Cercar en aquest blog

divendres, 24 de desembre de 2010

Dosi de Teatre Nadalenc

Hola companys, com ja sabeu, tots els anys quan arriba el nadal a Serra Grossa ens agrada oferir-vos un xicotet espectacle, sempre a l'alçada de les nostres possibilitats.

Així doncs, des de la companyia Serra Grossa Teatre (SGT) aquest any ens complaguem per presentar-vos...

ANEM A BETLEM!

Un Betlem una mica allunyat del què ens és convencional i tacat de l'humor que ja és una tradició a les nostres representacions.

L'obra de Josep F. Baldoví i Francesc Belda pretén fer gaudir a tot el món i la podreu veure en dues representacions al casal de la nostra Associació Cultural Serra Grossa a la placeta de Sant Joan:- La primera funció serà el Dijous 30 de Desembre a les 22:30 h.

- La segona funció serà el Diumenge 2 de Gener a les 20 h.

Volem recordar-vos que l'entrada serà lliure i gratuïta, i que farem tot el que estiga a les nostres mans per fer-vos passar una bona estona.

Esperem que passeu unes bones festes al costat dels vostres.

Bon Nadal de part de L'Associació Cultural Serra Grossa.

Pujada a peu al Penyó

"després de totes les gambes, gambó, sepia, sepió... que vaja a la peixateria dels germans lluch... vull dir per a fer-ho baixar lo millor es fer una pujaeta al penyó!"

El dia 27 pel matí, Francesc Olivares ha organitzat una pujada al Penyó a través del FEISBUC.
Qui vullga, està convidat a vindre.

Busqueu l'esdeveniment al FEISBUC i uniu-se.

Biografia col·lectiva. EL TIO CENTO "EL DIOSSO".

Hem estrenat una nova secció al bloc, què podeu consultar en la pestanya superior corresponent, anomenada "Biografia col·lectiva".
Fent clic ACI, podreu veure de què tracta i per què l'hem creada.
Esperem la vostra participació.

La persona què proposem per a començar aquesta nova secció és una persona què creguem que molts han conegut i què recorden amb un somriure: El tio Cento "El Diosso". (Nascut a Vallada el 12 de juliol de 1894. Mor el 4 de maig de 1965.)

¿Quì és el primer en contar-nos alguna cosa d'ell, o enviar-nos alguna foto d'ell?

Ací tingueu dos fotos publicades al llibre "Vallada una antigua villa que mira al futuro" d'Héctor Garrido-José Aurelio Pelejero:

Un autògraf deixat quan va restaurar l'ermita del Diví Jutge.

  Paco Garrido ens ha enviat aquest anunci publicitari que apareixia al programa de festes de 1949:Trato discriminatorio hasta para los mayores

Como ya saben, el Equipo de Gobierno del Ayuntamiento de Vallada, del PP, echó el pasado 26 de mayo de 2010 a la calle a los pensionistas del local de la Plaza Mayor, la única asociación de mayores existente hasta el 30/04/2010 y que venía disfrutando de este edificio y realizando allí sus actividades desde el año 1987. La forma utilizada por el equipo de gobierno del PP ya la saben: cambiando las cerraduras de las puertas para que no pudieran entrar los mayores. Ésta es la ASOCIACIÓN DEMOCRÁTICA Y DE PROGRESO DE P. y J., cuyo Presidente actual es Vicente Perales. Decirles para su información que esta actuación, llevada a cabo a la fuerza, se encuentra en los tribunales de justicia por la comisión de presuntos delitos.

Saben también que desde el 30 de abril hay otra asociación, la ASOCIACIÓN DEMOCRÀTICA DE P. y J., cuyo presidente es José Pastor y cuyos miembros continúan perteneciendo también a la otra asociación. Su sede se encuentra en el Centre de Majors de Caixa Ontinyent (Avda. Regne de València). Su presidente, José Pastor, solicita el 5/05/2010 al Ayuntamiento el Centro de Jubilados de la plaza y también el Centro de Mayores de la Caixa Ontinyent, las dos sedes. El Ayuntamiento le concede los dos locales, aunque solo utilizan el de Caixa Ontinyent. Sin embargo, esta nueva asociación percibe los alquileres del Bar del local de la plaza a partir del...

dijous, 23 de desembre de 2010

Bon Nadal de part de tot l'equip de VALLADA City!

Som molts... i encara som pocs.
Som la veu d'un poble que escriu, llig, escolta... i comença a despertar.
Som el què ens estem atrevint a ser... però encara volem ser més.
Som nosaltres, som aquell, som ell... i som tu, que ens lliges en silenci.

-SOM ALLÒ QUE TU VOLS QUE SIGUEM-


Gràcies per confiar en nosaltres, per donar-nos l'oportunitat i creure en el nostre projecte, per participar, per col·laborar, per discutir i enfadar-te, per riure amb nosaltres, per informar-nos, per anunciar-te, per estar ahí, a les bones o a les roïnes, però ESTAR.

Em aconseguit molt en aquestos dos anys, molt més del que ens haguerem imaginat mai.

  • Més de 4.000 visites setmanals.
  • Més de 570 entrades.
  • Més de 1150 comentaris.
  • Entrades amb més de 30 comentaris i 600 visites.
  • Més de 15 colaboradors autoritzats.
  • I el que és més important: que el nostre nom siga reconegut per tots al poble i fora d'ell.

Gràcies de nou.

Que passeu TOTS uns Bons Nadals, un bon acabament d'any i un millor inici.

(feu click al damunt per agrandar la imatge)

dimecres, 22 de desembre de 2010

Visita de Francisco Camps a Vallada


LAS PROVINCIAS

Un puente nuevo para Vallada


El puente del Plà posibilita el paso de vehículos pesados y el edificio del Ayuntamiento estará rehabilitado en enero 


El Pont del Camí del Plà de Vallada permitirá a partir de ahora el paso del tránsito pesado gracias a las obras de rehabilitación que se han llevado a cabo mediante el Plan Confianza de la Generalitat, que en esta actuación concreta ha destinado casi 136.000 euros. Según recalcó el alcalde de Vallada, Fernando Giner, esta infraestructura que conecta el casco urbano con el polígono industrial «estaba muy deteriorada y los camiones de alto tonelaje tenían grandes dificultades para pasar», recalca.


Además, actualmente se está construyendo el puente del camino de la Fuente de España, que está al 70% de su ejecución. Esta construcción tampoco reunía las condiciones para el paso de vehículos y ha contado con una inversión de 225.800 euros. Estas dos actuaciones, junto con la rehabilitación de la Casa Consistorial, se engloban dentro del

dimarts, 21 de desembre de 2010

Cap d'any a Otos.

Proposta de sopar i dinar de cap d'any a Ca les Senyoretes (Otos)

La San Silvestre 2010 a Vallada

Després de l'èxit obtingut en aquesta entrada de la setmana passada, ha sigut un col·laborador nostre el què ha tingut que anar en busca del cartellet per dir-nos la data, hora i distància de la San Silvestre d'aquest any.


La San Silvestre d'aquest any es celebrarà el dia 26 de desembre a les 19h.
L'eixida serà des de l'Ajuntament i el recorregut (no competitiu) serà de 2,5 km de distància.

A falta de més informació i del cartell oficial del Club Camallarga de Vallada, açò és el que sabem.

Enhorabona als organitzadors per aquesta iniciativa esportiva original i fresca al nostre poble.

L'Ajuntament "informa": Xarrada sobre la millora de la seguretat per als nostres majors.

L'Ajuntament ens "envia" un correu, informant-nos sobre una xarrada informativa dirigida a persones majors, i que tractarà de millorar la seua seguretat (previndre robatoris, estafes, etc...).

L'impartirà la Guardia Civil al Centre Social Av. Regne de València, 18, el dimecres 22 de desembre a les 17h.

Moltes gràcies a l'Ajuntament per "enviar-nos-la".

PD: Per a qui no entenga el valencià, s'han repartit fotocòpies en castellà per totes les cases del poble.

Reedició: Ací teniu dos fonts on l'Ajuntament sí que ha informat per a que ho comuniquen...
http://www.notasdeprensacv.es/charla-para-mejorar-la-seguridad-de-las-personas-mayores-de-vallada-32251
http://www.newslacostera.com/charla-para-mejorar-la-seguridad-de-las-personas-mayores-de-vallada/

TEMS COMPLICAT PER ALS REIS

Bon dia:
Aprofite esta entrada per a desitjar a tots unes bones festes de nadal.Observant els distints models a llarg termini, pareix que podrem dedicar-se a replegar les olives durant la setmana que ve, el fi d'any mol dona prou tranquil.LO verdaderament interesant, si el model es complira, estará per a Reis Mags, ahí si que tindríem una situació tan complicada com actualment la tenen els paisos del centre Europa.
Menys mal que falten mols dies i tot poc canviar, pe ro el reforçament i bloqueig de nou, d'eixa dorsal de Groenlàndia, facilita la situació retrògada abaixant-mos el fred fins nosaltres.
Aurá que seguir com es desenvolupa, pe ro preocupant.

Es poden assegurar les taronges per collir?

Una salutació

dilluns, 20 de desembre de 2010

Endevina, endevinalla...


Be, ja ha passat una setmana més. Ací teniu una nova endevinalla, possiblement, l'última de l'any. Aquesta setmana toca endevinar algun indret del poble.

On estarà aquesta finestra?

La setmana passada, el guanyador va ser Jorge, curiosament el fill de la fotografiada (Carmen "la mestra")... i a més, va ser el guanyador més ràpid de la història del concurs.
La seua resposta va ser molt graciosa... Un amic meu em contava que s'havia rist molt al llegir-la, per la forma de contestar-la, així com dient: 
"-Aquesta sí que me la sé! Aquesta sí!"

Enhorabona Jorge!

L'indret d'aquesta setmana, pot ser, a primera vista, semble difícil d'endevinar, però és un lloc on moltíssima gent del poble ha anat més d'una vegada... no puc dir res més...

Sort!


La felicitat no és una mercaderia


Ja estem en Nadal, el temps en el qual tots tinguem l’obligació de ser feliços, el temps de consumir, de comprar moltes coses per aconseguir la felicitat. Però Nadal és, també, el temps de la decepció, quan ens adonem que tinguem quasi totes les coses que desitjàvem i continuem amb la sensació d’insatisfacció, de buit. Potser Erich Fromm té raó quan afirma que “la satisfacció il·limitada dels desitjos no produeix benestar, no és el camí de la felicitat ni encara el del plaer màxim”, perquè la felicitat no és una mercaderia.
La religió del consum del sistema capitalista ens ha inculcat que per a viure, i per a viure bé, cal tindre moltes coses i, a més, em de gaudir-les. L’essència de la vida sembla que és tindre coses, qui no té no és ningú. El triomfador ha de tindre moltes coses i ser el amo de sí mateix. Però tindre més no ens fa més feliços i el somni de ser els amos de les nostres vides va acabar quan... 

diumenge, 19 de desembre de 2010

Proposta per al blog.

     Vull fer una proposta per al blog. Podría fer-se una nova pestanya referent a refranys, frases fetes i locucions. Com que hi ha gent de Vallada per moltes localitats diferents, i ací també vivim forasters, pot ser més fàcil arreplegar frases que ací no són habituals.

   Per exemple el meu iaio solia dir:

  Tot ho sapies fer i a ningú hages de menester.


  Que bó està el cos, perol d'arrós. (Una frase que aparentment no té sentit, però a Montesa se solia dir quan algú cometia un error, volent dir que està despistat o també quan algú esta fastidiat de salut.

  Déu ens lliure de les mans de metges i mecànics. (Que tinguem salut i tot vaja bé.)

   Bé, com que no vull fer-me molt pesat, continueu vosaltres la llista.