Cercar en aquest blog

dissabte, 28 de novembre de 2009

Taller d'Ocupació "Vallada Turístic III"

“L´Ajuntament de Vallada va a posar en marxa el Taller d´Ocupació “Vallada Turístic III”. Els interessats en prendre part en la selecció per a les places d´alumnes, hauran d´estar inscrits en el Servef en la categoría de Taller d´Ocupació. Les persones q no estiguen inscrites, ho hauran de fer de forma urgent perquè la setmana q ve es repartiran les cartes”.

“Les bases per a selecció de personal directiu, docent i de suport del Taller d´Ocupació “Vallada Turístic III” estan penjades en la web www.vallada.es. El plaç de presentació d´instàncies serà des del 28 de novembre fins a l´1 de desembre, en el registre de l´Ajuntament de Vallada”.


Moltes gràcies.

MARIA BOLUDA (AEDL Ayto. Vallada)

dimecres, 25 de novembre de 2009

Es ven remolque en ValladaSe vende remolque matriculable.
Fecha de fabricacion 12 de junio de 2009, lo vendo con la lona i todo.
Se puede ver.
Precio negociables llamanme o dejen comentario.

€ 750

Las excavaciones en Vallada buscan restos del Paleolítico

En la Cova dels Mosseguellos , se pretende establecer el enlace entre esta época y el Mesolítico


Establecer la minuciosa secuencia cronológico-cultural del Paleolítico Superior y su enlace con el período anterior, Solutrense, y el posterior, Mesolítico. Éste es el objetivo de la Sección de Estudios Arqueológicos Valencianos (Seav), perteneciente a la Diputación, en sus trabajos arqueológicos en la Cova dels Moseeguellos, en la localidad de Vallada.
La existencia de arte rupestre en sus paredes y mobiliario en los sedimentos, amplía las líneas de estudio en esta dirección.
Otro de los programas que está llevando a cabo la Seav se establece en la ciudad ibérica, denominada Carmoxen y situada en el término municipal de Moixent y muy cerca de la Font de la Figuera, en unos terrenos comprados recientemente por la Diputación, con el fin de proteger esta ciudad que tiene sus raíces en el siglo XI antes de Cristo, prolongando su vida hasta la época romana.
Durante el siglo IV fue contemporánea de La Bastida, yacimiento arqueológico también de Moixent y punto de referencia en todas las excavaciones. En Carmoxen se ha excavado con el fin de determinar la trama urbana.
El otro yacimiento es el cementerio donde se enterraron a los muertos de Carmoxen, la conocida como necrópolis del Corral de Saus, célebre en el mundo ibérico por las tumbas excavadas por la propia Seav y por los restos arquitectónicos y esculturales procedentes de monumentos de los siglos VI ó V. En Carmoxen se ha excavado con el fin de determinar la trama urbana y conocer la secuencia estratigráfica tras más de cinco siglos de vida.
La Seav ha terminado su programa de investigación para el año en curso, que comenzó en julio.

Font: Las Provincias.es

Esglèsia i política

Hola a tots;
L'altre dia vaig agafar un llibret publicat per l'esglèsia del poble, on es tractaven diversos temes; uns relacionats amb l'esglèsia i la religió i altres més banals.
Hem va possar molt trist i em va doler molt vore com fins a en aquest tipus de publicacions, els polítics aprofiten per fer-se propaganda, alabar-se uns a altres i tirar per terra als demés...
Em va semblar una poca vergonya, tant per part de l'esglèsia, com per part de l'Ajuntament, el qual suvenciona aquest tipus de publicacions.
La veritat és que no estàn tan lluny uns d'altres, ambdós moviments ens volen llavar el cap, convèncer-nos d'algo que els benefícia i anar en contra d'allò que no, sense cap tipus de respecte.
Un poc de pau i amor.
Vivim, deixem viure.

Kike.

dimarts, 24 de novembre de 2009

Els pilars de la terra.

Tenim la sort de viure a un poble tranquil on mai no passa res; hi ha poc de trànsit, els xiquets encara poden anar amb les bicicletes pel carrer, no hi ha delinqüència... Però hi ha coses a la que tots els pares li tenen por, les males companyies i les drogues.

Sempre s’ha dit que per allunyar als joves de la droga han de tindre alternatives d’oci on ocupar el temps lliure; esport, lectura, associacions... Hi ha una associació, la qual la dirigeix l’església, anomenada Juniors. Els Juniors admeten xiquets des d’els cinc o sis anys fins al setze, després passen a ser monitors.

La forma de treball consistix en reunir-los dissabte de vesprada o diumenge pel matí, allí fan jocs on es fomenten valors com: l’amistat, companyerisme, tolerància... Valors cristians que al mateix temps són necessaris per al bon funcionament de la nostra societat, al temps que complementaran la formació dels xiquets que seran els adults del futur. És utòpic pensar que si tots forem bons este món seria millor. Per això cal començar un canvi des de la nostra casa, es a dir el nostre poble, per poder a poc a poc canviant la societat.

Durant el transcurs de l’any escolar es fan activitats, després es cel.lebra algun campament d’estiu per fer la cloenda, agafant-se vacances fins al més d’octubre següent.

Alguns diuen que els Juniors és un invent de l’església per captar “ovelletes per al ramat”, ja que també es resa o es fa alguna missa. Molt bé, paro tingueu en compte que allí no ensenyen res mal, a més de tindre als xiquets i adolescents entretinguts, i de vegades també fan alguna reunió al llarg de la setmana.

Ací a Vallada Don Àngel el nostre rector, ha intentat dos o tres vegades posar el carro dels Juniors en marxa, però la gent no ha respost, no pels xiquets, sinó perquè fan falta monitors joves que facen més atractives les reunions que no adults de trenta-i-tants anys. Tots els inicis són costosos i més als pobles més menuts on el reduït nombre d’habitants llimita a les associacions. Seria un triomf per al poble que un projecte com aquest es posara en funcionament. Jo com a pare m’alegre que hi hagen com més alternatives d’oci millor i esta seria una molt bona opció, encara que la resposta l’ha de donar la joventut.

Aquest i altres articles els trobaràs al blog amicdelsllibres.blogspot.com

Ho reconec, sóc adicte.

Ho reconec patixc una malaltia, una addicció. Em produix tant gran plaer i tant de benestar que no puc renunciar-hi. Sé que no és massa saludable ni per a mi ni per a la resta, però tant em fa, jo amb els meus diners i els meus bens faig el que vull.

Tal vegada la culpa siga de la moderna societat en la que vivim... O pel contrari jo també tinc part de culpa per no resistir la temptació i no fer res per canviar.

Sí, també em servix de consol saber que no sóc l’únic. Ja ho diu el refrany castellà; “mal de muchos, consuelo de tontos”. I és clar sóc tonto, “sabent totes les repercussions negatives que té”, amb l’agravant que cada vegada som més els malalts que hi ha a la nostra societat. Necessitarem tractament mèdic, o pel contrari serem capaços de superar-ho per nosaltres mateix? Què és el que és necessari per obrir-nos els ulls? Ho sabem i està a l’abast de tothom, cal dir no. Però no volem resistir-nos, som massa febles. Ja s’ha convertit en un hàbit, en un costum diari, el problema és que cada vegada ho faig amb més freqüència i per a més activitats quotidianes. Avui sense anar més lluny l’he agafat per anar a comprar una pizza al súper que està a tres-cents metres de ma casa. Després no he pogut aparcar a la porta i m’he enutjat molt. El faig servir per portar els xiquets a l’escola, la qual, està a un tir de pedra de ma casa. I per anar a comprar el diari al quiosc de la plaça, no em fa anar a peu ni el senyor alcalde. Sí, ho reconec, sóc addicte al cotxe, i com jo hi ha molts que l’agafen quasi que per anar al lavabo.

Podem anar a peu o en bici però som massa senyorets. Cuidem el medi ambient, cuidem-nos nosaltres, guanyarem diners i salut.

Aquest i altres articles els trobaràs al meu blog. amicdelsllibres.blogspot.com

Recomane a tots aquest video.