Cercar en aquest blog

divendres, 25 de juny de 2010

FESTA, RON MATUSALEM AL PUB GLAÇÒ!


Aquest divendres 2 de Juliol a les dotze.

Concert de "Rock" a Vallada: Hijos de Coré

Dissabte 26 de Juny, a les 22:00, al Carrer Verge de Gràcia.
Organitzat per la Cofradia de la Mare de Deu de Gràcia i la Parròquia Sant Bartolomé.
Esteu tots convidats!

dijous, 24 de juny de 2010

Sant Joan 2010

Estos de Serra Grossa són un desastre... un poc més i ens ho envien per a festes...


dimecres, 23 de juny de 2010

Proposta de Concurs fotogràfic.

Hola a tots i a totes;
Fa temps que esperem tindre una idea-concurs per a fer ús d'eixe premi que no varem poder otorgar a ningú (perquè no es va presentar ningú...) al concurs de literatura curta que varem organitzar. Per a qui no ho recorde, es tracta de una càmera compacta de 10 megapíxels, amb funda i targeta de 2 GB que pugueu vore si feu click ací.
Doncs be, acabem de rebre un correu, donant-nos una idea. Tot ha vingut relacionat amb les entrades que últimament està fent el nostre amic "SENTO XUFERO" amb fotografies-detall de llocs del poble, i també arrel d'uns comentaris anònims en quant a la pèrdua de la memòria històrica del poble, en quant a noms de topònims i altres llocs singulars del poble i del terme en general.
No sabem si algú s'ha adonat què, a l'apartat de FOTOGRAFIES, quan fem click a l'album de fotos del poble, hi apareix un mapa. Allí és on coloquem les fotografies geoetiquetades què la gent ens envia, amb el nom i el lloc que ens diuen.
Doncs be, com que ens enviem poques, hem pensat d'organitzar un concurset, que ara que ve l'estiu i la gent te més temps lliure, segur que s'anima a participar:

Fotografies del poble o el terme, 5 per autor, amb els seus respectius textos explicatius sobre lloc i el nom per el qual es coneix, si cal, amb resenyes històriques o qualsevol anècdota curiosa.

Com que la idea ha vingut per Kike, i ell és fotògraf, hem pensat que podria fer de jurat en quant a la imatge, però necessitem a algú que faja també de jurat en quant a coneixements del terme i la història que amaga enrere... algún voluntari? Què tal eixa persona que escriu com anònima, però que sap tant sobre el nostre terme?. Manifestat! Et necesitem!.
(Recordem que el jurat no podrà participar al concurs)

Be, una vegada estiga tot parlat, plantejarem les bases concretes i donarà peu al començament del concurs amb el nom de: "Entre l'Ombria i la Solana".

Alguna opinió, millora, proposta més?

Andevina, andevinalla...

On està aquesta porta vella?

SENTO XUFERO

On et claves, Victoret?Hola, buenos dias a todos y a todas;
En primer lugar, felicitaros por el blog. Todas las mañanas me acompañais mientras me hago mi vasito de leche con galletas... Os habéis convertido en el pan de cada dia y, segun veo en el contador de visitas, también en el de mucha otra gente...
Por cierto, no os preocupeis tanto por el tema de la política. Yo veo normal que la gente se desfogue utilizando este medio, y más aun cuando pueden hacerlo de forma anónima... pero os entiendo cuando os quejáis de que no haya más publicaciones de otro tipo...
Por cierto, esta última sobre Manolo, es genial! Sea quien sea ese "amic dels llibres", ha tenido una gran idea... Ojalá esto se convierta en algo habitual... Como el "critico y felicito" que solíamos hacer en la escuela cuando éramos pequeños...
Bueno, pues yo quería colaborar aportando mi granito de arena en esto...
En primer lugar, perdonad que no os diga mi nombre... es más por vergüenza por lo que voy a decir que por otra cosa...
Mi pregunta es para Victoret, el hijo de Pancha, que hace mucho que no actualiza su blog, y para mi era muy motivante leerlo, porque hace unos meses que empecé a hacer deporte y a cuidarme y el leerlo me motivaba mucho más, porque la dedicación y el empeño que ponía Victoret, me animaba a esforzarme más, y ahora es como que he perdido esas fuerzas... o tal vez sea el calor... no se...
Así pues, animo a Victoret a seguir escribiendo y a que nos cuente sus experiencias durante las salidas por la montaña. Que sepa que cuando corre, muchos corremos con él.

Bueno, eso es todo. Uy, què vergüenza...
Saludos a todos y ánimo, que las vacaciones ya están ahí!

Senyor de la muntanya... amic dels xiquets.


Vivim una època en la que el temps lliure és un dels tresors més valuosos que tinguen. Ningú no vol dedicar el seu temps si no és a canvi de diners. Però sempre hi ha excepcions, jo en conec una.

Sempre li he tingut simpatia, des de el primer moment que el vaig coneixer me'n vaig adonar que és una persona d’eixes que tenen un magnetisme especial. Atent en la conversa, seriós quan toca, amic dels seus amics i sobre tot ho ha sigut i encara ho és dels xiquets.

La seua segona professió durant tretze anys ací a Vallada ha sigut la de monitor de taekwondo. Durant eixe llarg periode de temps ha tingut una dedicació molt especial cara als seus alumnes. Ha sabut guanyar-se el respecte i l'estima dels més majors així com la dels xiquets. Per als xiquets era una gràcia especial la que tenia. Sabia imposar-se quan tocava i estar de broma en el moment escaient. Pot ser un dels secrets per guanyar-se els xiquets siga la capacitat de sorprendre’s quan els xiquets li deien alguna cosa o volien que ell vegera el que feien, encara que fora una cosa insignificant. Manolo no ha perdut el xiquet que tots els adults portem dins i sabia posar-se a la seua altura.

Moltes vegades ha hagut de posar diners de la seua butjaca per comprar material perquè els alumnes pogueren desenvolupar l'esport. Altres se'ls ha emportat a la muntanya a...

Continua al bloc de L'amic dels llibres

Por...La por és un mecanisme de supervivència de les l’espècies animals. Davant un perill els sistemes d’alerta del cos es disparen; les pupiles és dilaten augmenta el ritme cardíac i la respiració s’accelera per portar més oxigen i nutrients a les cèl·lules, la sang es prepara per coagular alguna possible ferida augmentant el nivell d’adrenalina, els músculs entren en tensió per afrontar alguna agressió o haver de fugir. Bona prova d’això és quan hom corre per la seua vida, aleshores batix els seus records de velocitat i resistència.

La por amb moderació pot ser bona per a allunyar-nos del perill i paradoxalment en excés es negativa. El estrés i la tensió massa continuades oxiden les cèl·lules i no són bones per al sistema cardiovascular, així com poden produir malalties com la ansietat.

La por també pot paralitzar i convertir-nos en la presa del perill que ens assetja. La por ha sigut, és i serà utilitzada pels humans per a controlar els demés. Des dels albors de la humanitat les castes que han tingut el poder, -sacerdots, reis, dictadors, polítics-... Han utilitzat la por per controlar la humanitat. Des de càstigs físics a invencions com l’infern, -càstig per a tota l’eternitat en el més enllà-. També els pares en l’àmbit familiar fan servir la por per controlar els seus fills, sobre tot quan són més menuts i crèduls; “Vindrà l’home del sac si no t’adorms, el rei no et portarà regals si no eres obedient”...

La por pot ser a algun perill real o de vegades tenim por d’aquells fantasmes que torturen la nostra ment quan en realitat no hi ha cap perill. Actualment vivim en un estat democràtic on se suposa que la gent pot parlar i opinar el que vullga, però malauradament no és així, la gent te por de fer certes coses d’actuar de determinada forma o ajuntar-se amb segons qui en determinats llocs. No volen que l’amo de l’empresa on treballen, o el polític que els ha emparat s’ofenga o pense malament d’ells. La gent fins i tot te por de donar la cara i també d’escriure a este bloc. Sabem que hi ha gent que li agradaria escriure algun text però tenen por a allò que no coneixen, i una d’eixes coses és no saber qui està darrere d’esta html. Tenen por que a través de l’email sapien qui són. “Vos podeu inventar una adreça –Pericodelospalotes@gmail.com. Teniu por que algú vos segueixca la IP. Aneu a la biblioteca. Però heu de saber que l’equip de Valladacity som gent del poble, ni de dretes ni d’esquerres. No perseguirem a ningú pel que diga o faça, -eixa no és la nostra faena.

Valladacity a hores d’ara es troba entre dos focs; un la desconfiança de la gent per no saber qui som, l’altre l’enemistat que pareix ens ha declarat l’Ajuntament. La gent ha fet moltes crítiques a l’equip de govern i també n’han fet a l’oposició, però qui està manant és el qui s’emporta les garrotades del poble. El poble opina, nosaltres publiquem és així de clar. A més la gent al poder escriure de forma anònima, perd la por i diu ací el que no diria al carrer o en determinats llocs, i tractant-se de política encara se’n rabeja més. Però això no vol dir que l’equip de Valladacity compartixca les opinions dels participants. Alhora de votar votarem qui voldrem, i si volem que tampoc estem obligats a fer-ho.
Per a acabar només dir-vos que qui viu condicionat per la por i no fa allò que realment vol, mai no serà lliure. I a estes altures del segle XXI és trist que la gent encara tinga por a fer o dir determinades coses, o al menys, coses tan ximples com aquesta que estic fent jo: EXPRESAR-ME.


L’equip de Valladacity.

dilluns, 21 de juny de 2010

Preferències polítiques

Resum de dos articles del diari Levante d’avui que mostren a les clares les preferències dels polítics que patim a la Comunitat Valenciana

Ocho mil personas denuncian los recortes a las sociedades musicales

"El Consell comete el mayor error político desde la vuelta de la democracia"

Unas ocho mil personas participaron ayer por la mañana en Valencia en los actos organizados por la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) contra los recortes del Consell a las ayudas públicas a las escuelas de música. Representantes de 150 sociedades musicales de toda la Comunidad Valenciana se dieron cita en los jardines del Turia en Valencia junto al Palau de la Música a lo largo de toda la mañana en respuesta a una apresurada convocatoria para expresar su oposición a la orden de subvenciones publicada el pasado 2 de junio en el DOCV. Las ayudas a las que optan 280 escuelas de música sin ánimo de lucro que forman a 60.000 alumnos en toda la Comunidad Valenciana caen un 54% entre 2009 y 2010. Pero la cosa viene de largo. Un año antes, la caída fue del 20%. Y otro tanto el ejercicio anterior...

Pedro Rodríguez, vicepresidente de la federación, fue más explícito. "Sólo tenían que habernos dedicado una mínima parte de los cinco mil millones de euros que se han gastado los últimos años en grandes eventos y las sociedades musicales valencianas habrían sido algo valorado como único en todo el mundo", dijo Rodríguez, "el Consell comete el mayor error político de la historia de la Comunidad Valenciana desde la restauración de la democracia".

Niños de Sumacàrcer, de Pedreguer o de Sueras leyeron un manifiesto, que por problemas de megafonía apenas se pudo escuchar, elaborado por la FSMCV que concluye: "Cuando los gobiernos no protegen y desarrollan la cultura de sus propios pueblos pierden la dignidad para gobernarlos".

La Generalitat lleva gastados más de 211 millones en la carrera de fórmula 1

Qué ha costado la fórmula 1 a las arcas públicas es una pregunta difícil de responder porque la Generalitat ha negado reiteradamente a la oposición el acceso a los contratos de Valmor Sport con Formula One Administration, la empresa de Bernie Ecclestone propietaria de los derechos de la competición, así como a cualquier otro documento relacionado con el acontecimiento automovilístico. Sin embargo, con lo que se sabe hasta ahora, ya puede afirmarse que supera los 211 millones de euros.

diumenge, 20 de juny de 2010

SaramagoUn professor que vaig tindre deia que per a escriure només calien dues coses: tindre alguna cosa que dir i dir-la. És el que va fer el premi Nobel José Saramago, que ha faltat divendres 18 de juny de 2010.

D’origen molt humil, no va poder acabar l’educació secundària i es va posar a treballar de mecànic. Mentre, per la nit, acudia a la biblioteca a llegir. Així, només per gust d’aprendre, va adquirir la seua formació literària, sense ajudes. En 1947 va publicar el seu primer llibre titulat “LaViuda” i en va escriure dos més, però va deixar d’escriure perquè, deia, que no tenia res a dir que pagara la pena. Fins a 1966, quasi vint anys després, no va tornar a escriure. Aleshores ja tenia coses a dir, i de quina manera sabia dir-les!!.

L’escriptor utilitzava paràboles per a transmetre les idees de l’home progressista i compromés amb la lluita per la justícia social i contra la desigualtat, per la llibertat i contra el poder mal exercit. Tenia una profunda confiança en la humanitat però era summament crític amb les injustícies que era capaç de cometre. Per això no deixava d’emetre el seu parer sobre els conflictes polítics i socials, els drets humans i el medi ambient.

Pensava que calia intervindre. Deia que “hemos inventado una especie de piel gruesa que nos defiende de esa agresión de la realidad, que nos llevaría a asumirla, a enterarnos de lo que está pasando y a hacer lo que finalmente se espera de un ciudadano, que es la intervención.” En donar-li el Nobel va reconèixer que ell no tenia poder per a canviar el món, però sí per a dir que calia canviar-lo.

Havia sigut militant comunista una bona part de la seua vida però criticava l’estupidesa de l’esquerra per no plantejar un debat, en profunditat, sobre el sistema democràtic que, governat per les multinacionals, convertia la democràcia en una fal•làcia. “El fracaso del capitalismo financiero, hoy tan obvio, debería ayudarnos a la defensa de la dignidad humana por encima de todo” deia, sense deixar-se envair pel desànim.

Es diu que la seua obra és pessimista, que no tenia fe en la humanitat. Jo pense tot el contrari. De no haver cregut en la capacitat humana de canviar el món no haguera dedicat gran part de la seua vida a fer-ho. Animava a pensar per eixir del ramat i ser crítics amb el mal funcionament del món. Deia: “Nos falta reflexión, pensar, necesitamos el trabajo de pensar, y me parece que, sin ideas, no vamos a ninguna parte.”

Ell pensava i arribava a conclusions que, des de que va descobrir Internet, escrivia al seu BLOG de la manera que només ell sabia fer-ho. Des de allí animava a viure però també a exercir la ciutadania. “ Bien está que nos divirtamos, que vayamos a la playa, a la fiesta, al fútbol, que esta vida son dos dias, y quién venga detrás que cierre la puerta. Pero si no nos decidimos a mirar el mundo gravemente, con ojos severos y evaluadores, lo más seguro es que nos quede un día solo por vivir, lo más cierto es que dejaremos la puerta abierta a un vacío infinito de muerte, oscuridad y fracaso”.

El seu cos ha desaparegut però les seues obres, el seu pensament i les seues idees estan a l’abast de qualsevol per a divertir-nos amb la lectura, fer-nos meditar i... per a canviar el món.

IRON MAIDEN

En busca de respostes

Hola a tots i totes;
No se per què, però no heu publicat en cap lloc del bloc, res sobre el grup que heu creat en facebook per recolçar els majors del poble...
Ha sigut una iniciativa molt bona, i he d'admetre que al principi em va semblar una locura, ja que la gent que s'unira al grup, estaria recolçant-lo, però amb noms, cognoms i fotografia, i no anònimament com sol passar al vostre bloc.... i per això vaig pensar què ningú s'atreviria a formar part.
Aixina i tot, ja son 45 valladins i valladines les que s'han unit... gent que no te por a dir el que pensa, gent amb noms i cognoms... no se... em sembla fantàstic que la gent s'haja atrevit a unir-se sense por a que puguen anar "a per ells" ni coses d'eixes què es diuen al poble... i que semblen del segle passat... o de fa dos!
Be... no més una última cosa, que em va semblar també molt extranya...
Durant les primeres setmanes de creació del grup aquest, es van unir la "AGENCIA DE DESARROLLO LOCAL DE VALLADA" i la persona que ho du "Maria Boluda"... i em va sorprende i alegrar a la mateixa vegada, al vore que inclús dins del propi Ajuntament, hi havia gent en contra de les seues actuacions sense por a represàlies... El problema és que fa uns dies que s'han esborrat del grup.
Què ha passat ací?

- Al veure escrit "VALLADA" es va unir sense saber de què anava la cosa i ara ja que ho sap, resulta que està a favor d'aquesta acció per part de l'Ajuntament, per què aquesta acció "DESARROLLA LOCALMENTE A VALLADA?
- O es que algún poderòs s'ha assabentat de l'assumpte i ha amenaçat a aquesta persona?

Siga el que siga, m'agradaria saber-ho, si no és molta molèstia, gràcies.

Per cert, el grup del què par-le pugueu accedir buscant al facebook "VALLADA AMB ELS SEUS VELLS"