Cercar en aquest blog

divendres, 30 d’abril de 2010

Per la terra i pel treball: el 1r de maig totes a Canals!
Manifest 1 de maig de 2010

     103.800 joves o el que és el mateix: el 41’79%. Més de 4 de cada 10 joves del País Valencià que vol i pot treballar no té feina. Però això no és tot: quan arribem a treballar,entre 6 i 8 de cada 10 joves menors de 25 anys ho fem amb contractes temporals...Ai, l’Estat del Benestar!
      Ens diuen que ens faciliten l’entrada al primer treball, i per a això, ens fan a mida els contractes de pràctiques, de formació, d’inserció o les Empreses de Treball de Temporal...i resulta que l’atur juvenil dobla l’atur de la resta de treballadors! També ens faciliten  el cobrament del primer salari: els joves percebem un salari entre el 60% i el 70% del salari mig... Moltes gràcies per tot!
      Les condicions no són millors per als joves que estudiem. Ens trobem una universitat totalment ocupada per la ideologia dominant. Amb unametodologia aliena a les necessitats dels estudiants i acrítica. A més, les retallades del pressupost públic, de les beques i ajudes i la devaluació dels serveis per als estudiants han precaritzat les condicions d’estudi i han transformat la Universitat en la fàbrica privada de producció de mà d’obra qualificada.
     Precarietat és, doncs, el cognom de la joventut. La nostra precarietat, però, ni comença ni acaba amb el que diuen “crisi”; la nostra crisi fa molts anys que ha començat i té noms i cognoms: capitalisme. Precarietat pel que fa al treball i als estudis; i això es concreta en la manca de perspectives. El 75% dels joves entre 16 i 29 anys viuen encara amb els seus pares i quasi 1.000.000 de joves de tots els Països Catalans ni estudien ni treballen. Però això també ens afecta en la resta d’àmbits. Parlem del transport públics (infraestructures i horaris insuficients; pujades de preus...) dels processos que estan encetant deprivatització d’altres serveis públics com l’educació i progressivament de la sanitat. També parlem de l’oci centrat en el consum massiu, (als centres comercials, a les discoteques; roba, drogues) entrant en la dinàmica de callar als estudis i al treball i consumir compulsivament fora d’ells per a oblidar momentàniament. I això queda reforçat per les noves tecnologies, el fanatisme de la indústria esportiva o la mediàtica industrial musical i de l’espectacle. A açò cal sumar-li que les relacions personals també es veuen afectades pels rols patriarcals que mantenen la ignorància i reprodueixen els estereotips sexuals i afectius.

     I quina solució ens ofereix l’Estat? El Pla Bolonya i la Reforma Laboral! I també més centres comercials, més espectacles de la indústria musical, mediàtica i esportiva, i més modes i més tecnologia inútil... I així, ens han col·lat allò que diuen l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, que sota la propaganda de promoure i harmonitzar els estudis internacionals a la “moderna Europa”, ens ha ficat els bancs i les multinacionals dins les aules, eliminant progressivament qualsevol coneixement crític que els puga ser perillós. I quan acabem els estudis què? Ja ho sabem: contractes de pràctiques o de formació, suportar unes condicions humiliants de treball...i a callar o a l’atur!
     I amb això, ens hem trobat que la maquinària estatal (amb el sindicalisme groc en primera línia) està maquinant l’enèsima reforma laboral. I quines solucions ens donarà als joves? Un nou Pla d’Ocupació (més aviat Explotació!) Juvenil: més contractes fem i més contractació via formació, que no cotitza i té un salari de misèria; i l’extensió de les ETT als serveis públics d’ocupació, per a ampliar el tràfic de joves. La mateixa recepta utilitzada els darrers 30 anys!
      I perquè tenim ben clar que la superació d’açò no passa ni per la UE, ni per l’Estat espanyol ni per mans de cap “classe política”, els Col·lectius Juvenils del País Valencià convoquem i convidem a tots els i les joves valencianes a la manifestació que el proper 1r de maig recorrerà els carrers de Canals. Contra el seu model, contra les seues reformes, contra les seues misèries; contra els contractes fem i els salaris de misèria;  contra les ETT i l’explotació laboral; contra Bolonya i la Reforma Laboral. Per un treball un digne; per una educació pròpia i adaptada a les necessitats de la joventut; pel dret d’emancipació juvenil; pel futur del nostre poble. I perquè sabem que la joventut tenim a les nostres mans el poder de transformar, decidir i construir el futur que volem.
Et quedaràs a casa?

Per la terra i pel treball, el 1r de maig totes a Canals!

dijous, 29 d’abril de 2010

Victoret: El bloc d'un corredor popular


De nou, un altre veí de Vallada que es decanta per les noves tecnologies.
Per a nosaltres és molt agradable vore com poc a poc, la gent va perguent la por a expresar-se, a mostrar el que fa i a ser, en definitiva, més lliure en quant a l'ús de dels blocs i també, per què no dir-ho, a no amagar-se darrere d'un antifaç com fan molts dels que coneguem.

Aquest bloc del que vos parlem avuí, és el bloc de Víctor, Victoret o "Pantxa", com el coneguem molts, encara que de Pantxa no te res, si no tot el contrari, està fet tot un campió, un esportiste, practicant de la vida sana i, per el que vegem, amb un gran cor i espirit solidari. Gràcies a ell em descobert també el síndrome de Rett, desconegut per a nosaltres fina ara...Si voleu visitar el seu bloc, sols teniu que anar a l'apartat de "blocs valladins", on ja tenim registrats un bon grapat.

Felicitacions Victoret pel treu treball.
Esperem que el teu nom, Víctor, de Victòria, et faça justícia en cada cursa que fages en la vida.

Empiezan las obras de mejora del tramo convencional entre L'Alcúdia y Moixent

La actuación incluye la renovación del tramo actual, la construcción de una nueva vía para duplicar el trayecto, una nueva estación en Vallada y la remodelación de la de Montesa, según han informado hoy fuentes de Adif y Renfe.


Renfe ha establecido un plan alternativo de transporte por carretera para garantizar el servicio de cercanías entre las estaciones de L'Alcúdia de Crespins y Moixent, un tramo comprendido en la línea C-2 del núcleo de cercanías de Valencia.


Para facilitar la movilidad de los viajeros, se ha programado un servicio con autobuses lanzadera hasta la finalización de las obras de modernización.

El trayecto L'Alcúdia de Crespins-Moixent tiene una longitud de 17,5 kilómetros y discurre por los términos municipales de Moixent, Vallada, Montesa, Canals y L'Alcúdia de Crespins.


La doble vía ibérica que se construirá discurre aprovechando el ramal de vía única en servicio para los trenes de cercanías en el trayecto de L'Alcúdia a Vallada.

Una vez finalizadas las obras de modernización y mejora, se incrementará la capacidad y frecuencia de las circulaciones de los trenes de Renfe Cercanías, ya que se suplica una vía que en la actualidad es vía única.


Se realizarán mejoras de la seguridad en general con nuevas instalaciones ferroviarias y vallado de la línea y la supresión de todos los pasos a nivel, mientras que se construirá una nueva estación en Vallada y se rehabilitará el edificio de viajeros de Montesa, donde también se construirá un paso inferior entre andenes.


Estas obras suponen un paso previo necesario para acometer las obras de adaptación del trazado convencional actual a alta velocidad. Una vez finalizada la plataforma de doble vía en ancho ibérico entre el Nudo de La Encina y Xàtiva, podrá liberarse de tráfico ferroviario el actual trazado y adaptarse a alta velocidad.


Entre las actuaciones más significativas que se van a acometer figuran la creación de una plataforma de vía doble de 13 metros de ancho; la nueva estación de Vallada con paso superior para vehículos y acceso peatonal, o la rehabilitación de la estación de Montesa y la construcción de un paso inferior entre andenes.


También se eliminará el paso a nivel de L'Alcúdia de Crespins, que se une a los otros tres pasos ya suprimidos en el término municipal de Montesa, y se construirán nueve viaductos, cuatro pasos superiores y tres pasos inferiores. EFE


Font:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=360814

Macho de Pastor Alemán para montasExcelente macho
para montas con pedigri.

Caracter familiar,criado en familia.
Estructura grande.

Se ofrece para particulares y profesionales.

Para contactar conmigo o ver más fotos haz clic aquí

dimarts, 27 d’abril de 2010

Projecció Serra Grossa

I Cicle de Cinema Alternatiu i Popular

Divendres 30 d'abril. 22:30h, al Casal (c/ Sant Joan s/n):
LA PRESA (Documental, 2004). Durant la crisi argentina d'inici de segle, un grup d'aturats d'una planta de fabricació de peces de cotxes entren a una fàbrica recentment tancada i decideixen posar-la a produir pel seu compte. És el moviment per la recuperació de fàbriques, iniciat a partir de l'ocupació d'una indústria tèxtil.
El documental narra la història dels treballadors d'Argentina que reclamen el control de les plantes industrials tancades on havien treballat, per a convertir-les en cooperatives de treballadors.
Front al tancament de fàbriques, l'atur i la precarietat els treballadors argentins llancen la seua proclama: ocupar, resistir i produir.

*Entrada lliure i gratuïta.

Passa-ho i acudeix!

Vallada, poble viu!

Organitza: Associació Cultural Serra Grossa

Montesa celebra la fiesta del valenciano

Sergio Gómez, Montesa:


Como si de Tailandia se tratara, una marea de camisas rojas inundó ayer las calles de Montesa, en La Costera. La conmemoración del 20 aniversario de las Trobades d'Escoles en Valencià en esta comarca sirvió para que la localidad alcanzara unas cifras "más que satisfactorias", en opinión de la Coordinadora, cuyo presidente, Josep Roca, tasó en unas 5.000 personas durante todo el día, de diferentes puntos de La Costera.
Aunque no se pedía derrocar a ningún gobierno, como en Tailandia, las camisas rojas de ayer desplegaban unas reivindicaciones que Escola Valenciana ha mantenido desde hace 25 años, cuando comenzaron a festejarse las Trobades: entre ellas, "la defensa del uso del valenciano y su completa normalización en toda la Comunitat", según manifestaban ayer sus dirigentes.
"Tu tens la clau" es el lema de las jornadas de este año, en referencia a unos versos de Vicent Andrés Estellés, aludiendo a la "capacidad del valenciano para abrir las puertas del futuro", asegura Roca. "Frente a la frecuente dejadez de las administraciones, el ciudadano tiene la llave para consolidar el valenciano como una lengua fuerte", opina, Vicent Moreno, de Escola Valenciana.
Y, efectivamente, los asistentes a la jornada de Montesa demostraron la vigencia de la lengua. "Estamos muy contentos de la acogida del pueblo y la respuesta de la gente", manifestó Josep Roca. La participación de un total de 42 escuelas fue decisiva en ese sentido, a lo que cabe sumar la presencia de cerca de 30 entidades de diversa índole. Las editoriales en valenciano compartieron escenario con asociaciones como Acció Ecologista-Agró, Acció Cultural del País Valenciano, la Plataforma No al Macrovertedero de Llanera o Amics del Poble Saharauí, entre otras.


Un día cargado de actos lúdicos
Los actos comenzaron a las 10.30, con el pasacalle de todas las escuelas participantes al son de los pasodobles de la banda musical de Montesa. Tras el discurso de bienvenida, se abrió el campo a las actividades desplegadas por todo el municipio. Recorridos en autobús al Castillo, gimcana a cargo del centro excursionista de Montesa, un teatro-espectáculo de marionetas gigantes y una exhibición de la escuela de Danzas de Xàtiva.
Todo ello mientras los talleres de los centros educativos funcionaban a pleno rendimiento, ofertando creatividad a los más pequeños. Talleres como los de confección de pelotas de malabares o de collares fueron los más frecuentados.
Entre los asistentes, las valoraciones son positivas. "Venimos todos los años y lo pasamos muy bien", señalaba Francisco, vecino de Xàtiva, que llegó a Montesa con sus dos hijos. Además, la conciencia de reivindicación está presente. "Aquí sentimos que hacemos algo por que nuestra lengua no pierda vigor y los niños aprenden divirtiéndose", sentenciaba María José, residente de Vallada.
El buen tiempo también fue citado por otras familias para explicar el bullicio de ayer en Montea. Un clima festivo que aguantó hasta las cinco de la tarde, cuando, el espectáculo musical "La Gran Familia" ponía el punto final a la intensa jornada. Y, precisamente, a una familia se asemejaron las decenas de escuelas reunidas ayer.


Font: Levante

Empiezan las obras de mejora del tramo convencional entre L'Alcúdia y Moixent

La actuación incluye la renovación del tramo actual, la construcción de una nueva vía para duplicar el trayecto, una nueva estación en Vallada y la remodelación de la de Montesa, según han informado hoy fuentes de Adif y Renfe.
Renfe ha establecido un plan alternativo de transporte por carretera para garantizar el servicio de cercanías entre las estaciones de L'Alcúdia de Crespins y Moixent, un tramo comprendido en la línea C-2 del núcleo de cercanías de Valencia.
Para facilitar la movilidad de los viajeros, se ha programado un servicio con autobuses lanzadera hasta la finalización de las obras de modernización.
El trayecto L'Alcúdia de Crespins-Moixent tiene una longitud de 17,5 kilómetros y discurre por los términos municipales de Moixent, Vallada, Montesa, Canals y L'Alcúdia de Crespins.
La doble vía ibérica que se construirá discurre aprovechando el ramal de vía única en servicio para los trenes de cercanías en el trayecto de L'Alcúdia a Vallada.
Una vez finalizadas las obras de modernización y mejora, se incrementará la capacidad y frecuencia de las circulaciones de los trenes de Renfe Cercanías, ya que se suplica una vía que en la actualidad es vía única.
Se realizarán mejoras de la seguridad en general con nuevas instalaciones ferroviarias y vallado de la línea y la supresión de todos los pasos a nivel, mientras que se construirá una nueva estación en Vallada y se rehabilitará el edificio de viajeros de Montesa, donde también se construirá un paso inferior entre andenes.
Estas obras suponen un paso previo necesario para acometer las obras de adaptación del trazado convencional actual a alta velocidad. Una vez finalizada la plataforma de doble vía en ancho ibérico entre el Nudo de La Encina y Xàtiva, podrá liberarse de tráfico ferroviario el actual trazado y adaptarse a alta velocidad.
Entre las actuaciones más significativas que se van a acometer figuran la creación de una plataforma de vía doble de 13 metros de ancho; la nueva estación de Vallada con paso superior para vehículos y acceso peatonal, o la rehabilitación de la estación de Montesa y la construcción de un paso inferior entre andenes.
También se eliminará el paso a nivel de L'Alcúdia de Crespins, que se une a los otros tres pasos ya suprimidos en el término municipal de Montesa, y se construirán nueve viaductos, cuatro pasos superiores y tres pasos inferiores. EFE

diumenge, 25 d’abril de 2010

Tan cert com que hi ha Déu

Escolte a una dona major l'expressió “tan cert com que hi ha Déu” per a ratificar la veracitat del que acabava de dir. Es normal. Al llarg de milers d'anys ens ho han clavat al cap sense tindre la possibilitat de discrepar. Si algú ho posava en dubte podia acabar en la foguera. Però la ciència acaba amb molts mites i deixa a cadascú al lloc que li pertoca. El tema de l'existència de Déu, encara avui, troba moltes resistències. Es difícil argumentar contra la fe que no necessita arguments ni proves ni res més que voluntat de creure. Però el que no pot negar-se es que Déu també te una història.

Quan els homínids, en la seua evolució,  comencen a tindre consciència de sí mateixos  com a sers individualitzats dins del medi natural i de la seua relació amb la naturalesa, és quan adquireixen capacitat  d’analitzar i transcendir, és a dir, és quan s’humanitzen. Aquest procés està molt ben representat a la Bíblia amb l’expulsió d’Adam i Eva del paradís.

Els humans prenen consciència, aleshores, de que pateixen privacions, misèries, necessitat, infermetats, dolor, i això els porta a aclamar-se, a demanar ajuda a quelcom superior. Els avantpassats (encara avui  demanem ajuda als nostres difunts en els moments d’angoixa o temor) o el sol, o un gran arbre, quelcom que es considera per damunt del poder del humans i amb força per a alleujar els mals i reconfortar a les persones afligides. Així naixen els déus, en els quals es projecten qualitats i desitjos que els humans necessiten i no poden realitzar.

Déu naix, doncs, com a producte de la necessitat de l’home. No és Déu qui crea l’home sinó que és l’home qui crea Déu. Ni tan sols són els poderosos o els sacerdots els que l'inventen. Es la necessitat humana de trobar consol, en els pitjors moments de l'existència, qui dona vida a Déu. En aqueix sentit Déu existeix i és necessari. Si no existira caldria crear-ho.

Una altra cosa són els sacerdots, els temples, els cultes, etc. Quan es personalitza aqueix Déu, s’adorna amb una litúrgia, s’imposen comportaments, es castiga als que discrepen  i aqueix Déu defensa els interessos d’una part de la societat en detriment de la resta, aleshores, Déu es converteix en un tirà que no serveix als fins per als quals va ser creat, sinó a fins polítics. Poderosos i sacerdots no han creat a Déu, però se serveixen d’ell.

Aquest procés es produeix a l’inici de la civilització Sumèria, quan s'aconsegueix el control de la naturalesa regulant l’aigua dels rius, amb canals, per a regar els cultius.  És també l’inici dels magatzems d’excedents de producció i amb ells dels rics, que controlen els excedents, i dels sacerdots, necessaris per al control de la població que pateix.

El sacerdot deriva el malestar cap a Déu i així protegeix al poderós. Sovint el poderós i el sacerdot son la mateixa persona. Es necessita controlar a la gent, per això sorgeixen les lleis. Perquè gran part de la misèria de la gent té l'origen en la desigualtat social, en la divisió en rics i pobres. El Codi d'Hammurabi, gravat en una gran pedra de basalt negre, conté les primeres lleis. Es la versió real dels Manaments de Déu entregats , també esculpits en pedra, a Moisès, segons conta la Bíblia.

No es estrany. La Bíblia arreplega moltes de les tradicions sumèries. Abraham es de la ciutat sumèria de Ur. Sargon de Akkad, el rei del primer gran imperi, va ser dipositat en una cistella i deixat al corrent del riu, fins que arribà a mans del rei que el va criar, com Moisès. L'historia del Diluvi també apareix en les tabel·les de fang d'escriptura cuneïforme sumèria.

En aquesta etapa de la historia humana naix el poderós, naixen les lleis per a controlar als pobres mitjançant la violència de l'Estat i naix el sacerdot, que exerceix el control de les consciències utilitzant la ignorància popular i apel·lant a un Déu poderós i venjatiu. Tot açò per a poder mantindre les desigualtats social i que uns quants visquen amb luxe, a costa del treball i la misèria de la majoria. I açò que dic no es qüestió de fe, es història... tan cert com que hi ha Déu

IRON MAIDEN