Cercar en aquest blog

dissabte, 22 de gener de 2011

Capítol 3 d'Arròs Covat: Arròs de mar i muntanya.

Hola a tots i totes!
Com avui ja és dissabte, doncs penje la sèrie dels divendres.
Sí... soc un desastre, ja ho se...


Adeu!

divendres, 21 de gener de 2011

Sopar a Ca les senyoretes a Otos la Vall d'Albaida.


Amics de
Ca les Senyoretes
 DISSABTE 5 DE FEBRER
  SOPAR MORISC
21:3O
   EXPLICACIÓ DEL MENÚ
Casimir Romero ens il·lustrarà sobre el menú morisc 
elaborat sota la supervisió de la mestressa marroquina Zora

 21:45
 SOPAR
ENTRANTS
* Falafels
* Punxetes de peix a la morisca
* Albergínia amb cinc pebres i mel
* Caragols en salsa
PRIMER
Sopa Harira
SEGON
Tahine de corder
POSTRES
Arnadí i torrons
BEGUDA
Aigua, cervesa i vi ( només per a heterodoxos)
INFUSIÓ
ENCABANT DE SOPAR
ACTUACIÓ DEL VIOLINISTA
Ahmed Touzaine
Col·laborador habitual de Pep Botifa
         Sopar:25 €
Sopar per a dues persones+habitació doble: 105€
 reserves
 962358032
620588724

Sant Antoni del Porquet

Com vaig molt malament de temps i veig que s'acaba la setmana i no he tingut temps de fer una entrada desenta sobre les celebracions de Sant Antoni Abat, vaig a fer un experiment sobre com sintetitzar una entrada amb les idees més importants que volia destacar.  (les dites i cançonetes estan replegades al poble)

En Canals hi ha Sant Antoni
en la Torreta Santa Creu
en Muntesa Santa Espina 
i en Vallà Sant Bertomeu.

Ja sé que la festa més grossa és fa a Canals, però ací també era molt celebrada.

Setmana dels Sants Barbuts.        Sant Antoni i Sant Pau l'anacoreta, no l'apòstol.
Sant Antoni du la barba blanca.  Si ha nevat.
van passar les dels anacoretes.    Passar-ho malament.

A Sant Antoni un pas de Dimoni.  Ja allarga el dia.
A San Antón las sinco con sol.

EL VALLADA FEMENÍ C.F EN VALLADACITY!


Estimats lectores i lectors de Valladacity, és un gust per a nosaltres poder unir-nos a aquest bloc.

Com sabeu és el segon any que es practica futbol femení a Vallada i això ens plena a totes d'orgull.

Volem informar-vos de que anem a començar aquest dissabte la segona ronda a Bocairent i ens agradaría penjar cada setmana una crònica del patit amb l'onze titular, canvis, sancions i per supost anècdotes. Una crònica que realitzarem entre totes i on ens encantarà participar i que participeu.

Recordem que els entrenes son dimecres i divendres a les 19.30, sería interessant que totes aquelles que els agrade el futbol i disfruten amb l'esport s'animaren a vindre sense cap de compromís a passar una estona agradable!

Moltíssimes Gràcies,

Vallada Femení Club de futbol.

COMPONENTS: 1.- Marta, 2.- Blanca, 3.- Ana, 5.- Nori, 6.- Ainhoa, 7.- Mireia, 8.- Paulina, 9.- Yèssica, 10.- Silvia, 11.- Mayte, 12.- Francés, 14.- Moni, 16.- Carmina, 17.- Sara, 18.- MªAngeles, 20.- Carmen, 21.- Rosana, 23.- Beikie, 26.- Neus, 59.- Noe.

MÍSTER: Cacho

Ací vos he deixat una foto actual de la classificació per si voleu seguir-nos..

Ana

VALLADA City, primer candidat al millor bloc de les comarques centrals! I no som els únics...El bloc "El Penjoll" ha convocat uns premis per elegir els que han sigut, els millors blocs de les comarques centrals del PV.
Quina ha sigut la nostra sorpresa quan ens hem vist en la primera posició de l'apartat d'Informació i Notícies, prou per davant de blocs de Xàtiva, Beniarrés, La Safor, Almoines, Marina Alta, etc...

Però ací no acaba tot.
El bloc del nostre amic Manel (Menuda Natura), s'ha endut ni més ni menys que tres premis: un en l'apartat de millor bloc de difusió mediambiental, altre primer premi en l'apartat d'Art i Audiovisual i l'altre al millor bloc revelació! Felicitats Manel!.Altres blocs premiats de gent de Vallada han sigut el del nostre amic Kike (foto-sensible), que ha quedat tercer a la secció d'Art i Audiovisual i el del Centre Excursionista Alt de la Creu també tercer, a la secció d'Activitats Físicoesportives.
També cal nomenar al nostre amic Vicent, que amb el seu bloc "La cambra de dalt", ha quedat quart en l'apartat de miscel·lània.Fent les coses amb il·lusió i des de'l cor, sempre poden ixir xicotetes joies com aquestes.
I recordeu, lectors i lectores: Un bloc s'alimenta dels vostres comentaris i aportacions, no deixeu de fer-les.

Enhorabona a tots i totes, i a seguir endavant!

dijous, 20 de gener de 2011

2011 Any Internacional dels BoscsFa vuit mil anys, grans extensions de Bosc Primari cobrien quasi la mitat de la superfície terrestre del planeta. Avui en dia, només queda una cinquena part del bosc original intacte, la resta ha sigut destruït, degradat o fragmentat per una activitat humana implacable. A nivell mundial, s’han convertit a altres usos o s’han perdut 13 milions d’hectàrees de boscs anuals entre 2000 i 2010.

Els boscs representen un dels principals albellons mundials de carboni. Emmagatzemen unes 289 gigatones (Gton) de carboni en arbres i una altra vegetació. A més els boscs primaris són ecosistemes amenaçats on resideixen dues terceres parts de la biodiversitat terrestre i moltes cultures i pobles indígenes.

En aquest decenni, la FAO considera que hi haurà un increment de cobertura forestal perquè es té en compte les plantacions. Durant 2005-2010, la superfície de boscs plantats va augmentar en aproximadament 5 milions d’hectàrees per any. No obstant això, els boscs secundaris i les plantacions que substitueixen a la coberta original són molt diferents dels boscs primaris: una plantació no és un bosc.

dimecres, 19 de gener de 2011

DIVENDRES 21: BINGO AL GLAÇÓ ORGANITZAT PER LA COMPARSA EL TRACTE

... i després, disfruta del millor ambient!

Els bombers del parc de Vallada, finalitzen la fase de formació i pràctiques

El Parque de Bomberos voluntarios de Vallada se encuentra totalmente operativo tras superar el periodo de formación  y prácticas de sus integrantes. Durante este tiempo, el bombero José Albalat, perteneciente al Parque de Xàtiva, ha sido el encargado de tutelar a los efectivos y proporcionarles la formación teórico práctica necesaria como nuevos bomberos voluntarios.
Así, el pasado viernes 14 de enero tuvo lugar en el Parque de Vallada la toma de posesión de José Moltó y Víctor Cerdá como jefes de parque a todos los efectos, cargo que ejercerán de forma alternativa.El acto contó con la presencia del Gerente del Consorcio Provincial de Bomberos de Valencia, Miguel Tatay, y del Director Técnico, Rafael Martínez, quienes felicitaron a los nuevos jefes de parque por su nombramiento y les emplazaron a seguir trabajando por mejorar el servicio que el Consorcio presta en toda la provincia.

El acto también sirvió para despedir a José Albalat, quien ha desempeñado hasta el momento las funciones de jefe de Parque y que ahora regresará a su puesto en el Parque de Xàtiva. Albalat recibió de manos del Gerente un pergamino de agradecimiento por “su predisposición, dedicación y profesionalidad con la que ha desarrollado su tarea durante este periodo” según Tatay.

El Parque de bomberos voluntarios de Vallada fue puesto en marcha el 18 de julio de 2009 por el presidente de la Diputación, Alfonso Rus y el presidente delegado del Consorcio, Francisco Tarazona. Cuenta con 20 efectivos, una autobomba y un todo terreno en una superficie de 490 metros cuadrados.

L'home tanc: El rebel desconegut.

Aquesta és la història de l'home tanc, també conegut com el rebel desconegut, com a conseqüència del seu anonimat després d'haver-se parat, davant una fila de tancs que sortiren al carrer per solventar la revolta de la Plaça de Tiananmen del 1989, durant la Rep. Popular Xina. 

Aquest home, gravat i fotografiat com a mínim per tres fotògrafs que estaven a l'Hotel Beijing, aquell històric 5 de Juny, el vegeren de peu, davant la fila tancs, i no dubtaren en captar la imatge per a la posteritat. Un dels tres fotògrafs (Jeff Widener), havia estat assaltat i agredit per la policia xinesa la nit anterior, quan aquesta li va confiscar el material captat durant la repressió contra els estudiants. Per aquest motiu, J. Widenner va amagar les fotografies i el video dins de la cisterna del water, de manera que la policia xinesa no va trobar el materil als posteriors registres de l'habitació. 
La foto i la filmació de l'home en peu, sol, davant els tancs, va ser enviada a la redacció i es va emetre la mateixa nit. També va ser titular de centenars de periòdics i revistes, i el principal titular de molts noticiaris arreu del món. 

En Abril de 1998 la revista Time, va incloure al Rebel desconegut, en el seu llistat de les cent persones més influents del s. XX. 
 
No és tant important que el nostre nom quede gravat en el temps, com que els nostres actes es recorden sempre pel seu significat. 

Documental Equip Hoyt

Després de la crida a que algun col·laborador es fera càrrec de la secció dels documentals, al final serem dues les persones que anirem penjant documentals d'interés de manera setmanal, ho farem els dimecres.

Aquesta setmana comencem la nova secció amb un vídeo que no deixarà a ningú indiferent.
Està basat en la vida de Dick i Rick Hoyt, coneguts com l'Equip Hoyt per les seues peculiars participacions en diverses competicions esportives. Rick sofreix una paràlisi com a conseqüència d'un problema d'asfíxia durant el seu naixement. Però son pare, mai ha considerat la minusvalidesa del seu fill com un problema per aconseguir que aquest tinga una vida el més normal possible. Des que un equip d'enginyers li varen fabricar un petit ordinador amb el que es pot comunicar, Dick sap que al seu fill li entusiasmen els esports, per això ja fa temps que va decidir començar a participar en carreres, maratons, triatlons i inclús la competició més exigent d'aquesta modalitat, l'ironman. Una prova que consta de 3.800 de natación, 180 km de ciclisme i 42,2 km de marató. La carrera te un temps límit de 17h i aquest home l'ha fet amb el seu fill, tot un exemple de tenacitat, superació i amor per ell.

Si teniu més ganes de saber sobre la història de l'Equip Hoyt, ací teniu alguns enllaços:


A la seua web trobareu a més imatges, testimonis, i informació sobre la Fundació Hoyt, creada per ajudar a la inserció de les persones discapacitades en la vida diària.

Hypatia A.


III Mercat Solidari organitzat pel CP Ramón Martí Soriano

DIA: 28 de gener
LLOC: Col·legi Ramón Martí Soriano

Programació d'Activitats:


  • 10:00h: Inauguració del mercat Solidari amb solta de coloms i una lectura d'un poema per part dels alumnes. 
  • 10:15h-13:00h: Tallers (organitzats per els alumnes ,pares i Mestres) 
  • 12:00h: Emissió d'un vídeo sobre el Projecte d'agermanament amb Colòmbia (per a tot el públic) 
  • 15:00h-16:30h: Tallers 
  • 16:00h: Emissió d'un vídeo sobre el Projecte d'agermanament amb Colòmbia (per a tot el públic) 
  • 16:30: Cloenda del III Mercat SolidariNo hi ha camí per a la pau, la pau es el camí.(Mahatma Gandhi)El Claustre de mestres del Ceip Ramón Martí Soriano

Capítol 2: Arròs a la cubana.

Ja se que vaig dir que tots els divendres penjaria un capítol, però he estat molt "afaenat".
Ací teniu el segon capítol d'Arrós Covat, titulat: Arrós a la Cubana.
El tipus d'arròs què cuina "la tieta", és important, ja ho voreu en cada capítol

Si vos vareu perdre el primer capítol, podeu veure'l ací.
(Recordeu que és una sèrie per a majors de 16 anys!)Ací teniu a Juanjo Sáez al programa de Buenafuente

dimarts, 18 de gener de 2011

Es donen classes de pianoEs donen classes de piano.
Tots els nivells.

Interessats, telefoneu al 650 299 606
Jaume.

Concentració contra la reforma de les pensions

Des de l'Escarot, l'Assemblea de Joves de La Costera, us informem i us convoquem per a la concentració contra la reforma de les pensions que tindrà lloc el proper divendres 21 de gener a les 20h davant l'ajuntament de Xàtiva. La concentració acabarà amb diferents parlaments.
Tot i que en breu vos passarem el comunicat oficial, us anticipem que la concentració es fa per a protestar contra una reforma que perfila un augment de l’edat de jubilació, el qual es preveu que siga dels 65 actuals fins als 67. 

En segon lloc, es modifica substancialment el període de còmput i mínim cotitzat a la seguretat social. Així doncs, es preveu que, per poder cobrar quan t’hages jubilat la pensió completa, hages cotitzat d’entre 20 a 25 anys. Una mesura que és asfixiant per als joves tenint en compte les relacions laborals que actualment ens envolten: precarietat, contractes temporals...

Amb la concentració, exigim al govern espanyol que ature el procés de la reforma de les pensions, per la farsa que suposa per a la majoria de la gent. A més, denunciem la complicitat i corresponsabilitat dels responsables polítics de la comarca, els dirigents del PP i del PSOE.

La concentració està convocada per CaMot, Endavant(OSAN)- La Costera, Cremats (Assemblea de Joves de Xàtiva) i L'Escarot(Assemblea de Joves de La Costera - CAJEI).

Us adjuntem el cartell. Us recordem que en breu rebreu el manifest de la
concentració.

Esperem que la informació us siga d'interés.

Si voleu més informació, contacteu via correu: lescarot@cajei.cat

-----------
L’Escarot, Assemblea de Joves de la Costera (CAJEI)

Informació útil sobre les pensions

Hola companys!

Us adjunte un periòdic que s'ha publicat, amb informació ben interessant sobre el tema de les pensions, per si podeu penjar-lo a la web. Espere que siga útil.
Salut!

Podeu consultar-la en aquest link: http://www.endavant.org/images/diari.pdfPau Belda.

dilluns, 17 de gener de 2011

És de ben parits ser agraïts?

Quan tot era dels senyors les classes populars, que res no tenien, agraïen als amos qualsevol benefici del qual se’ls permetia gaudir com, per exemple, un treball. La relació de submissió dels treballadors respecte als amos va ser interioritzada al llarg de segles fins que la revolució francesa i el canvi de vassalls a ciutadans va canviar les coses.

A Espanya vam tindre la desgràcia de que els francesos, que portaven el concepte de ciutadania i llibertat, volgueren imposar-ho a la força (igual que ara fa occident volent implantar la democràcia a la força a tot el món). El resultat va ser eixa expressió increïble de “vivan las cadenas” encoratjat pels senyors i amplificat pels púlpits. Malgrat el fracàs inicial del concepte de ciutadania, la història dels segles XIX i XX ha demostrat la seua necessitat per a poder ser una societat moderna i competitiva en un món que exigeix que en cada lloc estiguen els millors, no els privilegiats per l’amo.

Ciutadania, llibertat individual, i la democràcia que les fa possibles, trenquen amb la relació de submissió i implementen els valors de capacitat i mèrits. Per a tindre una ocupació s’ha de demostrar capacitat per desenvolupar el treball i tindre mèrits que ho avalen. No hi ha cap amo que adjudique arbitràriament el treball, si més no quan es paga amb diners públic. No cal, doncs, que s’agraïsca el que s’ha guanyat per mèrits propis. El ciutadà recupera la dignitat que ha de tindre tota persona, la dignitat que el vassallatge li havia furtat. Té drets pels quals no ha de donar gràcies a ningú.

Una ocupació pagada amb diners públics no és un regal, ni un favor, és un dret de ciutadania que els poders públics tenen el deure de gestionar de forma correcta i equitativa. Braços de gitano, pastissos i tortades, regalats a l’amo, només mostren la submissió d’algunes persones que no s’han adonat de la diferència entre ciutadà i vassall, ni de que ara no es passa fam i tant de dolç acaba en el fem perquè qui no té sucre en la sang no vol engreixar.

Però el pitjor d’açò és que un poder públic que permet i fomenta aquestes pràctiques anacròniques té un concepte despòtic del poder que no casa amb la democràcia, promou la incompetència i malbarata els diners públics.

Iron Maiden

diumenge, 16 de gener de 2011

El rellotge italià

Impossible no riure amb aquesta seqüència de la película italiana Le Brazallette.
(No cal saber italià, s'enten perfectament).