Cercar en aquest blog

dissabte, 30 de gener de 2010

Comentari nou sobre ASUSTAVIEJAS.

"Perdoneu pero soc un "Vallaí" que molt al meu pesar i per cuestions de
feina ha tingut que "emigrar" fora del poble i ara no ´m'antere de
xafardejos com aquest...Que a passat al llar dels jubilats?.
No vullc jutjar a ningú abans de saber ben be el que passa pero per els
comentaris plasmats no me dona massa bona espina lasunt...

Enviat per Anònim a VALLADA City el 30 de gener de 2010 9:32 "

Bústia Ciutadana a disposició del poble

Tal i com vos anunciàvem fa uns dies amb una informació treta d'un periòdic digital, l'Ajuntament ens ha comunicat que, efectivament, a Vallada s'ha instal·lat un servei digital per al ciutadà, anomenat Bústica Ciutadana, on qualsevol podrà expresar-se lliurement per:

- Fer propostes.
- Fer consultes particulars.
- Ficar anuncis.A la web de l'Ajuntament hi ha un enllaç per accedir, i també nosaltres hem afegit un a la barra dreta del bloc.

Felicitem a l'organisme que haja creat aquesta iniciativa, i esperem que tinga una bona acollida.

dijous, 28 de gener de 2010

Vint i cinc municipis permiteixen als seus veïns "convertir-se" en concejals

Según fuentes de la Generalitat, los municipios de Albalat dels Sorells, Cox y Callosa de Segura se han unido, recientemente, a la red del Buzón Ciudadano http://www.buzonciudadano.es/, creado por la citada Conselleria.
Esta herramienta busca la participación y la iniciativa de los ciudadanos con su propio municipio y desde ella cualquier persona puede hacer una consulta, una queja, una denuncia o dar su opinión sobre cualquier asunto de su municipio; este asunto se lleva a Pleno y el grupo consistorial actúa según el tema.
Para el conseller Rafael Blasco, el Buzón Ciudadano "acerca la Administración a la sociedad" al ser "una vía de colaboración de la ciudadanía, para poder considerar sus sugerencias y sus voluntades, que ha cumplido las expectativas de utilización. Esta participación es imprescindible a la hora de llevar a cabo políticas eficaces".
Esta red está compuesta ya por veinticinco municipios de toda la Comunitat: Paterna, Sagunto, Vinalesa, Torrent, Estivella, Torrebaja, Titaguas, Alfara del Patriarca, Vallada, la Mancomunitat de les Valls, La Pobla de Vallbona, Salem, Albuixech y Albalat dels Sorells (en Valencia); Alcoy, Torrevieja, Villajoyosa, Monforte del Cid, Dolores, Cox y Callosa de Segura (en Alicante), y Benicarló, Eslida, Benlloch y Figueroles (en Castellón). EFE

Font: ABC

dimarts, 26 de gener de 2010

AUTOBUSOS DE CANALS AL CARNESTOLTES DE PEGO EL PROPER 13 DE FEBRER!

Com ja és tradició, el proper dia 13 de febrer eixiran de Canals diversos autobusos que aproparan els joves del poble i de la comarca al popular Carnestoltes de Pego.

El 2010 torna a ser el CSA "La Lloca" de Canals l'encarregat d'oferir aquest servei a tots els joves de Canals i la Costera interessats en acudir al Carnestoltes de Pego.

El preu de la plaça és de 13€, i el pagament es realitza mitjançant igrés bancari o transferència al compte 5093870912 les oficines de Rural Caja de Canals (Av. Vicente Ferri, 9 i Av. Jaume I, 16)
fins el dimecres 3 de febrer.

Per a realitzar transferència, indicar grup de persones o resoldre cap dubte cal consultar al correu
csalalloca@hotmail.com.

També s'ha habilitat una pàgina web amb tota la informació:
carnestoltespego.blogspot.com.

El col·lectiu organitzador vol remarcar la importància de realitzar el pagament amb temps i en el plaç establert, així com d'indicar els grups o colles per tal de distribuir les places als autobusos, que ja han començat a omplir-se.

Vos esperem!

De bancs i banquers...

No soc amic dels bancs.
L'altre dia vaig acudir a un de Vallada i hem van tractar molt malament, parlant-me amb molt mala educació i tractant-me com si foren ells els que m'estaven fent un favor.
Me'n vaig anar d'allí amb molt mal sabor de boca i dessitjant no tornar més.

Però què s'han cregut?

Jo, reforeste

Una persona anònima ens ha fet aquest comentari, i hem vullgut publicar-lo com una entrada apart i, a més, publicar també un altra entrada que es va fer en un altre bloc per donar a conèixer aquesta associació, que no sabem encara si existeix, però per a nosaltres, desconeguda.
Ací està tot:


"Anònim ha dit...

Pegueu una ulladeta al que he trobat a la xarxa:

http://amicsarbres.blogspot.com/2008/02/jo-reforeste.html

La foto és un document, on es pot apreciar la vegetació d'abans de l'incendi del 94, encara que sols la de la solana del penyó, que la de l'ombria era molt més impressionant."


La foto a la que es refereix es aquesta, i el text diu així:

Reforesteu, per passió

Vinga, anem! Anem a contar-nos una història, la nostra i la vostra, la d'una associació que es diu Jo Reforeste i la de cadascú de vosaltres, perquè qui encara creu que no forma part de la Natura?
Podríem dir que fa 17 anys un grup d'inquiets, somiadors, habitants de les vores i lluitadors ens decidírem a sembrar bellotes. És a dir, cinc amics amb una il·lusió comuna. Alguns érem amics de tota la vida i altres unírem les nostres amistats per sempre més al voltant del fet de reforestar. I com pot ser això? Que un gest tan simple com el de fer un clot i soterrar tres llavors ens connectara fins un punt que les paraules no expliquen? Doncs, perquè venia de més lluny. I prompte en vam ser molts més.

Tots comptàvem amb moltes coses en comú. Teníem els ulls oberts al que ens envoltava; confiàvem en la força simple de les nostres mans; no estàvem disposats a recular davant les dificultats; no necessitàvem notorietat ni buscàvem protagonisme; tots teníem la il·lusió de millorar i millorar-nos, però sobretot, estàvem inoculats de passió. La passió de la vida i del fet de sentir com germina una llavor. Aquest sentiment era antic, ningú recordava quan ni com li havia crescut, però sempre l'havíem tingut i ara el compartíem i l'expressàvem. Eixa estima ens unia i encara ens uneix per damunt del pas del temps.


Un moment abans de menjar la "gatxamiga" postplantà de bellotes
de 1992, al Campello de Vallada (la Costera). Al fons es veu el Penyó,
que es va cremar en un incendi a l'estiu del 1994.

I és així que en contacte amb la terra del nostre terme, que coneixíem pam a pam, començàrem a doblar el llom. Ens haguérem d'enfrontar a no poques traves administratives, burocràtiques i polítiques i a la fi ens vam constituir en associació. Mai no vam voler demanar una subvenció, total, l'entrepà cadascú se'l podia pagar, i el vi el pagàvem entre tots.
Ens ocupàvem apassionadament de saber quines espècies autòctones havíem de triar per segons quin lloc. Decidíem l'època de plantació, llavors o plantes?...La festa començava a la tardor amb la collita i tractament de les llavors, generalment bellotes. "Passem de l'administració o demanem permís? Quin repel·lent usem per rosegadors i senglars?" Tot amb molt de treball però sense esforç, només passió!
I com que la suma d'energies fa xispa, vau unir-vos molts en eixa alegria. Començàrem l'any 90 amb 83 plançons de roure valencià. El 92 ja vam collir 48 kg. de bellotes. El 94 ens juntàvem una mitjana de 40 repobladors i el 95 en una diada gloriosa ens en reunírem 60. El 96 ens cediren 2500 carrasquetes que anaven a morir per falta de pressupost al viver d'una escola taller, aquell any ens allargàrem fins el 10 de març repoblant i rebent les oportunes pluges primaverals.
Després el destí ens allunyà geogràficament i d'aquella empenta queda una repoblació anual, espontània, dels qui podem acudir. Hem minvat en poder operatiu, molts d'aquells amics seguixen el camí de la il·lusió. I qui signem aquest article continuem apassionats per la vida.

Jesús Calatayud
·
Ho ha escrit Jesús Calatayud en nom de Jo Reforeste, compost en origen per unes 5 ó 6 persones de Vallada (la Costera).
A aquell grup inicial van anar sumant-se molts amics, que acudien i gaudien cada any amb les resforestacions que ells organitzaven.
Ells van transmetre eixa passió pels arbres i per la natura que transmeten aquestes paraules.
El logo de l'Associació, el va fer Rolando Esteve Blasco, un dels membres de la colla, que ja no està entre nosaltres.

Evolució de l'atur al poble de Vallada en DecembreDesde foro-ciudad, ens han enviat aquest link per a vore quina ha sigut l'evolució de l'atur en Vallada d'una forma molt minuciosa.

També pugueu vore l'evolució durant altres mesos anteriors.

Gràcies per la informació.