dissabte, 29 d’agost del 2009

Falta de educación y poca vergüenza.


En primer lugar manifestar que esta queja no va en contra del ayuntamiento, sino más bién hacia determinadas actitudes y comportamientos de algunos convecinos de nuestra localidad.

En primer lugar me gustaria que la gente tuviera un poco más de conciencia ecológica y se preocupara un poquito de mantener más limpios los alrededores de la piscina de la saladella. Colillas, cascaras de pistachos, botes de bebidas y botellas de plástico decoran los alrededores de la piscina. ¿Tanto cuesta echarlos a la papelera? ¿En sus casas dejan la basura y las colillas en el suelo? No cuesta tanto mantener limpios los alrededores con sólo un pequeño gesto.


Y en segundo lugar manifestar que hay gente muy mísera hasta el punto de llevarse a sus casas las sillas que el ayuntamiento coloca en fiestas para los actos públicos.

De muchos és sabido que hay quien se lleva las sillas de plástico a su casa, prueba de ello es que año tras año hay que comprar sillas nuevas para mantener el mismo número. Estas fiestas un policia local consiguió recuperar 15 sillas que algunos vecinos trataban de llevarse a sus casas.

Al encajar bién unas dentro de otras y pesar poco resulta fácil llevarse 4 o 5 sillas en un viaje.

¿Quantas se llevaran y no seran vistos?


Pienso que si todos tuvieramos un poco más de honestidad y sentido común nos irian mejor las cosas.

Anónimo.



De t

divendres, 21 d’agost del 2009

Vergonya em dona...

Bon dia,

Acabe de entrar a la web de l'Ajutament del nostre poble per buscar un nº de tfno i la guia comercial fa vengonya, senyor Alcande es pot saber desde quant no s'ha actualitzat eixa pàgina?(ho posse en aquet blog per que em negue rotundament a donar-li la meva adreça a l'Ajuntament per poder escriurer-li al seu bolg), encara que sorprendentment hi han telefons d'activitas noves que pertanyen a concejals de l'Ajuntament, pero en canvi hi han teléfons de comerços que fa anys que no existeixen i falten teléfons de comerços que duen en el poble tota la vida, no em val que em diguen que aquesta gent no te telefón ja que com a guia comercial del poble al menys deuria de apareixer la adreça (que si la tenen tots) de TOTS el comerços del poble.

dimarts, 18 d’agost del 2009

Robatoris a la piscina munipal.


Hola conveïns/es. Només esmentar-vos que a més de retallar-nos l'horari de la piscina municipal en festes, cosa que no em pareix gens bé i hauriem de prendre messures per al proper estiu queixant-nos a l'ajuntament massivament. Però com l'únic que sabem es plorar i no fer res, quedarem com Sant Paulí, amb una mà darrrere i l'altra en el si.

El segon motiu del meu text és queixar-me que al poliesportiu tots els anys la gent es deixa les hamaques i cadiretes en un "cuarto" que hi ha allí. Pareix ser que hi ha amics del que és dels demés i ja n'han desaparegut unes quantes, a més d'una recabció del socorrista i la beguda que tenia per al seu ús del día.

Pot ser com que estem a l'estiu i puja la demanda de cadiretes de platja estos lladres es dediquen a la venda de segona mà.

El cas és que alli ja no podem deixar res i ara ens ho havem d'emportar a casa. On anirem a parar?

diumenge, 16 d’agost del 2009

La UPM estrena grup en Facebook

La UPM de Vallada (UNIO PROTECTORA MUSICAL), estrena grup en Facebook, i ja son mes de 250 persones!
Entreu i entereu-vos dels aconteciments musicals d'aquesta banda que ens representa per tot arreu i de la que tant orgullosos tenim que estar.

Pugueu pegar-li una ullada fent click aci.

dissabte, 15 d’agost del 2009

Nits a la fresca.


La associació cultural Serra Grossa, com tots els anys vos oferix l'alternativa al sopar de gala la nit del 20 d'agost a les 22:00. A la placeta de San Joan porta't l'entrepà i nosaltres posarem la picadeta, després gaudix de l'activitat cultural cimetogràfica.

Preu 5E. Inscriviu-vos en el telèfon: 96 2257355 fins al 17 d'agost.


T'esperem.

Exhibició d'hípica.


El proper 17 d'agost a les 19:00 tindrà lloc la primera exhibició de doma en l'antic camp de futbol de la mà del grup d'hipica el estribo.

Vine a gaudir de l'espectacle, tant per part dels genets com dels cavalls.

dimecres, 12 d’agost del 2009

Què passa amb el wifi per a Vallada?

Quan s'acostaven les eleccions muncipals tots el grups polítics ens prometeren el wifi, es a dir internet gratuït per a tot el poble. Pel mes de febrer el Sr. Rus, obria el plas per poder sol.licitar el Wifi per a les localitats de la provincia de València.

Esta vesprada he estat parlant amb un valladí que s'interesà per aquest tema i telefonà a l'ajuntament preguntatn si això s'havia sol.licitat o no. La persona que l'atengué li digué que no ho sabía i que ho preguntaría. Passen els dies i torna a preguntar si això va avant o no, finalment li digueren que sí. La pregunta és: algú del poble o de l'ajuntament pot dir publicament que allò que pometeren va avant, o s'ha quedat en l'aire per no haver-se sol.licitat?

La cultura és un dret que tots tenim, i a més si es tracta d'internet a baix preu, o millor encara si pot ser de franc.
Tant jo com molts conveïns esperem una resposta. Esperem que les boires del transcorrer del temps no amaguen la resposta i la soterren en l'oblit.
Gràcies:

Animals i festes

Hola a tots...
En principi volia fer un comentari aprofitant l'entrada anterior sobre Moros i Cristians, pero he pensat que el que vullc dir, mereix una entrada a part...

Volia parlar-vos un poc sobre la relacio de l'home amb els animals, i en concret, sobre l'us que fem d'aquesta relacio a les festes del nostre poble. Sere breu:

A les festes patronals una persona trau beneficis economics mitjansant l'explotacio d'una vaca o un bou i altres persones, vosaltres, valladins, disfruteu d'aquesta explotacio. Si, ja se... l'animal no sofreix cap mal... sols l'estres d'estar acorralat, perseguit, tancat, acosat, puntxat, perdut entre tant de crit i dolorit d'anar d'un lloc a un altre... aixo no es cap mal... no? I el bou embolat tampoc sofreix cap mal, no? Sou uns grans ignorants aquells que rigueu al llegir aquestes paraules. Jo ho he sigut durant anys... ara per sort ja no... L'humanitat avansa a medida que deixa de banda algunes tradicions absurdes... nosaltres ens hem estancat...

Altra cosa es l'us d'animals a les festes de moros i cristians... Un lleo tancat en una gavia... Pero quin atractiu pot tindre vore a un animal tan magestuos com un lleo, tancat en una gavia... Molestat continuament per a que obriga la boca, per a que cride i la gent diga: oooohhhh! com mola esta comparsa!!! Lo mateix amb els elefants, aguiles i tot animal salvatge que no depen de l'home per sobreviure... De veritat que no si qui elegeix aquestes coses, pero volia saber si avans de fer-ho, ho pensa, encara que siga un poquet, o ho fa perque tots ho fan i es la moda, sense plantejar-se res mes...

Bueno, una vegada mes, la caixa de pandora queda oberta.
Una cosa mes, per als que heu tingut el valor i el coneixement de llegir esto fins al final, vos convide a vore aquest video que no vos deixara indiferents a ningu que tinga un gram de cor. Dura 90 minuts, aixi que prengueu-s'ho amb calma. Que el disfruteu.

FESTES VALLADA 2009 PROGRAMACIÓ D´ACTES

DIMARTS DIA 18 D´AGOST

      18´30 h Pregó d´inici de les Festes Patronals des del balcó de l´Ajuntament i Disparà de la Pepinà, seguida d´una traca de 1.200 metres de llarg.

      19´00 h “Bou en corda”.

      20´30 h En la Planta Baixa de la Casa de la Cultura “Inauguració de l´exposició colectiva de pintura y grabado”, a càrrec de Javier García Requena. L´Exposició estarà oberta desde el dia 17 al día 23 d´Agost.

      23´00 h En el Polideportiu Municipal “Festival de Bandes de Música ab la participació de la Unió Musical Valladina i la Societat Unió Protectora Musical”.

      01´30 h Disfraços i Charlotà taurina”, es soltaran vaquetes menudes per a disfrutar tots en la Plaça Major.

      02´30 h “2 Bous embolats i solta de vaquetes pel recorregut tradicional”.

      DIMECRES DIA 19 D´AGOST

      12´00 h “Bou en corda”.

      23´00 h En la Plaça de la Pau. Presentació de la Regina de les Festes 2009 Senyoreta Carla Garrido Giner i la seua Cort d´Honor, actuarà com a mantenedor D. Angel Gonzàlez Durá retor del nostre poble.

      01´00 h En el Polideportiu Municipal “NIT JOVE”, ab l´actuació del grup “MATRIX”.

      DIJOUS DIA 20 D´AGOST

      11´30 h Vaquetes menudes en la Plaça Major.

      19´00 h “Bou en corda”.

      23´00 h En la Plaça de la Pau actuació del Teatre Infantil “RATAPLAN”.

      23´00 h En el Polideportiu Municipal “Sopar de Gala”, ab l´actuació de l´Orquesta-Espectàcul “COSTA DE VALENCIA” al finalisar s´oferiran “churros i chocolate”.

      DIVENDRES DIA 21 D´AGOST

      08´00 h “Despertà” en Tabalet i Dolçaina.

      11´30 h Solta de vaquetes pel recorregut tradicional.

      18´00 h Solta de vaquetes.

      20´30 h Inauguració de l´exposició de manualitats i pintura de les Ames de Casa en el local de l´Ajuntament ubicat en la Plaça de la Pau. Estarà oberta fins al dia 23 d´Agost.

      23´00 h En la Plaça de la Pau Recital a càrrec de Cesc Freixas.

      01´30 h “Nit Taurina”, en la que s´embolaràn dos bous i es soltaran vaquetes fins a les 6 de la matinada.





      DISSABTE DIA 22 D´AGOST

      08´00 h “Despertà” en Tabalet i Dolçaina.

      10´00 h En la Plaça de la Pau “chocolatà per a tots els jubilats i pensionistes. Organisat i Patrocinat per la Comisió de Festes.

      11´30 h Solta de vaquetes.

      18´00 h Solta de vaquetes.

      23´00 h En la Plaça de la Pau “NIT DELS VELLS”, ab l´actuació del “Duo Musical”.

      23´00 h En el Auditori de la Societat Unió Protectora Musical “Lectura dramatisada de l´Espill”, Trilogía de Clàssics Valencians.

      01´00 h En la Plaça de la Pau al finalizar el Duo Musical. Actuació estelar de un “Grup de veus del poble”, (Salvador, Ricardo, Madera entre atres), que nos deleitaran a tots.

      DIUMENGE DIA 23 D´AGOST

      08´00 h “Despertà” en Tabalet i Dolçaina.

      11´30 h “Desencaixonà des de la porta dels jubilats fins als torils, i posteriorment solta de vaquetes.

      18´00 h Solta de vaquetes.

      21´00 h Pasacarrer a càrrec de la Banda de Música de la Societat Unió Protectora Musical de Vallada, anunciant l´inici de les Festes Religioses.

      23´00 h En el Polideportiu Municipal “Concurs de Paelles” ab l´actuació de la Orquesta “La Patrulla”.

      DILLUNS DIA 24 D´AGOST

      DIA DE SANT BERTOMEU

      08´00 h Diana per la Banda de Música Unió Protectora Musical.

      11´30 h Exibició de l´escola de Pilota Valenciana Municipal en el C/ Levante.

      11´00 h Trasllat de la Imatge de San Bertomeu al temple parroquial.

      11´00 h Arreplegà de la Regina de les Festes i la seua Cort d´Honor.

      12´00 h Solemne Missa Cantada en Honor a Sant Bertomeu Apóstol.

      13´00 h Grandiosa Mascletà.

      13´30 h En la Planta Baixa de la Casa de la Cultura Inauguració de l´exposició de pintura a càrrec de Karen Webb, estarà oberta fins al 28 d´Agost.

      13´30 h Inauguració de dos “Exposicions de Pintura” en la Planta Baixa de l´Ajuntament, accés per la Plaça de la Pau a càrrec de Elisa Vila Giner i Concepción García Tortosa. Estaran obertes fins al dia 28 d´Agost.

      18´00 h En el Camp de Fútbol Municipal “TROFEU SANT BERTOMEU”.

      19´00 h Partida de Raspall en el carrer Levante.

      21´00 h Processó de Sant Bertomeu, finalisada la qual es donarà a besar les reliquies del Nostre Patró.

      24´00 h En la Plaça Major “GRAN DANÇÀ”, a càrrec del Grup de Dances de Lo Rat Penat. S´invita a participar a tota la gent a ballar la dançà.

      02´00 h En el Polideportiu Municipal “DISCO-MÒBIL”.

      DIMARTS DIA 25 D´AGOST

      DIA DE LA “BAIXÀ”

      08´00 h Diana per la Banda Unió Musical Valladina.

      11´45 h Arreplegà de la Regina de les Festes.

      12´00 h Solemne Missa en honor a la Mare de Déu de Gràcia.

      13´00 h Grandiosa Mascletà.

      20´30 h Processó de la Verge de Gràcia i Baixada del Santissim Crist del Mont Calvari.

      24´00 h En la Plaça de la Pau actuació del “BALLET DE INMA CORTÉS”.

      02´00 h En el Polideportiu Municipal “DISCO MÒBIL”.

      DIMECRES DIA 26 D´AGOST

      DIA DEL SANTISSIM CRIST “LA PUJA”

      11´45 h Arreplegà de la Regina de les Festes.

      12´00 h Missa solemne en honor al Santissim Crist del Mont Calvari.

      13´00 h Grandiosa Mascletà.

      21´00 h Processó de “La Pujà” del Santissim Crist. Al acabar es dispararà un castell de focs d´artifici.

      24´00 h En el Polideportiu Municipal “GRAN ESPECTÀCUL” ab el musical “CLÁSICOS DE HOLLYWOOD”.


      DIJOUS DIA 27 D´AGOST

      DIA DELS DIFUNTS

      11´45 h Arreplegà de la Regina de les Festes, per part de la Unió Musical Valladina.

      12´00 h Missa per tots els difunts del poble.

      13´00 h En el cementeri es farà una ofrenda de flors en record per les que varen ser Regines de les Festes del nostre poble en el any 1999 i 2005, Laura Francés Vila i Carolina
      Gozálvez Aleixandre
      respectivament.

      18´00 h Solta de vaquetes.

      01´00 h Bou embolat i solta de vaquetes.

      DIVENDRES DIA 28 D´AGOST

      DIA DELS XIQUETS

      10´00 h En el Pabelló Municipal “Campus Party” per a tots, estarà obert fins a les 19 hores.

      12´00 h “Bou en corda”.

      16´00 h En el camp de tir El tollo “Tir de colom”.

      18´00 h En la piscina del polideportiu municipal demostració de buceig a càrrec del centre Fun&dive de Calp. Sols podran participar majors de 18 anys.

      18´00 h En el Polideportiu Municipal “Parc Infantil Mundolandya”.

      20´00 h Solemne Missa en Honor del Beato Ramón Martí. Finalizada la Missa, Processó del Beato.

      23´00 h En la Plaça de la Pau, actuació del “CIRC GRAN FELÉ”.

      01´00 h “CORREFOC” que es farà des de l´inici de la Avd. Molinets fins a la Plaça Major, donant aixina per finalisades les festes del present any 2009.

dimarts, 4 d’agost del 2009

La capsa de Pandora.


He vist els dos comentaris del video de la capitania de la Tribu Awraba. Pense que és la comparsa que potser tinga més components, a més les circumstàncies propicien que puguen guanyar molts diners; són joves i arrastren molta gent a beure allí, tene la cabila en bon punt i en festes poden traure bons beneficis.

El primer comentari amb la seua opinió, -molt respectable-, obri la capsa de Pandora i apareixen les envejes i rancuinies per part d'alguns lectors.

Jo amb la meua opinió obric la capsa altra vegada i deixe la porta oberta al debat.

Per amí les festes de "moros i cristians" haurien de representar això, moros i cristians. Un passat medieval on convivíen les tres religions: cristiana,musulmana i jueva.

Nosaltres representem mitjançant la festa l'enfrontament del musulmans i els cirstians amb les conquestes i reconquestes, per la qual cosa crec que sobren tribus de l'Africa central, pirates i corsaris que van amb indumentaries dels segles XVI al XVII, bandolers amb trajes andalusos del segle XVIII i XIX, mosqueters del rei Lluís XIV... És clar que aporten colrit i vistositat a la festa, però per a mí estan fora de contexte.


Sí les comparsses són associacions culturals perqué no representeu passatges històrics? El roll moro sí que ho va fer.

Es pot compaginar l'espectacle amb la representació històrica, l'únic que a este poble manca molt la imaginació i la creativitat. Amb açò no vull dir que les desfilades no siguen espectaculars, sinó que deixen de costat el que hauríen de representar. L'arrel de la festa naix del marc històric, el qual malauradament s'ha quedat de costat.


Anònim.

dissabte, 1 d’agost del 2009

Pregunta-li a Alicia.







“El diable poseeix el poder d’adoptar formes agradables.”

Hamlet.

William Shakespeare.


Transcurría el curs escolar 1986/87. Aleshores jo tenia dotze anys. Una edat difícil segons els adults. Recorde amb especial afecte a D. José Ocón, el nostre professor de ciències naturals i matemàtiques, el qual era un gran aficionat a la lectura i a escriure relats curts. Alguns dies si sobrava temps després de explicar la lliçó ens llegia alguna de les seues creacions.
El que més m’agradà i encara recorde és el de Priscil.la, del qual vos referiré no tan elegantment com escrivia ell, però si que en quedarà l’essència.
El relat ens situa en un poble que pot ser qualssevol de tot el territori nacional a mitjans dels anys 80.
Miquel, un jove adolescent en temporada d’exàmens primaverals, després d’uns dies de pluja decideix eixir a donar una volta per les immediacions del castell. Necessita desentumir els músculs i airejar la seua ment castigada per tantes hores d’estudi.
Les pluges han deixat al descobert una xicoteta cova, la qual ningú no sabia de la sua existència. Encuriosit s’endinsa en la petita excavació i descobreix un caixa de fusta, dins de la qual hi ha un llibre amb les tapes metàl·liques. En el la part superior es llegeix el títol: Priscil.la. I més avall una inscripció: si no tens por, obri’m. Al bell mig del llibre uns ulls femenins femenins, càlids, i sensuals el miren amb aire insinuant.
Miquel l’obri i comença a llegir:”Jo sóc Priscil.la, una princesa encantada en forma de llibre. Per a conèixer-me passa les meues pàgines i delectat amb el tacte, l’olfacte y la vista. Passant les meues pàgines aniràs coneixent-me, al temps que gojaràs de plaers inimaginables.”
El xic passa la pàgina i es trobà amb la pell de Prisci.la, agradable al tacte, perfumada amb reminiscències de canyella. El simple contacte amb els dits el feia embogir. El plaer era infinitament superior a el que mai haguera pogut experimentar.
Quan el jove se n’adonà, havien passat dues hores, decidí tancar el llibre i tornar-se’n a casa al temps que pensava en no dir-li res d’allò a ningú.

El jove tornà a la vesprada següent a visitar la cova per passar una nova pàgina i repetir la mateixa satisfactòria experiència. Se li va aparèixer Priscil.la en forma d’espectre lluminós. Era ermosa, sensual i encisadora, no feia por, però transmetia una estranya sensació d’atracció.

L’esperit li digué que el llibre li proporcionaria els majors plaers que podera imaginar. El llibre era bastant gruixut, però una vegada arribara al final el jove moriria, aleshores Priscil.la li donaria tres-cents anys de màxima felicitat en l’altra vida. Després l’ànima del jove seria per a Priscil.la per tota la eternitat. Tenia cinc dies per a decidir-se, una vegada passat el termini no hi hauria marxa enrere.

El jove es trobava extasiat amb la pell de la princesa i per res del món renunciaria al llibre.
Dia rere dia el jove visitava la cova per retrobar-se amb el llibre, al quint dia se li paregué l’ànima d’un príncep que un dia va ser jove, fort i sà. Li contà que caigué en les mans del maleït llibre i que li recomanava que abandonara la seua lectura.
“Torna a ta casa, segueix amb els estudis per a ser algú el dia de demà, no continues amb Priscil.la. Què són tres-cents anys de felicitat comparats amb tota la eternitat?
El jove no li va fer cas i continua amb les seues visites. Ara ja estava enganxat al llibre.
Passaren els dies i el jove començà a faltar a classe, a perdre pes. Ara ja no freqüentava els seus amics, tot el temps lliure era per al llibre. Començà a baixar-li el rendiment acadèmic, i acte seguit bregues amb els seus pares per la seua conducta. Al mateix temps el llibre ja no li proporcionava el plaer de les primeres pàgines, encara que ell esperava que tot fora com adés. S’endinsà en les entranyes de la princesa; fètides, fastigoses el feien sentir-se incòmode i malalt, però ja no hi havia marxa enrere.

Donat el seu estat de feblesa s’emportà el llibre a sa casa i continuà repassant el llibre d’amagat postrat al llit. Quan arribà a l’última pàgina el jove morí amb el llibre entre les mans. Son pare el trobà mort, i en un atac de ràbia llançà el llibre a la llar on fou past de les flames. Tan sols quedaren les tapes mig socarrades.

Ningú va gosar tocar el jove ni tan sols per tancar-li els ulls. Quan el metge arribà per certificar la mort, veié reflectit els ulls de Priscil.la en els del jove.
Eixa mateixa nit el metge tingué un estrany somni en el que un misteriós príncep li relatava la seua història i la del jove que havia mort eixe dia.

Setmanes després a les tres de la matinada sonava insistentment el timbre de cal metge. Era el policia local. Havien trobat un jove mort en una vorera, requerien la presència del metge per certificar la mort.
El metge es vestí a corre cuita i se n’anà amb el municipal.
El jove estava amb les cames estirades damunt de la vorera amb la camisa arremangada. Una goma li oprimia el braç, al temps que una petita xeringa romania clavada en la vena del jove. El metge s’hi acostà i un vent fred li traspuà la medul·la del ossos. Als ulls del jove es reflectien els de Priscil.la. El metge ho veié clar; Priscil.la era un esperit maligne que s’alimentava de la energia del joves a través del llibre. Una vegada el llibre va ser destruït es va buscar un altre mitjà; les drogues.



El relat segons recorde tenia uns quants folis, jo com he dit adés no tinc la destresa en l’art de l’escriptura com la del meu professor, encara que el missatge queda palés.


Sobre llibres que ens parlen de les drogues podríem escriure rius de tinta, però vos en suggeriré un parell:
“Pregúntale a Alicia.” Llibre d’autor anònim del mitjans del setanta editat pel Circulo de lectores. Ambientada a principis dels anys 70, ens mostra la cara amarga de la suposada triomfant societat nord-americana. Es reflecteix l’etern conflicte generacional amb els seus problemes de comunicació, així com alguns motius pels quals els joves s’endinsen en el món de les drogues. El diari d’una adolescent que cau en el món de les drogues amb dramàtic final.

El segon, Los archivos de Salem de Robin cook. En edició de Plaza y Janés de 1995 o del Círculo de lectores amb edició del mateix any.

Robin Cook especialista en novel·les d’intriga mèdica ha sabut combinar la passió dels avanços mèdics amb el plaer de la investigació històrica aconseguint una magistral novel·la.

Kim Stiwart infermera i suposada descendent d’una bruixa de Salem hereta una propietat de la seua avantpassada, en la que durà una investigació històrica junt amb la troballa d’uns estranys fongs al sotan de la casa.

Un llibre que enganxa al lector i no el deixarà indiferent si sap esbrinar el missatge que hi ha entre línees.

En resum un parell de llibres molt recomanables per a estes vacances.

Feliç lectura:

Un amic dels llibres.