici podem anar avant i vull que jugeu com ho haveu fet fora de casa". "Moni, hui ixes de

diumenge, 6 de febrer de 2011

Suposem que parlem de Fernando...

En aquesta entrada, m'agradaria transmetre certes idees i qüestions que ronden pel meu cap...

M'agradaria parlar d'una proposta de millora o un canvi, això està per decidir, tot basant-me en la figura del nostre Alcalde com a "instrument" amb el que exemplificar certes idees.

M'agradaria pensar que amb quasi 60 anys, una persona com Fernando, pot millorar, però sincerament, ho dubte. No obstant, estic segur de que després de més de dos anys des de l'aparició d'aquest bloc, Fernando sap de la seua existència, i que, encara que en secret, ell ens llig tots els dies. Així que done per assegurat, que em llegirà.
Jo no conec a Fernando Giner Giner, sols de vista. Mirades què es creuen, salutacions formals, somriures forçats i frases cordials buides de tot contingut.
El que sé de Fernando és el que diu la gent... deixem-ho ahi.

Com deuria de ser, per a mi, un Fernando Giner "ideal"??? (o un Servilio ideal, o un Castelló ideal, o qualsevol alcalde ideal?). Jo no crec que existeix una fórmula secreta, però sí unes condicions, uns ideals necesaris (a banda de tindre coneixements bàsics sobre legislació, gerència, administració, economia, etc... que per a mi, serien secundaris). Jo pense el següent:

- Un Alcalde, hauria de ser proper al seu poble. Passar més temps amb la seua gent i caminant més sovint pels seus indrets i carrerets, deixant-se veure. Deuria passar menys