Cercar en aquest blog

dimarts, 4 d’agost de 2009

La capsa de Pandora.


He vist els dos comentaris del video de la capitania de la Tribu Awraba. Pense que és la comparsa que potser tinga més components, a més les circumstàncies propicien que puguen guanyar molts diners; són joves i arrastren molta gent a beure allí, tene la cabila en bon punt i en festes poden traure bons beneficis.

El primer comentari amb la seua opinió, -molt respectable-, obri la capsa de Pandora i apareixen les envejes i rancuinies per part d'alguns lectors.

Jo amb la meua opinió obric la capsa altra vegada i deixe la porta oberta al debat.

Per amí les festes de "moros i cristians" haurien de representar això, moros i cristians. Un passat medieval on convivíen les tres religions: cristiana,musulmana i jueva.

Nosaltres representem mitjançant la festa l'enfrontament del musulmans i els cirstians amb les conquestes i reconquestes, per la qual cosa crec que sobren tribus de l'Africa central, pirates i corsaris que van amb indumentaries dels segles XVI al XVII, bandolers amb trajes andalusos del segle XVIII i XIX, mosqueters del rei Lluís XIV... És clar que aporten colrit i vistositat a la festa, però per a mí estan fora de contexte.


Sí les comparsses són associacions culturals perqué no representeu passatges històrics? El roll moro sí que ho va fer.

Es pot compaginar l'espectacle amb la representació històrica, l'únic que a este poble manca molt la imaginació i la creativitat. Amb açò no vull dir que les desfilades no siguen espectaculars, sinó que deixen de costat el que hauríen de representar. L'arrel de la festa naix del marc històric, el qual malauradament s'ha quedat de costat.


Anònim.